Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Podávání kostí štěněti
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:38
- Nahlásit

argosek
PetraK
a vzdycky, nez vysypeme popelnici do auta, proberem ji, jestli v ni nejsou nejake kosti, a kdyz tak je vemem psum.
Ty už stejně budou vařený...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:39
- Nahlásit

argosek
proc by to mela byt utopie?
jako bys neznal lidi...,samou roztažností nevědi co by do tý huby dali.Takovej pěknej králik...co by za to děti f Africe dali?!Sněz aspon tu přední nohu!
proberem ji, jestli v ni nejsou nejake kosti
jako na to bacha,pane,někdy tam bejvá celej pes,zasejc by se vám rozrostla smečka
PetraK
, bacháááá dostanete mínusovou karmůůůů, já jsem těžce, přetěžce v mínusech
jak jako...mínusovou karmu? já měla za to,že jí udílí ten Nejvyšší a voni to dělaj na Hafbu???? Asi nějaká výpomoc,ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:42
- Nahlásit

argosek

jupíííí tak jo! Snad moc nevadí, že nerada odbočuju doleva? Hlavně tagle přes koleje vod tramvaje. Musíme jezdit jen rovně a nebo maximálne doprava. A nebo případně když bude na semaforu svítit zelená šipka doleva, tak to můžem, to umim

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:45
- Nahlásit

davidkova renata

no jo, tam se vám pani karmí, až se hory i s horákama zelenaj. Jak nedržíte krok a máte jinej názor (což je u mě tak jako standardní věc nějako), tak šup s váma do mínusu. Asi abyste se jako poučila z krizových let či co. A taky nesmíte třeba cvičit andulky, protože to je hrozně trápíte - to je zase v tématu kliker - tam byla taky dobrá bžunda. A taky musíte bezpodmínečně se psem škubat a taky hlavně kastrovat a vůbec, to je vám věcí co musíte

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:47
- Nahlásit

PetraK
šiš to sou věci,já to nějako nestíhám,ale mohla by tam bejt prča,třá se tam dogestim,ale jaxi je jasný,že dostanu nejen karmu,ale i bojlér bo sem krapet nepřizpůsobivá

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:57
- Nahlásit

PetraK

nebojte budem mit oranzovy majacek - takze prednost i pred sanitkama.

davidkova renata

ale prosimvas, slecno renato, vam to vubec politicky nemysli.

no nic jdu stavit kotec a pak ve svem novem aute k reznikovi do ledce, nez mi nekam utedce.

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:58
- Nahlásit

kachna_

tim lip. aspon na stenatech ozkousim, jak to s tema varenyma kostma je

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 09:59
- Nahlásit

davidkova renata

tak esli se tam někdy sejdem, možná takhle vybudujem zařízení do celýho bytu nějakýho , páč si tutově vykoledujem i hajzl

argosek

No jo! Majáček! To je taky úža věc. A budeme mít přednost i před cajtama? Asi jo, když budem větší než oni, že jo? Jedinej, kdo by nás mohl přeprat sou haciči

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:00
- Nahlásit

argosek

kachna

tim lip. aspon na stenatech ozkousim, jak to s tema varenyma kostma je[/i]

to je fakt, tak mi pak dejte pane argosku vědít, jak ty testy dopadly, jo?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:01
- Nahlásit

PetraK
páč si tutově vykoledujem i hajzl
a zavřem na něm navěky Gerdu!!!! Du se tam registrovat!

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:04
- Nahlásit

davidkova renata

a zavřem na něm navěky Gerdu!!!!

ty jo to mi nedělejte pani. Se tady nemůžu tlemit jako oř nějakej pošahanej.

Du se tam registrovat

si to užijte pani. Takhle při čtvrtku jako dobrej nápad

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:10
- Nahlásit

davidkova renata
No, k té kastraci asi toto: Otázka zněla, od kdy se dá pes kastrovat, odpověď, že po dosažení pohlavní dospělosti, ale i dříve, záleží na důvodu. Nevím, co tě na tom tak pobouřilo. Pokud má pes nějaký problém, je prostě v určitých případech indikovaná kastrace, to je realita.

Co se týče utrpení zvířat, běžte se podívat na chovy velkých zvířat. Tam by asi ztuhnul úsměv na rtech i těm nejotrlejším. To jsou ty zvířata, jejichž maso pak nejspíš ve většině krmíte, nepředpokládám, že krmné maso se chová na "biofarmách", to by asi nestálo tolik, co stojí.

Asi má každý jiný náhled na to, co je pro něj, potažmo jeho zvířata nejlepší, zcela ok. Nemyslím, že je nutné si kazit den podobnejma "debatama" (tohle opravdu není konstruktivní diskuze), přeju vám, aby se vašemu pejskovi nikdy neudělal nádor na varleti a nemusel na kastraci, neucpal se kostma, nespolk míček ani nic podobnýho.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:16
- Nahlásit

Radecha

Co se týče utrpení zvířat, běžte se podívat na chovy velkých zvířat. Tam by asi ztuhnul úsměv na rtech i těm nejotrlejším. To jsou ty zvířata, jejichž maso pak nejspíš ve většině krmíte, nepředpokládám, že krmné maso se chová na "biofarmách", to by asi nestálo tolik, co stojí

Neudržím se a budu se opakovat jako tenkrát, páč je tohle pro mě citlivý téma. Při těch granulích trpí zvířata DVAKRÁT. Nejdřív PŘI TĚCH POKUSECH!!! o kterých byla řeč, a potom při porážce na výrobu granulí. Pes je bohužel masožravec, takže tomu, že kvůli němu porazí zvíře se nevyhnut tak jako tak. Tomu se nevyhnu ani já krmička ani Ty granulářka. Já se ale vyhnu tomu, že tu kurnik budou nechutně testovat na těch psech, chápeš? Eliminuju aspoň to, aby kvůli mýmu čoklovi trpěl jinej pes a HNUSNĚ, HNUSNĚ.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:18
- Nahlásit

Radecha
Pokud má pes nějaký problém, je prostě v určitých případech indikovaná kastrace, to je realita.
jo,to je jasný.ale o tom jsem nemluvila.Pokud bude mít pyometru a kastrace bude řešení,neváhám ani minutu(koneckonců měla jsem to u předešlé feny v 6 letech).Ovšem kastrovat podle nejnovějších trendů zvířata před prvním háráním je prasárna!Máš snad jiný názor,pokud ano,zdůvodni ho.
Co se týče utrpení zvířat, běžte se podívat na chovy velkých zvířat. Tam by asi ztuhnul úsměv na rtech i těm nejotrlejším
to my víme,ale tam se produkuje maso pro lidi,pro naše zvířata nejsou nějaké extra chovy,kde se produkuje maso jen pro ně.
Neodpovědělas smečce,co si myslíš o pokusech třeba EUkanuby,připadá ti to normální a v pořádku????

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:20
- Nahlásit

davidkova renata

názor na to testování si pani můžete najít rovnou na Hafu, ale nejdřív si dejte diazepan

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:22
- Nahlásit

PetraK
názor na to testování si pani můžete najít rovnou na Hafu, ale nejdřív si dejte diazepan
pošli mi link ke mě na foru,trvalo by mi hodiny než bych to našla.A pak at se těší

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:32 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Co se týče utrpení zvířat, běžte se podívat na chovy velkých zvířat. Tam by asi ztuhnul úsměv na rtech i těm nejotrlejším. To jsou ty zvířata, jejichž maso pak nejspíš ve většině krmíte, nepředpokládám, že krmné maso se chová na "biofarmách", to by asi nestálo tolik, co stojí. Radecha
Ztuhnul by vám úsměv na rtech i v chovech malých zvířat, jako třeba ve výkrmně brojlerů. Psala jsi, že jsi zootechnik, v tom případě bys měla vědět, že neexistuje žádné spec. zařízení pro podukci zvířat určených pro krmné účely.

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:35
- Nahlásit

davidkova renata
jo,to je jasný.ale o tom jsem nemluvila.Pokud bude mít pyometru a kastrace bude řešení,neváhám ani minutu(koneckonců měla jsem to u předešlé feny v 6 letech).Ovšem kastrovat podle nejnovějších trendů zvířata před prvním háráním je prasárna!Máš snad jiný názor,pokud ano,zdůvodni ho.

No, ale já jsem odpovídala na dotaz, kdy lze psa vykastrovat. Včetně dovětku, že záleží na důvodu. Btw., ani v této odpovědi, ani jinde jsem nedoporučovala kastraci psů (samců) preventivně. Je pravda, že např. v USA se mláďata kastrují před dosažením pohlavní dospělosti běžně, nicméně to nekomentuji, ani nedoporučuji. Jen odpovídám, že psa lze vykastrovat v podstatě kdykoliv (původní dotaz zněl, zdali je to limitované jedním rokem věku). U fen na to mám názor jiný, jakkoliv se mnou nebudeš souhlasit, u fen, na kterých se nechová, vidím kastraci jako nejlepší řešení, pyometry a tumory MŽ jsou prostě jedny z nejčastěji prováděných operací, a vždy je lepší (pro fenu), kastrovat ji zdravou, než v sepsi z pyometry a s plícemi prolezlými tumory.

Co se týká testování krmiv na zvířatech, je to bohužel na delší debatu, kterou ale ve zdejších podmínkách, obávám se, není možné vést. Myslím tím debatu věcnou, bez emocí, ironie, osočování a vulgarit. Jedním z problémů s tím spojeným je to, že "testování" čehokoli na komkoliv je vždycky velká senzace, málokdy jsou v médiích dostupné informace seriózní. Takže ke "kauze Eukanuba" se vyjadřovat nemůžu, páč ji neznám, nemám o ní žádné seriózní informace.

Co mně ale zaráží je fakt, že většina lidí krmících "přirozeně" zároveň dodává, že semo tamo, na dovče apod., granule přece jen používá. To mně s tím moc nejde dohromady.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 10:49
- Nahlásit

Radecha
Je pravda, že např. v USA se mláďata kastrují před dosažením pohlavní dospělosti běžně
copa f americe,tam sou expertííí.nicméně tadle moda už dávno dorazila až sem ,setkáváš se s ní skoro na každý veterině,takže bych se divila,kdyby na té vaší ne.

No, ale já jsem odpovídala na dotaz, kdy lze psa vykastrovat. Včetně dovětku, že záleží na důvodu
Ok,tenhle případ jsem možná pobrala jinak než jsi myslelav tom případě se omlouvám.
kterou ale ve zdejších podmínkách, obávám se, není možné vést.
no to je jasný,tady sou samí blbci,žádnej důležitej vědec co si honí triko a kariéru,to my chápem
testování" čehokoli na komkoliv je vždycky velká senzace, málokdy jsou v médiích dostupné informace seriózní
To souhlasim,skutečnost bejvá podstatně horší.

Meta
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 11:04
- Nahlásit

Co mně ale zaráží je fakt, že většina lidí krmících "přirozeně" zároveň dodává, že semo tamo, na dovče apod., granule přece jen používá.
Rodina taky sem tam dostane nějakou tu konzervu. Jíst se musí a když je časová krize, tak se sáhne po nějaké "šetřiči". Ale jíst to pořád? Denně? I když, leckde už snad ani bez polotovarů, konzerv a hotových mražených jídel vařit neumějí - a taky přežívají, jak jinak (asi díky všemocné vědě).
Co taky člověku (potažmo) zbývá. Nakonec, někdo přežil za války i koncetrák, bioorganismy jsou totiž neskutečně vynalézavé, když jde o uchování života.

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 11:05
- Nahlásit

davidkova renata
copa f americe,tam sou expertííí.nicméně tadle moda už dávno dorazila až sem ,setkáváš se s ní skoro na každý veterině,takže bych se divila,kdyby na té vaší ne.
Jakože někde u nás kastrujou štěňata a koťata? Jako možný to je, ale unás se do toho rozhodně nikdo nehrne, páč, když už se to musí dělat, dělá se to hrozně blbě. I velká fena má dělohu malinkatou a nepovolené vazy u vaječníků, takže je to šílená piplačka.

no to je jasný,tady sou samí blbci,žádnej důležitej vědec co si honí triko a kariéru,to my chápem

Nejde vo blbce, ale pokud ti tohle připomíná normální debatu...nevím, no. Přišla jsem sem v podstatě tehdy, jak byly ty ZOPky, v diskuzích o výcviku mně pár věcí zaujalo, tohle moc ne. Prostě mám na některé věci jiný názor, možná pro někoho neaceptovatelný, což je ok (stejně jako mně připadá zvláštní třeba nasazovat papouškovi postroj), ale i tak si myslím, že se dá jednat víc v pohodě.

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 11:09
- Nahlásit

Meta
Rodina taky sem tam dostane nějakou tu konzervu. Jíst se musí a když je časová krize, tak se sáhne po nějaké "šetřiči". Ale jíst to pořád? Denně? I když, leckde už snad ani bez polotovarů, konzerv a hotových mražených jídel vařit neumějí - a taky přežívají, jak jinak (asi díky všemocné vědě).
Co taky člověku (potažmo) zbývá.

Jasně, já tomu rozumím, granule jsou samozřejmě pohodlné, je to jedna z jejich výhod. Spíš se divím tomu, že když někdo tak brojí proti granulím z důvodu, že kvůli nim trpí zvířata (pokusná), prostě se bez nich neobejde i na té dovolené. Nejde mi prostě dohromady, psát o nich, jakej je to mor a jak jsou pokusy strašlivý, a zároveň je používat, když je to pohodlnější.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 12:13
- Nahlásit

Radecha

(stejně jako mně připadá zvláštní třeba nasazovat papouškovi postroj),

aha postroj už dorazil i sem, divila bych se, kdyby se to zde neobjevilo - možná neznáš slovo nadsázka , nicméně to tady rozebírat nebudu - to sem OPRAVDU jako nepatří.

ale i tak si myslím, že se dá jednat víc v pohodě.

a víš, že s tímhle bych i souhlasila? Jen je škoda, že jsem se s tím na Hafbu teda nějako nesetkala. Naopak jsem hnedle při příchodu dostala dršťokovou polífčičku - asi na uvítanou. Někde dávaj chleba a sůl a na hafbu dršťkovou

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 12:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Radecha

prostě se bez nich neobejde i na té dovolené

tak třeba jako u tý kosmetiky, že jo. Taky si tam vyberu to co na zvířatech nezkoušejí. no. prosté.

NICMÉNĚ je to - jak jsme už jednou obě zkonstatovaly - pořád dokola. Takže já končím, páč jdu utrácet čas jinam

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 12:22
- Nahlásit

Radecha
Jakože někde u nás kastrujou štěňata a koťata
jakože přesně tak.Teda nevim esi přesně u vás,kde ty pracuješ,ale z fleku ti jen tady v okolí bydliště můžu vyjmenovat ty co to nejen nabízej a doporučujou(v zásadě podáno tak,že pokud na to nepřistoupíš,jsi nezodpovědný zabedněnec),ale samosebou i prováděj.Poslední případ je zcela nedávno moje známá s fenkou jorka.Co to s ní ale taky udělá,to jí kupodivu už neřekli.
ale i tak si myslím, že se dá jednat víc v pohodě.
Vo pohodu ani nejde,akceptuju tvůj argument,že se na pokusech v zásadě podílíme všichni už prostě jen tím,že patříme k druhu zvaný člověk.S tím bohužel nikdo z nás tady nehne.Ale proč se podílet na něčem co se dá vynechat?Bez čeho se lze v klidu obejít?Co je beztak jen obrovský byznys pro spoustu lidí?

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 13:32
- Nahlásit

davidkova renata
Jde o to, z jakého úhlu na to člověk nahlíží a co je pro něj zkrátka priorita.
Například já mám všechny feny kastrovaný, ani na jedný se chovat nebude (všechny bez PP, jedna je po těžkym úraze, rozdrcená pánev a nemá nohu, druhá po operaci čéšek, po mnoha císařích a celkově uplně nevhodná k chovu, třetí kříženec, navíc má i nějaké zdravotní problémy ala alergie, a je to kříženec dobrmana, kteří mají nádory MŽ velmi často zhoubné a velmi agresivní). Pokud budu mít někdy fenu na chov, samozřejmě ji kastrovat nebudu, pokud bude zdravá a pro chov přínosná. Pokud se na feně ale nechová, připadá mně stejně nepřirozené, nechat jí hárat "naprázdno", navíc se má za to, že právě to jim zdravotní komplikace vyvolává. Ani nejsem zastáncem tvrzení (snad už dávno překonaného), že fenka by měla mít aspoň jednou štěňátka...blabla...a plnit pak křížencema útulky. Btw., pak taky existuje nemalá skupina "chovatelů", kteří nechají chovnou fenu radši chcípnout, když má pyometru, než by ji nechali vykastrovat. Páč co dyby se to vyléčilo a eště by se dala nakrejt.

S kontroverzností granulí do určité míry souhlasím, je to samozřejmě byznys, jako všechno ostatní, včetně léků apod. Ale zase je to otázka úhlu pohledu a priorit.

Eny
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit

Radecha
připadá mně stejně nepřirozené, nechat jí hárat "naprázdno",
No teda promiň, ale jako zootechnik, by jsi měla vědět, že naopak hárání naprázdno je naprosto přirozené. i u vlků nemá na štěňata nárok každá vlčice ale jen alfa, takže naopak je velmi přirozené, že fena taky za celý život nemá štěńata a je velmi nepřirozené jí kuchat jen kvůli pohodlnosti že nechci hlídat hárání a stupidním názorům "jeden veterinář povídal", kastrace fen je momentálně velký byznys a o jeho negativních dopadech jako inkontinence fen... se již jaksi zapomíná mluvit

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 14:32
- Nahlásit

Radecha
připadá mně stejně nepřirozené, nechat jí hárat "naprázdno", navíc se má za to, že právě to jim zdravotní komplikace vyvolává.

No to snad není myšleno vážně.A co kdyby tohle někdo řekl o ženách,že menstruují "naprázdno" celý svůj fertilní věk,kromě jednoho nebo dvou porodů?
A jaké zdravotní komplikace vyvolává pravidelné hárání?
Na kolik hárání u stovky fen připadá komplikace pyometry?!!!!

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 14:42
- Nahlásit

Radecha
Pokud se na feně ale nechová, připadá mně stejně nepřirozené, nechat jí hárat "naprázdno", navíc se má za to, že právě to jim zdravotní komplikace vyvolává
Jako to jsou fakt perly. Od nekoho, kdo o par stranek dale poukazoval na to, kolik toho "zbylo prirozeneho" u psu.
Dve z mych fen nebudou nikdy na chov pouzity, a svete div se, 8leta je spokojena i bez kastrace, 3leta to samy. Jestli je neco neprirozenyho a pohodlnyho, tak kastrovat, krmit granulema atd..
Btw, to sluvko "neprirozene" ma pro tebe asi velke kouzlo, neb maso je neprirozene, harani naprazdno je neprirozene... Co bude dalsi?

Dáška
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 14:58
- Nahlásit

Jůů tady se to ale zvrhlo!
Tož už někdo napiště, PROČ pes nestráví namleté maso!

Fifi
No přece výchova, výcvik, očkování, veterinární péče, psí sporty atd.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání