| Autor |
Zpráva |
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 17:01
- Nahlásit
Sízra Milanová
a co navrhuješ jako nejlepší řešení její situace v tuhle chvíli? Tzn.okamžitý řešení?
Jimmi má pravdu....rad dostala dost, ať se s tím porve sama
Já sama sem jí psala tady,že mám psa,co žere psy a když nechce čubu košovat a nebo oddělovat,měla bejt v prdeli dávno.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 17:26
- Nahlásit
Jimmi
proč si myslíš, že já teď budu něco navrhovat?
No když napíšeš že se někdo chová špatně a rozhoduje špatně a pak nenapíšeš jak by se měl chovat dobře ku prospěchu zvířete, je tvůj příspěvek tzv.flusnutí do tmy...protože když jí chce dát pryč,tak to kritizuješ, že to mělo být dřív, máš pravdu,ale to v týhle chvíli tomu psovi je dost na hovno...proto nechápu teď kritiku toho eninky kroku...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 17:28
- Nahlásit
Jebloň
Já sama sem jí psala tady,že mám psa,co žere psy a když nechce čubu košovat a nebo oddělovat,měla bejt v prdeli dávno
já s váma přeci souhlasim, že to bylo špatně,že to posrala a měla řešit dávno,ale nechápu odsouzení toho, že jí dá někomu kde ten pes nemusí být ve stresu třeba a ostatní dva stávající taky ne.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 17:47
- Nahlásit
Sízra Milanová
dsouzení toho, že jí dá někomu kde ten pes nemusí být ve stresu třeba
To sem neodsoudila a myslím,že tady tohle nikdo nesoudí,spíš to,že to přes všechny rady a problémy trvalo tak dlouho.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 17:49
- Nahlásit
psiska nakrmený a pomalu usínající a já mám přípravu do hospy, budu tam opět hlasitě vykřikovat vulgarismy o cukrovaru!!!!!! a budu absolutně na šrot, po kafi a kofole co si tam dám.....ale pro jisté osoby šup, šup další anonym rychle sesmolit at´ to dojde včas!!!!!!!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:09
- Nahlásit
tak jsem se aspoň odblešila...je ja zapomněla, já vlastně doma blechy nemám, to mají zase jinde..
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:13
- Nahlásit
Jebloň
spíš to,že to přes všechny rady a problémy trvalo tak dlouho.
to jo, ale rozhodnutí dát jednoho psa pryč si myslim, že je hodně silná káva,tak si dokážu představit že je to velice moc na palici asi...
kejtlin
ale pro jisté osoby šup, šup další anonym rychle sesmolit at´ to dojde včas!!!!!!!
jebky nedojebaný, nechť zhynou ve vlastních hovnech
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:17
- Nahlásit
Sízra Milanová
jebky nedojebaný, nechť zhynou ve vlastních hovnech
to zhynou tak jak tak, protže jsem samozřejmě dopis postoupila dále, že....bylo by dobré, kdybych měla k ruce více materiálů, aspoň by bylo s čím pracovat
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:20
- Nahlásit
Jimmi
přestaň se obhajovat, je mi z tebe na blití
díky za upřímnost a i za to, co si o mě myslíš...
připadám si, jako bych byla jediná na světě, kdo dostal plno
rad a neřídil se jima a kdo má skvělé psy, jen já dělám chyby.
Neudělala jsem ten krok dřív, protože jsem chtěla mít celou smečku jak mám teď a podařilo se mi to, že byl ve smečce téměř úplnej klid. Podělat se může kdykoliv cokoliv, a může mít na to vliv plno věcí. Dám ti příklad, vezmeš si chlapa, všechno bude OK, takže máš pocit, že vše zvládáš když je to OK, pak se něco podělá, nevím najde si třeba jinou, nebo se z něj vyklube násilník a začne se chovat vůči tobě blbě, někdo ti radí, ódejdi od něj, někdo zase - zůstaň, to se spraví, dostaneš plno rad ale jen ty jediná se zachováš podle svý situace, když odejdeš, budou ti říkat ti první rádci, že jsi udělala dobře a tebe bude hlodat - co když jsem udělala blbost a on by se začal chovat líp..nebo neodejdeš a on tě domlátí a pak druhá skupina lidí ti bude říkat (ta, co radila zůstat) - jé, proč jsi to nevzdala dřív a nechala to dojít tak daleko. A ty si budeš nakonec říkat - kurnik, kdybych neodešla, třeba by bylo líp, anebo v druhým případě - kdybych odešla dřív, nestalo by se to.
Nikdy nemůžeš vědět, jak se budou jakýkoliv okolnosti vyvíjet
a vždycky se snažíš najít nejlepší řešení...to, jestli bylo dobrý či blbý zjistíš až časem, jako já.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:25
- Nahlásit
Jebloň
když nechce čubu košovat a nebo oddělovat,měla bejt v prdeli dávno.
jenže u mě to nebylo tak, že by spolu feny nemohly bejt. Ležely vedle sebe, přetahovaly se o lano, hrály si, na procházce pohoda, u žrádla žádnej problém, když dělaly rypáky, po okřiknutí toho nechaly....když se ti psiska neperou furt, ale prostě na sebe skočí po dlouhý době, nebylo důvodu košíkovat a oddělovat. Do postele vpoho, žádný třenice na chodech a ve stísněnejch prostorech, takže tak...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:26
- Nahlásit
Sízra Milanová
rozhodnutí dát jednoho psa pryč si myslim, že je hodně silná káva,tak si dokážu představit že je to velice moc na palici asi...
ano, je to hrozný rozhodnutí, který tě totálně rozhodí na sračky
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:49
- Nahlásit
Eninka
jenže u mě to nebylo tak, že by spolu feny nemohly bejt. Ležely vedle sebe, přetahovaly se o lano, hrály si, na procházce pohoda, u žrádla žádnej problém, když dělaly rypáky, po okřiknutí toho nechaly....když se ti psiska neperou furt, ale prostě na sebe skočí po dlouhý době, nebylo důvodu košíkovat a oddělovat. Do postele vpoho, žádný třenice na chodech a ve stísněnejch prostorech, takže tak...
No a tenhle tvůj pohled vidím jako velkej problém.....mě Brůs taky nejde do psů pořád a neustále,ale pak stačí jednou za půl roku blbej pohled a je vymalováno.A pro to,aby se nic nestalo,jsem to řešila po prvním konfliktu a mám klid a smečka taky.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:50
- Nahlásit
Eninka
ano, je to hrozný rozhodnutí, který tě totálně rozhodí na sračky
tak vo tom žádná
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:52
- Nahlásit
Jebloň
,ale pak stačí jednou za půl roku blbej pohled a je vymalováno
jenže ty jsi schopná v tu chvíli zasáhnout...to eninka neni
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:54
- Nahlásit
Sízra Milanová
jenže ty jsi schopná v tu chvíli zasáhnout...to eninka neni
No tím spíš měly bejt ty dvě nášlapný miny separé !A zasahovat jsem i nadále nehodlala,proto jsem to řešila hned!
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 18:58
- Nahlásit
Jebloň
No tím spíš měly bejt ty dvě nášlapný miny separé
Souhlas...ale to eninka taky nedá,tudíž už zbývá jen to jediný řešení
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:08
- Nahlásit
Podle me byla velka chyba celkove porizovat si tri psy. Eninka chodi naormalne do prace a neni zadnej zapalenej velkokynolog, co by s psama cvicil a mel je vycepovany, ja bohuzel v jejim pripade ani neverim, ze by byli vsichni tri najednou aspon ovladatelny, mam dva a mela jsem co delat a to jim venuju vic casu, protoze me to proste bavi a je to moje hoby. Akorat ze chyby minule uz nejdou odestat a jediny, co se da delat je poucit se z nich a priste je uz neudelat. A to si myslim, ze se poucila, takze neni potreba ji tady pranyrovat, i kdyz vsichni vcetne ni souhlasime, ze udelala nekolik echtgold picovin..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:42
- Nahlásit
Jebloň
víš jakej je rozdíl mezi tebou a mnou? Že ty, když ti na sebe skočej dva psi, tak máš při sobě někoho, kdo ti pomůže je
odtrhnout, ale já mám dohromady 90 kg psů a jsem na tu situaci sama. Např. když jsem okošíkovala Eninku a Terku, sko´čily na sebe i tak (což je normální) a Bára bez koše šla okamžitě "pomáhat" Terce, což byla Eninka s košem v prdeli,.to je snad jasný. Abych měla u všech tří psů neustále košíky na hubě, to mi přijde pro všechny zúčastněný prostě na hovno, to si myslím, že budou mít daleko lepší život právě bez košů, ale každá jinde
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:47
- Nahlásit
Adiddaska
Podle me byla velka chyba celkove porizovat si tri psy
představ si, že si třetího psa pořizuješ ne z důvodu, že by jak píše žumpa, si člověk řekl, jééé, borderka, to je módní plemeno, tu já chci....pořizuješ si ji proto, že máš někoho, s kým si to celý naplánuješ a s tím člověkem chceš s tím psem "pracovat", dát jí vše, co potřebuje, i pasení a tak... a pak se stane něco, kdy máš najednou psa, ale už ne toho člověka.....všechno je najednou jinak.... a já nejsem ten typ, že odešel člověk, vypadne aji pes. Plno lidí, když se změní jejich osobní situace se zbavuje i psa, znám mnoho případů, včera např. řešila Vlčáčková situaci, kdy odešla manželka od chlapa a ten chlap se rozhodl oba psy utratit...tohle bych já nikdy neudělala, chtěla jsem i této smečce dát šanci, akorát jsem už nedokázala dát borderce to, co jsem měla v plánu...No jak se říká, člověk míní, pánbůh mění
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:50
- Nahlásit
Eninka
Že ty, když ti na sebe skočej dva psi, tak máš při sobě někoho, kdo ti pomůže je
odtrhnout
nebo jí spíš pes poslechne a nechá toho...
já mám dohromady 90 kg psů a jsem na tu situaci sama
ale to je taky ta chyba že jo,že máš 3 sama...ale to víš, teď už stejně jde řešit jen to jak to zastavit
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:50
- Nahlásit
jo a ještě chci říct, že jsem ten důvod pořízení si borderky tady nikdy nechtěla prezentovat, protože jsem věřila, že to nebude nikdy třeba, věřila jsem že ji zvládnu, hlavně teda tři feny pohromadě.
A jinak
Adiddaska
vím, jak jsi to myslela, na tebe to celý nebylo, spíš jsem chtěla obecně informovat o tom důvodu, není to obhajování, jen vysvětlení
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:54
- Nahlásit
Eninka
hele a ten chlap co sis nim psy pořídila o ně jako nejeví vůbec zájem už...pěkná sviňárna teda!
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:54 - Změnil/a: Jebloň
- Nahlásit
Eninka
víš jakej je rozdíl mezi tebou a mnou? Že ty, když ti na sebe skočej dva psi, tak máš při sobě někoho, kdo ti pomůže je
odtrhnout,
a na to jsi přišla jak???já jsem většinu času sama s malejma dětma a psama(kila ti nenapíšu,ale je to moc)!
Edit
kromě posledních 4 měsíců....to nejsem sama vůbec a psi se mi teď nechtěj rvát.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 19:59
- Nahlásit
Sízra Milanová
teď, když se dozvěděl, že mám problém mi furt vyvolává a chce to nějak řešit, ale já už nechci, vyřeším to sama, jeho osobnost bych raději nezmiňovala, protože když jsem si před 8 lety pořídila BŠO - Báru, on si okamžitě pořídil ze stejnýho vrhu tak psa BŠO, akorát on jej pak šoupl k mamince kamsi na dědinu, protože zjistil, že pes potřebuje víc, než lítat na dvorku, že kadí a čurá a potřebuje chodit ven, socializaci a tak, tento tedy opravdu ne. Tohle jsem nemohla rozchodit...on pak opětovně po delší době se objevil a chtěl se zdát lepším, akorát jsem zjistila, že to bylo jenom zdání Když je někdo nezodpovědnej, bude jím i nadale, to už vím
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 20:01
- Nahlásit
Jebloň
kromě posledních 4 měsíců
no, já vycházela ze současný tvý situace
nejsem sama vůbec a psi se mi teď nechtěj rvát
a vovovovotom to je
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 20:04
- Nahlásit
Eninka
no, já vycházela ze současný tvý situace
Tys to blbě pochopila.....sama nejsem už 20 let,ale většinu času je muž v práci nebo na cestách,krom posledních 4 měsíců.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 20:06
- Nahlásit
Eninka
chápu s tim frajerem, ale nemělas mu to dovolit a mělas stejně přemejšlet dopředu. Mně taky manžel tvrdil, že budem mít vlastně každej jednoho psa. A kdybysme to měli dodržet, tak "můj" Kokyn si chodí na výlety, na tréningy, jezdí na tábory a dělá zkoušky a "jeho" Rambík je celej den zavřenej v kotci...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 20:10
- Nahlásit
Adiddaska
mělas stejně přemejšlet dopředu
to dost dobře nejde, protože kdybys dopředu přemýšlela o všem, "co kdyby náhodou ", tak se nikdy nikam nepohneš....
Nehledě k tomu, že jsem v tý době měla dva naprosto pohodový psy, nepřišlo mi hrozný, mít namísto dvou tři.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 20:10
- Nahlásit
Jebloň
sama nejsem už 20 le
No a jsou i lidi, co maj v ložnici už dvacet let, nebo víc, jednu peřinu.... I když nově vymalují, stejně tam zůstává pach zoufalství.
Essi mi jako rozumíš.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 20:12
- Nahlásit
Eninka
tak se nikdy nikam nepohneš....
já tak přemejšlim teda, radši se nepohnu, než se pohnout blbě a pak toho litovat.
|