| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 14:42
- Nahlásit
Xerxová
Šikovný chůvák
no to je myslím docela paní i trefné přirovnání, když nad tím tak přemýšlím, byl opatrný přeopatrný. Sedím tu a usmívám se, když si to tam u toho křoví celý zase vybavím. Jsme tam seděli a já s ním zcela nekynologicky hovořila o tom, že je to malinký mimi, že tam fakt nemůže, protože je to malý, bálo by se ho to...... opravdu kynologický rozhovor na úrovni. Miluju, když se se psem dá hovořit a on chápe (z intonace, chování) a není zapotřebí povelovat, být přísnej a zakazovat.
neboť začínat s turistikou zrovna na Sněžce je prostě skvělý nápad. Všechny kopce už budou nižší
a zas máš pravdu!! Tak příště si může dát u nich dvojku Ptačí kupy a Holubník najednou.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 14:43
- Nahlásit
doják
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 14:46
- Nahlásit
Fajka
po...tento...
a tam je to asi zrovna dost blbý
KAŽDOPÁDNĚ PŘED NASTOUPENOU JEDNOTKOU:
UDĚLUJI TÍMTO ČÍÍFOJ
ZA VÝSTUP NA SNĚŽKU
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 14:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
ad třešně - buď ráda že došly, co krk?
Zelenina je tetkon to nejlepší jídlo .Krom zmrzky
Veliká převeliká pochvala Rumajzlíčkovi!
vyřídím, vyřídím, děkuji.
Ad Bubislunění
ona to přímo žere, placatí se stejně jako moje ségra. Ale vedro jí obecně nějak extrémě nevadí , funí míň než malopef.
naakumulovat teplo na zimu
a to holka musí, to je fakt, páč jí taháme po těchhorách
A k PPČ - jsou to hajzli!
inu je to takové zvláštní mně je to jedno, v podstatě jsemnaopak vlastně ráda, protože tam to třeba neosloví tolik lidí, protože předpokládám, že většina čtenářů tam ví, že by to nebylo nic převratnýho, ale vtipně jsme si vyměnili slušnou řádku emilů a ona měla už i článek připravený do tisku, poslala mi to, psala jsem jí, že bych ráda aspoň jednu fotku svou... to taky nešlo...tak taky dobře.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:04
- Nahlásit
PetraK
buď ráda že došly, co krk?
Dobrý asi jsou mražený švestky snesitelnější
vedro jí obecně nějak extrémě nevadí , funí míň než malopef
to je jak u lidí - někomu to vadí, někomu ne. Já nejradši teploty venku okolo 15, doma max 20, víc jenom když jsem fakt vyčerpaná a mám známou, co doma vytápí minimálně na 24 a oživá, když je venku nad 30...
Stejně tak logicky Adam by měl snášet teplo líp než černej, mohutnej a lymfatickej Altar a ono prt...
tak si kontroluj, aby ho nakonec neotiskli i tak. Vim, že třeba Wami otiskli nějaký fotky, aniž by jim je dala k dispozici...
ona měla už i článek připravený do tisku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:05
- Nahlásit
vysvětlete mi někdo, jak může někdo v dnešní době radit někomu, aby své štěně - pětiměsíční, dost odstřihl do ostatních psů a tím si ho na sebe víc nafixoval????????????? ten samý člověk je schopen se hádat o tom, že je nutný psa odebrat v sedmém týdnu, abych si hoi na sebe nafixoval. Kuvafiiix a proč mám dojem že tam z toho cejtim Sally?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:06
- Nahlásit
PetraK
ten samý člověk je schopen se hádat o tom, že je nutný psa odebrat v sedmém týdnu, abych si hoi na sebe nafixoval
tak někdo, kdo to neumí jinak, to asi potřebuje no...
proč mám dojem že tam z toho cejtim Sally?
to si nemyslim, s Tchořem měli vždycky víc psůch.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:12
- Nahlásit
birma
3asi jsou mražený švestky snesitelnější
a je blbá, je!
to je jak u lidí - někomu to vadí, někomu ne. Já nejradši teploty venku okolo 15, doma max 20, víc jenom když jsem fakt vyčerpaná a mám známou, co doma vytápí minimálně na 24 a oživá, když je venku nad 30...
jojojo, se ségrou jsme v tomhle každá jiná, ona je schopná taky jako bubi spát za poledne na pařáku a já bych cípla. Jen mě - a příjemně - překvapilo víš, že v tomhle věku to vedro nejen tak dává, ale vítá.
Vim, že třeba Wami otiskli nějaký fotky, aniž by jim je dala k dispozici...
ahááá!Slušná drzost. No i právě proto jsem jí napsala, výslovně, že tedy ať článek netiskne, což mi i před chvílí potvrdila. Tak ale uvidíme.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:15
- Nahlásit
birma
tak někdo, kdo to neumí jinak, to asi potřebuje no...
mno a proč asi máme uzákoněných min. 8 týdnů, hm, aby se takový prasárny nedělaly, protože to prasárny jsou .
to si nemyslim, s Tchořem měli vždycky víc psůch.
však jo , tuhle ten člověk taky má. A čiší mi z toho právě ten přístup - JÁ člověk veliký mám psy na něco a pro svoje uspokojení...a že z nich pak vyrostou psi kteří mají potíž v reálu?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:26
- Nahlásit
jo. A víte co? Rumíček nepapá jenom mravence. On papá i včeličky . V sobotu jsme si dávali meloun, než jsem stihla zareagovat na to, ža na podávaném kousku je malá včela dělnice.......... už ji spolknul
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:41
- Nahlásit
PetraK
a to má nějakou plechovou hubu teda, že mu to nic neudělalo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 15:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
a to má nějakou plechovou hubu teda, že mu to nic neudělalo
já už se u něj ničemu nedivím. Když jsme ho prvně vzali na chalupu začal spásat kopřivu - snažila jselm se mu vysvětlit, že "To neděláš dobře Jaromíre s tou kopřivou!!!" bylo mu to šumák a zajedl to právě mravencema v altánku . Teď přidal do repertoáru ještě včelky dělnice
edit - a ona ta malá včelka taky nedá tak agresivní žihadlo asi. jednu jsem si přimáčkla na lopatku a ani to moc nebolelo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 16:05
- Nahlásit
PetraK štěně můžeš koupit od 50 dnů - tj. 7 týdnů... Takže je to "v pořádku". Jinak podstatně fixovanější na mě je Night (skoro tříměsíční při odběru) než byla Betka (odebraná na 50-ti dnech). Byla maličká a vím, že to bylo brzy. Už bych to neudělala - Arona byla osmi a Xerda devítitýdenní při odběru... Těch devět u Xerdy mi přišlo pro mamuta tak akorát
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 16:45
- Nahlásit
Xerxová
štěně můžeš koupit od 50 dnů - tj. 7 týdnů... Takže je to "v pořádku"
no ale chovatelka od Batohu říkala, že mamince ten poslední týden lezly štěnátka dost na nervy
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 16:53
- Nahlásit
hlava mi to nebere aneb právě teď z okna : slyším štěknout psa a pak ječící dítě. Venku stojí starý pán s malým klukem (tak 5?) a prosí velice slušně majitele psa (velikost bígl, šířka dva bíglové), jestli by si ho nemohl nějak zavolat/ zajistit. Majitel psa si spokojeně vykračuje a že ne, proč. Pán vysvětluje, že malej se bojí psů. A majitel psa, že pes nic nedělá a kdyby malej nevimco, tak na něj neštěkla. Fakt nechápu ty dementy, co nejsou schopný si pár metrů od dětskýho hřiště vzít kvůli dítěti, co má ze psů hrůzu čokla na vodítko. Však by jich na těch 10 metrů, než by děcko minuli, neubylo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 18:42
- Nahlásit
birma
Fakt nechápu ty dement
prostě dementi, na tom bohužel nic k pochopení není
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 18:51
- Nahlásit
pro ty nefejsbukový - moje dnešní radost v reálu to vypadá líp než na mobilfotce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 19:24
- Nahlásit
Xerxová
můžeš koupit od 50 dnů - tj. 7 týdnů... Takže je to "v pořádku".
no jo, to můžeš, můžeš....... otázka ovšem je, co je pro to štěně lepší. A vnucovat všem, tak jako onen člověk, že ideál je těch sedm v dnešní době? Jen pro to, že se na něj štěně nafixuje? To píše někdo, kdo se staví jako velkej profík? Když kurnik, jde navázat na sebe Bubinu v jedenácti letech a to lajkou, tak profík by rozhodně neměl mít potíž s tím, když bude mít v rukou štěně o týden později. A nebo je někde chyba, když skuteční profíci připravují do služby, do skutečné služby dnes až psy skorem "dospělé"
birma
hlava mi to nebere aneb právě teď z okna
xindl bezohldnej.!! Já furt monitoruju okolí, aby i když mám psy nekonfliktní je stáhla, když se někde objeví dítě či i dospělý, který jak vidím, se psů bojí.
Ach jo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 19:25
- Nahlásit
birma
moje dnešní rados
žjo! tys žiškovná! Budu ti řikat Alfonz! Můcha Alfonz!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 19:39
- Nahlásit
PetraK
tak profík by rozhodně neměl mít potíž s tím, když bude mít v rukou štěně o týden později.
Tyden sem, tyden tam... Zalezi na prostredi u chovatele, jeho moznostech a predevsim na plemeni. Ja jsem dala jedinacka od Ag z prvniho vrhu hned na 50. dni, protoze pro stene to bylo lepsi. A to jsem se steneti venovat mohla do alelujah. Z druhyho vrhu jsem nektery stenata mela doma dyl, cekala jsem na ty spravny majitele. Posledni stene odjizdelo v peti mesicich - a bylo to dlouho, na teriera, trvalo mu, nez si zvyknul.
Rozhodne mi nebude trhat zily, ze si nekdo vezme stene na 50. dni. Nevidim v tom problem.
A vnucovat všem, tak jako onen člověk, že ideál je těch sedm v dnešní době?
Promin, ale ty zase vnucujes svuj nazor, ze to je spatne.
birma
Ty ses sikovna kreslirka ptaku!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:09
- Nahlásit
birma
ftáček je boží
Fifi Xerxová
Rozhodne mi nebude trhat zily, ze si nekdo vezme stene na 50. dni
jo, špiče špičaté s tím taky nemělo problém (a myslím, že ani Dája odebraná v 42 dnech
Besinka byla odebrána po šedesátém dni, ale myslím, že tam nebyl rozdíl, jestli 49. nebo 60. den
Ale zajímalo by mě, jestli dogátka to fakt nemají trošku jinak?
PetraK
Můcha
a zezobne tě stehlík!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:11
- Nahlásit
birma
to je krásný, mohla bys namalovat celej atlas
Fifi
někde jsem četla, že 50.den byl stanovený proto, že je to nejbližší termín kdy štěně dovede používat celý tělo ke komunikaci, že jako poslední se naučí používat ocas asi 48. nebo 49. den, takže když si pak tříbí komunikaci se sourozenceme ještě o tejden dýl, tak to asi není na škodu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:14
- Nahlásit
kachna_
spíš se říká, že pidi psi by se měli dávat pozdějc?
já nevím, já měla jednoho v 8. a druhého v 9. týdnu a předchozího psa v 7. týdnu, každej jinej, ale spíš povahově, nemyslím, že by to nějak ovlivnila doba odběru, podle mě je blbě když se vezme moc brzy, ale pozdějc mi připadá že je to jedno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:16
- Nahlásit
petrak
tak supr s ptackem, rumik je dipr. bukis he supr taky
fajka
tyjo, cif je borec!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:20
- Nahlásit
Maya
spíš se říká, že pidi psi by se měli dávat pozdějc?
já myslela, že kvůli imunitě?
podle mě je blbě když se vezme moc brzy,
no to určitě, ale z pohledu komunikace se psy jsem myslela, že to je ten 4. -5.týden
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:22
- Nahlásit
Maya
takže když si pak tříbí komunikaci se sourozenceme ještě o tejden dýl, tak to asi není na škodu
Vsak, zalezi na plemeni, poctu stenat a taky matce. Ono mit treba placnu 9 tydnu doma pocetnej vrh treba malin, tech opravdu radne dravych, to by cukalo oko matce stenat i chovateli.
kachna_
Můcha
a zezobne tě stehlík!
A poslete mi nekdo uz bourky, ja potrebuju cvakat a sem total uvarena a tupa. Barak naakumulovanej po tejdnu tropu vedrem, nehne se listek.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:22
- Nahlásit
Fifi
.. Zalezi na prostredi u chovatele, jeho moznostech
to jo, to určitě, nicméně předpokládám odběr z dobrých podmínek. Ne z místa, kde se psu nikdo nevěnuje. Odtama by si asi zase profík, který potřebuje špičkového psa na výcvik nebral, ne?
Promin, ale ty zase vnucujes svuj nazor, ze to je spatne.
no nevím no, válná většina tam sdílela podobný názor, tedy že proč nenechat štěněti ještě jeden týden v jeho doma.
Ja jsem dala jedinacka od Ag z prvniho vrhu hned na 50. dni, protoze pro stene to bylo lepsi.
no jo a proti tomu můžu postavit to, že Murphy - taky teroš - taky jedináček k nám přišel až po třetím měsíci a to ještě byl v mezistanici u spolužačky, která ho pořídila jako nevhodnej dárek a nikde problém nevzniknul. A to musím ještě připočíst svou obří nezkušenost.
Ty názory se vždycky budou lišit, ale - nevím myslím, že je přirozený, když je mládě u mámy. Já to tak vnímám. Ten člověk argumentoval stále dokola tím, že ON potřebuje, On chce... ani na vteřinu nezaváhal. Nepodíval se na to, že jde o mládě, který prostě oddělíme od matky. Tak to vnímám já osobně. A je fajn, že se to dneska posouvá už k těm osmi týdnům. Chovatelka Štajnidla, řekla, že před osmým týdnem prostě nedá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:29
- Nahlásit
Fifi
poslete mi nekdo uz bourky
bouřky a přívaláky budou určitě ráno až půjdu na bus
u nás momentálně venku 32 a to už sluníčko zapadlo za kopec a v baráku 29, děsný a to ještě v Praze nejezdí metro, kde se člověk vždycky zchladil a musím místo toho narvaným busem, cestu domu jsem dala tak nějak napůl v bezvědomí
zalezi na plemeni, poctu stenat a taky matce.
jj, tak to určitě, beru to prostě jak by měl být asi ideál, proto asi byl stanovený ten 50. den, aby u určitých plemen chovateli neprdla céfka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:30
- Nahlásit
kachna_
a zezobne tě stehlík!
kolega bude mít radost, co ho čeká za dlábes
Maya
takže když si pak tříbí komunikaci se sourozenceme ještě o tejden dýl, tak to asi není na škodu
tohle přesně vidím jako rozdíl u Ešusa a Štajna. Je tam opravdu velký rozdíl ve schopnosti komunikovat, třeba mi to nebude nikdo věřit, ale je to tak.
kachna_,
špičaté s tím taky nemělo problém
tak já neříkám, že s tím - viditelně pro nás mají nějaký nepřekonatelný problém. Ale jednak to opravdu nemůžeme nikdo zodpovědně říct, zda s tím nemají problém , protože naše komunikace s nimi jest z naší strany dosti omezená, ale je to mládě, má být v tu dobu ještu ve svý rodný smečce, užívat si to tam se sourozenci.... proč by měl být týden navíc problém? Si myslim.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:31
- Nahlásit
cernej caj
rumik je dipr.
a tetkon úplně nevim, co se s mým psem stalo?
|