Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro všechny nas...é
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 54 . 55 . >>
Autor Zpráva
Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 22:44
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
To já chápu, ale to bych nemohla pustit ani dítě samotný do školy, protože by se jednou nemuselo rozhlídnout na přechodu, ale jinak s tím samozřejmě souhlasím.

jablunka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 22:50
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
ale to bych nemohla pustit ani dítě samotný do školy, protože by se jednou nemuselo rozhlídnout na přechodu
Dovolím si nesouhlasit,to je obří rozdíl.
Jedinkrát ve svém dospělém životě neposlech, když na druhý straně hlavní ulice šla háravka... Skončilo to blbě .
Já sem v tomhle asi divná,ale protě svým psům sice důvěřuju,ale jen v určitých mezích a ač mám třeba pocit,že Brůse mám zmáknutýho,u silnice bych ho nikdy na volno nenechala.

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 22:52
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
To já chápu, ale to bych nemohla pustit ani dítě samotný do školy, protože by se jednou nemuselo rozhlídnout na přechodu

To bohužel nemuselo, ale máš víc možností jak dítěti, který už má trochu rozum, vysvětlit PROČ musí počkat na zelenou atd.

Se psem takový komunikační prostředky prostě člověk nemá, ať se snaží sebevíc. Stačí jenom jednou na blbým místě neposlechnout. Připnout ho na 15 minut na vodítko, zas není taková újma .

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 22:58
- Nahlásit

jablunka
u silnice bych ho nikdy na volno nenechala

Já to mám stejně... Navíc Hipík mi jako štěndo zdrhnul cestou do parku. Pak už jsem ho viděla, jak kličkuje mezi auty na frekventované čtyřproudovce.
Prokousala jsem si rty, abych na něj neřvala a on kvůli tomu, že by věnoval pozornost mě, neskončil pod autem.
Měli jsme kliku..., ale od tý doby už v tomhle ohledu anděly strážný nepokouším

jablunka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 23:24
- Nahlásit

Mě v tomhle celkem dost pocvičila Bůca,byla prostě útěkář a zdrhač a tím sem se naučila nevěřit a řekla bych ,že se mi to už mockrát vyplatilo........i když už jsem mockrát slyšela,že sem zbytečně hyserická.
Ale radši budu 100x hysterka,než bych jednou brečela u krajnice.

Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 00:15
- Nahlásit

jablunka
Ale radši budu 100x hysterka,než bych jednou brečela u krajnice.

Tak... Já dostala taky pořádně za vyučenou. Nejenže moh bejt tenkrát z Hipíka mastnej flek, ale i hromadná bouračka na výpadovce...
Když se dostal pes na chodník, rychle jsem přeběhla za ním. Nějaký auto přibrzdilo, a myslím, že mě sinalej šofér chtěl v nejlepším případě vynadat do krav. Když mě ale viděl, tak jen vytřeštěnej šeptal, jestli vím, co se mohlo stát...
Blízko byla zahradní restaurace, tak jsem se tam s Hipíkem dovlekla a dala si panáka, ovšem vůbec jsem si neuvědomila, že mám rozkousanou pusu, dodneška si vybavím, jak to hrozně pálilo...

Venta
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 08:39
- Nahlásit

Psíček
makrel
fuj,nesnáším takový přístup!!!
Jistě, když pes není z popelnice, ale z chlíva regostrovaného pod FCI, je to hnedle jiná!

Psíčku, tak je jasný, že jsou i psi s PP, co pocházej z hrozných podmínek. Ale to je trochu jiný téma, ne? Mně na tomhle nas...o, že pán chce štěně od svojí milovaný fenky a neřeší třeba aspoň zdravotní stav toho vořecha, co potkali. Navíc je otázka, co udělá se zbylými 3-7 štěňaty.... pak se nemaj plnit útulky.
Mně takhle před pár lety prosili majitelé křížené fenky, jestli by jí mohli nakrejt mým psem (nalezenec s hodně silnou DLK). A moc se divili, že nechci

makrel
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 08:40
- Nahlásit

Psíček
když pes není z popelnice, ale z chlíva regostrovaného pod FCI, je to hnedle jiná! není to jiná, je to úplně stejné

makrel
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 08:43
- Nahlásit

Jinak s tou cestou to mám jako Jablunka. Můje pes co chodí u nohy a nezdrhá jde na vodítko.I když nezdrhá. Prostě pro jistotu a to i u menších cest.

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 09:35
- Nahlásit

neděle, co mají 23 hodin nemám ráda

makrel
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 09:52
- Nahlásit

gabifi
já taky ne, páč mi chybí ta hodina na práci.

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 10:29
- Nahlásit

jablunka
Já sem v tomhle asi divná,ale protě svým psům sice důvěřuju,ale jen v určitých mezích a ač mám třeba pocit,že Brůse mám zmáknutýho,u silnice bych ho nikdy na volno nenechala.

Souhlas. Taky ať je pes vycvičenej jakkoliv, tak v blízkosti silnic neriskuju.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 10:34
- Nahlásit

Po zkušenostech s Lilátkem blbátkem už se někteří psi nesmějí k silnici vůbec přibližit. Asi tak na sto metrů. Protože sto metrů potřebuje Lilátko-Blbátko k tomu, aby zastavilo
Někdy i to je málo. Před třemi lety (možná už je to i dýl) vidělo Lilátko kočku. U sousedů naproti přes silnici. Kočka utekla na strom. Lilátko dlouho chrochtalo pod stromem a vyhrožovalo kočce, aby slezla. Od té doby, kdykoliv se dostane ven přelítne silnici (a je jí zcela jedno jestli něco jede), vlítne pod ten strom a tam zběsile čuchá, chrochtá a hledá tu kočku. Tři roky. Den co den, než vyjdeme na procházku musí Lilátko napřed ke stromu, podívat se essi kočka nepřišla.... Kdyby nebyla na vodítku normálně vlítne pod autobus
Takže pro mě je závěr jasný, buď má pes mozek, nebo vodítko

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 10:35
- Nahlásit

jablunka
i když už jsem mockrát slyšela,že sem zbytečně hyserická
To říkají blbci, kteří se se skutečnou hysterií nikdy nesetkali a vědí o tom prd. Považovala bych to za velkou urážku, být Tebou, a poslala je pěkně rychle do prdele.

Grin
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 10:55 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
aspoň se z toho člověk poučí, ne? Jo, to teda rozhodně On ho od té hlavní teda dělil živý plot a kanálový příkop, takže jsem předpokládala že si ani neuvědomí, že tudy může projít, ale plotem prošel a kanál přeskočil... jinak je u silnice vždycky na vodítku, teda krom úplně vnoci kdy tam auta skoro nejezdí... no neměla jsem ho pouštět, nedomyslela jsem to.

Jsou místa, kde nikdy tohle nebudu riskovat.
já jsem dycky záviděla lidem co maj ty psy takhle zvládnutý a na volno třeba v centru, ale Trixinu jsem takhle nikdy nepustila a té věřím na 100 %. Takže to nebudu riskovat ani s velkym psem. Jak říkám, neměla jsem ho pouštět, on by to na tom vodítku ještě 5 minut vydržel (trénovali jsme s klikrem netahat, tak jsem měla obavu aby ho to ještě bavilo a aby mi nedošel párek)... a navíc jsem to posrala i tím svým zmatkováním

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 10:56
- Nahlásit

Psíček

Souhlas, buď je pes plně ovldatelnej nebo má být zabezpečen.

Já myslím, že ani plně ovladatelnej není něco na co se člověk může spolehnout... Jako ano, sice pes může povel zvládat a člověk si říká, že to je v klidu, ale nic není 100%. Aspoň já to tak beru a někde se vynoří králíček, kočička nebo jen blbej klacík, kterej si pejsek zrovna nutně musí sebrat a člověk třeba nečeká, že pes vystřelí a než se vzpamatuje je po všem. Já poblíž silnice psa nepouštím, nemluvě o tom, když třeba někteří silnice i bez vodítka přecházejí. Ale tak je to každého věc, to je jasný Jen znám pár takových, kterým se to vymstilo a to měli psiska dobře vychovaný.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 11:00
- Nahlásit

helps
Když jsem měla jenom Hesinu a Belinu tak vážně byli zmáklé tak, že jsem jim věřila 100% . I Belině, která vždycky byla tak trošku pošuk. Vodítka jsme snad ani neměli.
Od té doby co mám smečku jim tolik nevěřím. Už jsem se několikrát přesvědčila, že smečka se chová jinak než jednotliví psi Zase na druhou stranu stačí mít bezvadně ovladatelného toho "prvního" psa a otočím je všechny. V našem případě je to Bonka.Rozhodně to není žádný "alfa pes", ani "vůdčí pes", ani nic takového, ale je prostě nejrychlejší. Takže běží první. Pokud otočím ji všichni ostatní jdou zase za ní.

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 11:11
- Nahlásit

Biluška

Tak se smečkou už vůbec ne, to je jasný. Ale tak vy zas bydlíte v celkem odlehlým místě ne? Tak to není tak hrozný Teď už ani ne, ale dřív byl Ajánek schopnej zastavit se uprostřed silnice, protože tam ležela šiška nebo klacíček a on moc chtěl nést něco v tlamičce... teď už má vodítko )

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 12:06
- Nahlásit

Psíček

Spíš teda žádnej pes není plně ovladatelnej, ale to jsme již opravdu u toho slovíčkaření, protože fakt že "máloco" na tomhle světě je 100 %

Tak, ano. Však si rozumíme )

kdybys chtěla psa opravdu plně zabezpečit na 100%, aby se mu nemohlo nic stát, musela bys ho hnedle zabít. Protože i doma v kleci na něj může spadnout třeba letadlo

Nevím jak letadlo, ale dneska na něj spadla dvoulitrovka vody chudák, ještě že už je připravenej a stačil uhnout.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 12:22
- Nahlásit

Psíček
Zkus si vzpomenout...fakt jste je měli, na stopro
Ale jo,asi měli. Mám pocit, že Hesinka měla červené a Bibi modré. Brávala jsem je s sebou když jsme jeli vlakem, dokonce jsem je myslím na nádraží i připínala, páč jinak jsem se pořád hádala s nádražákama.
Jednou jsem Bibině dokonce i koupila náhubek, pamatuješ? Ses jí děsně smál, protože měl takový ten proužek mezi ušima. Akorát už si nepamatuju proč jsem jí ten náhubek kupovala

"máloco" na tomhle světě je 100 %
teda krom u Bilušky jak koukám:

věřila jsem jim a nikdy se mi to nevymstilo. I když je samozřejmě možné, že jsme se hypoteticky mohli dostat do situace, ve které by nezareagovali tak jak bych potřebovala a vymstilo by se mi to. Díkybohu taková nenastala.

helps
Ale tak vy zas bydlíte v celkem odlehlým místě ne?
Jo. Jinak bych si pochopitelně nemohla dovolit mít takovou smečku. Má to své výhody, má to své nevýhody. Třá když potřebuju socializovat štěňata tak je jezdím venčit do Krnova na sídliště. Je to dost uhozené, ale u nás prostě nepotkám ani živáčka, ani mrtváčka, ani auto....
Asi nikde jinde než tady bych nemohla mít hluchou Bibinku bez vodítka a čekat až se laskavě ohlédne a všimne si, že ji volám. Nebo autistu Armana, který chodí tak nějak přibližně stejným směrem, ale nikdy s náma

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 15:30
- Nahlásit

Psíček
oslala je pěkně rychle do prdele.
To je jasný, taky moc jinýho jsi zatím nepředvedla.

Ale předvedla. Jenže Tobě se s tím chlubit nepotřebuju.
A jinak do zmíněných částí syp taky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 15:51
- Nahlásit

Psíček
Ale tady na tenhle server se rozhodně hodíš, tady je organismů tvého kalibru jak všichni víme nemálo.
Jestli myslíš sebe, tak mě, prosím, nepřeceňuj. Tvého kalibru nedosahuji ani náhodou.
Jakože mě opět znova posíláš do prdele?
Ty jsi to při svém vysokém IQ tak špatně pochopil, že se ptáš? Pracuj na sobě, Hafánku.

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 15:57
- Nahlásit

ale děcka, tak se přece nehádejte...... jak zpívali Beatles "All you need is love" Tak na sebe buďte milí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 16:08
- Nahlásit

helps
Tak dobrá, mami.

Psíček
Mám pro Tebe žhavý polibek na usmířenou, kocourku. A až do konce Tvého života na Tebe budu velmi milá.
Vipera berus

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 16:19
- Nahlásit

Vlčáčková

))))

Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 17:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Grin
já jsem dycky záviděla lidem co maj ty psy takhle zvládnutý a na volno třeba v centru
To já kdysi taky, jenže i ten nejzvládnutější pes, může mít "svůj" den a stačí jen trošku neposlechnout a je průser. Po zkušenostech svých i ze svého okolí, už tohle nepovažuju za něco obdivuhodnýho jako dřív, ale za blbou a nezodpovědnou frajeřinu.

a navíc jsem to posrala i tím svým zmatkováním
Posrala, neposrala... to už je fuk. Dobře to dopadlo a dostalas lekci. Myslím, že něco podobnýho zažila většina pejskařů, včetně mě, jak už jsem psala

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 18:13
- Nahlásit

Psíček
Moc nepamatuji, já si pamatuji a ani nevím proč, že jsi zabezpečovala před vstupem na nějakej úřad, možná už před rušnější části komunikací. To mi utkvělo v paměti, ale ani nevím proč...
Si pamatuju, že jsem je odkládala někde před tím úřadem, protože ten vrátný byl hrozně důležitý a ani za nic nechtěl připustit, aby toho naleštěného vestibulu vstoupilo něco tak špinavého a bacilonosičského jako pes.

A nejvíc naprd je život se psem ve městě
Jo, to s tebou souhlasím.

Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 19:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Psíček
To je divný, není to až tak moc měsíců a byl jsem tu za kreténa ještě s jedním člověkem, že takoví psi nemohou mít přece volnost ablablabla..

Jako, že já tě kvůli tomu nazvala kreténem? Neshodli jsme se v různých tématech, ale o potřebě vodítka na ulicích a u silnic to nebylo.
Jinak tam, kde nejezdí auta, mám psy na volno (mimo slepý a hluchý Tonky), a přivolám si je a připnu jen když potkám neznámého psa, ženskou s kočárkem, atd.

I tohle byl důvod mé cesty z města...

a zbytečně si z toho děláš halavua bla bla bla

Nedělám... bla bla bla

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 19:36
- Nahlásit

Psíček
To si pamatujem asi každej jinej úřad. Já pamatuju ten, jak jsem je tam musel hlídat, ony mě strašně pokousaly, tys mě neošetřila a já su od tý doby takovej blb právě
Ano ano,už si vzpomínám. To byl právě ten úřad. A pak sem Pumě určitě kupovala ten náhubek, poté co tě úplně sežrala

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 19:47
- Nahlásit

Biluška
Tys nechala Pumičku hlídat Psíčkem? No, seš Ty normální? Tos neměla strach, že to Pumička nepřežije?

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 54 . 55 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání