| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:26 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit
stetisek123
teda řeknu ti já obdivuju jakou máš s těma lidma trpělivost, bejt to moji známý, tak už jim utrhám hlavy... chudák rikoušek a přitom je to tak zlatej pes...
Když bude potřeba nějaký chondro, tak mu něco pořešíme, mám kámošku na veterině, tak by mohla třeba něco sehnat za nákupku, nikdy jsem teda po ní nic takovýho nechtěla, ale třeba to pude...
hale a jak je na tom Kačka vůbec?
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:57 - Změnil/a: fidalka
- Nahlásit
stetisek123
Jestli máš zájem, tak pojď a neboj, bude to v klidu
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:08
- Nahlásit
Grin
chondro kupuju teď kačce, ale on by to asi měl doživotně. Jsi hodná,a le asi bude větší pálka ta operace a tu mi nikdo na "víku od popelnice" neudělá. No, vlastně ještě nevím, co mu je..
kačka? No jde to. Krvavej průjem jsme srovnala, ale je téměř nechodící, už jí žádný cytostatika dávat nebudu a pomalu vysadím i ten prednison, nemá to cenu...
fidalka
Hale, zažila jsem tě jen jednou a stačilo mi, abych zjistila, že máš jinou převodovku než já. Já děsně ráda chodím, třeba bez přestávky,ale oproti tobě podstatně pomalejc. Já se kochám!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:15
- Nahlásit
stetisek123
chudinka... a nebylo by už lepší... víš co? Samo to musíš vědět nejlíp ty, jak vypadá-- ale připadá mi že když už nechodí a ten krvavej průjmík.. asi jí není moc dobře--
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:22 - Změnil/a: fidalka
- Nahlásit
stetisek123
Tak já se můžu taky kochat rozmysli se
a ke kačce: ty musíš vědět, jak na tom je, ale bojim se, že po vysazení prednisonu se jí udělá hůř na druhou stranu pro ní určitě udělej vše co jde, ať si nemusíš jako já vyčítat, že se mohlo ještě něco zkusit...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:47
- Nahlásit
Grin
fidalka
Holky já vím, už jsem dvě holky takhle pochovala. Ale se spíš teď cítí jako starej pes. Ale pro žrádlo stále eště i popoběhne, před pár dny v lese i kousek klusala. Jen už asi nemá moc zábavy, do který by se jí chtělo. Proto ji vysadím ten prednison a nechám to už na přírodě. Vet povídal, že ten prednison kolikrát psům ještě přihorší. tahle nemoc naštěstí nebývá krutá na bolesti a až do konce se dobře snáší, to mě uklidňuje. jen se prý může stát, že ty břišní uzliny utlačej nějakej nerv nebo cévu, to je pak akutní,a le zatím to není náš případ. Ona prostě teď už žije jen pro žrádlo. začala zase chodit na záchod ven, udělala jsem jí takovou nájezdní plošinu místo schodů a to jí jde dobře.
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:59
- Nahlásit
stetisek123
Jestli žere, tak to máte ještě dobrý já utrácela ve chvíli, kdy už čuba nevnímala okolí a krmila jsem jí násilím...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:01
- Nahlásit
žere a po tom prednisonu by sežrala i otesánka s koňským povozem
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:04
- Nahlásit
ach jo ale stejně je to hrozný... já si to vůbec nedokážu představit, trixina je můj první pes, jednoho jsme v rodině sice měli ale moc jsem ho nevídala, byl babičky a i když byl úpžasnej, nebylo to pro mě takový. Vůbec si to nedokážu přestavit...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:17
- Nahlásit
Grin
Hale, poprvý to bylo nejhorší, fakt sem byla týden mimo. Podruhý mi taky bylo hrozně, ale už snad líp, teď už jsem celkem i připravená. Jo bude to strašný,ale já už o tom vím 2 roky, tak to celkem beru. řekla bych, že časem otupíš. jako ne, že by ti na nich nezáleželo, ale naučíš se to už nést líp. taky mi pomohlo to, že ž nemám jen jednoho psa, že se ta pozornost roztřepí
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:19
- Nahlásit
stetisek123
Tak my na prednisonu žrali 3 dny, potom už jenom stříkačka... Tára dostane poslední očkovaní v 8 ...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:21
- Nahlásit
fidalka
Vy ste to měli po očkování?
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:33 - Změnil/a: fidalka
- Nahlásit
stetisek123
Jj, hemolytická anemie po očkovaní.. mělo to dost rychlý průběh..jeden týden jsme očkovali a druhý utráceli.. navíc jsme šli k vetům i dost pozdě, protože prvotní příznaky druhý den po očkování vypadaly jako epileptickej záchvat,tak jsme šli až 3..
edit: S tim jednim psem souhlasim.. když jich má člověk víc, tak se může upnout k jinýmu a soustředit pozornost jinam.. já přišla o jedinýho, kterej se ode mě poslední 2 roky ani nehnul...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:49
- Nahlásit
fidalka
to měla kámoška u pitinky. Ale snad ne po očkování, bylo to záhadný. Po dvou transfuzích a několikatýdenní léčbě to ale vybojovala.
U kačky zase po očkování vypuknul ten lymfom. Od té doby není očkovaná
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:52 - Změnil/a: fidalka
- Nahlásit
stetisek123
Tak my po dvou transfuzích utráceli... hematokrit měla na 13%, začali se jí zvyšovat leukocyty, takže by musela dostat atb, které by další krvinky zahubili... ale jo, prej tam měli kníračku, která to vzdala, ale majitelé ne, a tak to po 4 transfuzích přežila, ale s lepšími počátečními hodnotami...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:00
- Nahlásit
to je hrozně zvláštní diagnoza. Člověk o ní dohromady nikdy neslyší, ale pak, když se to stane, tak zjistíš, jak je to rozšířený.
Tyhle rychlý odchody zdravýho psa jsou hodně krušný
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:02
- Nahlásit
fidalka
uhf... hale a to může takhle čubička dostat po tom očkování i vztekliny, nebo jenom těch jinejch věcí?
Já budu muset nechat trix naočkovat vzteklinu příští rok... a jak má ty játra tak tu imunitu má taky oslabenou...
btw mě je asi jedno kolik psů mám, trix se mnou prostě prožila moc. Brala jsem si ji na střední i na vejšku denně, odjezdila se mnou autoškolu, chodila jsem s ní i do kina a všechno se mnou absolvovala, maturitu, zkoušky... doma ji nechávám až poslední 2 roky, kdy už na ní poznám, že je jí doma líp.
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:51
- Nahlásit
Grin
No my to chytli po tý druhý.. u tý na vzteklinu nevim, jak je to s reakcema..
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:58
- Nahlásit
fidalka
hele a stává se to často?? že bych ji už nedala očkovat?? Přece jenom ona se psama moc nekámoší a neni taková pravděpodobnost že něco chytne.. nechala bych vzteklinu a dost.. mám o ni strach, taky kvůlivá těm játrům, ta imunita může bejt rozhozená--
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:26
- Nahlásit
Grin
záleží čemu říkáš častý. V porovnání s ostatníma úmrtíma to bude podle mě tak někde uprostřed žebříčku. Ale stává se to hlavně mladejm a dospělejm psů. Jsou tam určité plemenné predispozice třeba u kokrů, pudlů
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:00
- Nahlásit
Na veterině řikali 2 případy za čtvrt roku...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 14:32
- Nahlásit
achjo achjo.... já to snad fakt nestihnu... asi už se neuvidíme holky, až v září... Rikouška nepočítám, ten je jasnej že nemůže teď..
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 14:35
- Nahlásit
Grin
škoda.. ale všechno si udělej, ať máš na dovolený klid v duši
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 14:38
- Nahlásit
fidalka
ještě uvidím, ale gdyštak bychom to spunktily v pátek, máš čas v pátek? Ale nic neslibuju, jenom koumám..
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 14:45
- Nahlásit
Grin
Jo v pátek dopo by to snad šlo, ale taky neslibuju..
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 16:48
- Nahlásit
fidalka
oukej, kdyžtak napíšu
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 17:09
- Nahlásit
Grin
Chjo, já teď zjistila, že máme alergii na Scalibor, takže nás asi čeká zbytek léta s klíšťaty
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 17:13
- Nahlásit
fidalka
Grineček má ten bolák od klíštěte, má to pěkně hnusný ..
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 17:51 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
fidalka
Grin
teda holky, já nakonec můžu být ráda, že moje feňule nikdy neměli problém s kůží (až na jednu epizodu s dravčíkem). Klíšťata, komáři, elergie,...ťuk, ťuk, se nám vyhýbaj...
i o trávení maj dobrý, jen ta rakovina kdyby nebyla
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 18:12
- Nahlásit
stetisek123
Tohle je poprvý, co máme problém.. trávení máme taky ok, ale trápí nás nadměrná tvorba mazu v uších a anální žlázky...
|