Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 15:19
- Nahlásit

chicht - teď jsem zjistila, jak si Night dokonale obrousil tlapátka - místo hrubých má jemná, hebká... Prostě 4 kilometry klesání mezi žulovými balvany mu udělalo krásnou pedikůru.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 15:21
- Nahlásit

Xerxová
tak hlavně že si je neobrousil až moc a nebolí ho to

Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 16:19
- Nahlásit

birma to rozhodně ne - jen si je upravil do hladka. Nemá žádnou potíž - naopak řádil na zahradě teď jak pominutý. Inu je chladněji...

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 16:37
- Nahlásit

Xerxová
Inu je chladněji...
i tady máme z toho s Adamem stejnou radost jako Nýtek

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 17:17
- Nahlásit

birma
tak to je supr, ze I maly pokroky se zajochem sou

vylet supr, bezrli sme s kamoskou navlak at stihnu spoj k nam, vlak 20 min sekera tak sem jeste bezela z vlakace na autobusak prozmenu brodili sme, voda celkem prijemna, ale trochu trpim za to, ze sem ochutnala JEDEN domaci svatebni kolacek forky budou, dam si k nim domaci boruvkovou zmrzku

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 17:23
- Nahlásit

cernej caj
vylet supr
a kde jsou fotky?
i když na můj vkus jste asi až moc běhaly
trochu trpim za to, ze sem ochutnala JEDEN domaci svatebni kolacek
tak to mi je tě líto
am si k nim domaci boruvkovou zmrzku
hned mě ta lítost přešla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 17:46
- Nahlásit

birma
ve fotaku ale za 10 minut vystupuju zautobusu.

nejak rychle sme nesly, to sme jen bezrli na ten vlak at stihnu bus, pac kdyby mi ujel o dve min, a kvuli tomu bych v brne tvrdla hodku, to by me stvalo ale meli sme adi 10 min na kilak taksme tam byli o 3 minuty driv... ta sekera 20 min teda potesujici nebyla ale budu doma podle planu, tak su rada.

slehacka a boruvky, si taky muzes udrlat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 19:30
- Nahlásit

tak par fotek z dneska

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 19:40
- Nahlásit

birma
Mě to teda nedalo a ohledně byrokracie v Anglii a u nás
představa registru osob začátkem století je teda evidentně dost scestná
navíc třeba svatba, úmrtí a další věci když se udějou a jsou zapsaný jinde než v místě bydliště, tak to nedohledáš ani u nás, protože prostě nevíš kam do jaký matriky se jít kouknout, protože každý město má svojí, víš kolik věcí a ani ne moc dávnejch nám kvůli tomu zůstalo nedohledaných v rodokmenu?

e Velké Británii se nepoužívají Občanské Průkazy. Náhradou za identifikaci na úřadech poslouží National Insurance Number, zkratka je NI No nebo NINO. Je to číslo, které je dítěti v Británii přiděleno, když dovrší věku 16 let.

istorie jednoznačného číselného identifikátoru fyzické osoby (tj. pro každou fyzickou osobu jedinečné číselné kombinace) na území tehdejšího Československa počíná od roku 1946, kdy byl zaveden jako číslo pracovního průkazu vydaného na základě zákona č. 29/1946 Sb., kterým se zavádějí pracovní průkazy.
V roce 1948 byl přijat zákon č. 198/1948 Sb., ze dne 19. července 1948, o občanských průkazech. Na jeho základě vznikl každému občanu Československé republiky staršímu patnácti let nárok na vydání jednotného průkazu

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 19:44
- Nahlásit

cernej caj
pěkný fotky, to jste tam i lezli po skalách?

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 19:50
- Nahlásit

ha, našla jsem článek na kterej jsem myslela, když jsme se bavily o psech v létě v autě.

cernej caj
krásný fotky! jen je na nich nějak málo psůch

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 19:51
- Nahlásit

Maya
Mě to teda nedalo a ohledně byrokracie v Anglii a u nás
Dobře, sypu si popel na hlavu

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 19:57
- Nahlásit

birma
článek zajímavý, ale nevím, Peta je známá svýma dost tendenčníma materiálama a třeba normálně venku 49 stupňů není nic, co by se nedalo vydržet, leda že v uzavřeným autě je to v tý samý teplotě jiný než venku a pak by to spíš chtělo srovnávací video a vysvětlení, proč je to v autě horší

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 19:58
- Nahlásit

birma
Dobře, sypu si popel na hlavu
ale ne, já to taky nevěděla, odkdy to funguje a jak, takže dobrý info, akorát prostě vím, když nám dělali ten rodokmen, že to fakt není žádná sranda a když se ten člověk přestěhuje, tak ho dohledáš jedině náhodou nebo namátkou, protože prostě nevíš kam jít hledat ty zápisy, bohužel nějaký centrální matriky dřív nebyly, ono to asi ani nebylo v těch papírech technicky možný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:02
- Nahlásit

Maya
a vis kolik veci v tech matrikach ani neni? (kamoska je matrikarka a prej casto chybi stovky zaznamu z drivejsich obdobi treba)

jj, trochu taky, ale jen decentne

birma
nojo, psuch tam spravne vidis malo, sem vcera nemela silu jet dom, tak sem spala u kamosky, navic me bylo desne zle z toho kolacku ono to je na prd, ze v nedeli odpo se skrz prervanej bus nedostanu se psem dom, tak dostanou aspon prochajdu v polich

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:03
- Nahlásit

birma
hlavni sudetska magistrala

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:07
- Nahlásit

Maya
bohužel nějaký centrální matriky dřív nebyly, ono to asi ani nebylo v těch papírech technicky možný
to jo, ale teĎ jak to digitalizujou postupně, tak už je to dohledatelnější (aspoň něco tedy)

cernej caj
hlavni sudetska magistrala
kdy vyrážíme?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:12
- Nahlásit

birma
letos nemam dovcu a navic se bojim, ze cely je to nerealny (pro me) ale asi by to mohlo byt dost zajimavy zkusit, dneska sme meli novyho vyletnika a on rikal, ze by chtel jet toto beskydskou PL magistralu - dole v odkazech je trasa, ze nema moc dovci a tak pojede na kolobce, ale zadnou nema a ze napsal do kostky a oni mu ji pujci na cestu kdyz pak napise neco na blog a prida fotky

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:15
- Nahlásit

videjo - zajímalo by mě, kterej z těch prcků bude Darenkovic

cernej caj
zadnou nema a ze napsal do kostky a oni mu ji pujci na cestu kdyz pak napise neco na blog a prida fotky
tak to má dobrý!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:18
- Nahlásit

birma
jj, hustej je.

A divam se i na ceskou cast E3, fakt mozna by stalo za to trochu posetrit dovcu a mozna zkusit prvne neco u nas a dat si tyden a co ujde clovek, to ujde... pac vic jak 5dni dat nemuzu

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:21 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

cernej caj
jj, hustej je.
asi zas tak hustej ne, koukám, že to někdo ušel za 4 dny, na to člověk zas tolik dovči nepotřebuje :d

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:21 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

birma
, ale teĎ jak to digitalizujou postupně, tak už je to dohledatelnější (aspoň něco tedy)
to jo, ale pokud vím, je to jen skenovaný, tudíž tam není indexace, která by vyhledávala slova a hledáš v tom stejně jak v papírech, musíš vědět město a ručně číst danou matriku, jediný rozdíl je ten, že to můžeš dělat doma a nemusíš jezdit po různých městech
kdy vyrážíme?
čas přechodu – 104 hodin
to dáte levou zadní

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:22
- Nahlásit

birma
ovsem ja nejsu schopna jit neco kolem 120km den a i teoreticky cca 45z treku taky nedam, kdyz vim, jak je z toho clovek mrtvej, to bych rekla ze 20-30 je asi rozumne zvladnutelny ale jestli mas ambice, ze ho trumfnes, tak jdi do toho

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:22
- Nahlásit

cernej caj
není těch magistrál nějak moc?
pak dáte i tu E55

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:23
- Nahlásit

Maya
pokud vím, je to jen skenovaný, tudíž tam není indexace, která by vyhledávala slova a hledáš v tom stejně jak v papírech
jj to vím, hrabala jsem se v matrikách hezkých pár večerů. Zas je otázka, co hledáš - pokud jdeš jen po svých přímých předcích, tak je to snazší, samozřejmě, když hledáš i nějaký jejich sourozence a tak, tak to musí bejt pěknej tentononc...

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:31
- Nahlásit

birma
já nic nehledala, nám to hledal profesionál
v podstatě už před sto lety se ani nedohledá, kolik měl kdo dětí a vím jak kolikrát hledal namátkou, když někdo někde zmizel, tak v okolí a tak a kolikrát se nezadařilo, že se prostě ten člověk asi přestěhoval někam dál a prohledat celou republiku nejde

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 20:33
- Nahlásit

birma
ale jinak my měli v podstatě štěstí, že až na výjimky se naše rodina za posledních 400 let nehnula z místa a stejně se x věcí nedohledalo, hledat nějaký světoběžníky musí bejt záhul ještě větší

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2015 21:29
- Nahlásit

cernej caj
to bych rekla ze 20-30 je asi rozumne zvladnutelny ale jestli mas ambice, ze ho trumfnes, tak jdi do toho
Takový ambice fakt nemám zrovna jsem mluvila s Honzou, když jsem to četla a ten se tvářil, že brnkačka
20-30 mi přijde ok, zvlášť při něčem delšim si myslim, že je důležitý, aby se psi mohli dost vyspat a nepřetáhli se

Maya
Jj já se na jedný straně zasekla dost brzo, protože už babiččina babička byla prý z Německa. Na straně dědečka jsem skončila, když začaly bejt matriky latinsky, protože to už pro mě bylo nesrozumitelný. Ale třeba jsem našla v rodě svobodnou matku už někdy v půlce 19. století, to mě fakt zaujalo a zajímal by mě ten příběh za tím

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2015 00:10
- Nahlásit

kachna_
já myslim, že je to jedno
no ja si prave myslim to samy

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2015 07:04
- Nahlásit

chci dééééšť. Chybí tu voda dost citelně. Snad i proto jsem napsala na zvířetník tohle:

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání