| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:45
- Nahlásit
davidkova renata
dohodli, ale některé to pořád nechtějí uznat
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:46 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
davidkova renata
Panebože,to ste se furt eště nedohodli?????
Aaaale dohodli. Instantné nudle, ale ešte musíme zistiť kde v Prahe predávajú tie superprémiovky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:46
- Nahlásit
davidkova renata
Panebože,to ste se furt eště nedohodli?????
a dá se to? To se nikdy nedá, myslím. Každý to vidí pochopitelně jinak. Však se jen debatí. Já už mezitím začala sbírat ty známky. Tůristický
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:47
- Nahlásit
gabi
tak to prrr, krmny šrot a ešte lepšie otruby to je superprémiovka v prirodzenej strave. Nič lepšie ako obsah žalúdka bylinožravca nieje.
Vláknina, vitamíny atd.
tak s tymto tak celkom nesuhlasim
napr. psi vobec obilniny k zivotu nepotrebuju, nevedia ich poriedne stravit, aj v prirode ich konzumuju len mininalne, a pozorovania vlkvo vo volnej prirode ukazali, ze obsahy zaludkov velkych bylinozravcov vlci nezeru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:47
- Nahlásit
Takže oprava- holky už to rozetly - takže jsme se dohodly a shodly. Aspoň na těch nudlích
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:49
- Nahlásit
PetraKtakže jsme se dohodly a shodly. Aspoň na těch nudlích
suhlas
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:50
- Nahlásit
Bela
nevedia ich poriedne stravit, aj v prirode ich konzumuju len mininalne, a pozorovania vlkvo vo volnej prirode ukazali, ze obsahy zaludkov velkych bylinozravcov vlci nezeru
Náhodou, práve preto je vláknina taká zdravá, lebo je nestrávitelná a tie krásne vlákninové bobky čo zo psa padajú...
A už vôbec neporovávajte psa s vlkom. Vlci obsahy žalúdkov nežerú, lebo sa napasú trávy a bylinožravských lajen.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:50
- Nahlásit
A daj se ty nudle dělat s mákem ? To miluju .
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:53
- Nahlásit
mac1
A daj se ty nudle dělat s mákem ?
Nudle sa dajú robiť s makom, s kosťami aj svalovinou, dokonca aj s granulami, takže by mal byť každý spokojný.
Dokonca som počula, že v čechách máte nudle aj u nosu, takže ani nemusíte chodiť nakupovať, len oberiete úrodu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:54
- Nahlásit
mac1
ty Tvé argumenty mi připadají zvláštní
já si myslím,že tadle moda granulí časem pomine,aspon částečně,lenoši holt budou dycky,páč nic jinýho to neni.Nebude to za tejden,ale už ted se spousta lidí co se na to nachytala,vrátila ke klasice.Modních trendů je ve všem dost a časem zas budou jiný,další a tak furt dokola...stejný je to třá s tou "úúúžasnou a zdravou kastrací" čuby před prvním háráním To je taky moc moderní
Mám kámošku v Jůesej a skutečně se tam začínají ozývat kacířské hlasy ,kritizující ony skvělé granule
Jinak vod Jůkanůby bych nekoupila ani uzený prasečí ucho ,nedopatřením jsem shlédla dokument o jejich pokusech kvůli těm srágorám co prodávaj a to TO TEDA BEZE MĚ !!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:55
- Nahlásit
gabi
že v čechách máte nudle aj u nosu,
to je fakt, hlavně takhle v zimě. To u vás jste na tom blbě, páč máte enem sople a tak musíte pro nudle do krámu
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:57 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
gabiNáhodou, práve preto je vláknina taká zdravá, lebo je nestrávitelná a tie krásne vlákninové bobky čo zo psa padajú...
z mojho psa padaju krasne bobky po kuracich kridelkach.
aj preto su kosti take dolezite, kvoli zahusteniu stolice...
ono aj medzi barfistami su dva tabory - jeden je za minimum podavania obilnin resp, ich uplne vylucenie
ja to skor riesim obcasnym suchym rozkom, hrstou vlociek a hlavne zeleninovymi zlozkami
A už vôbec neporovávajte psa s vlkom.
preco? traviaci trakt maju rovnaky
moj travu zerie denne a ostatne riesim struhanou zeleninou, jablkami, sparenou zihlavou...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:59
- Nahlásit
gabiDokonca som počula, že v čechách máte nudle aj u nosu, takže ani nemusíte chodiť nakupovať, len oberiete úrodu
PetraKTo u vás jste na tom blbě, páč máte enem sople a tak musíte pro nudle do krámu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:59
- Nahlásit
davidkova renata
lenoši holt budou dycky,páč nic jinýho to neni
no to je fakt. nic jinýho to není , ale to je každýho věc, čím krmí, já to nikomu neberu. Jen mi tam neštymuje to, že se to vydává za extrasuprd-duprd jídlo bez kterýho pes nemůže být a scípne, když bude žrát to co je jeho přirozenou potravou, dostane souchotiny, černej tyfus a kočičí baktérie . Není to o ničem jiným než o tvrdým kšeftu a o tom, že někomu víc vyhovuje nasypat bobule. Ať si je sype, jeho věc, ale přijde mi divný tvrdit, že pes se od svého původního původu vzdálil natolik, že maso pro něj není přirozený, to je mi kapek zvláštní matematika
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:02
- Nahlásit
Bela
sparenou zihlavou
som sušila žihlavu. v sušičce, abych měla pro nás a pro čokla na zimu a ta sfíně žíhlavová mi chytla plíseň neumím s tím krámem ještě, mám to nový
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:04
- Nahlásit
PetraK
kočičí baktérie
jj,ty sou pro psy mooooc nebezpečný
ale přijde mi divný tvrdit, že pes se od svého původního původu vzdálil natolik, že maso pro něj není přirozený,
Dá se to dle mýho vidět i tak,že pes byl člověkem od svého původu vzdálen.Patří mezi to moc věcí,uvážíme-li např. některá plemena hnaná do extrémů stran exteriéru a v zásadě nechopná života bez pomoci člověka .Granule k tomu podle mýho patřej taky a jelikož já jsem ráda,že pes je pořád ještě šelmička masožravá,nebudu se na té destrukci podílet
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:08
- Nahlásit
PetraKsom sušila žihlavu. v sušičce, abych měla pro nás a pro čokla na zimu a ta sfíně žíhlavová mi chytla plíseň
fakt?
ja to susim normalne na volno na lufte a zatial v pohode
ale mas stastie, ako som sa tak vecea kukala okolo seba pri vychdzke so psom, zihlava zatial u nas nie je nedostatkova polozka
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:10
- Nahlásit
kočičí baktérie
ty vogo, těch mi doma máme hafo, čičák Garfield je jejich hostitelem. Tak proto mi pes tloustne, to je těma baktériema, kdepak kuřetem na stopě...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:12 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Radecha
Asi každej rozumnej majitel se snaží dělat všechno proto, aby jeho pes problémy neměl
Takže konkrétně, co podle tebe je to - aby problémy neměl?
Když bych byla úzkostlivý majitel z této diskuze bych si vzala pár ponaučení:
1. Nedávat psu kosti
2. Neházet mu aport v podobě míčků
3. Vyzbírat všechny klacky v lese, než do něj svou smečku pustím
Chovám čévéčka, možná ta skutečnost ovlivňuje můj názor na způsob krmení.
já mám velkou zkušenost s průsery, proto na ně upozorňuju.
Já mám také bohužel dost zkušeností s průsery. Např. jeden za všechny: Když bylo mojí feně cca půl roku, povedlo se jí rozbít sklenice od dětské výživy a obsah sežrat i s většinou střepů. Měla bych tedy naspat - Nekrmnte děti výživou Hami, váš pes by po ní mohl zatoužit.I když dobře vím, že vina je pouze na mé starně?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:13
- Nahlásit
davidkova renata
kočičí baktérie
a hlavně pro Davídkový Renaty sou nebezpečný
jau, todle bude asi bolet
uvážíme-li např. některá plemena hnaná do extrémů stran exteriéru a v zásadě nechopná života bez pomoci člověka
jasně to ano, pes se díky člověku tak kapánek vzdálil, ale ne až tak úplně, že by musel žrát bobule. To je výmysl kšeftu a na tom se podílet nechci. Prostě pro mě - čerstvá flákota masa obsahuje víc potřebných látek než chemický bobule, kde není ani kousek živého vitamínu a spol. Vezmu-li to přes ty vitaminy - logicky je lepší si dát mrkev, citrón, jablko (jen je to "fuška, páč to musím umýt, oškrábat....) než si dát šumivý rádobyvitamin, kde je stejně kulovaný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:15
- Nahlásit
Bela
no já jich mám naštěstí taky hafo a nikým nevočůraný a autama nevočazený. Tak jsem si řekla, udělám si zásobičku - no můžu začít znova
Meta
no ale to je tím kuřetem, páč z něj sou právě ty nebezpečnýn kočičí batérie
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:16
- Nahlásit
Smečka
Nekrmnte děti výživou Hami, váš pes by po ní mohl zatoužit
to je krásnej reklamní slogan! To by měla vidět Gerda
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:23 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
PetraK
kočičí baktérie
a hlavně pro Davídkový Renaty sou nebezpečný
pes se díky člověku tak kapánek vzdálil, ale ne až tak úplně, že by musel žrát bobule
no dyk to řikám,ne?My jsme psa vzdálili a děláme to pořád,včetně krmení granulema.Tož děcka,podme to zastavit!!!!!!!!!!!!!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit
davidkova renata
podme to zastavit
tak jo! navrhuju na Staromáku demonstrativně spálit fšechny granule co máme doma. Sice jich moc nebude, ale aby to smrdělo dostatečně, tak to bude stačit
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:31
- Nahlásit
PetraK
navrhuju na Staromáku demonstrativně spálit fšechny granule
tak to zvorganizuj bo du
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:35
- Nahlásit
davidkova renata
Dneska budu v centru s těma cizákama, tak by se to mohlo rovnou spláchnout najednou. Já jinak dolů do Prahé nejezdím, páč je to tam samej tůrista (ach jo! To zase budu dneska vynervená ) Tak to můžem spustit kolem půl šestý.Dýl snad bába nakupovat nebude??? :mad.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:36
- Nahlásit
PetraK
navrhuju na Staromáku demonstrativně spálit fšechny granule co máme doma
Nezabudnite to poliať benzínom.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:40
- Nahlásit
Nezabudnite to poliať benzínom
To je zbytečný, beztak to vyráběj z ropy jako vitamíny. Pak nemá být ropná krize
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:42
- Nahlásit
Moje tryskopsí půlroční štěně, které razí zásadu "jak k jídlu, tak k dílu" žere granule tím stylem, že je prostě vsaje-vdechne- otázka několika málo vteřin. Když už je teda někdy výjimečně dostane. Takže soudím že granule jsou životu nebezpečné nejen svým složením ale i tvarem a velikostí!!!
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 10:47
- Nahlásit
Smečka
Takže konkrétně, co podle tebe je to - aby problémy neměl?
Asi záleží na více okolnostech. A taky na tom, jak moc to člověk "řeší". Konkrétně pro mě to znamená asi toto: mám-li s něčím špatnou zkušenost, jsem v podobných situacích opatrná, případně se jim snažím předcházet. Samozřejmě, že v absolutním bezpečí psa není možné držet, vždycky se něco nečekaného přihodit může, ale na druhou stranu, z průserů se dokážu poučit, a nemusí být "moje vlastní".
Takže pokud zažiju opakovaně akutního pacienta, dusícího se míčkem zaseklým v krku, neházím svému psovi míček, který by se mu mohl v krku zaseknout. Mám míček větší a výcvikový na šňůrce. Možná to někomu připadá úchylný, oukej, každýho věc.
|