| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:44
- Nahlásit
myslím, že to stehlík není Ale fťák je to hezký (mám je na zahradě celoročně, nejen u krmítka)
Beta neměla vůbec problém s komunikací. A to měla jen brášku a šla z domu maličká. Měla na háku všechny lidi i psy. Spíš bylo vidět, jaké je to "mimino" třeba na venčení, nemotornosti... Ji jsem vynášela ven i dvakrát za noc - o dva týdny později spala jak špalek od večera do rána. Tudíž s Xerdou se vůbec nevstávalo...
Všechna 4 štěňata jsem měla skvěle socializovaná, od báječných chovatelů. Ten věk dvou měsíců (něco přes osm týdnů) mi připadá nejlepší. Night byl skoro o měsíc starší... a taky pohoda a žádná potíž.
Podmínkou mého loňského pořizování štěněte byl věk mezi dvěma a třemi měsíci - raději k těm dvěma...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:48 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
PetraK jako člověk částečně se živící zpracováním dat tě musím napomenout... Rozdíl mezi Rummíkem a Ešusem v komunikaci nemusí být dán věkem při odběru... Jak známo počet "měření" dvě... není zrovna vysoké...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:51
- Nahlásit
Adam naznal, že mražený švestky jsou výýýborný! Pomalu docházej, tak měl jen 4 půlky, ale klidně by si prej dal kilo Pak si dal květák (10Kč/ks) napřed že je to divný on to teda nebude, nakonec zpucnul čtvrt menší hlávky Asi se z něj stává králík (když si vzpomenu, že flusal párky a doma odmítal maso....)
PetraK
xindl bezohldnej.!!
jo!!
Budu ti řikat Alfonz! Můcha Alfonz!
díkuju pěkně, ještě mě začnou balit baby
tohle přesně vidím jako rozdíl u Ešusa a Štajna. Je tam opravdu velký rozdíl ve schopnosti komunikovat, třeba mi to nebude nikdo věřit, ale je to tak.
tak podle mě je otázka, jestli je to fakt termitem odběru, rozdílnejma individualitama, nebo třeba tím, že ty máš zase víc zkušeností, víc vidíš, jinak komunikuješ, víc to u něj podporuješ...
Ale jinak souhlasím, jako jedináčka bych si štěně v 7 týdnech domů nepřivedla, klidně až kolem 10. týdne, do smečky už bych to asi tolik neřešila.
Maya
mohla bys namalovat celej atlas
ono to asi nebude dlouho trvat zatim mám vrabčáka, dva druhy sýkorek, ledňáčka, červenku a lejska, teď přibude tenhlecten dlask, hýl a pěnkava a ono se ještě něco určitě najde
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:02
- Nahlásit
PetraK
Ty názory se vždycky budou lišit, ale - nevím myslím, že je přirozený, když je mládě u mámy. Já to tak vnímám.
Ja to vnimam tak, ze nekterymu steneti bude sumak, jestli pujde k novym majitelum 50. den veku. A jinymu prospeje, kdyz zustane jeste tyden, dva u feny a sourozencu.
Ja si Troldu taky vzala na 9. tydnu. V sestym tydnu to byl jeste takovej pulec. Tohle je zkratka individualni. Kremylek nakracel do baraku na 50. dnu a pulec vyjukanej to vubec nebyl.
Xerxová
Rozdíl mezi Rummíkem a Ešusem v komunikaci nemusí být dán věkem při odběru...
...
birma
jako jedináčka bych si štěně v 7 týdnech domů nepřivedla, klidně až kolem 10. týdne, do smečky už bych to asi tolik neřešila.
Taky dobrej podotek. Ze privest stene k domacim partakum je jiny.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:06
- Nahlásit
birma
nakonec zpucnul čtvrt menší hlávky
Aby te prdama v noci neomamil. Zvirena mela mlety s brokolicou, ten jeji kostal, jeste z lednice vychlazenej vsichni milujou. Trolda zase jodloval. A pak z hladu delal chuzi po stolku v obyvaku, byl napomenut a privolan a odmenen prave kostalem a delal jeste vetsiho hladovyho skritka Dobyho (ted se mu slozily obe usi). Ty jeho xichty mne jednou zabijou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:06
- Nahlásit
Xerxová
Jak známo počet "měření" dvě... není zrovna vysoké...
jo-o, jasný, hodně je dáno povahou a dalšími okolnostmi. Jen prostě ten rozdíl hodně vidím, fakt že jo.
birma
Pak si dal květák (10Kč/ks)
se udusíte
nebo třeba tím, že ty máš zase víc zkušeností, víc vidíš, jinak komunikuješ, víc to u něj podporuješ...
tohle v tom myslím ani tak roli nehraje, on fakt jede komunikaci ve velkým stylu. Teď zrovna před chvilkou za barákem, řítí se velkej černej Bruno (vlčák s nějakým bulem) občas bručivý. Ten koncert co ten zrzavej preclík předvedl? U Ešusa právě hodně ze "slovníku" chybělo.
klidně až kolem 10. týdne, do smečky už bych to asi tolik neřešila.
jo to jo, protože bude mít jedince svýho druhu. Ale zase se vrátím k tý svým umanutý myšlence - měli bychom si pořád uvědomovat, že děláme něco ne úplně přirozenýho. Bereme mládě z jeho prostředí v době, kdy by v něm ještě bylo.
zatim mám vrabčáka, dva druhy sýkorek, ledňáčka, červenku a lejska, teď přibude tenhlecten dlask, hýl a pěnkava a ono se ještě něco určitě najde
HELE FAKT SMEKÁM, MALUJEŠ KRÁSNĚ, MOC KRÁSNĚ!! Dost závidím (bez kecání )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:09
- Nahlásit
Fifi
. Ono mit treba placnu 9 tydnu doma pocetnej vrh treba malin, tech opravdu radne dravych, to by cukalo oko matce stenat i chovateli.
. že bude cukat matce je jasný, cukalo by i normálně, odstavila by je, ale - ale byly by pořád ve svým původním doma. Prostě si myslím, že je ohleduplný, dopřát mláděti ještě trochu jeho doma, to přece nejni špatná myšlenka, ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:16
- Nahlásit
PetraK
Ale zase se vrátím k tý svým umanutý myšlence
Prostě si myslím, že je ohleduplný, dopřát mláděti ještě trochu jeho doma, to přece nejni špatná myšlenka, ne?
Ses umanuta, ses. Pripust, ze nektery mlade psi delsi pobyt doma oceni, jiny se radostne vydaji do sveta na 50. dni. A fena je nejen odstavi, kdyz se bavime zrovna o podobnejch dravcich, ono se to muze zacit rubat dost i mezi sebou, coby sourozenci. Ne nejaky laskyplny vizly hry, ale opravdu bojuvky, kdy to muze odnest stene treba i jehlickama ukousnutym kouskem ucha a tak. Ja mela jednoho "bojovnika" mezi stenatama, to byl desnej prudic a fakt zbytek terorizoval.
Zkus to nevidet tak umanute a slunickove a pripustit, ze ano, nektera stenata budou happy, kdyz si 50. den veku sbali batuzek a posupajdi, stejne jak ten vrabcacek vas.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:17
- Nahlásit
PetraK převedu to nepopulárně na děti. Některý je v šesti letech na školu zralý, jiný ani náhodou (klidně "z jedné rodiny"). Některý potřebuje změnu "jak sůl" - chce "vypadnout" do světa pokročilejšího, většího, za poznáním... Jiného "zbrzdíš" tím, že ho okradeš o "dětství", bezpečný svět školkových her.
Prostě je to živý tvor, který je každý jiný. A zaškatulkovat se to nedá. Já jsem spokojená s těmi 50 dny (Beta), osmi týdny (Arona), devíti (Xerxes) i dvanácti (Night). Je to indivindi - ale je fakt, že bych nikomu neříkala : "nejlepší je věk..." Protože to může být různé - štěně od štěněte, majitel od majitele
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:22
- Nahlásit
Fifi
Aby te prdama v noci neomamil
pche, my větráme
Ty jeho xichty mne jednou zabijou
To mu ale musíš sdělit, že tě týrá a zabíjí! Víš, jak by mu to Bajítko s Křemýlkem vyčítaly, kdyby tě zabil?
PetraK
FAKT SMEKÁM, MALUJEŠ KRÁSNĚ, MOC KRÁSNĚ!!
kuju pani mě to moje malování přijde furt strašně upocený. Jednou bych chtěla umět něco takovýho, ale necvičim, tak to nehrozí
Ale z dlaska mám radost, navíc se dneska prodala akvarelová brož, tak si asi brzo trochu doplním svojí chudou devítibarvičkovou paletu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:24
- Nahlásit
rumik je supr ze byl rak hodnej a I bez dozoru nicehoz spatnyho neudrlal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:25
- Nahlásit
Fifi
Ses umanuta, ses
jo jsem, protože se pořád na vše díváme z lidského hlediska, pohledu. Jak můžeme sakra říct - MY máme pravdu?
A fena je nejen odstavi, kdyz se bavime zrovna o podobnejch dravcich, ono se to muze zacit rubat dost i mezi sebou, coby sourozenci.
no a neměl by pak nastoupit chovatel?
Xerxová
Některý je v šesti letech na školu zralý
ano. ale... nemyslím, že by se štěně v sedmi týdnech dalo tak nějak srovnat s dítětem už školního věku. Vnímám ho jako právě mladší.
ale to je fuck. Toť pouze mé vnímání, kašli na to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:27
- Nahlásit
birma
přijde furt strašně upocený.
ne není to upocený, má to "duši" nebo jak to říct.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:28
- Nahlásit
cernej caj
byl rak hodnej
tak dipr nebo rak? ty mi dáváš!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:30
- Nahlásit
PetraK kašlu... hele - mě vyšoupli do školy a šest mi nebylo... prej se mnou nebylo doma k vydržení Že by předčasnej odběr ??? A to jsem byla (na rozdíl od dnešního stavu) silně podměrečná (16 kg)
hele a proč ti Čajda píše, že máš místo Rummíčka raka ??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:36
- Nahlásit
PetraK
protože se pořád na vše díváme z lidského hlediska, pohledu. Jak můžeme sakra říct - MY máme pravdu?
Protoze kdybys treba s tema stenatama zila, tak bys pochopila, ze to pro nektera neni vubec ujma na zdravi. Spis naopak.
ano. ale...
Jako pani, ja ti na jednu stranu rozumim, jak to myslis. Jen to nesmis brat tak striktne a definitivne. Tezko pujde civava pulkilova s fontanelou v 50. dni k novym majitelum (teda nemela by). Zato 8 kg stejne starej rtw capek si z neceho podobnyho vubec hlavu delat nebude.
no a neměl by pak nastoupit chovatel?
No a jak by mel nastoupit? Zacit takovy stene nejak usmernovat ve hrach se sourozenci? Se nejak neslucuje s takovou tou vizi, ze prave kvuli tomu by mel zustavat stenik dyl ve vrhu. To je 100x lepsi pro obe strany, kdyz si posupajdi fraja do novyho domova.
birma
mě to moje malování přijde furt strašně upocený.
Twe, ti asi namaluju nakej obrazek ja, at procitnes.
To mu ale musíš sdělit, že tě týrá a zabíjí!
No ted sem mu slapla na ocasek (to je hrozne dlouhej potkanovitej okasek!) a vypadalo to spis naopak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:39
- Nahlásit
Xerxová
ad ta škola, to mi ani nepřijde v podstatě jako dobrý přirovnání, protože to dítě se z tý školy, školky denodenně vrací do svého zázemí, odběrem štěněte nastane v jeho životě dosti zásadní kotrmelec. Kdyby to tak velkej kotrmelec nebyl těžko by se mluvilo o tom, že z důvodu neprohlubování stresu neměnit štěněti jeho stravu, jak je dobře, vzít mu do nového něco z jeho původního........ tak je a nebo tam ten stres není?
hele a proč ti Čajda píše, že máš místo Rummíčka raka ??
a vim já? se zeptej čajdy třebas moc požila.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:39
- Nahlásit
Fifi
ti asi namaluju nakej obrazek ja, at procitnes
si zapomněla, že z tvejch rychloobrázk většinou v rekordnim čase poznám, co na nich je?
ted sem mu slapla na ocasek
tvl vy jste mi rodinka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:43
- Nahlásit
PetraK
Kdyby to tak velkej kotrmelec nebyl těžko by se mluvilo o tom, že z důvodu neprohlubování stresu neměnit štěněti jeho stravu, jak je dobře, vzít mu do nového něco z jeho původního........ tak je a nebo tam ten stres není?
jak u jakýho štěněte podle mě. Některý bys nemohla dát z baráku do smrti. Já Altara brala ve 12ti tejdnech, tak asi nemám co mluvit, ale frája ani na vteřinu netruchlil po domově, nevadilo mu jet autem, žádnej stres jsem na něm fakt nepozorovala (a z domova nic nedostal), prvních 14 dní nevlastnil ani obojek ani vodítko a chodili jsme třeba po Palmovce, vůbec to neřešil. A vzhledem k tomu, jakej on byl, bych řekla, že on by to neřešil ani o měsíc dřív. Prostě byl takovej. Zas Adam, ačkoliv jsem ho jako štěně neznala, tak bych řekla, že to prožíval mnohem hůř ať už se z domova dostal v jakymkoliv věku.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:48
- Nahlásit
Birma, čaj, Vero
tyvogo ted jsem se dobře pobavila
jak jste furt řešily co jako sebou na trek do batohu tady je návod..
obzvlášť mě pobavila položka spodní prádlo...mám strááášnou představivost...todle zrealizovat tak už vidím ten cvrkot na sociálních sítích
http://www.coradogsport.cz/blog/co-s-sebou-na-trek /
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:49 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
PetraK
Kdyby to tak velkej kotrmelec nebyl těžko by se mluvilo o tom, že z důvodu neprohlubování stresu neměnit štěněti jeho stravu, jak je dobře, vzít mu do nového něco z jeho původního........ tak je a nebo tam ten stres není?
Nelze rict globalne, ze je. Muze byt. Proto radsi prevence ala stejna strava. Zase, je to stene od stenete.
birma
si zapomněla, že z tvejch rychloobrázk většinou v rekordnim čase poznám, co na nich je?
To nemuzes ale nazvat ani rychloobrazkama. To je neco jak Penny.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:51
- Nahlásit
Fajka
tyvogo ted jsem se dobře pobavila
on fakt někdo nosí na trek stan??? Jak to kurňa složí do 45 l batohu? (teda pokud nedal/a za výbavu 100 tisíc a nemá všechno ultrasuper lehký a tenký a skladný)???
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:56
- Nahlásit
Fifi
To je neco jak Penny
ale vždycky to bylo poznat, stejně jako u Penny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:57
- Nahlásit
Fifi
Muze byt.
no a to je pro mě osobně dostačující protiargument k tomu, proč necpat spešl na fóru všem, že sedmý a hotovo. Navíc jen proto, že jáááá člověk veliký a moudrý si CHCI vybudovat ten vztah. Tohle už je natuty postavený na hlavu.
ale nic, jak říkám, neřeš. já prostě vnímám některý náhledy na zvěř obecně trochu jinak. Možná i sluníčkově. Ale každopádně si dám radši tu práci -pokud bude štěně samostatné jako byl Rumiprd, ale ať je doma dýl, zvlášť když jsem viděla, jak dobře jim tam v tý bandě je. Narozdíl od onoho zmiňovanýho člověka.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:01
- Nahlásit
birma
on fakt někdo nosí na trek stan??? Jak to kurňa složí do 45 l batohu
tak kdyby tam chtěl ten onen vzít všecko co tu má napsaný tak potáhne plnou káru
neviděla jsem teda že by někdo bivakoval ve stanu, celtu jo stan ne-e
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:11
- Nahlásit
birma
ale vždycky to bylo poznat
Jasne, u tvyho ptaka taky poznam, ze jde o ptaka. Takze uz tu prijde tva maluvka min upocena, z paty vytazena?
PetraK
proč necpat spešl na fóru všem, že sedmý a hotovo.
Stejne tak necpat, ze to lze jen dyl. A fertig.
Btw, ted tu byla komunikace 13tydenniho zmetoura se Kremylem online. Kremylek dostal hajzl trubku. Vyznamne si ji odnesl, celym svym majestatem dulezitym vzbudil zajem pruhu. Pruhy se rozhodly, ze by chtely zdibicek, aspon kousiicek, kousilinecicek ty hajzltrubky. Kremylek hazel ruzny xichty a intonaci vrceni, pak ze rtw nemaj mimiku. Troldas se zacal vztekat, ze to nejde a nedostane a durazne ji rikal, co si o tom bezpravi mysli. Kdyz ji dobnul do tlapky, jakoze "hehe teto, fakt nedas?", dostal od ni klasickej rtw vychovnej facanec, ze se zastavil o gauc. Urazene si sel prinest veleuzel z venku.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:27
- Nahlásit
Fifi šudinka žíhanej... Ani hajztrubku nemá...
My dali vínečko červené na terásce a k tomu nám svítili svatojánci a Night házel polenem do dáli i výšin... Ale funí dneska snad nejvíc ze všech dnů...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:40
- Nahlásit
PetraK
a tetkon úplně nevim, co se s mým psem stalo?
nevzdělaná
http://www.thedipr.com/ šušenka přece
PetraK
proč by měl být týden navíc problém?
to určitě není, jen bych to neotáčela tak, že 50. den je problém
Tetin Rambo je odebranej v měsíci (zemřela mu matička) a je to nesrovnatelný třeba s tou ve 42. dnu odebranou Dájou
Jo a Cir byl u majitele do šesti měsíců...
Xerxová
tak dlask byl druhá možnost
birma
no hlavně se tu nezapomeň prezentovat předd vánocema, až bude řešit dárek mamče!!! Vloni jsem měla zálusk na toho tvýho vrabečka a pak jsem zapomněla (mamča má vornitologii jako koníčka).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:41
- Nahlásit
Fifi
Stejne tak necpat, ze to lze jen dyl.
to jsem ale myslím nikde nepsala, můžeš si to projet.já jsem jen psala,že si za á myslím, že je to lepší a za bé jsem tam oponovala hlavně tomu, že ten člověk psal, že pokud je štěně starší už si ho na sebe pořádně nenaváže, že nebude středobodem jeho světa - podle mě hovadina, takže tento argument pro brzký odběr je čiré lidské sobectví. a hlavně že jak tvrdil :
Pes na praci nepotřebuje umět komunikovat v psim světě a je pro něj vhodnějši ho odebrat dřiv.
to je, nezlob se na mne, prasárna, pokud tohle napíše někdo , kdo se prezentuje jako veleprofík, tak je to jen prase. To radši budu to sluníčko.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:43
- Nahlásit
kachna_
jen bych to neotáčela tak, že 50. den je problém
není /ale můžem to říct doopravdy? Vidíme do nich? Ne , jen si to myslíme právě / ten pes to pochopitelně přežije .
|