Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace výhody, nevýhody?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux
Vim kdy pes trpi a kdy ne naprosto jednoduse.Predstav si,je to tim,ze se psy ziji......neboj take bys to poznal kdybys mel psa
Tak jasny, vyborna kravkovska proklamace, Waldu jsi tim evidentne oslovila. Zkusis i neco co ma nejakou logiku nebo tu minite pokracovat v bliti prasaren a smysl nemajicich sra*ek?

Zkusis nekdy vyblabolit neco k veci? Pokud mozno drive, nez te zase setne jeden z tech tvych stavu vyzadujich odbornou pomoc.

To, ze psum rozumi si mysli tady kazdy hnup, myslela si to treba i mnohe zdejsi velkokynolozky a pak se ejhlemese ukazalo, ze tem psum nerozumi vubec. To ze mas psa nesvedci vubec o nicem, ale chapu, ze absolutni vetsina zdejsich velkokynologu to ma jako hůlavni argument na to, jak se ve psech vyznaji. To, ze sve psy jeste grnaulemi nezabili pak maji jako argument, ze ty granule nejsou spatne atd atd atd. No bohuzel to na mne uz hodne let neplati.
takze draha, zkus fakta, zkus argumenty misto halekani o tom, kdo ma kolik psu a tudiz vetsi pravdu

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:02
- Nahlásit

Všechno nelze vyjadrit slovy.........

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:04
- Nahlásit

zbrnd
Walda totiz narozdil od tebe vi,o cem je reč......dobrou

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:12
- Nahlásit

sicluceatlux
Všechno nelze vyjadrit slovy.........
Taky prima argument, tak zkus ta slova najit, tema nebylo tak slozite a tys tu naplacala proste dalsi snusku nesmyslu, ktere nejsi schopna obhajit, tak se odkazujes na svou moudrost vychazejici z toho, ze mas psa ... to je podobny jak decko, co dostane velkou lopatku na pisek tak hned ve skole vsem vyklada, jakej bude dobrej bagrista, kdyz ma tak velkou lopatku

[i]Walda totiz narozdil od tebe vi,o cem je reč......dobrou

Jakoze si myslis, ze Walda je kastrovana zena nebo fena nebo jak to myslis?
Ty znas Waldu nebo me? Nebo podle ceho konkretne jsi to poznala? Podle toho, ze se ti libi, co pise, protoze se priklonil k tvemu nazoru?

Jenom se tu chodite vyblejt a strasne vam vadi, kdyz si to dovoli i ti, co nemaji stejnej pohled na vec jako vy...i kdyz aspon na rozdil od vas maji i vecny argumenty, tedy ne sprostotu, pohrdani, posmesky ....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:29
- Nahlásit

ale ja vas chapu, mrzaceni psu je pro vas nektery chleb vezdejsi, tak si to halt musite sami sobe obhajit no a kdyz nekdo nesouhlasi tak mu hned predvedete co ve vas je....to jste uz jako pekne stadecko predvedli vice lidem co? ))

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 22:55
- Nahlásit

zbrnd

Začínáš se vztekat, jako za starého Psíčka. Úplně ty samé výkony. Jsi ve formě.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
Začínáš se vztekat, jako za starého Psíčka. Úplně ty samé výkony. Jsi ve formě
Já zapomněl, že ty coby jasnovidec víš, co já tady dělám.
Takže k věci nenapíšeš zase nic ? Prostě typickej Walda No co naplat.
Hele tak se s tím prostě srovnej. A pokud se nejsi schopen srovnat s tím, že všechny ty neotroky, co je nevyrábíš ze psů necháte první zmrzařit u veta tak se věnuj něčemu jinýmu. Je to pak směšný, když se neumíš udržet a prostě musíš kopat stejně hloupě jako třeba Impact ... jako mi to neva, já se prostě bavím ... ale mysli na sebe ...

Nicky
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:04
- Nahlásit

Smyslem mého příspěvku mělo být zamyšlení. Pokud si představíte na místě psa osobu, na které vám skutečně záleží a ona nemá možnost se vyjádřit a vy to musíte udělat za ní, zda si plně uvědomujete důsledky svého rozhodnutí. A nejhorší myšlenka člověka je, že něco vlastní.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:08 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Nicky
Smyslem mého příspěvku mělo být zamyšlení. Pokud si představíte na místě psa osobu, na které vám skutečně záleží a ona nemá možnost se vyjádřit a vy to musíte udělat za ní, zda si plně uvědomujete důsledky svého rozhodnu
Nicky Ty si to neuvědomuješ..když jim píšeš takovýhle věci, oni Tě považují za naprostou krávu z většiny, vůbec reálně nechápou, o čem to píšeš Vůbec.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:31
- Nahlásit

Kájo já kolem sebe nepotřebuju kopat. Z takových věcí už jsem vyrostla. Stejně jako sem vyrostla ze snahy snažit se někde něco někomu na anonymní diskuzi vysvětlit. Protože pro mě ti anonymové nejsou důležití. Ani ty, bez urážky. Posloužilo mi to, stejně jako asi i tobě, k pobavení, k zabití dlouhé chvíle, kdy je moc vedro na to, abych šla dělat něco se psama. Mlácení prázdné slámy je už, díky Bohu, za mnou a raději jsem tam venku..

A nějaká/nějaký Nicky? Za dva dny ani nebudu vědět, kdo to je. Ne tak abych si zatěžovala hlavu nějakými myšlenkami na to, essi je kráva nebo ne. Zbytečnosti.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 23:47 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

impact
Kájo já kolem sebe nepotřebuju kopat.
hele ok beru, ze Ti to tak prinde, ale zjistil jsem, ze mnohdy mi taky nekdo nejak prinde a ono je to jinak, prectu si treba jak to vnimaji ostatni a musim treba uznat (samo ze jen sam prosebe )) ze dejme tomu je to mozny vnimat i jinak nez to vnimam ja...tak teda nyni narovinu...ano Tve vstupy zde mi tak prisly jako to kopani a byly hodne skarede misty, porazdene proste tak no.

ze snahy snažit se někde něco někomu na anonymní diskuzi vysvětlit

Hele neprijde ti hloupy resit anonymitu na netu? Dnes je to velka moda, pricemz teda je to imo stupidni ...ne? Internet preci byl i o tom, ze je do jiste miry anonymni ne?

Ani ty, bez urážky.
Tak taky proc bych mel byt pro tebe dulezity ...

A nějaká/nějaký Nicky? Za dva dny ani nebudu vědět, kdo to je. Ne tak abych si zatěžovala hlavu nějakými myšlenkami na to, essi je kráva nebo ne. Zbytečnosti.
Tak v tomhle jsem se oproti drivejsku trochu posunul, ale neberu Ti to jako ten tvuj pohled, je Tvuj, treba se Ti casem taky posune...ale tak, jak jsem to napsal, tak mi to prijde ... opravdu..klidne prijed, povim Ti to i do oci - tak nevim jestli to ted nepochopis nejak blbe je to mysleno proste normalne, zadny jinotaje v tom nejsou.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 00:00
- Nahlásit

zbrnd
Fakt to nebylo kopání. Vím, jak to u mě doma funguje a to je pro mě podstatné. Co si o tom myslí někdo další je mi jedno..

Spíš jsem se náramně bavila tím hysterickým výkřikem, co tu Nicky převedl/a. Protože to je diskuze na úrovni, jen co je pravda.

A nepřijedu, sorry, mám jiný věci na práci.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 00:19
- Nahlásit

impact
Fakt to nebylo kopání. Vím, jak to u mě doma funguje a to je pro mě podstatné. Co si o tom myslí někdo další je mi jedno..
No prave To jsou ty vomyly Ale premlouvat Te nebudu to by stejne ani nemelo smysl bez osobni debaty kdy preci jen je to ponekud neco jinyho nez "na papire" ..no ale kdyz neprijedes ...

Spíš jsem se náramně bavila tím hysterickým výkřikem, co tu Nicky převedl/a. Protože to je diskuze na úrovni, jen co je pravda Tohle je ale preci ude a na podobnych mistech naprosto normalni zpusob komunikace, vystupujes "tak" ci podobne v podstate i Ty ci ja ..mnohdy ... Te nepresvedcuji jen Ti prezentuji jak to vidim

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 00:52 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

zbrnd

No, pokud jde o kopání, dočetl jsem se tu od tebe:
tu minite pokracovat v bliti prasaren a smysl nemajicich sra*ek? , tak jsem jen zavzpomínal na psíčkoviny.

Ale bylo tu pro mě přínosné, že jste mi s Nicky připoměli, že některé věci kolem psů prostě teoreticky od stolu nevymyslíš. Musíš si je prožít a poznat. Mě to připadá jasné a normální, ale zjevně to ta jesné obecně není.

Ty se furt oháníš lidskou logikou, podle Nicky si zase máme na místě psa představovat člověka, obojí je úplně vedle.

Nechápete, jak člověk může porozumět psům, když s nimi žije, že pozná věci, které se dají jen obrazem opsat, ale těžko popsat, aby jim uvěřil, kdo to nezažil.

Proto jsem vás nazval milovníky psů.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 05:45 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
No, pokud jde o kopání, dočetl jsem se tu od tebe:
tu minite pokracovat v bliti prasaren a smysl nemajicich sra*ek? , tak jsem jen zavzpomínal na psíčkoviny.

Na psickoviny jsi si vzpomnel? Tak to je typicke, kdyz jsou velkokynologove zahnani do uzkych, kdy je na obhajobu svych aktivit nic nenapada, zacnou se snazit "argumentovat" napadanim druhych. No kdyz Te to bavi...

Ale bylo tu pro mě přínosné, že jste mi s Nicky připoměli, že některé věci kolem psů prostě teoreticky od stolu nevymyslíš. Musíš si je prožít a poznat.
Teoreticky od stolu? jakože musíš zmrzačit spousty psů prakticky, aby jsi věděl, že to pro ně je nejspíš ještě přínos? Nebudeš ty nám tu za chvíli ještě tvrdit, že vlastně kastrací zvýšíš sociální inteligenci psů neboť psi se coby kastrovaní lépe učí neb se nenechají rozptýlit okolím?
Nebo o čem tu zase přednášíš ty velkopraktiku? Opět nemáš co říct k tématu...tak svou odbornost dokazuješ útočením na lidi se snahou dehonestovat je na základě svých domněnek?
Nebo jakou svou praxi to zde předhazuješ? Jakože co si představuješ? Že když pes po kastraci nejeví mnohdy viditlné známky nějakých zásaních změn, znamená to, že je kastrace ok, bezproblémová a není to mrzačení zvířat? Už si někdy slyšel o tom, že jsou třeba běžné situace, kdy člověk po nějakém zákroku umírá aniž by to tušil, aniž by měl problémy, aniž by ho něco vyrazneji bolelo ci omezovalo?

Musíš si je prožít a poznat
Co si chceš prožít? Tu kastraci? Třeba tisíckrát? Abys teda mohl napsat výsledky nějakých relevantních pozorování? Nebo co se to tu snažíš sdělit? Že jsi viděl deset kastrovaných psů, přišli ti "normální" kdežto ti, co mají jiný názor viděli jen 4,5 kastrovaného psa, z čehož plyne, že tys velký praktik s patentem na pravdu? ))
Ja teda chapu, ze coby byvala "ozvena" Rudolfa Desenskeho mas zazite nejspis jeste nektere vzorce uvazovani jako "my co jsme napravili/vykastrovali tisice" psu vime presne jak to chodi.

Pritom samozrejme relevantni argumenty PRO nemas. Proste jen zde ty a nekolik ostatnich, pro ktere je imo mrzaceni psu kastraci takrka dennim chlebem nebo proste neodmyslitelne patri k jejich aktvitam, mate potrebu vykrikovanim a dehonestovanim nesouhlasicich proklamovat svou pravdu. Ostatne to ale jiz vsichni dobre zname od dob, kdy byla zalezano do zadnice panu Desenskemu a na vsechny, kteri si dovolili vyrknout proti nemu jedine krive slovo, bylo plivano, byli systematicky pomlouvani v ramci zajmu sekty "tech co psum pomahaji" ... no dnes uz ma spousta z vas sve vlastni "sekty" a jen uroci to, co se pred casem od sveho boha , ktereho nyni pro jistotu taky dehonestuji pri kazde jedne prilezitosti, co se namane, naucili.

Ty se furt oháníš lidskou logikou
Jakou lidskou logikou? Kde? Mám snad o kastraci uvažovat jako pes? Nebo spíše jako klingon?

Ty se furt oháníš lidskou logikou, podle Nicky si zase máme na místě psa představovat člověka, obojí je úplně vedle.
Co je vedle? Používat lidskou logiku? Používání lidské nebo nelidské logiky nějak ovlivní to, co pro organismus znamená "kastrace"?
Jakou mam teda pouzivat logiku? Nebo nemam radeji pouzivat zadnou? Jakoze si pak lepe zduvodnim, ze mrzaceni zvirat je OK, kdyz je to v zajmu cloveka? V zajmu jeho pohodlnosti nebo v zajmu reseni jeho defektu? Ne dik, nepotrebuji si to zduvodnovat, ja se na mrzaceni psu timhle zpusobem nepodilim.

Nechápete, jak člověk může porozumět psům, když s nimi žije, že pozná věci, které se dají jen obrazem opsat, ale těžko popsat, aby jim uvěřil, kdo to nezažil.
No já zapomněl, že se psem žilo jen pár zdejsich vyvolenych velkokynologu ... a ti ted maji patent na rozum.
Co jsem nezazil a ty jo, z ceho muzes neco soudit? Nechaval si se kastrovat s kazdym psem, ktery byl vykastrovan treba kvuli priprave pro sluzbu lidem? Nebo cim se to ohanis? Jakymi svymi zvlastnimi zkusenostmi?

Proto jsem vas nazval milovniky psu
To uz je treti? odlisne vysvetleni proc jsi tak tedy ucinil ... Ale to neva...byl jsem na tohle u tebe vzdy zvykly ))))))

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 07:16
- Nahlásit

zbrnd
zlato mě se líbí jak, reaguješ..tobě je myšlenka kastrací proti srsti,čili seš ochoten přehlédnout a odpustit nicky její logiku ,za kterou by si kohokoli jinýho rozcupoval na kusy (ostatně tak i činíš když se třá navážíš do waldy,že on nemůže vědět jak se cítí kastrovaný pes ,ale nicky to zřejmě vědět může úpa přesně )..prostě ,zlato,reaguješ jako každý obyčejný člověk
a mizim páč za todle mne musí stihnout krutý trest

Neumi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 08:07
- Nahlásit

Možná pociťuje změnu, ale netrpí
Kdy pes TRPÍ? Jak se to projevuje? A pes musí "trpět"(mě zajímá definice), aby to bylo hodno zájmu člověka?....se tomu říká alibismus

U nás - kříženec - 95% svého života tráví na řetězu cca 3m u boudy (mimochodem nezastíněné) - nekňučí, své majitele vítá vesele.....logický závěr, u boudy na řetězu je pes šťastný?!

Můj pes - roztržená šlacha - vet nepoznal - pes občas kulhal, pak zas ne, na obrany šel jako čert, hrál si jako obvykle - takže nic necítil? Vše v pořádku? Operace zbytečná (komentář veta "to byl masakr", čímž myslel stav kloubu) ?

Můj pes - historie je jedno - jdeme k vetovi, na zemi žaludy, pes se samozřejmě dožaduje, ať mu kopu - od veta jdu sama, pes v kritickém stavu, délka života bez okamžitého zásahu v řádu hodin.....takže pes byl v pohodě a hepy(vždyť si hrál, na linku bezpečí nevolal, nestěžoval si!)?

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 09:25 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Neumi

u boudy na řetězu je pes šťastný?!

Ano, to mě občas napadne, za jak dlouho by si moji psi zvykli, kdybych je přivázal k boudě (asi nezastíněné).
Jsou zvyklí čekat, když je potřeba, zahradu znají, tak by čekali a byli v pohodě, za chvíli by přestali vnímat čas. Trochu by jim přišlo divný, že v obvyklé hodiny nejdeme ven, ale úplně každý den ve stejnou hodinu to nejde, tak by to asi vzali, že dnes se půjde jindy. Večer by byli překvapeni, že se nejde spát domů. Největší problém by měli s tím, že se musí venčit na malém prostoru pod sebe, to je pro psy velice nepřirozené (i v kotci), ale nouze by je nakonec naučila housti. Mezitím, já bych chodil průběžně kolem a vždycky s nimi prohodil pár slov, občas jim hodil něco k jídlu, tak by byli docela spokojeni.
Já myslím, že tak do týdne by se s tím srovnali. Co myslíte vy ostatní?

Kdy pes TRPÍ? Jak se to projevuje? A pes musí "trpět"

To je asi o životě s bolestí obecně. Bolest je zpětná vazba o tom, že s tělem nebo duší není něco v pořádku, a pokud to touhle cestou půjde dál, tak bude hůř. Jedinec by měl na tu zprávu nějak zareagovat, aby přetěžování příslušné oblasti omezil a autogenním způsobem pak bolest potlačit. Tak by to mělo fungovat i u člověka, smečková zvířata jsou z podstaty věci v tomhle mistry.

Podle mě, jedinec pak začne trpět, když zmíněný princip přestane fungovat, bolest už není možné potlačit a začne mu znemožňovat naplňování základních životních potřeb.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 09:36 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Neumi
Viděla jsem poměrně dost trpících psů. Nejednou jsem večer doma seděla s hlavou v dlaních a brečela zoufalstvím nad tím, v jakém stavu je psík, který se mi dostal do ruky. Oproti tomu všemu je "hloupé" čipovaná, očkování a kastrace opravdu procházka růžovým sadem... Ano, chápu, můžeš to mít jinak, kdokoliv to může mít jinak. Ale já to mám taky jinak. A mým výsledkem je to, co vidím za sebou, když se ohlédnu. Psi, kteří netrpí a jsou šťastni.

PS: A hodně velký podíl na tom má to, že je nikdo (z lidí, kteří jsou pro ně důležití) nepovažuje za mrzáky a kryply. Nemají potom důvod se tak sami cítit.

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 10:44
- Nahlásit

davidkova renata

zbrnd.....tobě je myšlenka kastrací proti srsti

Třeba, když teď žbrnda tak nemá rád Rudu, tak se pro změnu shlídnul ve Víťovi Dostálovi

Neumi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:49
- Nahlásit

Takže jste se dobrali toho, že když zvířeti nezpůsobí majitel "utrpení" (jakože zvíře bude bolestí řvát nebo upadne do šoku nebo tak nějak...), tak je všechno ostatní v pohodě???
Jenom lehce připomenu téma - kastrace nikoliv ze zdravotních důvodů....

impact
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 11:57
- Nahlásit

Neumi
Já se právě dobrala toho, že nemá smysl v diskuzi pokračovat, protože ať řeknu cokoliv, bude to špatně. A nechce se mi úplně zabředávat do tajů mých myšlenek, abych to tu uvedla na pravou či levou míru.

Toho už jsem se dobrala včera sakviš, tak nevím, co mě pořád vede k tomu se vracet. Už jdu radši. Dvoudenní zásek na czpéf stačil.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 12:33
- Nahlásit

Neumi
Ne ne, lepší určitě je nechat psy zcela volně , ať se rozmnožují dle volání přírody, nijak jim do životů nezasahovat a taky samozřejmě zrušit útulky, protože tam se přece psi kastrují, ne "Proto volám jako hrom, ať je pesů milion" )

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 13:55
- Nahlásit

davidkova renata
zlato mě se líbí jak, reaguješ..tobě je myšlenka kastrací proti srsti,čili seš ochoten přehlédnout a odpustit nicky její logiku ,za kterou by si kohokoli jinýho rozcupoval na kusy (ostatně tak i činíš když se třá navážíš do waldy,že on nemůže vědět jak se cítí kastrovaný pes ,ale nicky to zřejmě vědět může úpa přesně )..prostě ,zlato,reaguješ jako každý obyčejný člověk
a mizim páč za todle mne musí stihnout krutý tres

Tak vono by mě mojhe zlato chtělo ještě určovat, na koho musím reagovat a jak jo?
A zlatooo, tys siii nefšimlo, že jsem několikrát napsal, že mi od začátku přinde, že sem projev Nicky zapadá v určitém ohledu. Tak to mě mrzí, píště to napýšu věkšími písmenky jo zlato?
Trest bude, až tě UVIDÍM, takže nebude

jako každý obyčejný člověk
Zlatoooo, to mi ještě nikdy nikdo nic takofýho nenapsal, to si moheš být jistá, že jsi první, komu to tak přijde....oslovil bych guinessovku s tímhle prvenstvím

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 13:59
- Nahlásit

Neumi
Možná pociťuje změnu, ale netrpí
Kdy pes TRPÍ? Jak se to projevuje? A pes musí "trpět"(mě zajímá definice), aby to bylo hodno zájmu člověka?....se tomu říká alibismus

U nás - kříženec - 95% svého života tráví na řetězu cca 3m u boudy (mimochodem nezastíněné) - nekňučí, své majitele vítá vesele.....logický závěr, u boudy na řetězu je pes šťastný?!

Můj pes - roztržená šlacha - vet nepoznal - pes občas kulhal, pak zas ne, na obrany šel jako čert, hrál si jako obvykle - takže nic necítil? Vše v pořádku? Operace zbytečná (komentář veta "to byl masakr", čímž myslel stav kloubu) ?

Můj pes - historie je jedno - jdeme k vetovi, na zemi žaludy, pes se samozřejmě dožaduje, ať mu kopu - od veta jdu sama, pes v kritickém stavu, délka života bez okamžitého zásahu v řádu hodin.....takže pes byl v pohodě a hepy(vždyť si hrál, na linku bezpečí nevolal, nestěžoval si!)?

Ano prosím, nestydím se za to, v tomto s tebou souhlasím.
Je i spousta dalších příkladů a já bych všem těm, co uvažují, jak tu předvádějí doiporučil, aby si oni i celá rodina nechala vyoperovat ledvini, většina lidí může žít přeci s jednou ledvinou no a účel by to mělo ten, že člověk mající jednu ledvinu nesnese tolik alkoholu ani zátže třeba , takže by se ti lidé více šetřili a déle žili ...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:03
- Nahlásit

Walda
Ano, to mě občas napadne, za jak dlouho by si moji psi zvykli, kdybych je přivázal k boudě (asi nezastíněné).
Jsou zvyklí čekat, když je potřeba, zahradu znají, tak by čekali a byli v pohodě, za chvíli by přestali vnímat čas. Trochu by jim přišlo divný, že v obvyklé hodiny nejdeme ven, ale úplně každý den ve stejnou hodinu to nejde, tak by to asi vzali, že dnes se půjde jindy. Večer by byli překvapeni, že se nejde spát domů. Největší problém by měli s tím, že se musí venčit na malém prostoru pod sebe, to je pro psy velice nepřirozené (i v kotci), ale nouze by je nakonec naučila housti. Mezitím, já bych chodil průběžně kolem a vždycky s nimi prohodil pár slov, občas jim hodil něco k jídlu, tak by byli docela spokojeni.
Já myslím, že tak do týdne by se s tím srovnali. Co myslíte vy ostatní?

M?ě by zas zajímalo, za jak dlouho by jsi si zvyknul, že budeš dělat mého sluhu. A věř, že by sis zvyknul nejspíš. To platí i naopak samo, akurát u mě nevím, jestli bys mě neumlátil dříve, než bych si stačil zvyknout, jsem tuze lenivej totiž.

To je asi o životě s bolestí obecně. Bolest je zpětná vazba o tom, že s tělem nebo duší není něco v pořádku, a pokud to touhle cestou půjde dál, tak bude hůř. Jedinec by měl na tu zprávu nějak zareagovat, aby přetěžování příslušné oblasti omezil a autogenním způsobem pak bolest potlačit. Tak by to mělo fungovat i u člověka, smečková zvířata jsou z podstaty věci v tomhle mistry.
Neumi se ale ptala, neco ve smyslu, jestli pes musi viditelne trpet, abychom si pripustili, ze mozna u nej neni vse ok...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:10
- Nahlásit

impact
Viděla jsem poměrně dost trpících psů. Nejednou jsem večer doma seděla s hlavou v dlaních a brečela zoufalstvím nad tím, v jakém stavu je psík, který se mi dostal do ruky. Oproti tomu všemu je "hloupé" čipovaná, očkování a kastrace opravdu procházka růžovým sadem... Ano, chápu, můžeš to mít jinak, kdokoliv to může mít jinak. Ale já to mám taky jinak. A mým výsledkem je to, co vidím za sebou, když se ohlédnu. Psi, kteří netrpí a jsou šťastni.
Na světě jsou lidi, co váží přes 300kg, to ej hrozně nezdravý, proč bych teda já hubnul a něco se sebou dělal, když mám jenom 170. Jak se tyhle argumentaci říká?
Navíc přímo k tobě osobně...určitě jsi si všimla, že se mi nelíbí ani "kastrace bezprizornich"m ale to ted vynechme prosim. Presto ovsem vidim obrovsky rozdil zjednodusene resen v kastracich tech utulkacu a bezprozornich atd, kde mi to njakou logiku, ac ne dle meho gusta, dava a kastracemi z pohodlnosti ze snahy upravit psa lepe k obrazu svemu, k vyuzitelnosti pro cloveka apod, to povazuji za maras.

PS: A hodně velký podíl na tom má to, že je nikdo (z lidí, kteří jsou pro ně důležití) nepovažuje za mrzáky a kryply. Nemají potom důvod se tak sami cítit
To mi prijde hodne odvazny retezec tvrzeni

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:14
- Nahlásit

Walda
Třeba, když teď žbrnda tak nemá rád Rudu, tak se pro změnu shlídnul ve Víťovi Dostálovi
Tak já nevím, ale vsadil bych si, že jako známý obdivovatel pseudokynologických kapacit typu Desensky ci Milan si veden v hlavach mnohych spise ty nez ja. Jasny, ze nektery zdejsi odbornice budou ochotny potvrdit opak, to fakt verim, to se ani nesnaz je k tomu primet, jako by se stalo
Nicmene asi je ti teda dost ouzkou, kdyz se snazis misto argumentu napadat me, ze se zhlidam v nazorech ostatnich To mi prijde teda zrovna dost usmevne ) fakt jsi me pobavil )) dik!!!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:28 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Neumi
Takže jste se dobrali toho, že když zvířeti nezpůsobí majitel "utrpení" (jakože zvíře bude bolestí řvát nebo upadne do šoku nebo tak nějak...), tak je všechno ostatní v pohodě???
Oni se toho někteří nedobrali, oni tak fungují, nejspíše se jim to zapsalo kdyz byli malinkata miminka a logicky to zustalo do dnes. Nemohou za to, neni to soucasti jejich explicitní paměti.
Kdyby bylo, uvědomili by si totiž, že to takhle nemají psát, že to půjde poznat.
Ale pro ně je to normální prostě.

Však si třeba přečti, jakým způsobem je tu deklarován ten zájem dozvědět se, za jak dlouho by si "můj" pes zvykl na řetěz....co víc chtít?..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:32
- Nahlásit

impact
Já se právě dobrala toho, že nemá smysl v diskuzi pokračovat, protože ať řeknu cokoliv, bude to špatně. A nechce se mi úplně zabředávat do tajů mých myšlenek, abych to tu uvedla na pravou či levou míru.
Toho už jsem se dobrala včera sakviš, tak nevím, co mě pořád vede k tomu se vracet. Už jdu radši. Dvoudenní zásek na czpéf stačil

Uprimne se taky divim, ze zrovna v tomto topicu tak netradicne hodne na posledni roky reagujes...on neni az tak moc zrovna primo o tobe nebo o tom, co delas Ty (to jsou samo jen me domnenky) ...mozna to nectes komplet cely, tak si to neuvedomujes, nevim.... a Neumi to nejspis taky neprecetla nenastudvala komplet cely takze je mozny, ze kdyz tu budete reagovat na sebe dal, bude to v podstate nedorozumeni felike.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání