Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace výhody, nevýhody?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:05
- Nahlásit

impact
Tak to je solidní snůška nesmyslů.. Moje smečka je toho živoucím důkazem. A ne jen moje namixovaná smečka, ale také všechny naše psí srazy, kde se mnohokrát do roka stýkají desítky nejrůznějších kastrovaných i nekastrovaných psů. Venčí se spolu, hrají si spolu, vymýšlejí kolektivní lumpárny a nikdo není vyčleňován nebo degradován na krypla.

Druhá věc je ta, že smyslem života smečkových šelem není rozmnožování, protože se stejně páří jen ti nejlepší, nejzdravější, nejsilnější a nejrozumnější.

Teda to se ti fakt jako povedlo. Prosím tě, až pojedeš do toho Stockholmu, vem mě s sebou, budu ti tam zuřivě tleskat.

A voupa nejvíc je jako polemika na to, jakej je smysl života psa z jeho pohledu, to je prostě šupa.
Holky pokračujte.

Nicky
Hezky jste jim to napsala, bude to pro ně docela srozumitelný myslím.
Akorát ýe dle reakcí je vidět, že některý to stejně nepoberou neb jakmile vidí napsaný cokoliv s čím nesouhlasí, nažene se jim moc krve do hlavinky.
S podstatou jednoznačně souhlasím.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:07
- Nahlásit

davidkova renata
nejsem příznivcem preventivních kastrací,kastrováno nemám a mít nebudu pokud nebude nutno ze zdr. důvodů ale myslim,že něco bereš ..sorry ale to je příšernej blábol ,už je ta první věta
Proč? Vždyť to napsala přesně jak, jak se je zde běžně vyjadřováno .... a hned následující reakce impact na její vstup je toho krásným důkazem ...

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:08
- Nahlásit

Nicky

nemůžu tušit naprosto přesně, jak to cítí pes

To většina lidí neví ani u sebe, a přesto o sobě musí rozhodovat. Takže čekat na to, kdy budu naprosto přesně něco vědět o druhém, by mohlo být dost paralyzující.

Takže já vycházím z pozorování - mé vlastní komunikace se psy a interakce psů s desítkami jiných - jak jinak něco zjistit?

Jo a, za příznivce kastrací se nepovažuju.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:09
- Nahlásit

impact
odle této věty nejspíš vůbec majitelem psa nejsi. Jinak bys mu podlé své filozofie přece nemohl dávat krmení do misky, musel by spát v noře v lese a člověku se vyhýbat na sto honů. Všechno ostatní totiž lidi psům vnutili.
Chybišta se vloudila. Pesánkům lidé nic nevnucovali, nejspíš to bylo ze začátku na bázi dobrovolnosti až my nyní máme otroky a nejsme ochotni si to přiznat že?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:11
- Nahlásit

Walda
Je to blábol.
To, co píšeš o vztahu kastrovaných psů k okolí a okolí k nim, jem pozoroval u některých kastrovaných psů-kluků.

tak ej to blábol nebo jsi to pozoroval taky, jak píšeš? Teď jsem z toho jelen.

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:14
- Nahlásit

zbrnd

my nyní máme otroky a nejsme ochotni si to přiznat že?

Myslím, že moc psů to takhle nemá, jsou velice přizpůsobiví. A ti lidé, kteří je opravdu za otroky mají, o tom nebudou ani přemýšlet, natož aby si to přiznali.

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:15
- Nahlásit

zbrnd

Teď jsem z toho jelen.

Teď ?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:15 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

téměř přesná reprodukce názorů desenskýho a jeho fanklubu
nevim kdo je bučková, ale nemůže to bejt jenom z vedra?

tohle mi fak nedá .... všichni pamatujeme doby, kdy by mnozí z vás za něj vraždili.. a dnes ?? přesný opak ...stejně fanaticky

stejně jako dříve byly nej granule a dnes je nej raw strava, co na tom, ze krmim humusoidnim masem buhvi odkud, hlavne ze je to raw a ne granule

to me bude bavit az do smrti to oveckovani ..... hlavne nemyslet a nepouzit mozek bo to asi strasne boli

to je pro vsechny ne pro lidi, ktere na zacatku cituji

navic ad absurdum se tu navazite do cloveka, kterym psum rozumi nejspise vice nez naprosta vetsina z nas. Jo Tim myslim Rudolfa Desenského.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
Teď ?
To sotva .... předtím logicky..

Myslím, že moc psů to takhle nemá, jsou velice přizpůsobiví. A ti lidé, kteří je opravdu za otroky mají, o tom nebudou ani přemýšlet, natož aby si to přiznali.
Ty jsi ale vážne srandista ... jako fakt ....to je fuk, jestli jsou přizpůsobivý...člověk je taky ... I tebe nebo mně by se dalo vycvičit přesně tak jako cvičíš asistenční psi a přizpůsobil by ses, já taky ....
A teda, že zrovna ty, který ty otroky ze psů vyrábíš, tomuhle bude oponovat mi přijde dost směšný.
Tohle nemá být útok na tebe, prostě je to můj názor, ty to vidíš jinak, to je OK.

a mmch:
Tak je to blábol nebo jsi to pozoroval taky, jak píšeš? to se vztahovalo k tomu, co psala Nicky

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:22
- Nahlásit

zbrnd

tak ej to blábol nebo jsi to pozoroval taky, jak píšeš?

Zadavatelka se ptala na kastraci u fen, Nicky jí na to odpověděla zobecněním projevů, které se dají při nejlepší vůli občas najít jen u psů-kluků. Proto z toho Nicky vyšel blábol.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:25
- Nahlásit

Walda
Zadavatelka se ptala na kastraci u fen, Nicky jí na to odpověděla zobecněním projevů, které se dají při nejlepší vůli občas najít jen u psů-kluků. Proto z toho Nicky vyšel blábol.
Tak Nicky se zapojila dodiskuze, těžko říct, jestli reagovala na zadavatelku nebo třeba na ten můj post před ní.
Nicméně takhle, jak to píšeš, to vyznívá už jinak, tomu už rozumím - tedˇ

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:28
- Nahlásit

Walda
Ale to není nic výrazného, prostě ty feny jsou ve smečce takové populární A všimnou si toho jen někteří, asi ti míň zkušení kluci.
Není to výrazné? Pro koho? Jak to víš? Co znamená výrazné? jak moc výrazné to musí nebo nesmí být, aby to bylo vhodné či nevhodné udělat?
Když psovi amputujeme všechny končetiny, myslíš že chování ostatních psů k němu bude více výrazné? Nebo méně? Bude to vhodnější nebo naopak méně vhodné?
Já teda fakt nevím.

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:29
- Nahlásit

zbrnd

že zrovna ty, který ty otroky ze psů vyrábíš, tomuhle bude oponovat mi přijde dost směšný

Dej si to zarámovat.

Víš, být "milovník psů", je nejhorší možná kvalifikace k tomu, psům aspoň trochu opravdu porozumět, nebo s nimi dobře pracovat. To tu prokazuješ prvidelně ty i někteří ostatní.
Člověk, který o psech nic neví a má chuť a zkušenosti k tomu, se něco nového dověděť, má k tomu mnohem víc šancí než "milovník psů".

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:31 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

impact
Ja ho uznavala pred deseti lety, kdyz se jeste choval jako slusny Chorche van Dosha. Ted uz ho nectu.
Jasný, ty čteš jen, kdyý napíšu nějakou sprosťárnu, to pak i reaguješ třeba smajlíkem.
Já tě mám tak rádo ty má malá roztomilá breptičko

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:36
- Nahlásit

Walda
Dej si to zarámovat.
proč? je to můj pohled na věc, nesmím takový mít? a jak jsem psal, bylo to pouhé konstatování bez sebemenší snahy tě napadnout, prostě to tak beru.

Víš, být "milovník psů", je nejhorší možná kvalifikace k tomu, psům aspoň trochu opravdu porozumět, nebo s nimi dobře pracovat. To tu prokazuješ prvidelně ty i někteří ostatní.
Tomu nerozumím. Nevím jak to myslíš, takže je klidně možný, že máš pravdu, ale fakt nerozumím.

Člověk, který o psech nic neví a má chuť a zkušenosti k tomu, se něco nového dověděť, má k tomu mnohem víc šancí než "milovník psů".
Pořád nechápu, jak to souvisí s mým názorem, že děláš ze psů otroky. To přeci vůbec nevylučuje, e bys jim nerozuměl, neuměl s nimi zacházet nebo něco podobného. Moc ti jako fakt nerozumím, ale přijde mi jakoby ses ohrazoval proti něčemu, co nebylo napsáno, řečeno ani myšleno.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:40 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Nicky
Opravdu nemůžu tušit naprosto přesně, jak to cítí pes, ale stejně tak vy nemůže dokázat, že to tak necítí. Můžu ale naprosto přesně popsat, jak to prožívá člověk, moc velký rozdíl mezi tím nebude.
No to pozor!'' Velkokynologove to citi presne!
Aneb vse se da zduvodnit, to nevite?

A jinak myslíim, ze jste jasne vyhrala uz tim, ze misto proriargumentu jste se dockala spekulaci o tom, kdo jste, cim nazorum jsou ty Vase podobne a vrele zabavy na tato temata. Protiargumenty nepadly, ani nemohly, protoze neexistuji, existuji jen domnenky nebo spise fikce nutne k k udrzeni si cisteho svedomi.
C'est la vie.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 17:49
- Nahlásit

Nicky
Můžu ale naprosto přesně popsat, jak to prožívá člověk, moc velký rozdíl mezi tím nebude.

fáákt? tož jednak to asi bé dost indivindi páč mám též dosti zkušeností jak to nesou člověci a žádná teda tak jak píšeš ty ) už jen tim,že se nevměšuje zoufale ze smečky do smečky a vodevšad jí nevyháněj bo jest ten krypl )))))))
a jinak teda doufám,že mluvíš z vlastní zkušenosti bo nazdar hodiny esi by bylo tvým poslánim se množit donekonečna co to pude(jak to předkládáš v souvislosti s psema
impact
já nemyslim ,že to je bůček,já jen řikám,že kydy sou téměř totožně napsaný
zbrnd
zlato jednak teda bych ráda podotkla ,že asi nikdo z oponentů neni skalní příznivec kastrací..taky svýho psa(psy) z nich nikdo kastrovanýho nemá . .) takže se nedá říct,že by s nicky protikastrační propagandou nějak výrazně nesouhlasili (že kastruje impacta útulkový nudle je krapet jinej příbeh asik a já s e jí popravdě nedivim )..co mě osobně přimělo reagovat je způsob propagandy ))))))))))))))) ten je naprosto příšernej a neumim si představit jak by s takovejma kydama chtěla někoho přesvědčit..nevaděj mi logický bezemoční argumenty,srozumitelně vypsaný a nechaný na zvážení zda kastrace či ne..ale todle je fakt bezkonkurečně snad to nejhorší co jsem za poslední dobu četla
ad desenský..už sem ti řikala 100krát,že jsem tam jela kuli krupákům a ne kuli nezvladatelnosti mýho psa ,ten býval většinou doma bo ten bordel tam mi nevyhovoval,pes jest čistotný a já též . ,fakt je,že mi chvíli trvalo,než sem s e zorientovala co je Rudek zač..nejspíš se taky vyvíjel průběžně..jakej měl názor na kastrace sem v tý době ani netušila a bučkovou sem nesnášela od prvního momentu .. pamatuju si jak tys eště na erbákově foru Rudkovi psal,jak si vážíš toho co dělá a neplive si na vlastní práci ..nadšení ti vydrželo jen do chvíle než ti smáz tvůj výtvor ))))))))))))) zbytek známe..tak zas je dobrý si trošku osběžit pamět..nic ve zlým,tys na to jen přišel dřív bo seš bystřejší a měls větší přehled co se týče jakýkoli charity..

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 18:34
- Nahlásit

Ad Zbrnd:Radeji byt psim "otrokem" u nas,nez prirodnim psem v Číně!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 18:43
- Nahlásit

davidkova renata
zlato jednak teda bych ráda podotkla ,že asi nikdo z oponentů neni skalní příznivec kastrací..taky svýho psa(psy) z nich nikdo kastrovanýho nemá . .) takže se nedá říct,že by s nicky protikastrační propagandou nějak výrazně nesouhlasili (že kastruje impacta útulkový nudle je krapet jinej příbeh asik a já s e jí popravdě nedivim
Hele stříbro wolframový, vo těchto věcech tu ale taky řeč nešla jakože vo tom, kolik kdo kastruje či nekastruje psůch či je či není skalním přiznivcem, aůe jako klidně se o tom pobavit můžeme.

.co mě osobně přimělo reagovat je způsob propagandy ))))))))))))))) ten je naprosto příšernej a neumim si představit jak by s takovejma kydama chtěla někoho přesvědčit
Haha a je to tu zas. A tak hele poklade, proč myslíš, že každej, kdo píše názor, chce ty ostatní přesvědčovat ..... cooooož?
Vůbec mi to nepřijde jako propaganda. S obsahem v základu souhlasím, sám bych to tak nenapsal, ale přijde mi to jako naprosto příhodně zvolený způsob komunikace semka ... přesně takhle tady píše spousta bytostí

nevaděj mi logický bezemoční argumenty,srozumitelně vypsaný a nechaný na zvážení zda kastrace či ne..ale todle je fakt bezkonkurečně snad to nejhorší co jsem za poslední dobu četla
jáááj, to si fakt nemyslím, mi to přijde gancpynktlich to, co tady ctu porad...uplne stejnej styl jen zcela opacnej nazor a v tech dalsich jejich vstupech pak zvolnila a napsala hodne dobry veci treba ze ani ona nevi ale ani ostatni nemohou vedet atd .... jestli se neletu, tak nekdy drive jsm si s ni taky dost nerozumel, ale snazim se reagovat na to, co vidim napsany ne na to, kdo to mozna je.....
Nehlede k tomu, ze kdyby jak pises to byly takovy nesmysly, tak proc se tu hned misto argumentu projevily uvahy a zabava na tema, kdo to pise misto co pise

.už sem ti řikala 100krát,že jsem tam jela kuli krupákům a ne kuli nezvladatelnosti mýho psa ,ten býval většinou doma bo ten bordel tam mi nevyhovoval,pes jest čistotný a já též
Haha... jasny a proste pri ty prilezitosti jsi se omylem jednou nozkou zaclenina do sekticky, ale jen na chvilku a vlastne z donuceni...bozinku dyk ja vim, fakt bych ti to nevycital

,fakt je,že mi chvíli trvalo,než sem s e zorientovala co je Rudek zač..nejspíš se taky vyvíjel průběžně.
Ale jako v poho fakt jako vo nic nejde jen me proste bavi ... nebudu to dohledavat vsechno abych si udelal novej nazor, nejakej se mi vytvoril, na druhou stranu, tak jak to popisujes, to klidne bejt mohlo, stejne je to otazka slov a jejich vyznamu, miry atd...a jinak i kdyz mi prijd, ze ti to trvalo teda trochu dyl nez chvili....tak zas na druhy strane jsou veci, ktery mi trvali mnohem dyl i kdyz byly jednodussi, takze to dokazu pochopit.

názor na kastrace sem v tý době ani netušila a bučkovou sem nesnášela od prvního momentu ..
to je jasný, však jsme to někdo tuším i rozebírali z etologickyho hlediska ne? )))

pamatuju si jak tys eště na erbákově foru Rudkovi psal,jak si vážíš toho co dělá a neplive si na vlastní práci
To si tak přesně nepamatuji, ale vím, že než jsem poznal, jak funguje, líbily se mi jeho názory na určité věci, které se mi ostatně líbí do dnes a neměl jsem na něj negativní pohled.
Ale to jsem ostatně nikdy nepopíral, dokonce jsem i mnohokrát uváděl, že "když jsem s nim hovořil" ... jenže to mi nikdo vůbec nevěřil atd

.nadšení ti vydrželo jen do chvíle než ti smáz tvůj výtvor
tak to nebylo jedno smaznuti neceho a hlavne snad neslo o jedno smaznuti, ale o ten princip, jak fungoval....a jiste, kdyby to tenkrat nepredvedl, jak funguje a neomezoval me ve verejnem prostoru nejspis bych se v nem nezacal dloubat vubec ...

No o charitu myslim tam az tak moc neslo, ale mozna se pletu po ty dobe.
Slo o to, ze jsem si dovolil kritizovat boha a tak se ozyvali lidi s informacemi, ti lidi, kteri sami nemeli chut ci odvahu se "do toho" poustet

A zas to neber jen podle sebe...me na tom nejvic bavi takovy ten ovci efekt .... stadecko bylo na jedny strane a pak absolutni vetsina stadecka prokoukla takrka ve stejnou dobu a otocila o 100% a to je na tom to zabavny, kdyz si uvedomym, kolik je ve stadecku velkokynologu.
Ale zase chapej, ze se to netyka kazdyho ze stadecka stejne.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 18:45
- Nahlásit

sicluceatlux
Ad Zbrnd:Radeji byt psim "otrokem" u nas,nez prirodnim psem v Číně
No a z toho má plynout co? Jakože když je někde běžný mlátit ženský furt, co já bych si jednou tejdně nemohl kopnout nebo jak?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 18:46
- Nahlásit

zbrnd
Překrucuješ skutečnost

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 18:52
- Nahlásit

zbrnd

Pořád nechápu, jak to souvisí s mým názorem, že děláš ze psů otroky.

No právě tak, že tohle je ilustrativní názor milovníka psů. Ze svého stanoviska dál nedohlédne.

Tíms mi připoměl dávnější debatu, různě tady kolem, s tebou a PetrouK na podobné téma, ve které to při mém různém vysvětlování a argumentování zhodnotila slovy:
Pes který slouží by navíc měl recipročně žít 2x tolik co čokle, který máme my doma na gauči. Takhle je z toho zase jen kšeft.
Dvě věty a čiší z nich milovník psů, stejně jako výše u tebe. Jste na tohle téma nějací citliví.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 19:10
- Nahlásit

zbrnd
zlato ty seš první,kterej se ozve,když tu někdo..a že se to stává dost často..polidštuje psy
Můžu ale naprosto přesně popsat, jak to prožívá člověk, moc velký rozdíl mezi tím nebude.

A tak hele poklade, proč myslíš, že každej, kdo píše názor, chce ty ostatní přesvědčovat ..... cooooož?
no vlastně máš recht..pokud měla pocit,že její výron musí nutně do světa ..a proč ho nevypustit...tak jo..prostě si to potřebovala napsat ..nicméně jako dýler čehokoli by si asi moc lidí nezískala,at se do toho rači nepouší
a du ,tak zatim..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 19:18
- Nahlásit

sicluceatlux
Překrucuješ skutečnost
to je zas diskuze na urovni...
jak kde kdy cim?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 19:34 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
No právě tak, že tohle je ilustrativní názor milovníka psů. Ze svého stanoviska dál nedohlédne.
Pořád mi to nedává smysl.
jako chápu, kdyby ses chtěl ohradit, že bych neměl používat slovo otrok, protože otrok je zotročený člověk, pes není člověk tedy nemůže být otrok...to by byla IMO relevantní námitka.
Ale jinak ten princip tam prostě je.
Každý cvičitel ("správný") vyrábí ze psů naše otroky? nevolníky? vazaly? není pro to slovo a tak používám slovo otrok pro ilustraci toho vztahu.
Skoro všichni psi jsou naši otroci, méně či více a ty vyrábíš/cvičíš ty, co jsou více ....ale to je normální v naši civilizaci, nechápu, proč se tomu tak bráníš, to je přeci považováno za něco, co je fajn, protože to pomáhá lidem....a že si nějakej degén z Ostravy usmyslel, že top fajn není Tě přece trápit nemusí...ani by nemělo pokud teda nemáš stejnej pohled na věc jako ten degén. No ne? Já přeci netvrdím, že děláš něco nekvalitně, protispolečensky nebo tak? Já jen píši, že se mi tento vztah ke psům nelíbí. Ale tím zas netvrdím, že bys neměl rád svý psy nebo tak něco, to vůbec ne...prostě to jen vidím jinak a ani ti netvrdím, že by jsi se měl změnit a vidět to stejně jako já nebo že můj pohled je správnější. Takže fakt si myslím, že by můj pohled na věc neměl být pro tebe nikterak významnej.

k te Petre se mi nechce moc vyjadrovat protoze bavit se tu o tom, jak to mozna myslela jak nemyslela...prijde mi to, ze bych popslal dalsi ctyri strany aniz bych vedel o cem pisi ..a uprimne onu debatu si pamatuji a moc jsem si ani tenkrat nebyl jistej jak Petra nektery veci myslela-to doplnuji jen abys nemel pocit ze se tomu tematu vyhybam nenapadne

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 19:41
- Nahlásit

davidkova renata
zlato ty seš první,kterej se ozve,když tu někdo..a že se to stává dost často..polidštuje psy

ale jasny, dyt jsme psal, ze mi ten projev prisel jakoze pynktlich ve zdejsim stylu ... s podstatou tech informaci souhlasim... s podstatou...takze samo ne se vsim do detailu

no vlastně máš recht..pokud měla pocit,že její výron musí nutně do světa ..a proč ho nevypustit...tak
jeziiis ok tak nezvolila akademickou formu a okazalost no jakoby to tu nebylo bezny mi prave prislo ze stylem se to vubec nevymyka zdejsm podminkam a zvyklostem a obsah je absolutne proti proudu zdejsimu coz me zaujalo

jo..prostě si to potřebovala napsat ..nicméně jako dýler čehokoli by si asi moc lidí nezískala,at se do toho rači nepouší
Tak já bych se taky neuzivil jako kosmonaut takže se raději nebu v noci koukat na hvězdy jo?

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 20:41
- Nahlásit

zbrnd

Nepsal jsem, že by se mě ty názory nějak zvlášť dotýkaly, napsal jsem, že jsou to klasický názory "milovníků psů".

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 21:52
- Nahlásit

zbrnd
Práve,skoda slov......

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 21:53
- Nahlásit

Walda
Ano nepsal, al z tvé reakce jsem získal ten dojem(dojem dojem dojem pouhý dojem).
Takže a "milovník psů" je kdo? Někdo, kdo si myslí, že miluje psy a přitom je nemiluje? Nebo někdo jiný? Nevím, co pod tím pojmem rozumět.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 21:55
- Nahlásit

sicluceatlux
Práve,skoda slov......
Tak tento argument je nezpochybnitelný. Musím uznat, že máš pravdu objektivní.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání