Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace výhody, nevýhody?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Ela a Berrynka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2015 20:15
- Nahlásit

Dobrý den ,
mám v plánu vykastrovat fenu.
Chtěla bych se Vás zeptat , jestli se povahově ( i fyzicky)
zklidní , a jaké máte s kastrací zkušenosti ( výhody/nevýhody).
Vím , že v ostatních příspěvcích je mnoho mnoho rad , ale někdo mohl např. změnit názor .

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2015 14:05
- Nahlásit

Ela a Berrynka
nekteri psi nemaj zadny povahovy/akcni/fyzicky zmeny, nekteri muzou mit problem se srsti, muzou se stat vic nejisti nebo naopak klidnejsi, muzou se stat zravejsi a linejsi. ale to nikdo asi dopredu u toho psa nepozna, jestli zmena bude a jaka...

jinak samozrejme u fen hlavne vyhody prevence pred ruznyma zanetama a rakovinnou pohlavniho ustroji ve vyssim veku.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2015 20:05
- Nahlásit

Ela a Berrynka
pokud jen chcete aby se zklidnila, nechte ji ampurovat koncetiny, to mi prijde logictejsi
Vam ne?

Neumi
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2015 20:14
- Nahlásit

lobotomie by patrně byla příhodnější

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2015 22:34
- Nahlásit

Ela a Berrynka
Moje čuby po prvním hárání tak nějak začly brát rozum, po kastraci to byl ihned návrat do "dětství", trvalo tak rok a půl než ho zase dostaly.
Nemyslím, že má kastrace vliv na povahu fen. Ženská bez dělohy taky nezačne být automaticky líná a zklidněná. Akorát tam pak nejsou ty výkyvy, kastrovaná fena se chová jako nekastrovaná která zrovna nehárá. Odpadá jen ta hárací neposlušnost.
Recept na zklidnění to teda není.
Jinak kastrace feny za mě ano. A jinak jak píše čaj, dobrá prevence zánětů a nádorů pohlavního ústrojí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2015 00:52 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

inak samozrejme u fen hlavne vyhody prevence pred ruznyma zanetama a rakovinnou pohlavniho ustroji ve vyssim veku.
nezapomente nechat vykuchat i sve dcery, az zacnou menstruovat
---
ja chapu, to je z lasky k tem zviratum

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2015 09:39
- Nahlásit

zbrnd
ale ja bych do toho klido sla, kdyby se to u nas delalo, tak du okamzite.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2015 13:16
- Nahlásit

zbrnd
něco takovýho jsem od tebe čekala. Už je to trochu nůďo.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2015 14:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

cernej cajale ja bych do toho klido sla, kdyby se to u nas delalo, tak du okamzite.
ale dyk se to dela, neni to vubec problem, dokonce ti spocitaj na procento presne, v jůesej aj na desetiny procenta jakou mas sanci na rakovinu toho ci onoho hlavne co se tech zenskejch veci tyka...sice nevime poradne jak to vznika a proc a neumime to poradne lecit, ale procenta pravdepodobnosti pocitame presne. No a ze bys do toho klidne sla..vsak jo...preci to je prima zakrok, proste se to ci ono z organismu vynda ci treba jen z nefunkcni a neni to tam, organismu to nevadi, organismus je naopak rad, ze ma min starosti. Je to v poho, ja myslim, ze vsichni lidi, co jim tpo prijde normalka by na takovy zakroky meli chodit i s potomky bo nic lepciho nejde pro budoucnost lidstva udelat

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2015 14:10
- Nahlásit

ssshhhhh
něco takovýho jsem od tebe čekala.
jsem rad, ze jsem tedy splnil Tva ocekavani

Už je to trochu nůďo.
Tak na to di taky, to bude vzruso ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2015 14:14
- Nahlásit

Neumi
lobotomie by patrně byla příhodnější
mas recht, to by ji zklidnilo natuty ...dyk kolika lidem to drive pomohlo!!! mozna by to aji mi pomohlo, ze bych pak nebyl takovej bekanej na ty hodny lidi, co chtej psy pro jejich dobro trochu vokrouhat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2015 06:08
- Nahlásit

zbrnd
ale ono kdyz to drla problemy, tak co s tim, ze jo? a zas je lepsi kastrovat napr. v 5ti letech nez ve 12ti kvuli narkoze. a ja nad tim taky dost zvaxovala krz to, ze feri mamka umrela na cukrovku, kde je kastrace taky prevence a c pocatecnim stadiu ani nemusi pes brat leky a mit dietu, kdyz ee to stihne.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2015 11:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

cernej caj
ale ono kdyz to drla problemy, tak co s tim, ze jo?
kdyz TO ono opravdu dela problemy, je to zcela jina situace nez ty, o kterych sla rec zde

jasny kastrace je prevence na spoustu veci a vlastne VUBEC TO NENI V ZADNEM PRIPADE MRZACENI PSA TOMU ZVIRETI TO NIJAK NEVADI vubec ho to neovlivni to my presne vime, ze ne

amputace koncetin je taky prevence na zlomeniny koncetin a takova operace koncetin v narkoze treba ve 12 letech ....

Tak nejak mi vyplyva, ze kdyby bylo skodlivy, ze feny nejsou kastrovany, priroda by to selekci uz nejak zaridila, organismus a metabolismus by vypadal jinak proste. Takhle se zase jen my snazime vylepsovat prirodu...jak to dopada je vidno vsude kolem.
Ale halt to nestaci...a tak zensky do sebe nechavaj mnhdy beztak nesmyslne rezat, litaj na mamografy, ktery mohou byt, jak se pomalu ukazuje, pro mnohe vice ku skode nez uzitku atd atd --- ne ze by chlapi byli lepsi, jen se to tyka zas jinejch oblasti treba. No jak se rika, kdo chce kam pomozme mu tam.

Akorat ze ti psi jsou nas majetek, nasi otroci a ac oni to nechtej, tak musej, protoze my se rozhodneme treba je opizlat, treba proto, ze o tom moudri lide, co na tom maji kseft, pisou, jak je to super...a preci, co je psano to je dano ...

Nicky
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2015 20:43 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

Takže já vám řeknu, jak tak zhruba pes prožívá kastraci a následky, které jak říkáte žádné nejsou a pes je děsně heppy. Když pominu nějaký ty pooperační prkotiny a nebudu zdůrazňovat, že velký čuby po kastraci jaksi inkontinenci maj, protože doktoři se neobtěžujou s nějakými znalostmi drah těla psa a řežou hlava nehlava, pominu nějaký ty banální pooperační stavy, tak se čuba dostává do kondice. Je jí moc dobře jasný, že je z ní krypl, protože co je smyslem života v přírodě? Reprodukce. Takže tím, že jste čubě sebrali reprodukční orgány, jste jí jaksi zbavili smyslu života a významu na zemi. Tak samozřejmě, že někteří sobečtí majitelé mají konečně vyhráno, páč čuba se upne na majitele, no bodejť ne. Takovej kastrát příjde do skupiny normálních nekastrovaných psů, přijde s obavou, protože ví, že je to krypl. Ostatní psi se na něj kouknou a řeknou mu, co chceš kryple, s tebou se rozhodně bavit nebudem. Ok, řekne si pes, jeden blbej vzorek, pak přijde do další skupiny psů a ty jsou na něj taky hnusný, protože je divnej, je neúplnej a nekvalitních zvířat se příroda brzy zbaví, protože ohrožujou smečku. Tak ten váš milovanej vykastrovanej pejsek odejde jak spráskanej a radši už se k jinejm psům moc nepřibližuje, jen k těm, co fakt nepoznaj rozdíl, mezi háravou a kastrovanou čubou, to jsou ty celoživotně zavřený na dvoře. No a páníčkové jsou děsně šťastný, jak je ten pejsek na ně fixovanej, jak je klidnej, no bodejď, protože jste mu sebrali jeho přirozenej psí život a vnutili mu ten svůj lidskej, o kterej vám rozhodně nestál. Jasně, že budete říkat, že to není pravda, že jste si ničeho nevšimli, tak si sundejte ty růžový brejle a nebo si je naopak brejle pořiďte a podívejte se na svět psíma vykastrovanýma očima a pak tomu psovi vysvětlete, že jste to dělali pro jeho dobro.
BTW prevence znamená zdravý životní styl, cvičení jak psychické tak fyzické a vzdělávání se. Není prevence, že si nechám vytrhat všechny zuby, abych neměla zubní kaz.

impact
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 00:55
- Nahlásit

Nicky
Tak to je solidní snůška nesmyslů.. Moje smečka je toho živoucím důkazem. A ne jen moje namixovaná smečka, ale také všechny naše psí srazy, kde se mnohokrát do roka stýkají desítky nejrůznějších kastrovaných i nekastrovaných psů. Venčí se spolu, hrají si spolu, vymýšlejí kolektivní lumpárny a nikdo není vyčleňován nebo degradován na krypla.

Druhá věc je ta, že smyslem života smečkových šelem není rozmnožování, protože se stejně páří jen ti nejlepší, nejzdravější, nejsilnější a nejrozumnější.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 09:39
- Nahlásit

Nicky
nejsem příznivcem preventivních kastrací,kastrováno nemám a mít nebudu pokud nebude nutno ze zdr. důvodů ale myslim,že něco bereš ..sorry ale to je příšernej blábol ,už je ta první věta
Takže já vám řeknu, jak tak zhruba pes prožívá kastraci a následky,
jseš pes co se naučil ovládat PC nebo jak to jako tak přesně víš?

impact
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 10:29
- Nahlásit

Nicky
No a páníčkové jsou děsně šťastný, jak je ten pejsek na ně fixovanej, jak je klidnej, no bodejď, protože jste mu sebrali jeho přirozenej psí život a vnutili mu ten svůj lidskej, o kterej vám rozhodně nestál.
Zajímalo by mě, jestli máš psa? Pokud ano, tak jakého je plemene, kde spí, co žere, atd.? Protože podle této věty nejspíš vůbec majitelem psa nejsi. Jinak bys mu podlé své filozofie přece nemohl dávat krmení do misky, musel by spát v noře v lese a člověku se vyhýbat na sto honů. Všechno ostatní totiž lidi psům vnutili.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 17:31
- Nahlásit

impact
tak hlavně to je téměř přesná reprodukce názorů desenskýho a jeho fanklubu,třá bučková je z toho cejtit na dálku ..vzhledem k tomu ,že tam jsi,jistě podobnost více než náhodnou vidíš

Nicky
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 21:40 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

To byl trochu jiný pohled na kastraci než ten hurá, je to super, všichni kastrujte psy. Mám vlastní myšlenky, nepotřebuju někoho papouškovat.

Walda
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 22:21
- Nahlásit

Nicky

Je to blábol.
To, co píšeš o vztahu kastrovaných psů k okolí a okolí k nim, jem pozoroval u některých kastrovaných psů-kluků. Někteří doopravdy ostatním smrdí jako marťani, ani kluk ani holka, a podle toho se k němu chovají.

U fen jsem se s něčím takovým nesetkal, kastrované feny jsou většinou u kluků populární, zřejmě jim voní tak jako kdyby trochu háraly celý život

davidkova renata

bučková je z toho cejtit na dálku

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 23:43
- Nahlásit

Walda
kastrované feny jsou většinou u kluků populární, zřejmě jim voní tak jako kdyby trochu háraly celý život
anebo věděj, že je to bez rizika
Jinak souhlas, že u psů Někteří doopravdy ostatním smrdí jako marťani, ani kluk ani holka, a podle toho se k němu chovají.

A feny úplně ok.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2015 23:51
- Nahlásit

impact
já vcelku uznávám zbrndovy argumenty, že živý organizmus má od přírody funkční nastavení a člověk by do něj neměl bezdůvodně zasahovat, páč mu nerozumí tolik, aby to mohl udělat bezškodně.
Walda
kastrované feny jsou většinou u kluků populární, zřejmě jim voní tak jako kdyby trochu háraly celý život
třeba tohle by pro mě byl už argument pro nekastrování
davidkova renata
téměř přesná reprodukce názorů desenskýho a jeho fanklubu
nevim kdo je bučková, ale nemůže to bejt jenom z vedra?
impact
a u vás se kastruje, aby byla jistota, že se na psiskách už nebude chovat, nebo i z jiných důvodů?

impact
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 01:56 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

kachna_
Ja ho uznavala pred deseti lety, kdyz se jeste choval jako slusny Chorche van Dosha. Ted uz ho nectu.

Jinak ad obhajovani.. Kastrace neobhajuji. Svoje vlastni psy a feny kastrovane nemam. Ale nasi adopcni psi kastrovani jsou a budou. Protoze me proste lidi naucili neverit lidem.

impact
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 01:59 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

kachna_
Cimz jsem odpovedela na druhy dotaz. Predtim jsem ho prehledla.

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 09:55
- Nahlásit

kachna_

jako kdyby trochu háraly celý život......
...třeba tohle by pro mě byl už argument pro nekastrování

Ale to není nic výrazného, prostě ty feny jsou ve smečce takové populární A všimnou si toho jen někteří, asi ti míň zkušení kluci.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 10:16
- Nahlásit

kachna_
nevim kdo je bučková, ale nemůže to bejt jenom z vedra?
v tom případě ta dáma bydlí v pekle

impact
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 10:24
- Nahlásit

davidkova renata
Nevim čéče, nemyslím si, že je to ona.

Jinak naše holky nijak výrazně nevoněj jako háravky. Nebo jsou kolem nás samí nevšímaví psy. Nebo moc poslušní, aby si něco dovolili.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 11:31
- Nahlásit

impact
dík za odpověď
davidkova renata
v tom případě ta dáma bydlí v pekle
pozapomněla jsem na tvůj kladný vztah k teplu

Nicky
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 14:50 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

Kastrování není prevence proti ničemu.
Co když ten pes dostane rakovinu střev? Co když dostane rakovinu něčeho jiného? Taky mu všechno seberete? Co kdyby?
Argument, že se rozmnožují jen silní jedinci je fajn, ale to nejznamená, že zbytek nemá právo být úplný. Chápu, že pokud vydáváte psy do adopce, chcete zabránit nemnožení, ale vyznívá to, jakoby to byl super lék a to není.
Opravdu nemůžu tušit naprosto přesně, jak to cítí pes, ale stejně tak vy nemůže dokázat, že to tak necítí. Můžu ale naprosto přesně popsat, jak to prožívá člověk, moc velký rozdíl mezi tím nebude.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 15:18
- Nahlásit

Nicky
Jasne,takze jste v tom prvnim prispevku vlastne popsala svoje vlastni pocity a vztek,ze jse o neco prisla,ze,ale to nemuzete vztahovat na psy

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání