| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:10
- Nahlásit
PetraK
Tak ten rozmer limce by asi beztak neresil problem s prostorem v kleci, ale molitan je urcite prijemnejsi nez tvrdej plast pro psa.
ale vypadám fakt jak zablešenec
Ja sem cistoskvouci, po podani veskery ty dnesni chemie. A Trdlo se taky prestalo drbat, tak snad.
debil asi nějakej hroznej, že jo? Jak se může někco tááákhle posmíva
Ukrutnej, eeste i Dydy se posmival.
Dorotka a její outfity!!
Tenkrat slo o to ji zahrat, kdyz mela nakych necelych 37 pred operaci, vzhledem k zanetu. Huf, byl to boj, ale tu epizodu jsme zvladly se cti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:28
- Nahlásit
Fifi
by asi beztak neresil problem s prostorem v kleci, ale molitan je urcite prijemnejsi nez tvrdej plast pro psa.
to ne, to ne, ale pohyb v něm asi nebude tak stresující. Vzpomněla jsem si na Buldozera . Otázkou je, zda dokáže zabránit tomu, co ten klasickej, ač hroznej.
A Trdlo se taky prestalo drbat, tak snad.
A JUCHÉ!! no tak když se to osvědčí, jedu se k vámléčit
no... vono... kdyby byla Dydy někde bývala poblíž, tak to von by si to netroufnul, tim sem si jistá!! a nemusel by nikde být v dohledu ani kelímek od džogrta
kdyz mela nakych necelych 37 pred operaci,
:.-( chůůdě malá.
napadá mě - termofor by v tomhle případku nepomohl?
Vždycky mě fascinovala Hipíkatá, jak dokázala pro gerontíky svoje vymyslet vždycky něco co jim pomohlo zafungovat.
ale tu epizodu jsme zvladly se cti.
však taky Dorotka byla bojovnice! No a Fifi taky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:32
- Nahlásit
práááádlo!! Koláče zabudlo, že má v pračce prááádlo!!
a taky bylo líný a tak nešlo se psy zvlášť, ale vyrazilo hromadně. Nikde nikdo, tak dobrý. Lepší než dneska v polích, kde jsme dvakrát narazili na ženicha
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:35
- Nahlásit
PetraK
Dydy zlata prcina by toho tvora jiste jen oblemcla.
napadá mě - termofor by v tomhle případku nepomohl?
Ano, pod obleckama a hadrama Dorotima se skryvaly termofory v podobe pet lahvi vyplnenych primerene horko vodo, ktery hraly ze vsech stran. Prubezne vymenovane byly.
Huf, nevzpominat radsi na ty bojovnice, bojovniky. Cloveku se pak mzi zrak a blbe se este ted pracuje pak. Aj se mi to rymuje.
Mam zakously Trolidlo do achilovky, Skritek s Kremylem jsou spokojeny, ze je spratek neprudi. Tak klidnou noc, vsem.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:39
- Nahlásit
Molitanovej límec je prej dobrej jen na pár dní, pak může začít ochabovat krční svalstvo a může to vést zas k jinejm potížím - toliko info od Adámky dornoterapeutky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:39
- Nahlásit
Fifi
Cloveku se pak mzi zrak a blbe se este ted pracuje pak.
to jsem nechtěla. Entšůldigen.
Dydy zlata prcina by toho tvora jiste jen oblemcla.
sou spokojeny, ze je spratek neprudi.
se panička obětovala
Tak klidnou noc, vsem.
Tobě též a jdu prádlovat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:40
- Nahlásit
birma
prádlo počká
pak může začít ochabovat krční svalstvo a může to vést zas k jinejm potížím - toliko info od Adámky dornoterapeutky.
jak může pod molitanem ochabovat krční svalstvo? dyk to musí být lehčí, než ten plast, nebo není?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:42
- Nahlásit
birma
Molitanovej límec je prej dobrej jen na pár dní, pak může začít ochabovat krční svalstvo a může to vést zas k jinejm potížím
? Naky vysvetleni? U limce z plastu se toto nedeje?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:43
- Nahlásit
PetraK
prádlo počká
Sme jak vosy, ne? Nemely bysme tu bejt ten jeden roj, co si jede stejny pravdy?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:49
- Nahlásit
Fifi
Nemely bysme tu bejt ten jeden roj, co si jede stejny pravdy?
pravda!!
Přemýšlím - jedin, že možná v důsledku , jak je ten molitan velkej a plantá se ... že to by mohl být ten důvod, že i tou velikostí by byl těžší?? Jinak mi právě přišel ve všem lepší, že to nebude psa tolik stresovat, že by měl být lehčí, pes si s ním líp lehne, netlačí ho to....... jediný co mě napadlo, jako mínus - že to nemusí být tak spolehlivý. že koumeles psí přijde na to, že to půjde ohnout??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:54
- Nahlásit
PetraK
že možná v důsledku , jak je ten molitan velkej a plantá se ... že to by mohl být ten důvod, že i tou velikostí by byl těžší??
Me napadlo jedine to, ze nejak vic svira psi krk a nebo kdyz si ho pes namoci do misky s vodou, tak krk uz pak tezko zveda a pacickama si ho nevyzdima.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:56
- Nahlásit
Fifi
Me napadlo jedine to, ze nejak vic svira psi krk
aha, by mohlo bejt, páč ten plasťák, je tak jako volnějš asi a tohle musí být utažený.............
NO KAŽDOPÁDNĚ KDE JE BIRMICE?? MUSIM JÍT NA TO PRÁDLO, KURNIK a sem zvědavá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 23:57
- Nahlásit
Ale birma psala, ze jen na par dni, coz je asi to, co tu resime? nikdo prece nenecha psovi limec dyl, nez je nutny? Par dni, asi ne dva, teda? Ale treba tech deset.
A pravda, ma verze pokulhava, kdyby mel pes ten molitan namocen v dobe nepritomnosti panicku, spis by si krcni svalstvo posilil, nez ochabil.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 00:10
- Nahlásit
Fifi
som zkrátka zmetěná ako lesná fčela. Iděm vješať prádlo. /jak se kurnik řekne slovenský prádlo? /
a ešivá to birmidlo do tý doby nevysvětlí, budu se v noci vodkopávat zvědavostí!!
Už takhle blbě spim, takže žádám Birmidlo o vyyyysvětlení
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 00:12
- Nahlásit
PetraK
řekne slovenský prádlo?
Bielizen?
Už takhle blbě spim, takže žádám Birmidlo o vyyyysvětlení
Taky tak, tez si zadam!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 00:16
- Nahlásit
Fifi
Bielizeň!! Bielizeň povešená a Birmidlo nikdě!! Má velké významné to........ mínus!
Ešče má šanci to napravit, než dopiju sklínku!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 00:19
- Nahlásit
PetraK
Má velké významné to........
Tak uvidime rano, co bude mit vyznamnyho.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 00:21
- Nahlásit
Fifi
aby nás pak nežalovala!
no nic, pustím si ještě rrrrukolébafku a půjdu do peří.Buborumíčci byli podezřele hodní, musím toho využít
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 00:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
ano to si umím představit, že přijdu s dítkem na kontrolu k lékaři
[imgs]https://shop.rammstein.de/jitimages/4/1760/0 /assets/images/products/23/126/zoom/rstchen_body_f 750_131210134924.jpg[/imgs]
[imgs]https://shop.rammstein.de/jitimages/4/1760/0 /assets/images/products/23/126/zoom/rstchen_jacke_ zerstoeren_f750_131212115014.jpg[/imgs]
jen s bryndáčkem bych měla dilema...
tenhle?
[imgs]https://shop.rammstein.de/jitimages/4/1760/0 /assets/images/products/23/126/zoom/rstchen_latz_k einelust_f750_131210134941.jpg[/imgs]
a nebo spíš tuten
[imgs]https://shop.rammstein.de/jitimages/4/1760/0 /assets/images/products/23/126/zoom/rstchen_latz_i chwill_f750_131212165921.jpg[/imgs]
no záleželo by, zda je a nebo není jedlík
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 06:25
- Nahlásit
fifi
se strongholdem je to naprd, me ee po jednom antiparaitiku desne drbala feri 3 dny, pak dobry ale uz to nekoupim.
petrak
tak to je sikovna bubitka, zatimco rumik nevi kterej, ona nevaha a jeden uloupi a supr, ze mame to udelalo radost, je skvely, ze to tak krasne stihas, I kdyz to musi byt narocny.
jinak prave u nas to asi bude klecovej rezim dlouho, protoze zabranit ji, aby venku neskakala, to nedame bez dozoru a v nasem jednopokoji je ta postel. ale zas pokud si zvykne v zacatcich, pak to bude rutina, horsi bude pro nas nejak zvladat rezim, at je to max tech 8hodin, ale tak nejak to zvladnem.
vcera sem ji nahazela do rohu na rucnik par mlsek nenapadne, napred pred ni a pak tajne a pak cihala z postele, kdy se neco urodi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 06:32
- Nahlásit
se omluvuju, ta zpráva byl poslední můj počin před upadnutím do kómatu
PetraK
jak může pod molitanem ochabovat krční svalstvo? dyk to musí být lehčí, než ten plast, nebo není?
jenže plast funguje tak, že přes jeho dýlku se pes nedostane k ničemu, co by si mohl pes rozlízat, ale pes může volně krkem hýbat. Ten molitan, co jsem viděla já, funguje tak, že svojí šířkou zabrání psovi ve větším rozsahu pohybu krkem.
Fifi
Par dni, asi ne dva, teda? Ale treba tech deset
už je to dýl, co jsem to s ní řešila - na jaře, ale pokud si dobře pamatuju, tak říkala, že týden už je moc
cernej caj
vcera sem ji nahazela do rohu na rucnik par mlsek nenapadne, napred pred ni a pak tajne a pak cihala z postele, kdy se neco urodi
to zní moc dobře
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 06:37
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Tak máme atb-nějaká širokospektrální. Včera dostala pigáro na 24 hod a ode dneška budeme práškovat. Na pipině dr.našel stejně jako já výtok a navíc měla teplotu 39,4. Ptala jsem se, jestli se na teplotě taky nemůžou podílet zuby. Dr řekl, že to může být jedno s druhým. Je pravda, že je pořád nějak víc hodná a spavější. Tak snad atb zaberou a bude v pohodě.
PetraK
moc potěší přečíst si psí historky a představit si Bubi, jak je po tak náročné operaci brzy fit.
S maminkou už zprávy tak dobré nejsou. Člověk je bezmocný a to je asi to nejhorší, když nemůže pomoct. Navíc přístup doktorky - na to slušný slova nejsou. Držím palce, ať se mami udělá brzy líp, aby jí mohli pustit. Asi pořád lepší doma se sestrou než v nemocničním prostředí.
Fifi
Krásný fotky s pruhatým péskem Doufám, že po koupání a strongholdu dostal nějakou opravdovou dobrůtku
Černej čaj
Držím palce, ať se ti podaří zpeněžit ten objektiv a trochu si vylepšíte fin,situaci. Věřím, že to Ferinka zvládne i s tou klecí. Nebude jí dobře a tak ty první dny to snad nebude problém. Bude tam mít klid. Hlavně jí udržujte v teple.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 06:55
- Nahlásit
Fifi
krasna dorotka
PetraK
dokonce sem ten nafukovaci i ted videla u jedny pani, prislo mi to supr reseni, nez maya psala to s kimem.
tak se segrou i s maminkou je to teda narocny ale treba by to porad bylo pro mamu lepsi nez nemocnice?
(jinak se omlouvam, taky sem byla o stranku vzad, mi to v telefonu nenacetlo)
birma
takze ten nafukovaci by mohl mit asi stejnej problem jako ten molitan, co
Darenka
tak to je mi lito, ze to bylo az tak zly na ATB, ale tak aspon je v peci, za par dni bude zas fit
takze zapisuju do mozkovych zavitu ze od doktora aspon heslovite na papir, diky.
jinak teda jeste pisu, ze je tam sakra kosa, me prekvapila, chodim v sustakovce a pohoda a dneska sem myslela, ze nedockam autobusu a ani cesta do prace do vyrazne nevylepsila a to sem byla v pohybu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 07:32
- Nahlásit
úkol (možná poslední - dochází data ) - které město má v centru přes 900 metrů akvaduktu, který Římané stavěli bez jediné lžíce malty či jiného pojiva...
Všem marodům držím palce - nestíhám moc dočítat, není čas.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 07:34
- Nahlásit
Xerxová
wau uz sem si vygooglila teda ale necham si to pro sebe kdyby to nekdo vedel
to je monumentalni stavba taky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 08:04
- Nahlásit
Rumštajn po ránu,
paní Ešusová...včera jsem se konečně dostala na počtu a poslala ten balíček do práce...tož dneska by měl dorazit tak si ho nějak odchyťte !
Nestíhám, ničehož níííc...ale všem marodům přeju ať jsou brzo fit !
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 08:21
- Nahlásit
cernej caj
tady kosa taky, ale sluníčko, tak asi bude hezky
s tím nafukovacím límcem mě teda napadlo, že možná kdyžs máš kšíry a přidělal by se obojek nějak ke kšírám, aby nešel otočit, tak by to asi bylo dobrý, jak v tom pes hejbe krkem jsem nezkoumala, ale třeba jen na dobu kdy budete pryč a Ferina v kleci, protože s tím plasťákem se v malým prostoru dost umlátí, ono na vlčouna je ten plasťák fakt velkej, třeba Dorin jak měl mnohem menší, tak to byla celkem pohoda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 08:27
- Nahlásit
Maya
tak zas feri je drobnejsi, uvidime.
jo a ten limec, to musime koupit nebo to nam da doktor a podle ceho se to kupuje? ja kdyz vemu feri obvod krku, cca nejakych 40cm podle obojku tak treba postroj od manmatu sem musela vzit vetsi, protoze obojek zajede pod chlupy ale ten postroj sem nedostala pres chlupatou hlavu a krk...
jinak na te vymeneveci sem uz par veci darovala, to znam
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 08:34
- Nahlásit
cernej caj
a pak cihala z postele, kdy se neco urodi
ono to půjde. Musí, no. bez té klícky by to nešlo, když člověk není doma. Domluvte se taky s doktorem jak léky na bolest, podle toho jak bude Ferinka reagovat. Bubi nabyla dojmu, že nejhorší újma na celý tý záležitosti bylo to, že byla zas za mřížema. O nějaký operaci - krom jednoho dne - jakoby nevěděla. Je statečná. Takže pak jsem po dohodě s kámoškou z tý veteriny dávala dva dny jen půllu a pak už vůbec nic, aby na sebe kapek taky dávala pozor.
horsi bude pro nas nejak zvladat rezim
Jak dlouho že to bude takhle ostrý? Nemohli byste se v práci dohodnout tak, že jeden by chodil o něco dřív do práce - tím pádem dřív z práce a druhej o něco pozdějš do práce a tím pádem pozdějš z práce? Tím byste to výrazně zkrátili . O hodinu ráno a o hodinu odpoledne. Třeba by šéfové vyšli vstříc. Aspoň jednomu třeba. Pak by to bylo o tu hodinu aspoň.
a dneska sem myslela, ze nedockam autobusu
taky tak, a proto jsem si prasácky v řeznictví u zastávky koupila vynikající a teplou sekanou, kterážto mě hřála v batůžku a teď mě hřeje v pupku!
birma
Ten molitan, co jsem viděla já, funguje tak, že svojí šířkou zabrání psovi ve větším rozsahu pohybu krkem.
počkej nejni to divný? Když jsem měla límec, krzevá ten krk. pohyb jsem měla taky dost omezenej.
Darenka
Tak máme atb-nějaká širokospektráln
udělal jí rozbor krve? pokud jo, mohl dát něco přesnějš cílenýho, takhle spíš střílí od boku?
Navíc přístup doktorky - na to slušný slova nejsou
no to bohužel ne , utloukla bych jí, ale máma prosila, ať to nehrotím, že to pak bude ještě horší, no nevím no.
Asi pořád lepší doma se sestrou než v nemocničním prostředí.
po třech dnech to pak už vyjde nastejno. Znám to.
Fajka
díky moc pani, psala jsem vám sem info od tý holčiny, nevím, jestli jsi to četla. A toho kluka jsem ještě nepotkala, abych mu to dodala, tak to mám furt doma. Ale holkám to můžu dodat hnedle v prasí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 08:51
- Nahlásit
PetraK
bubi je fakt statecna
to nevim, co sem nacetla, tak minimalne 2 mesice a pak jeste klidne dalsi dva, nez by mohla skakat a ona je hopskulka, je jak klokan, akorat kapsa ji chybi
No nejak to pujde, muz casove muze trochu vic manevrovat, nez ja, takze by se mohlo podarit, ze by byl dopo doma on a odpo pak uz ja.
kterážto mě hřála v batůžku a teď mě hřeje v pupku! sikovnaa
po třech dnech to pak už vyjde nastejno. Znám to.
aha, tak to je blby...
|