Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace výhody, nevýhody?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Nicky
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2015 23:02
- Nahlásit

Nicky
Jasne,takze jste v tom prvnim prispevku vlastne popsala svoje vlastni pocity a vztek,ze jse o neco prisla,ze,ale to nemuzete vztahovat na psy

To je omyl a spekulace. Bavíme se zde o psech a reaguji na kastraci psů.
Napsala jsem, že vy nemůžete vědět, jak se cítí pes, ale já naprosto přesně vím, jak to prožívá člověk - žena. Dovedu si tudíž představit, čím prochází fena po kastraci.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 00:02
- Nahlásit

Nicky
Nezlobte se,ale to je hloupost,antropomorfismus,nezpochybnuji ze vite,jak to proziva zena,ale nemuzete neco takoveho srovnat s prozitkem fenky. Ano fenka citi stejne pooperacni bolest rany,ale obavam se ze absolutne nevi,ze je kastrovana

impact
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 09:35
- Nahlásit

Nicky
Můžu ale naprosto přesně popsat, jak to prožívá člověk, moc velký rozdíl mezi tím nebude.
Vlastní frustrace promítnutá do psů? To, že se cítíte jako krypl ale neznamená, že se tak cítí i ty fenky. Ty kastrované, které mám ve smečce, se cítí naprosto šťastně a spokojeně.

Ono je to totiž hodně o nastavení člověka - majitele. U nás je to banální operace, o které pes za pár týdnů neví. Nevím o ní ani já, nepřemýšlím nad tím. Neříkám si na hromadných procházkách - aha, pozor, tamta je kastrovaná, určitě ji budou otravovat, víc si ji hlídej... Tím pádem moje fenky necítí moji nervozitu, nevnímají mé rozpoložení ve smyslu nějakého stresu. Já jsem na pohodu, holky jsou na pohodu, nic se neděje. A o tom to je.

Walda
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 11:20 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

zbrnd

"milovník psů"....Nevím, co pod tím pojmem rozumět.

No hele, třeba Nicky tu o kousek výš napsala: naprosto přesně vím, jak to prožívá člověk - žena. Dovedu si tudíž představit, čím prochází fena po kastraci.
To je podle mě opět ilustrativní přístup milovníka psů. Pokud budeš chtít se psem cokoli dělat, vychovávat ho, cvičit, a budeš k tomu přistupovat takhle, skončíš se vším ještě dřív, než s tím začneš, protože, co kdyby pes při tom došel nějaké újmy (především psychické, ale třeba přes obojek i fyzické), protože člověku by se přece taky nelíbilo, kdyby mu někdo říkal co má dělat (protože, jak mohu vědět, že zrovna do tohohle se psovi chce, že) a dával mu řetěz kolem krku. A pod vlivem tohoto necháš psa růst jako dříví v lese, protože jen tak je svobodný a příroda mu nejlíp poradí, co má dělat. Léta pak bude, například, za sebou tahat stopovačku a ty budeš čekat na ten slavnostní okamžik, kdy ho budeš moct pustit na volno (pokud někdy).

Milovník psů tenhle přístup nikdy neopustí, radši trpí v soužití se psem různá příkoří a místo, aby je vyřešil (ke spokojenosti obou), tak je různými podivnými způsoby omlouvá a trpí dál. Že při tom trpí svou částí údělu i pes, to nikdy nepochopí a i kdyby v něm někdy začal hlodat červík pochybostí, nepřizná to a svůj přístup nezmění.

Místo toho napře svoji energii do tvorby různých konstrukcí vysvětlujících, proč je milovnický přístup správný, se stejně smýšlejícími se na různých fórech ve správnosti těch konstrukcí vzájemně ujišťují a budují si tak obranu proti výše zmíněným červíkům. Jiný význam jejich argumentace nemá. Dostatek příkladů můžeš najít (za domácí úkol) kdekoli, kde se lidi baví o psech.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 12:15
- Nahlásit

Walda
Milovník psů tenhle přístup nikdy neopustí, radši trpí v soužití se psem různá příkoří a místo, aby je vyřešil (ke spokojenosti obou), tak je různými podivnými způsoby omlouvá a trpí dál.
tohle je ale hezká myšlenka

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 19:56
- Nahlásit

impact
Vlastní frustrace promítnutá do psů? To, že se cítíte jako krypl ale neznamená, že se tak cítí i ty fenky.

tak mě s e nechtělo to napsat tak natvrdo ,ale souhlasim..jinak třá moje matka byla taky kastrovaná ,ze zdr. důvodů teda a světe div se,tydle pocity teda neměla
Walda
milovníci psů maj mnoho podob,velmi často ty,který popisuješ,třá místo aby psa uved do diskomfortu tim,že ho vychová =D a naučí Pocem,odsoudí ho radši k doživotnímu vláčení na flexe..je jich tu plný sídliště..místo aby čokloj rázně vysvětlil,že fakt nebude žrát prasárny na ulici,dopustí aby s e čokl fakt votrávil(přímo u nás v baráku),místo aby psa normálně krmil,udělá z něj bečku na nožičkách se co se sotva valí ..a všichni tihle lidi svý psy milujou..zajímavej druh lásky ,fakt..

Nicky
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 22:38 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

Všichni se pohybujeme na poli spekulací, ale co, však si tu svou pravdu obhájíme, že? A jiný názor nepřipustíme, že?
Tak mi pořád vrtá hlavou, proč to tam ta příroda dala, ty reprodukční orgány. To byl asi nějaký omyl, ne?
Pokud příroda stvořila tělo, ať už psí nebo lidské jako celek, pak jen naivní člověk si může myslet, že z něj může něco odstanit, aniž by to nemělo následky. Příroda je mnohem starší, moudřejší a zkušenější, než kterýkoliv člověk na zemi a jen opravdu "naivní" člověk si může myslet, je chytřejší než sama příroda. Protože vše souvisí se vším.

impact
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 22:42
- Nahlásit

davidkova renata
tak mě se nechtělo to napsat tak natvrdo

Nicky
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2015 22:51 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

Zamyslet se mustíte vy nad tím, zda jste chtěla urazit, nebo argumentovat. Myslela jsem, že jde o výměnu názorů a argumentů. Já jsem svoje poskytla na základě svého pozorování. Jak jsem psala, existují psi, kteří katrovanou fenu nepoznají, protože nikdy nečuchli k háravce, ale naprosto nesouhlasím s názorem, že fena neví, že je kastrovaná. Uvažujete jako člověk, logicky. Zvíře uvažuje pocitově a vnímá, to je ten zásadní rozdíl. Zvíře věří svým instinktům, člověk věří očím a tomu, co říkají ostatní. Až bude věřit svým pocitům a intuici, třeba se budete na tuto záležitost dívat jinak.

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 00:12
- Nahlásit

Nicky

Já jsem svoje poskytla na základě svého pozorování.

Dobrá, tak jaké jsou ty pozitivní indikace, že si kastrované feny tu změnu uvědomují?
Zkusím je podle tvého návodu taky vypozorovat a pak dám vědět.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 08:38 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Nicky
Zamyslet se mustíte vy nad tím, zda jste chtěla urazit, nebo argumentovat. Myslela jsem, že jde o výměnu názorů a argumentů.
Toho "krypla" jsem tu nevytáhla já. Moje kastrované fenky se tím cítí uraženy, víte..

Jak jsem psala, existují psi, kteří katrovanou fenu nepoznají, protože nikdy nečuchli k háravce, ale naprosto nesouhlasím s názorem, že fena neví, že je kastrovaná.
Zajímalo by mne, jakou máte osobní zkušenost s takovými psy, kastrovanými či nekastrovanými, s háravkami? Moji psi teda háravku bezpečně poznají, čichají si k nim mnohokrát do roka. Ona se totiž u nás každá fenka, kterou vytáhneme z chlíva, do dvou tří dnů rozhárá. Ale protože mám slušně vychované psy, tak se slušně chovají i k háravkám. A pokud je tu nějaký nový pes, je obratem usměrněn do patřičných mezí. Takže můžeme všichni společně chodit na volno na procházky.

Všichni ve smyslu kastrovaní i nekastrovaní psi i feny, háravky i neháravky.

Zrovna včera mi psala majitelka fenky, kterou máme hlídat po dobu jejich dovolené. Že průšvih jako prase, že čuba už sice má nejlepší dny za sebou, ale psům samozřejmě voní. Tak jsem jí psala, že u nás to teda žádný průšvih není a čuba může normálně přijet..

Moje neustále měnící se smečka mi prostě pořád dokola vyvrací to, co píšete.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 08:39
- Nahlásit

Nicky
Řeknu vám to jinak. Jsem zdravotník, od osmnácti let se pohybuji kolem žen s onkologickým onemocněním reprodukčních orgánů, a kdyby lékaři odstraňovali dělohu preventivně ,jako si Angelina nechala odstranit mléčnou žlázu, (což nedělají, protože operace má svá rizika....... že, )jdu do toho. Ne nadarmo se rakovině těla děložního říkalo "nemoc jeptišek"- protože jsou to ženy, které nerodily, tak měly tato onemocnění častěji, než ženy,které rodily.
Takže, znám spoustu kastrovaných fen, jsou v pohodě a určitě jim tento zákrok prodlouží život. Myslíte si, že by si smutná kastrovaná fenka hrála ? Že by dováděla s oběma pohlavími naprosto bezkonfliktně ?
A věřte, že život se smečkou psů můžu žít mimo jiné prot, že se řídím, jednak selským rozumem, VLASTNÍ intuicí, srdcem,citem a komunikace s jiným živočišným druhem- snaha přizpůsobit se komunikačně tak, aby pes chápal, se jaksi vylučuje s vaším tvrzením, že člověk věří svým očím a tomu co druzí říkají- evidentně blbost- nevěřím tomu, co říkáte vy ) )

Neumi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 08:50
- Nahlásit

Zajímalo by mne, jakou máte osobní zkušenost s takovými psy, kastrovanými či nekastrovanými, s háravkami? Moji psi teda háravku bezpečně poznají, čichají si k nim mnohokrát do roka. Ona se totiž u nás každá fenka, kterou vytáhneme z chlíva, do dvou tří dnů rozhárá. Ale protože mám slušně vychované psy, tak se slušně chovají i k háravkám. A pokud je tu nějaký nový pes, je obratem usměrněn do patřičných mezí. Takže můžeme všichni společně chodit na volno na procházky.

Zrovna včera mi psala majitelka fenky, kterou máme hlídat po dobu jejich dovolené. Že průšvih jako prase, že čuba už sice má nejlepší dny za sebou, ale psům samozřejmě voní. Tak jsem jí psala, že u nás to teda žádný průšvih není a čuba může normálně přijet..

Moje neustále měnící se smečka mi prostě pořád dokola vyvrací to, co píšete

impact, jak tohle souvisí s tím, zda si je fena vědoma (či nevědomě "procítěna") kastrace a s tím související změny???

Siclu...., jak souvisí kastrace ženy, která ví, co je to za zákrok, ví proč, je seznámena s důsledky a možnými průvodními jevy, s kastrací fen - ty to vše taky nějak VÍ?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 08:59
- Nahlásit

Neumi
Že to feny neví, jsem psala výše- NICKY to evidentně neuspokojilo

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 09:18
- Nahlásit

Neumi
Psala jsem tam pak dovětek. Možná jsme se překřížily v psaní.

Souvisí to tak, že tu mám prostě na hromadě fenky (kastrované, nekastrované, háravé) i psy (kastrované i nekastrované) a všichni žijí šťastně a spokojeně. Nepozoruji na nich jakékoliv pocity méněcennosti, není tu žádné napadání z ani jedné strany. A to mi barákem prošla víc jak stovka psů (jeden pes v průměru dva až tři měsíce), s jejich majiteli jsem stále v kontaktu, pořádáme společné akce, jednou za rok se sjedeme v kempu a nejsou problémy.

Takže máme buď opravdu divný psy, kteří se Nicky teoriím vymykají, nebo ty teorie nebudou až ta skutečné a nebo jsme kolektivně všichni slepí a ty problémy nevidíme. A nebo máme prostě slušně vychované psy (feny), kteří vědí, že se protějšek prostě neobtěžuje. Bez ohledu na to, zda je kastrovaný, nekastrovaný a nebo hárá.

Neumi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 09:18 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

Ano fenka citi stejne pooperacni bolest rany,ale obavam se ze absolutne nevi,ze je kastrovana
jako tohle ..... tak samozřejmě, že fenka NEVÍ, že je kastrovaná (jaképak asi jsou znalosti zvířatek o operacích obecně???), ale stejně tak se obávám, že absolutně nelze tvrdit, že si není vědomá/nepociťuje ZMĚNU. (kastrací je každý organismus objektivně a trvale změněn)

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 10:16
- Nahlásit

Neumi
Možná pociťuje změnu, ale netrpí - jak by se pak asi dalo vyjádřit prožívání falešných březostí....................

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 11:12
- Nahlásit

no mě tak napadá jak asi trpí každá čubička,jejímž smyslem zde na zemi v životě je reprodukce,což si samosebou uvědomuje,když není každé hárání(dobře ,nemusí bejt každý,ale aspon několik) nakrytá a tedy se nereprodukuje..musí se cítit ještě daleko hůř musí pocitovat strašnou prázdnotu a marnost a nejspíš i depku páč je tu vlastně k ničemu žejo..začínám chápat lidi,co nechaj aspon jednou tu svou Astu nakrejt páč každá fena by měla mít aspon jednou štěnata,to je známá věc ) ..a taky Alík by si měl minimálně jednou skočit,to je jasný páč pak se bude cejtit jako chlap ..půže dyš nebudou mít nikdy styk,hrozí frustrace a bůhví co ještě.lidi to taky maj přece!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 17:37
- Nahlásit

sicluceatlux
,ale nemuzete neco takoveho srovnat s prozitkem fenky. Ano fenka citi stejne pooperacni bolest rany,ale obavam se ze absolutne nevi,ze je kastrovana
A proc by nemohla. Ja to klidne srovnam s prozitkem kastrovaneho samce nosorozce.
Jak vis, jak citi fenka rany? Kolikrat jsi byla fenkou, ze to vis navic obecne? Jak muze vedet ci nevedet, ze je ci neni kastrovana. Oni maji psi snad nejake vedomi, kterym si takovehle veci uvedomuji?
To jsou zas tady moudra ....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 17:41 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

impact
Ty kastrované, které mám ve smečce, se cítí naprosto šťastně a spokojeně.
Ty jooo ty snad i vis, co si vypravi ty tve fenky o tobe cooo?
---------------
Ten czpee je fakt bomba, skoda, ze jsem dolezl az ted, precetl jsem si tri posty a uplne mi prestalo vadit to horko. A to kdyz si vezmu, ze treba znamej chodi furt do kina na nejaky komedie a stahuje si filmy, aby se pobavil .... asi mu to ukazu tady ...a je to tu zadarmo!!!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 17:44 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

impact
U nás je to banální operace, o které pes za pár týdnů neví. Nevím o ní ani já, nepřemýšlím nad tím
tak ale to je iná, pokud ty rozhodnes, ze kastrace je banalni operace, tak to tak proste je, protoze kdyby chtel nekdo argumentovat tak si umim predstavit, jak by asi dopad. To by uz tak banalni operace jako je kastrace nespravila
Jeste ze se nebojim, bo mne nenajdes!

Nevím o ní ani já, nepřemýšlím nad tím
To je jasny, vsak ti to muze lezet u zadele..proc by te to melo taky zajimat.

Já jsem na pohodu, holky jsou na pohodu, nic se neděje. A o tom to je
Jasny, je to proste napohodu, ty nad tim nepremyslis, tudiz zadny zmeny v organismu nenastaly, nic tam nechybi, metabolismus jede furt stejne a fsecinko je OK.
Proste tys na tom v tomhle ohledu podobne jako ja...svymi vyroky vytvaris realitu!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 17:55
- Nahlásit

Walda
ad ten tvuj popis "milovnika psu"
Tos podle me popsal proste 95-99% populace. Takovi lidi jsou nejen ve vztahu ke psum. Odmitaji prijmout vlastni odpovednost.

jako k PetreK mi tohle ale nesedi, i kdyz ji osobne neznam, ty nejspis jo, tak mi to k ni nesedi, jestli tobe jo, tak se trochu divim, ale budiz, nebudu polemizovat, ja ji nazivo nevidel.

No ale jak jsi teda "milovnika psu" viz teda tenhle tvuj posledni popis prirovnal ke mne nebo teda mne k "milovnikovi psu", tak to nechapu vubec. Teda pokud nevychazis z nejakych informaci, co nejaka Maruska Novackova nekde poudala.

Ale jak jsem psak, jinak s tebou souhlas, ale takhle se chova imo opravdu tech 95-99% populace...nejen ke psum, ale ke vsem i k sobe.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 17:58
- Nahlásit

davidkova renata
tydle pocity teda neměla
jak to muzes vedet? snad nejsi jasnozriva jako Impact?

,třá místo aby psa uved do diskomfortu tim,že ho vychová =D a naučí Pocem,odsoudí ho radši k doživotnímu vláčení na flexe..je jich tu plný sídliště..místo aby čokloj rázně vysvětlil,že fakt nebude žrát prasárny na ulici,dopustí aby s e čokl fakt votrávil(přímo u nás v baráku
a tyhle pripady moc dobry nejsou takhle postaveny tusim, obéé jsou slozitejsi tematka totiz myslim

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 18:00
- Nahlásit

Nicky

Všichni se pohybujeme na poli spekulací, ale co, však si tu svou pravdu obhájíme, že? A jiný názor nepřipustíme, že?

To rozhodne, proto je to tady ale tak supr, bo vsichni ano..ofsem teda krom velkokynologu a tech je plny internet .D

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 18:01
- Nahlásit

davidkova renata
tak mě se nechtělo to napsat tak natvrdo
to je videt, ze jsi prt hrdinka zlato!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 18:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Nicky
Zamyslet se mustíte vy nad tím, zda jste chtěla urazit, nebo argumentovat.
Tak jste napsala prominte, ale hroznou hloupost
Volte prosím patricna slova! Zamyslet omg!!!!!
Jasne preci, ze chtela argumentovat.
Ja zase chtel uz nekolikrat letat, ale proste kdyz se nevznesu ....co naplat...

sicluceatlux
Možná pociťuje změnu, ale netrpí - jak by se pak asi dalo vyjádřit prožívání falešných březostí....................
Ty jo, to jsou znalosti, odkud to beres? Jak vis kdyz trpi a kdy ne? Psi nejsou obecne takove stajdy jako my ... oni netrpi vubec, nevedi, co to je trpet, to je lidsky vynalez to slovo a kazdy si pod nim predstavuje trochu neco jinyho.
Ale jinak prosim pokracuj, rad bych se dozvedel jeste dalsi novinky z nauky o psech, ktere jeste nikde jinde nebyly dolozeny az nyni zde na cz-pes.cz, je to bomba, je mi cti, ze jsem u toho.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 18:09
- Nahlásit

davidkova renata
.půže dyš nebudou mít nikdy styk,hrozí frustrace a bůhví co ještě.lidi to taky maj přece!
co kecáš???? přindu ti snad frustrovanej?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 19:18
- Nahlásit

zbrnd
Vim kdy pes trpi a kdy ne naprosto jednoduse.Predstav si,je to tim,ze se psy ziji......neboj take bys to poznal kdybys mel psa

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 20:22
- Nahlásit

zbrnd

Ty jooo ty snad i vis, co si vypravi ty tve fenky o tobe cooo?

Když jsem četl smršť tvých příspěvků napadlo mě, co už ti tu napsala Kéž světlo svítí:

Asi vůbec netušíš, co člověk o svých psech ví a jak jim rozumí co říkají, když s nimi žije. A mimochodem, myslím, že Nicky to taky netuší.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2015 21:57
- Nahlásit

Walda
Asi vůbec netušíš, co člověk o svých psech ví a jak jim rozumí co říkají, když s nimi žije
To víš že ne. To tuší jen borci, co psa mají třeba jako sicluceatlux neboWalda bo když někdo psa nemá, znamená to, že psům nerozumí a když někdo psa má, znamená to, že jim rozumí, se teda divím, že si v posledních letech děláte takovou prdel z toho p.Desenskýho, ten jich má hodně ne? Nebo to musí toho psa člověk přímo vlastnit, aby se ve psech vyznal? A stejný to bude asi i s řidičákem, autem a řízením? Ale tam je to trochu složitější ne? jakože kdo nemá řidičák není dobrej řidič? nebo kdo nemá řidičák nemá dobrý auto? Nebo kdo nemá auto nemá ani řidičák?

Když jsem četl smršť tvých příspěvků napadlo mě, co už ti tu napsala Kéž světlo svítí:
Asi vůbec netušíš, co člověk o svých psech ví a jak jim rozumí co říkají, když s nimi žije. A mimochodem, myslím, že Nicky to taky netuší.

Moc, príma, že tě to napadlo, jen škoda, že tě nenapadlo vysvětlit jak teda já souvisím s tím "milovníkem psů"?
A prosím tě, jak množství/smrš%t příspěvků souvisí s tím, jestli někdo má či nemá psa případně co o nich ví, to mi taky nějak nedochází. Vysvětlíš?

Takže možná, kdyby tě napadlo vyjádřit se k tomuto:
No ale jak jsi teda "milovnika psu" viz teda tenhle tvuj posledni popis prirovnal ke mne nebo teda mne k "milovnikovi psu", tak to nechapu vubec. Teda pokud nevychazis z nejakych informaci, co nejaka Maruska Novackova nekde poudala.
konečně bych se dozvěděl, o jakých milovních psů a souvislosti mé s nimi tu vlastně píšeš. Jinými slovy, já se tu taky nezabývám úvahami jestli jsi třeba gay, špatný řidič nebo výborný kuchař, pokud k tomu nepřijde linka tématu teda.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání