| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:44
- Nahlásit
kachna_
nevzdělaná
dobře, tak sušenka, ale co s tim, že je rak?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:45
- Nahlásit
PetraK
že nebude středobodem jeho světa
tak třeba v tom pojetí jo. Pokud chce psa, kterej nemá jinou myšlenku, než "páníček!", maximálně ještě "žrádlo!" nebo "balonek!", tak je asi pro toho majitele lepší/snazší odebrat ho dřív, aby prcek neměl šanci zjistit, že existujou i jiný zajímavý věci
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:50
- Nahlásit
birma
ajitele lepší/snazší odebrat ho dřív
ale to si myslim, že je mýtus, páč předčasně odebranej (asi se ale nebavíme od 50. dnu) psék je podle mýho zpravidla o dost labilnější.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:54
- Nahlásit
kachna_
tak já nemyslela předčasně odebranej ve smyslu třeba 4. nebo 5. týdnu ale dřív jako 50. den a ne 12. týden, kdy to zvíře už u chovatele pravděpodobně zjistí, že existuje spousta super věcí, co se daj na světě dělat a ne všechny jsou spojený s člověkem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:56
- Nahlásit
birma
Pokud chce psa, kterej nemá jinou myšlenku, než "páníček!", maximálně ještě "žrádlo!" nebo "balonek!", tak je asi pro toho majitele lepší/snazší odebrat ho dřív, aby prcek neměl šanci zjistit, že existujou i jiný zajímavý věci
a je to v pořádku?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:58
- Nahlásit
PetraK
neříkám, že je to v pořádku, jen že pro něj je to asi logický a pokud má potřebu tohodle vztahu, tak je to možná (netušim a nemám potřebu si to ověřovat) vážně jediná cesta
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:00 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
psék je podle mýho zpravidla o dost labilnější.
samo, protoze se z absolutni vetsiny dostane do rukou blbu, kteri nemeli nikdy zadnyho psa mit-natoz predcasne odebranyho a tak prost vsechno, co delaj si ten pes zapise o to lepe v tom malinkatym veku (pisi obecne na tema predcasne odebrany pes - nevim o jakem konkretnim pripadu jde zde rec a ani jej tedy nekomentuji )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:08
- Nahlásit
birma
neříkám, že je to v pořádku,
díky
jen že pro něj je to asi logický a pokud má potřebu tohodle vztahu,
no jo, a jsme doma on má potřebu...
tož dobrou, půjdu zkusit spát, pokud to v tom vedru půjde
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:13
- Nahlásit
PetraK
můžeš si to projet.
Ja ale reaguju jen na to, cos napsala tady, nekde vedle to projizdet nehodlam.
takže tento argument pro brzký odběr
Porad se bavime o tom 50. dni? Jak sem psala vyse, pro urcita stenata a plemena to neni brzky odber.
není /ale můžem to říct doopravdy? Vidíme do nich? Ne , jen si to myslíme právě
A stejne tak ti muzu napsat, jak vis, ze tem nekterym neni proste dobre, kdyz si na tomhle dni odejdou z rodny hroudy, poznavat svet jinej, zvykat si na novy prostredi, rodinu, kamose?
kachna_
to určitě není, jen bych to neotáčela tak, že 50. den je problém
Tak tak.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:28 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
FifiA stejne tak ti muzu napsat, jak vis, ze tem nekterym neni proste dobre,
A stejne tak si muzeme myslet, z jsme vlastne ufouni co byli poslani na Zemi mezi lidi na vyzvednou misi.... vyvratit to nelze tusim
Nicmene pokud vim, tak ty "predcasne odbery" se delaji kvuli socializaci treba u plemen s tendenci k bazlivosti apod aby proste v tom utlem veku nainprintovali do hlvinek vic to, ze patri do "tyhle" spolecnosti ... a co z toho vyplyva je myslim jasny ne? myslim v duchu, ze proste o to vice zalezi na tom, kam se takove stene dostane
jeste: treba u lidi se ma dnes za prokazane, ze exituji obdobi ve vyvoji mozku, kdy kdyz se neco v te dobe do toho mozecku vepise, tak se pak clovek podle urcitych mechnismu chova cely zivot ... vznika takto udajne treba mnoho psychopatu atd atd atd ...takze samozrejme pujde o to jak moc podobne mechnismy probihaji u tech pejsku, ale myslim, ze ano, ze probihaji, realne vysledky tomu dost napoviaji...staci rozhlidnout se kolem sebe aspon teda mi to staci ... nemusi to platit u vsech z nas samo sebou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:34
- Nahlásit
Fifizbrnd
Jak sem psala vyse, pro urcita stenata a plemena to neni brzky odber
Nicmene pokud vim, tak ty "predcasne odbery" se delaji kvuli socializaci treba u plemen s tendenci k bazlivosti
mám pocit, že třeba ČSVčka se dávají dřív, aby si vůbec byli schopný vytvořit vazbu na člověka..u nich mě to docela důležitý příjde ...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:55 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Fajka
Fifizbrnd
Sice mas pravdu, ze fifi je zbrnd, ale radeji ji nednadavejm dyt vis, ze i bez toho ma se svym nickem v posledni dobe problemy
mám pocit, že třeba ČSVčka se dávají dřív, aby si vůbec byli schopný vytvořit vazbu na člověka..u nich mě to docela důležitý příjde ...
Noo a ja jen psala, ze prave proto je to to dulezitejsi kam ten pes de ponevac podle toho, kam se dostane si tu vazby vytvori takovou ci makovou a vytvori si urcite ty mechanismy atd nejspis
teda samo jako ja chapu, ze tady jsou velkoexperti, ktery na takovy blbiny nedaj, protoze maj psa a tak psum hodne rozumej a vedej, ze nej je to stene vykastrovat a pak mu vysvetlit pomoci elektriky kde je jeho misto ....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 00:08
- Nahlásit
Fajka
třeba ČSVčka se dávají dřív
Jj, mely vyjimku, zda maji i ted, nevim.
Ja se porad ale bavim o normalnim terminu odberu stenete, tedy 50. den od chovatele. Ne o nejakym podrazenym psickovi, kteryho si nekdo ze soucitu vytahne z mnozirny na 5.-6. tydnu.
Takze tak, ja sem svy k tomuhle tematu rekla, nesouhlasit si muze kdokoliv, je to jeho svaty pravo. Ja uz nic vymlouvat a obhajovat nehodlam. Dle myho to je plemeno od plemene, stene od stenete.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 06:33
- Nahlásit
V noci bouřka a lijavec. Máme hezky zalito, zásoby vody obnoveny. S Nightem bouřka vůbec nic nedělala - zcela v poklidu chrápal. Ale bouřky nevadily žádné naší doze za mlada a čím byly starší, tím hůř to snášely... Proč, netuším. Tak do tří let úplný klid, pak maličký neklid a přecházení, skoro osmiletá Beta už někdy i vibrovala.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 06:59
- Nahlásit
U nás taky bouřka, šlo to přímo nad náma, Adam nespal, ale neklepal se ani nekvílel, tak snad dobrý
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 08:02
- Nahlásit
tak jsem v práci otevřela okna dokořán... a oni vyvážejí a čistí u protějšího domu kanalizační jímku... Nevím, co si vybrat - dusné vedro a nebo smrad...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 08:11
- Nahlásit
tady taky bourka
fajka, birma
podle me se do 45l vejit muze se staem. ja mam 48l na vandry a vsechno vcetne penovky dam dovnitr (nemam evazotku) s tou by to slo mirne hur.
pokud ale vezmem objem prumerne karimatky, kdy stan mensi, lehci, prip. jednoplastovy je objemove vyrazne mensi a I beznej stan je o neco mensi, pak muze mit alumatku nebo nejakou samonqfukovacku ktera je jak vetsi skladaci destnik a sme doma, jak s tam vejde.
nevim, zda mluvi o dogtreku nebo obecne treku ale jet na vic dni do alp jen s celtou muze byt solidni nerozum, a tam ten stan bude zrejme docela nutnost. pripadne karimatka penova se hodne nosi na batohu a tam se myslim nezminuje, jakou ma a kde ji ma. prvne to znelo lakqv jako soupis tho co ma ona a pak se z toho nejak stal zakladni prehled moznosti.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 08:45
- Nahlásit
u nás taky bouřka ve 2 v noci, půl hodiy se nedalo vůbec spát
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 10:13
- Nahlásit
pro cyklistické nadšence
http://www.fastcodesign.com/1665045/soft-ride-bike -has-steel-tires-and-you-can-ride-it-now
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:25
- Nahlásit
Adam se byl koupat seděla jsem na břehu a po skoro dvou hodinách odlovila psa - on by normálně i přišel, ale vždycky když vystrčil čenich z vody, tak na něj radostně naběhla kamarádčina stafbulka a on se jí bojí blbeček (ona ho zbožňuje). No a když vylezl, tak měl díru v tlapce, takže s koupánim a chozenim zas útrum
cernej caj
I beznej stan je o neco mensi
řekla bych, že mám běžnej stan - je to kráva větší než ta moje ohromná evazotka a váží přes 3 kila. Fakt bych to nevlekla nikam na zádech...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:27
- Nahlásit
birma
chudák Adam, ale to je ve vodě asi vždycky riziko, že na něco šlápne, jedině mu pořiď botky do vody
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:30 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
birma
no já myslím, že s tím stanem bylo myšleno něco takovéhodle než běžnej těžkej stan
http://www.terra-nova.co.uk/tents-and-spares/all-t ents/solar-photon-1-tent/
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:33
- Nahlásit
Maya
jj, taky se mohl říznout třeba o rákosí, když jsem mu vysvětlovala, že už necháme kachny na pokoji... Ale jinak to bylo bájo, fakt bych nevěřila, že si v centru Prahy sednu a za dvě hodiny uvidím jen pár lidí a to ještě na desítky metrů, vypustím psa a budu s naprostým klidem sledovat jak si plave a běhá v okruhu cca 50 metrů a budu v klidu, protože evidentně nebude mít na koho narazit. Fakt neskutečný.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:35
- Nahlásit
Maya
já myslím, že s tím stanem bylo myšleno něco takovéhodle
ale tak to už jsem psala na začátku, že to co píšu platí pro případ, že za ultralehký vybavení nedala majlant.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:39
- Nahlásit
birma
mě to nepřijde tak drahý, knížka co chci stojí 150 liber, no taky jí ještě nemám, to je fakt
navíc u číňanů tipuju to koupíš o polovinu levnějc
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:39
- Nahlásit
v tchibu maj krásný křeslo, jo, taky je drahý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:43
- Nahlásit
no však to říkám, necelý kilo za 80 dolarů a 1,5 kg koupíš i za pade
http://www.aliexpress.com/item/Black-hawk-limit-ul tra-light-680-double-layer-parallel-chord-1-2-gauz e-tent/1686424224.html
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:44 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Já jsem vám ani nenapsala jednu skvělou zprávu, že Anetka, ten rozmazlenej spratek se
1) po roce ve škole (tam kam jde Lůca) stále těší do školy, i když už míň než do první
2) chová jako úplně normální sedmiletá holčička (a mnohem líp než sousedovic sedmiletá dcera, což uvádím proto, že sousedův způsob výchovy je mi osobně mnohem bližší. Gábinka měla rok odklad a podle mě to úplně dobře nebylo, i když uznávám, že to asi bylo kvůli řeči).
Prostě Anetce podle mě strašně prospěla škola
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:49
- Nahlásit
kachna_
tak to je super, že se tak srovnala, asi mají fakt výbornou učitelku, to má štěstí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:51
- Nahlásit
Maya
asi mají fakt výbornou učitelku
no třeba fakt jak začala studovat (neměla správné vzdělání), jí někdo konečně řekl, že na děti se neřve
|