| Autor |
Zpráva |
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 09:29
- Nahlásit
Jimmi
a nebudu potichu, jenom proto, že se to někomu nelíbí
a někdo ti řiká abys byla potichu? To jsem si nevšimla, akorát jsem si všimla že hysterii zaměňuješ za hrdinství...ale piš si co chceš proboha Jbatka napsala svůj názor a já s nim souhlasim, máš s tim nějakej problém? Tak to mě mrzí, ale nic s tim nenadělám
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 09:56
- Nahlásit
Ebony
and ALL
že když se ti chytnou dvě feny, tak už to prostě nikdy nebude dobrý, i kdyby ses na hlavu stavěla?
a tohle ja fakt pravda? Nemyslim to nijak kousavě, fakt mě to zajímá, to jako když se jednou servou,tak už se chtějí navždy zabít? A třeba když mají dobrou poslušnost a na okřiknutí rvačky nechaj, takj se pak zabijou když se spolu ocitnou samy? A samci ne? Jen samice?
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:19
- Nahlásit
Sízra Milanová
a tohle ja fakt pravda? Nemyslim to nijak kousavě, fakt mě to zajímá, to jako když se jednou servou,tak už se chtějí navždy zabít? A třeba když mají dobrou poslušnost a na okřiknutí rvačky nechaj, takj se pak zabijou když se spolu ocitnou samy? A samci ne? Jen samice?
Není to pravda.Před cca 7 lety jsem řešila boj o šéfa smečky mezi akitou inu a čau čaukou(obě téměř stejně staré ,dělilo je 5 měsíců) Chodily okošíkované týden,oddělené,akita zakusila i Ovčáry a stejně se chytly znovu, už asi po čtvrté.Boj na život a na smrt.V tu chvíli se mi zatmělo před očima a jen jsem viděla ty krvavé rány,šití, prachy,čas,ježdění co jsme tomu věnovali.Vzala jsem lopatu ,narvala ji mezi jejich zakouslé držky,zvedla do vzduchu...čauka přehmátla,ale do lopaty,akitu jsem drapla za obojek a pak byl tanec.Dostaly obě vejbuch lopatovy,chlap volal už dost,nebij je.Málem taky jednu chytil,pak na vodítka a vejšlap v ostrým tempu.V lese mezi stromy jsem jim sdělila,že ještě jednou a je to poslední co v životě udělají.
Nikdy se už neporvaly,lehaly spolu,žraly spolu.Tedy první měsíc jsem je sledovala dost a pokud byly u sebe blízko,tak jsem jen něco prohodila a ony sakra dávaly pozor mě nenaštvat.Čauka přežila akitku o rok a chybí holky obě moc a moc.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:26
- Nahlásit
Sízra Milanová
Za mě taky nee....
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:32
- Nahlásit
Sízra Milanová
co to zase plácáš?
hezký ...jednou za pár měsíců napíšu pár příspěvků a už je to hysterie?
docela sranda, že to říkáš zrovna ty
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:35
- Nahlásit
tak z jinýho soudku, mám zase pásovce
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:35
- Nahlásit
Eire
Není to pravda
já si taky myslim že to není pravda právě...ale to nic nemění na tom,že eninka něco takovýho není schopná udělat, takže pro ní to stejně neni řešení,ale já mám taky zkušenost že když čuba bosnila a chtěla útočit na psa mýho přítele, dostala po čuni a už je klid a to jí normálně od určitý doby vůbec ani mírně tělesně netrestám...ale v takovymhle případě to byla nutnost a to sem jí ani nemusela mlátit klíčema do hlavy,ani kopat...samozřejmě ta situace nebyla na život a na smrt jako u tebe, to je uplně jinej kalibr! Tim nechci ani machrovat na Eninku, neznám ty její psy, ale prostě já v případě bosnění a zabírání postele a startování na dalšího psa..nového ve smečce dá se říct,reagovala od začátku tim, že jsem to chování nikdy netolerovala prostě!
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:40
- Nahlásit
Jimmi
hezký ...jednou za pár měsíců napíšu pár příspěvků a už je to hysterie?
tak když se rozčiluješ že ti někdo zakazuje něco psát, nebo že se nesmí psát něco co se někomu nelíbí, tak mi to přijde trochu přemrštěný/hysterický, ne, když se nic takovýho neděje
docela sranda, že to říkáš zrovna ty
já tady píšu něco hystericky emotivního? Zdá se ti?
kejtlin
tak z jinýho soudku, mám zase pásovce
a přišel aspoň s dárkem jako tenhle?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:46
- Nahlásit
Sízra Milanová
a přišel aspoň s dárkem jako tenhle?
ne s dárkama se prej na mě může vysrat
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 10:47
- Nahlásit
kejtlin
ne s dárkama se prej na mě může vysrat
jo,jo tak to bude ten tvůj starej známej pásovec,tohle on říkává
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:09
- Nahlásit
Eire
Není to pravda.
Díky, cos napsala. Četla jsem, co napsala Ebony a taky mě moc zajímalo, jestli je to pravidlo.
Jak to u nás proběhlo mezi Žofkou a Toničkou, tak jsem se zachovala podobně jako ty, ale nepromyšleně, bouchly mi saze a mimo nasranosti jsem taky měla strach, že to je konečná, že to nepůjde.... A byla jsem opravdu zlá, nijak brutální a ani jsem moc neřvala, přesto Žofka ztuhla strachy a zalezla se třást do křoví... Nebylo to nic, na co bych byla pyšná, ale po týhle lekci, kdy jsem ukázala, že taky může bejt sakra zle, už stačilo jen při náznaku "zamířit, ale nestřílet". První měsíc chodila Žofka kolem Tonky nastražená a vysokým krokem, to jsem byla připravená po ní skočit. Pak se začala Žofka sklidňovat a i když je svým způsobem éro furt, tak když si jí omylem Tonička předevčírem sedla na hlavu jenom tiše zabručela, zakoulela jedním okem, posunula se a spala dál...
Nepovažuju se za žádnou krotitelku kynologickou, a nevím, jak bych si poradila na místě Eninky, je to jiná situace než u nás... Ale vím jistě, že bych to taky hned nevzdávala... (I když jsem tím Žofce vyhrožovala a chvilku to i myslela smrtelně vážně).
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:09
- Nahlásit
Sízra Milanová
jo,jo tak to bude ten tvůj starej známej pásovec,tohle on říkává
přesně, ovládá totiž zmrtvýchvstání a naprosto dokonale
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:10
- Nahlásit
Eire
Není to pravda
taky mám zkušenost, že to není pravda....Před více jak dvěma lety se začala Eninka prát s Bárou, Eninka vždycky začala...ten příběh znáte. Dneska se neperou mezi sebou vůbec, Eninka to na Báru chodí zkoušet dělat ksichty, či někdy na ni vyskočí a cosi mumlá a vyvaluje oči, ale stačí, že na ni huknu a okamžitě toho nechá a začne Báru olizovat, aby to vypadalo, že mě šálil zrak. Takže za mě - dá se to řešit a neznamená to nic definitivního.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:17
- Nahlásit
Sízra Milanová
Ono to nemusí bejt pravidlo,ale je to častý....hlavně fena-fena,pes-pes.Já jsem vždycky viděla ty Brůsovo oči podlitý krví a okamžiky,kdy vyloženě čekal na to,že někdo se jen blbě podívá....nikdy,ale fakt nikdy,nevyvolá konflikt sám.
A než bych něco prosrala a čekala,že mi 40kg pes se zatměním zabije jinýho za blbej pohled,radši sem to řešila po svým.
A u Eninky je evidentní,že to udělala blbě a to několikrát!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:17
- Nahlásit
dá se to řešit a neznamená to nic definitivního
tím jsem jenom chtěla říct, že ne vzždy to skončí tak, že už nemůže být zase všechno dobrý....
U Eninky a Terky jde ale o to, že jedna se nikdy nevzdá - nepodřídí se, a druhá nikdy neupustí od toho, to po té druhé chtít.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:21
- Nahlásit
Eninka
taky mám zkušenost, že to není pravda....Před více jak dvěma lety se začala Eninka prát s Bárou, Eninka vždycky začala...ten příběh znáte. Dneska se neperou mezi sebou vůbec, Eninka to na Báru chodí zkoušet dělat ksichty, či někdy na ni vyskočí a cosi mumlá a vyvaluje oči, ale stačí, že na ni huknu a okamžitě toho nechá a začne Báru olizovat, aby to vypadalo, že mě šálil zrak. Takže za mě - dá se to řešit a neznamená to nic definitivního.
Jenže tady jde o Terezu,tam je evidentně její vztah jinej!
A už mě to taky nebaví!Dokolečka tady obhajuješ svoje chování a vůbec za tím nevidím ty čuby!
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:24
- Nahlásit
tak jsem se zachovala podobně jako ty, ale nepromyšleně, bouchly mi saze a mimo nasranosti jsem taky měla strach, že to je konečná, že to nepůjde....
Přesně a ten pes najednou vidí jinou auru ,cítí molekuly agrese z tvého potu....a nejní blbé aby přišel o roh hojnosti,který na tomhle bydle má )
Jinak když tě tu vidím,někde jsem viděla tvůj návod na prací slis z marsellieským mýdlem..díky díky,vůně dětství to je úplná
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:25
- Nahlásit
Jebloň
!Dokolečka tady obhajuješ svoje chování
já jsem nic neobhajovala, řekla jsem svůj názor na to, co ostatní
taky mám zkušenost, že to není pravda
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:30 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Eire
V tu chvíli se mi zatmělo před očima a jen jsem viděla ty krvavé rány,šití, prachy,čas,ježdění co jsme tomu věnovali.Vzala jsem lopatu ,narvala ji mezi jejich zakouslé držky,zvedla do vzduchu...čauka přehmátla,ale do lopaty,akitu jsem drapla za obojek a pak byl tanec.Dostaly obě vejbuch lopatovy,chlap volal už dost,nebij je.Málem taky jednu chytil,pak na vodítka a vejšlap v ostrým tempu.V lese mezi stromy jsem jim sdělila,že ještě jednou a je to poslední co v životě udělají.
Tak teď už jsem musela.. Já v zápalu boje v neděli použila sušák. Co čert nechtěl, otočila jsem se a práskla s ním do rvoucího se klubka zrovna v moment, kdy se nad klubkem sklonila kámoška. Dostala to z plné palby po hlavě.
Jimmi
Mužeš(-te) mi tu nadávat jak chceš(-te), ale včera jsem měla cukání napsat pod Vlčáčkovou "Dej si dvě!".
ad téma doživotně nebo ne
Budu moct ohodnotit tak za deset let, až bude zrzka babka. Momentálně je ve fázi, kdy se s malýma pohybuje pouze okošíkovaná. Ona je bohužel ten typ, co je v klidu, v klidu a pak se někdo blbě podívá a jde.
Eninka
Hlavně se nerozčiluj.
|
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:34
- Nahlásit
Eire
Jinak když tě tu vidím,někde jsem viděla tvůj návod na prací slis z marsellieským mýdlem..díky díky,vůně dětství to je úplná
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:47
- Nahlásit
přemejšlím co si mám uvařit k obědu..............co máte vy?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:52
- Nahlásit
kejtlin
..............co máte vy?
my v práci dycky říkáme, když se nás někdo zeptá, co jsme měli k obědu, že "hovno s mákem, rozmíchané ptákem", ale nevím jestli máš zrovna na tohle chuť
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:54
- Nahlásit
Eninka
my v práci dycky říkáme, když se nás někdo zeptá, co jsme měli k obědu, že "hovno s mákem, rozmíchané ptákem", ale nevím jestli máš zrovna na tohle chuť
asi si dám melouna radši tedy
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:55
- Nahlásit
kejtlin
já mám aktíviji s psýliem a dušenou zeleninu
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:56 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
Adiddaska
co je psýlie?
edit: ale dušenou zeleninu bych si dát mohla....
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:58 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit
kejtlin
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 11:59
- Nahlásit
Adiddaska
neznám...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 12:07
- Nahlásit
kejtlin
Já mám zase salát nějakej ohavně zdravej zeleninovej. Šajze.
Na co je psylijum???
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 12:09
- Nahlásit
jbat
vláknina, upravuje zažívání a když si jí dáš hodně, roztáhne se v žaludku a nemáš hlad
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 12:14
- Nahlásit
Sízra Milanová
a tohle ja fakt pravda? neberu to jako rýpání, já nemám zapotřebí si někde honit triko, nebo někoho poučovat,
každej má samozřejmě jinou zkušenost, ale když potkáš opravdu dominantní fenu, tak jí pak musíš jedině zabít, prostě klidně si počká na tu jedinou vteřinu, kdy nedáváš pozor a jde do toho. A nebo to můžeš udělat tak, že ji opravdu zrušíš, celou tu její osobnost a pak možná budeš mít klid. Ale já nemám psy gaučáky, takže to nedělám, chci po psech výkony, a pokud je zahluším, tak samozřejmě už do ničeho nepůjdou na plno. A taky samozřejmě záleží na plemenu, sanáci se chytnou, vyříkají si to a pak zase svorně táhnou, ale ti jsou smečkový. Ale maliňák je prostě individualita...
Ano, musí se naučit nevšímat, když jsem tam, tak samozřejmě fungujou se skřípáním zubů, ale v momentě kdy nejsem, tak konec. Měla jsem zatím dvě takové feny a říkám, že někdy to prostě nejde. Tím ale nemyslím, že to je eninky případ, u ní jsem myslela, že to nejde kvůli ní, když tu čtu pořád ty omlouvací litánie, jak tohle nemůže a hlavně jsem kdysi viděla ten její výstup v televizi, tak mi bylo hned jasný, že u ní to silou osobnosti nepůjde nikdy. Takže buď musí oddělovat, což je pro ni náročný, jak jsem naznala z televýstupu, fyzicky moc aktivní není. A nebo tu fenu dát pryč, což měla teda udělat hned, protože čím mladší pes, tím líp to snese. A hlavně to těžce nesou ti, co se mají doma dobře, měla jsem tu tříletou fenu, co byla doma opravdu vymazlená, a zvykala si skoro dva roky. A stejně jsme spolu už nikdy neměli vztah, co měla s bývalou majitelkou. Ti týraní to pochopí rychle, že je tu líp.
|