| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:44
- Nahlásit
zbrnd
To mi prijde hodne odvazny retezec tvrzeni
Mě ne čoveče..
Pominu-li to, že pes velmi dobře vnímá pocity svého majitele, ať se to týká čehokoliv jiného, tak mám opravdu vypozorováno, že největší problémy mají buď kastrovaní psi, jejichž majitelé považují kastraci za hluboký a nevratný omyl, za nějž se doslova stydí anebo naopak nekastrovaní psi, jejichž majitelé jsou bytostně proti kastracím a nenávidí všechny lidi, co svého psa ztýrali kastrací. Psi jsou potom buď nesmyslně napadáni nebo jsou naopak sami napadajícími agresory.
Těch,kteří se s problémy potýkají opravdu až po kastraci, je mizivé procento.
Jinak já osobně jakékoliv napadání kastrovaných psů považuji za nevychovanost. Stejně jako třeba obtěžování háravek nebo útočení na postiženého psa.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 15:00
- Nahlásit
impact
Mě ne čoveče..
Mě to neva
Pominu-li to, že pes velmi dobře vnímá pocity svého majitele, ať se to týká čehokoliv jiného, tak mám opravdu vypozorováno, že největší problémy mají buď kastrovaní psi, jejichž majitelé považují kastraci za hluboký a nevratný omyl,
Tak jistě, ale to je věc osobního pohledu, mi to může přijít třeba naopak tedy že to negativno vychází z toho psa, který je špatný po té kastraci. Navíc přeci nemusí být pes viditelně špatný, aby byl relevantní protikastrační názor ne? To jak pes vypadá, jak se projevuje je jen jedno z hledisek ne?
Navíc nezapomeň, že naše hlava má tendenci vysvětlovat si věci co možná nejpřijatelnější formou, formou, která se "nám hodí do krámu" to není žádný útok opět, takhle to prostě funguje a naopak když to někdo dělá opačně, bývá to mnohdy popisováno jako psychická porucha.
Těch,kteří se s problémy potýkají opravdu až po kastraci, je mizivé procento.Nejsem si moc jist tak tohle myslis. jakoze je male procento tech, kteri zacnou mit problemy s chovanim vylozene po kastraci?
Jinak já osobně jakékoliv napadání kastrovaných psů považuji za nevychovanost. Stejně jako třeba obtěžování háravek nebo útočení na postiženého psa
No co k tomu napsat....tak ja mam treba taky nazor, ze clovek by nemel obtezovat druhe byt prostrednictvim sveho psa ci koho/cehokoliv jneho. Jenze jsme jen lidi a tak vidime ruzny veci ruzne ...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 16:23
- Nahlásit
zbrnd
jakoze je male procento tech, kteri zacnou mit problemy s chovanim vylozene po kastraci?
Ano. Vycházím z mého pozorování, čtení různých zkušeností. Právě proto, že často kastrujeme, zajímám se o to poměrně dost.. Ale nevedu si žádnou statistiku.
naše hlava má tendenci vysvětlovat si věci co možná nejpřijatelnější formou, formou, která se "nám hodí do krámu"
To je mi jasný. Platí to jak pro mě, tak pro Nicky.
Ale občas se "usmívám pod vousy", jak někteří protikastrační odborníci v jednom příspěvku dokážou tvrdit, že je všechno jen nastavením majitele, že jsou všechny problémy psa v majitelově hlavě a vzápětí v druhém příspěvku agresivně tvrdit, jak jejich pes bezpečně pozná kastráta a hned ho napadne (v případě fen ji začne nepřiměřeně otravovat a strkat čumák do zadku). A je to podle nich de facto v pořádku.. Než by se pozastavili nad tím, že je jejich pes nevychovaný pitomec, který napadá druhé psy (nepřiměřeně a nedovoleně obtěžuje fenky).
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 17:34
- Nahlásit
impact
Ale občas se "usmívám pod vousy", jak někteří protikastrační odborníci v jednom příspěvku dokážou tvrdit, že je všechno jen nastavením majitele, že jsou všechny problémy psa v majitelově hlavě a vzápětí v druhém příspěvku agresivně tvrdit, jak jejich pes bezpečně pozná kastráta a hned ho napadne (v případě fen ji začne nepřiměřeně otravovat a strkat čumák do zadku). A je to podle nich de facto v pořádku.. Než by se pozastavili nad tím, že je jejich pes nevychovaný pitomec, který napadá druhé psy (nepřiměřeně a nedovoleně obtěžuje fenky).
koukám,že jsem si toho nevšimla sama =D,zrovna dneska sem s e tim bavila v jedný velkokynologický skupině ))
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 17:47
- Nahlásit
Než by se pozastavili nad tím, že je jejich pes nevychovaný pitomec, který napadá druhé psy
Jinak já osobně jakékoliv napadání kastrovaných psů považuji za nevychovanost. Stejně jako třeba obtěžování háravek nebo útočení na postiženého psa
impact,ale tohle už je absolutně mimo mísu, neb to spadá do kategorie výchova/výcvik a nikoliv do následků či nenásledků kastrace.
jak někteří protikastrační odborníci v jednom příspěvku dokážou tvrdit, že je všechno jen nastavením majitele,
přiznám, že se mi to tu nechce znovu číst,ale dovoluji si tvrdit, že tohle je argument zastánců kastrace (což koneckonců vyplývá i z logiky argumentu)
vzápětí v druhém příspěvku agresivně tvrdit, jak jejich pes bezpečně pozná kastráta a hned ho napadne
tvrdím (v této diskuzi poprvé), že mí oba psi poznají kastráta, přičemž jeden z nich si agresivně vzal do hlavy myšlenku, že nejsou hodni života vezdejšího ......
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:19
- Nahlásit
Neumi
neb to spadá do kategorie výchova/výcvik a nikoliv do následků či nenásledků kastrace.
&
tvrdím (v této diskuzi poprvé), že mí oba psi poznají kastráta, přičemž jeden z nich si agresivně vzal do hlavy myšlenku, že nejsou hodni života vezdejšího
No a o tom celou dobu mluvím.
dovoluji si tvrdit, že tohle je argument zastánců kastrace
Zajímavý. Říkat to člověku, který není zastáncem ani propagátorem kastrací a svoje vlastní psy kastrované ani nemá.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
impact
jakoze je male procento tech, kteri zacnou mit problemy s chovanim vylozene po kastraci?
------------------------------
Ano. Vycházím z mého pozorování, čtení různých zkušeností. Právě proto, že často kastrujeme, zajímám se o to poměrně dost.. Ale nevedu si žádnou statistiku.
To by asi chtelo podrobnou a opakovanou debatu neb takto na foru se ohaneti vlastnim pozorovanim (to opet neni mireno proti tobe) bude asi nedostacujici, tim ale nezpochybnuji, ze by to nemohlo byt tak, jak Tobe prijde, ze mas odpozorovano. Jakoze myslim, ze tam prichazi do hry spousta variant.
To je mi jasný. Platí to jak pro mě, tak pro Nicky.
asi skoro pro každýho a to i když si snažíme na to dávat pozor třeba
Tak ono skoro nic není jen v tom nebo v onom..
Já myslím, že problém je jaksi hlavně v tom, kdy to použít a kdy ne. To vidím třeba tedy nejen já velmi odlišně od většiny populace...a prostě ve většině případu v kastracích vidím nezodpovědnost či hovadství. A to je rovina o kterou mi jde..nikoliv o to, že by se to nemělo dělat vůbec.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:20 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
davidkova renata
Nevím hele, nepochopím, jak můžou propagovat určité principy, na jejichž základě pes funguje a pak je klidně popřít.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:29
- Nahlásit
impact
e, nepochopím
tak já to i chápu ta co mám konkrétně na mysli mne zabíjí svejma sáhodlouhejma příspěfkama vo hovně ,hrajíc si na psycholoooožku největší ..myslim,že vůbec neví co řiká ,takže popře cokoli aniž by si toho byla vědoma ))))))))
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:35
- Nahlásit
impact
Já myslím, že třeba vznik tohodle tématu, jeho název a i vystupování některých je lrásnou ukázkou toho, o čem ty kastrace vlastně jsou a že jsou z velké části o tom, co tvrdím já tedy o té nezodpovědnosti a hovadství.
Ukazuje na to už vznik témat na toto téma poměrně často na netu, kde o takovémto zákroku polemizují lidé, kterým dal třeba vet nebo prostě společnost možnost takový zákrok na psovi vykonat. Diskutuje se takhle běžně třeba o amputacíh, ortopedických či jakýchkoliv jiných operacích? Já myslím, že ne...tam prostě vet řekne, že například ta infekce v té noze je taková, že je nutná amputace a asi nikoho nenapá udělat na netu forum, jestli je tedy takový zásah na místě ba dokonce výhodný .... a to jsme u té další části problému, kdy zadavatel se chce bavit o váhodnosti takovéhoto řešení. Že by ty výhody měly být výhody pro psa?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:37
- Nahlásit
zbrnd
Jooo, nedostačující to být může.
Jen prostě píšu svoje poznatky s xy desítkami kastrovaných psů. Ani si to nějak nenechám hystericky vyvracet nebo naopak potvrzovat. Pro mě jsou podstatné čistě osobní zkušenosti moje a dalších majitelů psů, fakta, chování psů, chování majitelů, zdravotní důsledky, pseudohárání po kastracích, inkontinence, atd.. A ne ten balast okolo, nějaké výčitky či napadání na diskuzích. To filtruju.
prostě ve většině případu v tom vidím nezodpovědnost či hovadství
To mi přijde, že je to ve většině případů držení psů celkově, ne jen stran kastrací.
Ale jo.. Taky mě pěkně zvedlo ze židle, když jsem zjistila, že přední český psí gynekolog s přehledem vykastruje 6ti měsíční čubu ještě před háráním..
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:40
- Nahlásit
zbrnd
Diskutuje se takhle běžně třeba o amputacíh, ortopedických či jakýchkoliv jiných operacích? Já myslím, že ne...tam prostě vet řekne, že například ta infekce v té noze je taková, že je nutná amputace a asi nikoho nenapá udělat na netu forum, jestli je tedy takový zásah na místě ba dokonce výhodný
Vidíš.. A tohle jsme třeba nedávno řešili a řešili jsme to hodně. Jestli tu nohu nechat ufiknout nebo ne.. Ale ona ta amputace holt není tak častá, jako případná kastrace. A pes bez nohy/s nohou kvůli tomu neskončí jako kasička na peníze někde v chlívku..
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:40
- Nahlásit
davidkova renata
Začíná mě to zajímat.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:43
- Nahlásit
neb to spadá do kategorie výchova/výcvik a nikoliv do následků či nenásledků kastrace.
&
tvrdím (v této diskuzi poprvé), že mí oba psi poznají kastráta, přičemž jeden z nich si agresivně vzal do hlavy myšlenku, že nejsou hodni života vezdejšího
No a o tom celou dobu mluvím.
můžeš nějak specifikovat, o čem vlastně mluvíš? Tohle už je jako když pejsek a kočička pekli dort....
dovoluji si tvrdit, že tohle je argument zastánců kastrace
Zajímavý. Říkat to člověku, který není zastáncem ani propagátorem kastrací a svoje vlastní psy kastrované ani nemá
impact já se nevyjadřuju nijak k tobě ani k tvé smečce,opravdu vás neznám, ale k onomu argumentu, který zcela proti JEHO logice připisuješ odpůrcům neodůvodněných kastrací
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:52
- Nahlásit
impact
To mi přijde, že je to ve většině případů držení psů celkově, ne jen stran kastrací
Jojo, to naprosto souhlas. Dokonce nejen psů, ale i dětí a týká se to i vztahu sama k sobě.
Bez nadsázky myšleno!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:52
- Nahlásit
Neumi
Ono je to těžký, když to holt nepochopíte, chtělo by to asi spíš osobní rozhovor. Nevím, jak už jinak to říct a jakékoliv další pokusy stejně jenom sklouznou k trollování.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 18:59
- Nahlásit
impact
Vidíš.. A tohle jsme třeba nedávno řešili a řešili jsme to hodně. Jestli tu nohu nechat ufiknout nebo ne.. Ale ona ta amputace holt není tak častá, jako případná kastrace. A pes bez nohy/s nohou kvůli tomu neskončí jako kasička na peníze někde v chlívku..
Jasný, mohli jste to řešit, ale jak jsem psal, jsem přesvědčen, že se to neřeší tak "běžně" jako třeba ty kastrace. To slůvko běžně tam bylo to důležitý pro to, co jsem chtěl vyjádřit.
A k těm kasičkám ... tomu rozumím, ale to je fakt už jinej problém než kastrace, její rizika a možné následky. Neber to zle, jen mi to nedá to nepřipomenout protože tys tím dost zatížená....prostě touhle problematikou ... to taky neber zle, je to pochopitelná, že to tak je aspoň teda pro mě. "Každej" jsme nějak zatíženej ..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 19:02
- Nahlásit
impactOno je to těžký, když to holt nepochopíte, chtělo by to asi spíš osobní rozhovor. Nevím, jak už jinak to říct a jakékoliv další pokusy stejně jenom sklouznou k trollování.
já ti poradím zkus to prostě znova
-vyseparuj si co nejstručněji to, co si chtěla sdělit
-zapomeň na obsah tohoto topicu
-co nejjednodušeji vyjádři to, co más vyseparovaný
takhle to občas funguje
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 00:46
- Nahlásit
zbrnd
takhle to občas funguje
Jakože 50krát a stále poprvé, jo? Tož to by mě mohlo.
Neber to zle, jen mi to nedá to nepřipomenout protože tys tím dost zatížená....prostě touhle problematikou ... to taky neber zle, je to pochopitelná, že to tak je aspoň teda pro mě. "Každej" jsme nějak zatíženej ..
Samozřejmě, že každý reagujeme na základě svých zkušeností.. A jsem si vědoma toho, že s tou zodpovědností za svoje činy jdu spát a ráno vstávám..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 06:13
- Nahlásit
impactSamozřejmě, že každý reagujeme na základě svých zkušeností.. A jsem si vědoma toho, že s tou zodpovědností za svoje činy jdu spát a ráno vstávám.
ja to myslel tak, ze jsi jako zatizena problematikou řekneme zjednodusene "pseku bez domova" a tak ze jsi na to tema citlivejsi..nevim jestli jsi mi prve porozumela, ze to myslim takto
Jakože 50krát a stále poprvé, jo? Tož to by mě mohlo.
ale ne, proste se jako v tomto ci onbomto tematu vynulovat a zkusit tu zaladni myslenku vyjadrit proste co nejjednoduseji bez ohledu na to, o cem zde ci onde byla rec, ale ja Te nenutim
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 12:35
- Nahlásit
zbrnd
Ale toho já jsem si vědoma.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 14:00 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
impact
Ale toho já jsem si vědoma.
Já to předpokládal, cht2l jsem se jen ujistit.
A tak jsem nyní tuze rád, že jsem se opět nepletl
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 14:28
- Nahlásit
Jen jsem zběžně prolítla pár příspěvků výše, tak k tomu hodím svůj postřeh, s dovolením
zbrnd
o čem ty kastrace vlastně jsou a že jsou z velké části o tom, co tvrdím já tedy o té nezodpovědnosti a hovadství. - nezodpovědnosti? Spíš zodpovědnosti ne? Tím, že když někdo ví, že svou fenku není schopen na dvorku uhlídat před nájezdem láskychtivých pejsů a proto ji dá radši vykastrovat...je nezodpovědný? Předesílám, což nijak netutlám, že to je fenka mamky. Z toho důvodu (že ji nemá jak dostatečně zabezpečit) právě fenku nechtěla, ale taky nechtěla, aby ji soused zabil. Ono se to dobře mluví tomu, kdo má fenu v bytě.
Zkušenost s kastráty je ta: fenky jsou v naprosté pohodě, nijak psy neobtěžované, protože po přičichnutí(ano přičichnutí, protože to je běžný způsob psí komunikace, ať se to úzkostlivým paničkám líbí nebo ne) pes zjistí, že opravdu nic nebude a okamžitě ztrácí zájem.
Známá s přítelem měli JRT asi (je nějaký přerostlejší) Neznala jsem ho moc, ale jejich příbuzná je moje kámoška a říkala, že ten pes je od páníka šíleně rozmazlený a nevychovaný spratek, který napadá všechno, včetně děcek, ohání se i po majitelích, když se mu něco nelíbí. Když nás potkal s paničkou, vrknul si, z klukama se očichali a šlo se dál. Když šel s páníkem, ten ho buďto okamžitě vzal na ruce a pes se mohl vzteky zbláznit a nebo s ním šel pro jistotu rovnou obloukem. Majitelé se rozešli JRT zůstal paničce, se kterou se musel nastěhovat do pronajatého domku. První co bylo: pes jí odsud 3x zdrhnul za háravkou, ta bez sebe lítala po vesnici a hledala ho, naštěstí to pro psa dopadlo vždycky dobře až na to, že panička psychicky nevydržela a nechala ho vykastrovat. Bála se, že přijde z práce a psa zase nenajde. Po kastraci jsme je potkali za necelý měsíc a Worka na něj chtěl hned naskočit. Ano, byl nechutně otravný, přiznávám, nedělá to a já to nečekala. Samozřejmě jsem ho odtáhnula, ale na JRT bylo vidět, že se bojí. Jo, měl spadlé sebevědomí, už nebyl ten frajer, co by předtím dal jasně najevo, že tohle si na něj nikdo zkoušet nebude. Od té doby se nám vyhýbají, ale mne by zajímalo, jestli by tam byla změna, až se pes s tím stavem prostě srovná. Jiného kastrovaného psa tu právě nemáme...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 14:52 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
worick
Spíš zodpovědnosti ne?
No já psal, že z velké části jsou o nezodpovědnosti. Samopzřejmě jsou i případy, kdy mohou být o zodpovědnosti, čísla a procenta neznám
Tím, že když někdo ví, že svou fenku není schopen na dvorku uhlídat před nájezdem láskychtivých pejsů a proto ji dá radši vykastrovat...je nezodpovědný?
Samozřejmě, že nezodpovědný. Když není někdo schopen se o psa, jinou svou věc či třeba dítě starat, nemá si ji pořizovat´- nemá jej mít. To mi přijde logické. Tobě ne?
Ono se to dobře mluví tomu, kdo má fenu v bytě.
Máme poměrně slušnou volnost a nikdo nás nenutí mít psa. Teda možná až na nějaké vyjímky samozřejmě.
Zkušenost s kastráty je ta: fenky jsou v naprosté pohodě, nijak psy neobtěžované, protože po přičichnutí(ano přičichnutí, protože to je běžný způsob psí komunikace, ať se to úzkostlivým paničkám líbí nebo ne) pes zjistí, že opravdu nic nebude a okamžitě ztrácí zájem.
Jen se zeptám: "A to má či nemá být argumentace toho, že kastrace je vlastně v poho, není velkým zásahem do organismu, je naprosto Ok rozhodnout o kastraci psa když se nám to prostě hodí do krámu?"
Opakuji, jen se ptám..neutrálně bez emocí >>
ale mne by zajímalo, jestli by tam byla změna, až se pes s tím stavem prostě srovná
tak v tom určitě sehraje roli vždy více faktorů..tím chci říct, že na tuhle Tvou otázku asi ani nejde odpovědět s nějakou větší šancí na správnou odpověď.
Tedy šlo by, ale to by Ti musel odpovědět Buď pan Desenský nebo pan Milan nebo Walda, pak by to bylo na tuty.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 15:07
- Nahlásit
zbrnd
začnu od konce
ale mne by zajímalo, jestli by tam byla změna, až se pes s tím stavem prostě srovná
tak v tom určitě sehraje roli vždy více faktorů..tím chci říct, že na tuhle Tvou otázku asi ani nejde odpovědět s nějakou větší šancí na správnou odpověď. - není to otázka na nikoho, což vím, že jsi pochopil. Rozhodně nepotřebuju, aby mi na ni někdo odpovídal, potřebuju to vidět sama, nepotřebuju k tomu něčí domněnky...
Když není někdo schopen se o psa, jinou svou věc či třeba dítě starat, nemá si ji pořizovat. To mi přijde logické. Tobě ne? - fenka byla pořízena na dvorek babči, která ale už umřela. Mamka měla doma psa svého. Nebo ji měla strčit radši do útulku? Ne, dělám si srandu, mamka stejně potřebuje, aby tam drůbež někdo hlídal. Prostě věci nejsou jen černobílé
Vím, že kastrace je zásah a kastrace fenky s velkou operací obzvlášť...a myslím nikdo se nerozhoduje snadno. Taky jsem se klepala jak ratlík, když jsme ji tam vezly, ale teď jsem ráda, že to máme za sebou a Mandynka je naše spokojená parťačka. Jen když vemu v úvahu, že by se s mamkou mohlo něco stát a Mandy by musela k nám...když vím co dělají u háravek v okolí...to by asi vůbec nešlo. Ano, hodně se to tím ulehčí, to nepopírám. Sama beru antikoncepci už léta letoucí a nijak postižená a méněcenná si nepřipadám, spíše naopak
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 17:44
- Nahlásit
worick
Samozřejmě jsem ho odtáhnula, ale na JRT bylo vidět, že se bojí. Jo, měl spadlé sebevědomí, už nebyl ten frajer, co by předtím dal jasně najevo, že tohle si na něj nikdo zkoušet nebude. Od té doby se nám vyhýbají, ale mne by zajímalo, jestli by tam byla změna, až se pes s tím stavem prostě srovná.
A mluvila jsi o tom s majitelkou? Jestli bylo tohle chování opravdu způsobené ušmiknutím kulek nebo jestli se nestalo něco dalšího? nebyl napaden jiným psem? Atd.?
Jinak u Mordora čekám na spadnutej hřebínek už asi pět let. U Qima zatím teprve asi dva měsíce. A co mám zprávy od majitelů našich adoptovaných džekraslích kluků tak taky žádná sláva.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 17:53 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
worick. Prostě věci nejsou jen černobílé
To nejsou. Mohu reagovat jen na to ci vím, nicméně nebyl to pes, kdo se choval nezodpovědně, to je jistý
Nebo ji měla strčit radši do útulku? Ne, dělám si srandu, mamka stejně potřebuje, aby tam drůbež někdo hlídal.
No hele, když je teda zodpovědná, měla by si ji nechat a zajistit vím, že to není snadný mnohdy, ale ti psi za ty situace nemohou, způsobujeme je my lidé.
Vím, že kastrace je zásah a kastrace fenky s velkou operací obzvlášť..
Fajn, jsem rád, že to píše někdo další tady
..a myslím nikdo se nerozhoduje snadno.
tak to jsem si (skoro) jist, že se plně pleteš. Naopak (v podstatě vím), že hodně lidí se prakticky ani nerozhoduje. jakože v podstatě ani neuváží jinou variantu, nevidí k tomu důvod prostě ani. A není jich málo takových.
No k te antikoncepci: tak antikoncepce preci neni kastrace- Ale i kdyz vezmes tu antikoncepci, tak je preci dosti zenskych, ktery maji s tou ci onou, pokud je teda piseme o hormonalni, docela problemy.
ale teď jsem ráda, že to máme za sebou
neber to ve zlým, ale tohle je taky typickej vzorec našeho myšlení....protože ona to přeci možná nemá za sebou ...nechci strašit..snad jo ...ale prostě když učiníš takovej zákrok, těch možných přímých i nepřímých následků jsou spousty...tělo prostě není motor a my lidé jsme navíc zatím hodně špatní a neznalí automechanici.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 18:06
- Nahlásit
tyjo vy jedete.. du si pro popcorn
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 18:13
- Nahlásit
davidkova renata
du si pro popcorn
myslis, ze je to jako spolehliva forma antikoncepce?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2015 18:17
- Nahlásit
Hlavně tak, jak to píše worick, je to úplně neobhájitelný. Aspoň podle mého názoru. Protože samozřejmě ideál je ten, že budou všichni psi šťastní, uhlídaní, nekastrovaní, netýraní a když někdo není schopnej dávat do adopce nekastrované psy zodpovědným lidem, vlastně by ani neměl mít právo takovým psům pomáhat ze s*aček. Krásné ideály.
|