| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 14:41
- Nahlásit
Maya
po 50 km 3x tejdně bych byla ráda na vodítku i já
náhodou, to byl po delší době takhle. Naposled na začátku května Rychlebky a příště až příští týden long
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 14:41
- Nahlásit
Birma Alpy bych tímto způsobem rozhodně nedala - mám respekt z velehor... Ale podobné dálkové trasy mají třeba i v Anglii, Skotsku - podél pobřeží, malé vesničky, majáky, pastviny... tam bych si říct dala...
Chicht - a pro línější chodce (a movitější) jdeš od ubytování k ubytování - a zavazadla ti převezou, takže jdeš nalehko...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 14:45
- Nahlásit
Xerxová
já bych nedala asi nic, neudýchám kopce navíc bez pes by mě to snad ani netěšilo. Ale vypadá to prostě náááádherně
v Anglii, Skotsku - podél pobřeží, malé vesničky, majáky, pastviny... tam bych si říct dala...
jo, to já taky. Třeba přejít Anglii podél Hadriánova valu....
pro línější chodce (a movitější) jdeš od ubytování k ubytování - a zavazadla ti převezou, takže jdeš nalehko...
to už ale ztrácí tu romantiku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 14:49
- Nahlásit
a pokud bude v sobotu slušná tržba na trzích, tak si v neděli věnuju jako poděkování za dobře odvedenou práci zajímavou přednášku. Přeci jen ten chlapeček, co ho Adam tak zajímá, by šel třeba nějak upovelovat a použít jako cvičební pomůcka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:06
- Nahlásit
Xerxová
birma
http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_d%C3%A1 lkov%C3%A1_trasa
doporučuju E10, my bysme jí jednou chtěli jít od mooořete domů (teda s pár přejezdy vlakem).
Babička tuhle nepředloženě říkala něco o hlídání dětí, tak možná už za pár let si uděláme na tři týdny výlet.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:09
- Nahlásit
birma
zajímavou přednášku.
Při prvním chválit, hlídat, učit, dozorovat
Při druhém chválit, hlídat, dozorovat
Při třetím chválit a občas mu vyrvat chlupy z ručičky, protože ti blbečci už ani nepípnou
(postup se týká psů)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:10
- Nahlásit
birma
co se všude dočítá, jak pejsek z útulku bude nevděčnější, nejhodnější a
jo, to je dosti zavádějící. Mně opravdu úplně všichni lidi, když se dozví, že Bubi je z útulku říkají:"A to vona musí bejt vděčná, že jste se jí ujali!" Tak jim vždycky říkám, že to tak vůbec nemusí být, že to psi takhle nevnímají, že shodou okolností Bubi "vděčná" je, ale že to není vděčnost v našem pojetí, že je to prostě o tom, že se jí dostalo zázemí a ona má zase svou smečku, kam patří a kde je právoplatným členem, ale že by taky mohla být nezávislá, že by to tak vůbec nemuselo fungovat... blá, blá,blá. Nemám dojem, že to někdo chápe, co mám na mysli.
Frajer
jo to jako dost. navíc v jeho věku, když sám není o moc větší než ta liška....
, co máš proti vodítku
no jo, ale není vodítko jako vodítko.
Smutný protiklad včerejška bylo dnešní setkání se psem z vedlejšího baráku - majitelé polorusáci, či co, psa - kříženec a možná pita kus v něm - od pidimidimiminka na co nejkratším vodítku, pes smýkán tak, že si fakt nemůže ani drn očuchat, jak se venčí vůbec nechápu.
Maya
výkřikama Jak může utíkat, vždyť má u nás všechno!!
to by člověk fakt zabíjel.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:12
- Nahlásit
birma
na přednášku se nepodívám, fakbůk mi to neotevře. o čem to je?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:12
- Nahlásit
kachna_
doporučuju E10
mně se líbí ta fialová po pobřeží (a Adamovi by se to podél moře určitě taky líbilo ) , tipla bych to dle popisu na E9? Jen teda bych řekla skorem jistě, že 5 000 km hned tak neujdu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:17
- Nahlásit
kachna_
mně by zatim stačilo, kdyby nežral ty cizí Věřim, že doma bychom to nějak zvládli případně
PetraK
Nemám dojem, že to někdo chápe, co mám na mysli.
to podle mě nevysvětlíš. Stejně tak maj lidi dojem, že děti z děcáků přece musej bejt adoptivním rodičům a pěstounům vděčné. No nemusej, že jo...
není vodítko jako vodítko
to ne - některý sou dlouhý, některý krátký, jiný jojo a ještě jiný s amortizérem
na přednášku se nepodívám, fakbůk mi to neotevře.
Náplň přednášky
- Jak nastartovat přátelský vztah mezi dítětem a psem
- Bude pes žárlit? Co s tím?
- Co má pejsek umět, když příjde miminko na svět a jak ho to po dobrém naučit?
- Jak ho zvyknout na dětský pláč a křik?
- Jak mu vysvětlit, které hračky nemůže brát a že na některá místa nemůže chodit?
- Jak vytvořit bezpečné prostědí pro miminko i pejska?
- Jak správně číst, co si pejsek o miminku myslí a co říká?
- Jak je spolu správně seznámit?
- Spousta užitečných tipů na společné soužití
přednáší Magda z Koiry. A dneska mi Šimona říkala, že ta druhá část bude hodně o tom, že sice neni dítě doma, ale pes se s nima dostává do styku.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:24 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
učila bych podávání věcí.
Jo a dobrý je taky přeučit všechny expresivní povely. Páč povel "drž hubu" je vtipnej, když děti nemáš, ale když děti mluví (a tobě záleží na tom jak) je to komplikovanější. A to si ani nechci představovat, co by se stalo, kdyby se ten povel rozhodla Lucinka aplikovat
mně by zatim stačilo, kdyby nežral ty cizí
no, to vlastní celkem jako pomůže psovi pochopit (myslím ve smyslu, že nemá takovej strach z některejch věcí) chování těch cizích. Ale jestli si pořizovat dítě kvůli tomu, aby pes přestal vyjíždět po dětech, to jako úplně nevim, jestli je dobrej motiv . Navíc, co s tim dítětem pak, když se to pes odnaučí nebo zemře sešlostí věkem, že?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:30 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
kachna_
Navíc, co s tim dítětem pak, když se to pes odnaučí nebo zemře sešlostí věkem, že?
pořídit novýho dítěžravýho psa!
A to si ani nechci představovat, co by se stalo, kdyby se ten povel rozhodla Lucinka aplikovat
marně namáhám fantazii - co?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:34
- Nahlásit
Vero
marně namáhám fantazii - co?
to by asi záleželo na tom, jestli (a kterého) by toho psa chytla
- Máju by doufám nechytla a těm dvěma by holt držela hubu, no
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:40
- Nahlásit
kachna_
učila bych podávání věcí
jj to je mi jasný
dobrý je taky přeučit všechny expresivní povely
my žádnej nemáme
Ale jestli si pořizovat dítě kvůli tomu, aby pes přestal vyjíždět po dětech, to jako úplně nevim, jestli je dobrej motiv . Navíc, co s tim dítětem pak, když se to pes odnaučí nebo zemře sešlostí věkem, že?
Vero
pořídit novýho dítěžravýho psa!
se bojim, že na odnaučení je pro toho psa nejlepší to dítě od břicha. Nebos to myslela tak, že by tě zbavil problému, co s dítětem?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 16:00
- Nahlásit
felate mi cestovatelsky chute azatim ti vypada ze me o vikendu ceka dest prokladanej burinama. prej do toho nebufou vhodny ty moje silnicni bezecky hadrace... premyslim nad kotnuckvejma s upravenou podrazkou, jestli teda v ramci bezpeci zvladnout ten mirny nekomfort a pro jistotu vzit sandale.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 16:12
- Nahlásit
cernej caj
máš tu Fatru tenhle víkend? Třeba se předpověď ještě změní a bude hezky...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 16:33
- Nahlásit
cernej caj
felate mi cestovatelsky chute
Fifina chcípne až přijde!!!!!! FIFINOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! BACHA!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:13
- Nahlásit
birma
jj. tak mam botovy dilema... kolega slovak co leze a dost jezdi do hor rika, ze v tech bezeckych a v tomhle pocasi by tam fakt nejezdil, a mozna ani v peknym pocasi prej jiny boty tak asi nejak preziju ty uzky boty
PetraK
boze, jeden preklep!!!!
kachna_
az ted sem to poradne precetla
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:24
- Nahlásit
Kachna Praktik promluvil.
Já si myslím, že semináře na všechno jsou móda a často zbytečná blbost. Kolik seminářů absolvovaly naše maminy, když nás vychovávaly??
Nabídka seminářů a školení na všechno, všude, pro všechny (nemyslím jen problematiku psí) se rozmohla. Oddělit dobré od špatných není snadné... Kdyby lidi raději šli ven, normálně se bavili a hráli si - s dětmi i psy
Proč ti, kteří si myslím, že mají zdravý selský rozum ho nepoužívají?? A nebo používají, ale mají rádi, když jim ho někdo odkýve...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:25
- Nahlásit
Birma mně se moc líbily kusy trasy kolem Cornwallu - vede z Mineheadu do Poolu a má asi 1000 kiláčků
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:28
- Nahlásit
Xerxová
ano, nase maminy nic neabsolvovaly a pak mozna kdyby jo, tak by umeli dat trochu podpory misto roku na AD
ja myslim, ze dneska lidi touzi po vedeni, chteji delat vsechno spravne a autoritam veri stejne jako kdysi, jen dneska jsou ty moznosti.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:34
- Nahlásit
Čaj no nevím - hodně dělám s lidmi. A tak nějak mám pocit, že ti, kteří věci moc "uměle" neřeší mají spokojenější život, bezproblémové děti i psy... ti, kteří se stále snaží vylepšovat a pracovat dle příruček a kurzů na sobě a své rodině a své zvířeně... tak šťastný a pohodoví nejsou. Marně hledají cestičky... a stejně to do cíle nedojde.
Hodně věcí lze naučit - ale často předělávání přirozených reakcí daného tomu kterému člověku vede víc ke škodě, než k užitku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:53 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Xerxová
spis to myslim tak, ze je urcite dobry, ze tyhle seminare a vzdelavaci akce obecne jsou, ale je taky potreba u toho trochu myslet... a ne kazdej ma zdravy "selsky" navyky, ale je dost zatizenej rodinnou diagnozou a pak proste neumi nektery veci a je lepsi, kdyz ses zvidavej a formou seminaru "sikovny autority" pronikas do problematiky asi rychleji a efektivneji s tim, ze se mas na koho obratit kdyz tapes, protoze jinak by ses stejne zajimal taky, jen treba na pochybnych a nedveryhodnych clancich nekde z casopisu a internetu...
ono kdyz to treba vemu, tak kdyz nekdo vyrusta v tom, ze cukat se psem aby netahal je normalni a efektivni, tka i kdyz se mu to vnitrne nelibi, bere to jako efektivni pomucku a jinou cestu nezna, je pak prece lepsi, kdyz si najde seminar pozitivni motivace (nebo koupi knihu a precte si ji, beru to jako ruznou formu totoznyho - ziskat nove vedomosti) protoze se mu to vnitrne nelibi ale sam nevi jak na to, co je na tom spatnyho?
ale jak rikam, proste vseho s rozmyslem a pro nekoho sou takovy kurzy supr, pro jinyho je to metoda jak vyledat na necem, po cem je poptavka nez treba hnit na pracaku... vsechno ma i svoje kladny stranky a je supr, ze ty moznosti dneska mame. i kdyz negativum, ze pak se spolihame obecne na to co nekdo rekne je taky u nekoho vyraznejsi...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:57
- Nahlásit
jinak si chystam seznam a popijim tu vino, co sme si s muzem nacali, kamarad se bude zenit a pujdu mu za svedka, tak slavim ale bez muze, nejak neni doma
a z ferinky by asi taky byl alkoholik, tu sla oliznout hrdlo lahve
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 18:02
- Nahlásit
Xerxová
Já si myslím, že semináře na všechno jsou móda a často zbytečná blbost. Kolik seminářů absolvovaly naše maminy, když nás vychovávaly??
V tomhle můžem zajít ještě dál - kolik zdravotnickýho vzdělání měl kovář, když ještě trhával lidem zuby?
Vzdělání a rozšiřování obzorů nemůže podle mě ublížit. Když člověk zná víc úhlů pohledu, teorii(í), poznatky z praxe... tak pak má lepší rozhodovací možnosti i podklady pro to, jak chce činit on sám a proč.
Oddělit dobré od špatných není snadné...
řekla bych, že člověk, co ví co chce, co hledá a orientuje se v problematice s tím nebude mít problém
Kdyby lidi raději šli ven, normálně se bavili a hráli si - s dětmi i psy
nj, ale co když ti lidi třeba neměli maminku, která by si s nimi hrála? Co když je nikdy nikdo nenaučil si hrát? Hra je sociální dovednost a jako taková nevznikne sama od sebe, ne?
Proč ti, kteří si myslím, že mají zdravý selský rozum ho nepoužívají??
Teď marně přemejšlim, jestli to vztáhnout na sebe a mít radost, že mám podle tvýho zdravý rozum, vztáhnout na sebe a bejt uražená, že ho nepoužívám, nebo se tvářit, že se mě tahle věta naprosto netýká
mně se moc líbily kusy trasy kolem Cornwallu - vede z Mineheadu do Poolu a má asi 1000 kiláčků
mrknu, i když Anglie u nás na dlouho nehrozí
mám pocit, že ti, kteří věci moc "uměle" neřeší mají spokojenější život, bezproblémové děti i psy...
nebo třeba neřeší a dítě prosedí celé dny před televizí a chroupe u toho chipsy a pes skončí v útulku, protože se venčil v bytě, pokousal pošťáka a venku zdrhal...
Máme v baráku jednu rodinu, výchovu psa neřeší prakticky vůbec a ten je milionovej, fakt úžasnej. Takže by mohli být skvělým příkladem toho, co píšeš. Jenže jejich předchozí pes, byl agresor na psy non plus ultra, pravidelně měl z každýho setkání mnohaminutovej hysterák, mně hryznul do lejtka a když byl doma sám, tak ječel a ječel a ječel a ječel...x hodin v kuse den co den. Takže věřím tomu, že při správné povaze ať psa nebo dítěte řešit nic moc nemusíš, ale ne každej jedinec to snese...
cernej caj
mozna kdyby jo, tak by umeli dat trochu podpory misto roku na AD
mám podobný názor
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 18:10
- Nahlásit
birma
nj, ale co když ti lidi třeba neměli maminku, která by si s nimi hrála? Co když je nikdy nikdo nenaučil si hrát? Hra je sociální dovednost a jako taková nevznikne sama od sebe, ne?
tak nejak to chapu ja, ze je lepsi aktivne hledat, vzdelavat se (at seminari, knihami ci dotazi na foru) nez proste nejak to neresit a ono to pujde... a proc by to neslo, ale mze to jit treba rychleji, nebo efektivneji. A to procento tech seminaru k nicemu a lidi co na chodi aby chodili, to bude vzdycky vsude asi...
to je jak ste se tu bavili predtim o tec hpsech z utulku, ze musi byt vdecnej prece, navic je kazdej krizenec hrozne zdravej a dozije nejmin 15ti let, tyhle lidi sou presne ti co "pouzivaj" selskej rozum a pak je diskutabilni, zda je lepsi byt zvidavej a jit se vzdelavat nez proste verit "jasne pravde" bez jakychkoli pochybnosti, ze by na tom mohlo neco smrdet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 18:27
- Nahlásit
jak se u nas spinka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 18:30
- Nahlásit
cernej caj
Timíček jak to kontroluje a Ferinka je hambářka, ještě že jí krejou ty chlupy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 18:34
- Nahlásit
birma
sou vtipny vsichni tri
je hambářka, nojooo, vyhoda chlupatyho psa
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 18:58
- Nahlásit
Birmo já nemyslím, že ti, kteří to "neřeší" by nevychovávali... Naopak - samo nejde nic. Ale jdou si svojí cestou, nehledají berličky, nedělají z věcí vědu a ono to asi pak "automaticky" funguje snáz. Protože se nesnaží násilím přizpůsobit a tudíž jsou čitelnější a mají vše jednodušší.
Čaj těžko by se maminka zapsala dopředu na kurz, jak řešit znásilnění dcery. A nevěřím, že se dopředu na některé situace dá vůbec připravit. Ublížila ti. Ale nebylo to neznalostí...
Jo a prosím nezaměňovat ty se zdravým rozumem s těmi nevzdělanými a neznalými... Taky jsem neabsolvovala jedinou hodinu psího kurzu, cvičáku, nepoužívám žádnou zaručenou školu, ani kombinace škol... a přesto si myslím, že mám slušně zvládnutou psí teorii i praxi (i když Night občas vzdoruje )
|