| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit
Problém je v tom, že většina dnešních psů právě s masožravci v přírodě mnoho společného nemá...Radecha
Ještě se k tomu vrátím. Bydlím na vesnici, často najdu v lese strženou a z části ožranou zvěř. Nemyslím, že by původcem takového činu byl někdo jiný než domestikovaný pes. Velcí predátoři se u nás v lese bohužel nevyskytují
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit
Smečka
Psi jsou stále více masožravci než cokoli jiného. Svědčí o tom i to, že krmení metodou BARF drtivé většině psů svědčí. A to i těm, kteří byli zvyklí na kompletní garnulovanou stravu.
Dovolím si tvrdit, že naši psi mají stále mnoho společného s masožravci ale pokud budem nadále pokračovat v nastoleném "opatrnostním" a granulovém trendu, nemusí to platit navždy.
Bela v akom zmysle?
pokial viem, tak traviaci trakt psa a vlka su identicke
Tohle je něco pod co se podepíšu - a klidně 100x
já totiž moc nechápu co by pak ten pes byl, kdyby nebyl masožravec?
Granuložravec asi. Ale to ze svého psa mít nechci.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:32
- Nahlásit
PetraK
můj pes je všežravec
granule když dáme žere s chutí..ofšem tanec co provede u masa,zeleninky a sýrů je naprosto boží..i ten výraz PO
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:38
- Nahlásit
saraxmůj pes je všežravec
tak keby sme na to isli len cisto cez charakterstiku toho, co ten-ktory konkretny pes zerie,tak moj je nezravec a uplne najviac granulonezravec
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:40
- Nahlásit
sarax
jo já mám taky občas granule - teda Ešus - třeba o dovolený, takže tak jednou za půl roku. Já je nezatracuju úplně. navíc chápu, že ne každej si může do bytu třeba malýho nakvartýrovat spešl mrazák pro čoklí maso. Ale PROSTĚ MASO JE MASOOOOOOO . A je pravda, že po granulích se netře slastně hubou po zemi. To se sežere a dobrý no. Ale pořádnej gáblík to je něco jinýho. . Hele pani - aby se tu Honza nestavoval zbytečně. Tu dneska a zítra odpolko nejsu. Zítra mám na hrbu cizinku, procházku po Hradě a NAKUPOVÁNÍ
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:41
- Nahlásit
PetraK
tak kdy?středa máme kontrolu ve vetcentru a čtvrtek jedem na cvičák..nostalgicky mrknout jak jiní koušou
co pátek:?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:43
- Nahlásit
sarax
co pátek???
jooo pátek nádhernej je den, to mám enem do čtvrt na čtyři .
F klidu - necháme to na příští týden- teda jestli to nevadí vám?? Jak se má deprézistka?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 15:28
- Nahlásit
PetraK
mno venku jak magor doma depres jak prase..jdu vyndat krůtí
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 17:48
- Nahlásit
Bela
v akom zmysle?
Ve smyslu přirozenosti psího života. Trávící ustrojí má pes velmi podobné, to ano, stejně jako jiné orgánové soustavy.
Jinak moc nevím, co přirozeného by se na současném chovu psů dalo najít. Povaha je absolutně jiná, "životní styl", dá-li se to tak nazvat, také. Alespoň u většiny zvířat. Pes není vlk.
Co se týče psího jídelníčku, jistě je věcí a svědomím každého majitele. Co mně na tom vadí je skutečnost, že pro velikou skupinu majitelů spočívá "přirozená strava" v dojídání kuchyňských zbytků, plácání páteho přes deváté, nejrůznější pochybná krmná masa, směsi, krmné těstoviny apod., s důrazem kladeným primárně na nízkou cenu. A dále, že jen málokdo má představu o tom, jak by taková vhodná přirozená strava měla opravdu vypadat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:00
- Nahlásit
Radecha
Co mně na tom vadí je skutečnost, že pro velikou skupinu majitelů spočívá "přirozená strava" v dojídání kuchyňských zbytků, plácání páteho přes deváté, nejrůznější pochybná krmná masa, směsi, krmné těstoviny apod., s důrazem kladeným primárně na nízkou cenu. A dále, že jen málokdo má představu o tom, jak by taková vhodná přirozená strava měla opravdu vypadat.
Kdo nevi a chce zjistit vice, tak se zepta nebo vygugli. A povazujes vetamix taky za pochybne krmne maso?
Zato u granuli je jasne dano - superpremiovka, premiovka, nizsi trida, srot, ze... Vse globalne vyvazene, dle individualnich potreb psa.
Ja muzu porovnat oboji, tez jsem driv krmila granulemi, nebyl prostor a ani vetamix. Ted muzu srovnavat s krmenim masem.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:28
- Nahlásit
Fifi
A povazujes vetamix taky za pochybne krmne maso?
Nepovažuji ho za přirozené.
Nikdy jsem s ním nekrmila ani ho nezkoumala, čili kvalitu mohu posuzovat jen zprostředkovaně - z informací na webu a ceny.
Jinak je mi upřímně jedno, čím kdo krmí, ale to jakým způsobem dnes psi žijí prostě pro mě nemá s přirozeným způsobem vlčího života mnoho společného .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:30
- Nahlásit
Smečka
Nemyslím, že by někdo doma piplal kuře proto aby ho pak zkrmil psům
Ne, že by ho někdo schválně piplal pro psy, ale u našich sousedů se sem-tam pes k podobné laskomině dostane
Naposled když Gozérka zakousla jejich slepici. Zaplatila jsem ji a paní mi ji vnucovala se slovy "když jste ji zaplatila tak si ji vemte, uvařte ji doma psům...." odmítla jsem to (představa kolik času strávím u škubání, kuchání, vaření a nakonec se z toho ani nenažerou všichni psi mě děsila). Paní pokrčila rameny a prohlásila "tak ji uvařím a hodím našemu psovi".
Vzhledem k zabíjecí mánii naší Gozéry to patrně nebude poslední případ
Mimochodem, máš odvahu. Sebrat ze silnice přejetého zajíce a hodit ho psům... to bych teda nedokázala.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:35
- Nahlásit
Biluška
Kolik tě stála?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:36
- Nahlásit
Radecha
Co se týče vetamixu-v časopise Psí sporty byla úžasná pasáž. Sama to tak dělám, ale občas se bojím to říkat nahlas. Mleté maso je na hovno. Pes to nestráví. Musí dostat celé kusy.
Ašino poslední jídlo byl normálně kilový flák krčku od řezníka. To je maso. Tak to pes chce.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:53
- Nahlásit
Mucholabka
normálně kilový flák krčku od řezníka. To je maso
no, takhle chápu "přirozené" maso taky...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:01
- Nahlásit
Mucholabka
Radecha
Ja nechci obhajovat vetamix, ale tam si kazdy muze vybrat. Od kvalitnich kusovek po (pro me stejne kvalitni) mlete. A ze mlete hovezi s drobama beru dlouho, zrovna tak hovezi i hrubomlety.
A sakris, nemam pocit, ze by mi psove nestravili nahrubo mlety maso.
Psi sporty jsem nekoupila, muzes to priblizit?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:04
- Nahlásit
Radecha
jak by taková vhodná přirozená strava měla opravdu vypadat.
jako nemá to cenu,já jen,že mám minutku
můžeš mi říct,co je teda přirozenýho na granuli Když už teda mluvíme o tom co je přirozený..
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:13
- Nahlásit
davidkova renata
No, já neříkám, že je granule přirozená. Jen, že mně nepřijde přirozená o nic míň, než ostatní atributy dnešního psího života
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:22
- Nahlásit
Radecha
Jen, že mně nepřijde přirozená o nic míň, než ostatní atributy dnešního psího života
nooo,při troše dobrý vůle by se s něčim souhlasit i dalo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:22
- Nahlásit
Radecha
Nepovažuji ho za přirozené.
Nikdy jsem s ním nekrmila ani ho nezkoumala, čili kvalitu mohu posuzovat jen zprostředkovaně - z informací na webu a ceny.
Nevim, proc to maso nepovazujes za prirozene. Ja posuzuji z vlastni zkusenosti.
No, já neříkám, že je granule přirozená. Jen, že mně nepřijde přirozená o nic míň, než ostatní atributy dnešního psího života
Nezlob se, ale uz prevracis veci uplne jinym smerem. Jak rikala davidkova, nema to cenu.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:26
- Nahlásit
davidkova renata
děkuji za (alespoň minimální) pochopení
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:37
- Nahlásit
Radecha
tak já nevím, to že pes nemá přirozený způsob života (absolutní volnost, nutnost lovit, rozmnožování dle přirozeného výběru atd.) přece ale neznamená, že k tomu musím nutně ještě přidat nepřirozenou stravu - granule. To je jako kdybych řekla - kouřím, tak už můžu rovnou fetit, šak vo co go. Aspoň já to tak vidím. Na mase nevidím nic nepřirozeného. Ani pro psa ani pro sebe. Pro psa mi přijde nepřirozená granule a pro mě instantní polívky, polotovary, krabicový mlíko atd. snažím se co to dá se umělohmotině vyhýbat. kdybych na to měla, nejím nic jinýho než bio. Ne pro módnost, ale pro vnitřní potřebu. Protože alespoň tak si můžu zachovat něco z toho přirozeného. I kdyby to měla být jedna jediná součást mého života.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:49
- Nahlásit
PetraK
Na mase nevidím nic nepřirozeného
Já na mase taky nic nepřirozeného nevidím. Ani to netvrdím. Ale mluvím o mase v "přirozené" podobě. Takže ala kolovrátek - zbytky a rádobymaso nominální i výživové hodnoty hraničící s nulou za přirozené nepovažuji....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:52
- Nahlásit
Radecha
ala kolovratek. Nikdy si nevidela maso z vetamixu. Neni to radoby maso, JE to maso.... atd..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:55
- Nahlásit
Radecha
rádobymaso nominální i výživové hodnoty hraničící s nulou
jak to můžeš říct? Viděla jsi to? Maso u řezníka má taky nulový hodnoty? Kdyby to tak bylo, tak bude můj pes asi dost hustej chcípák, když je krmený masem z vetamixu. A zatím byl chcípák když byl granulářem. Někde mi něco teda neštymuje
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:57
- Nahlásit
Fifi
ala kolovratek. Nikdy si nevidela maso z vetamixu. Neni to radoby maso, JE to maso.... atd
no asi tak nějak, ale je to marný, je to marný, je to marný. Já už jsem se na tohle téma s Radechou bavila, ale asi má náhled, že pes krmený masem nedožije švestek a brzo zdechne, když nedostává žádný ty hodnoty . Ale tak proč ne. Můžem vypsat sázky
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 19:58
- Nahlásit
PetraK
Fifi
Já nemluvím o mase z vetamixu, ani o mase z jiné konkrétní firmy. Mluvím o zbytcích a málo kvalitním mase, potažmo o málo kvalitním krmení obecně. Za kvalitní maso považuju svalovinu s kostí, prostě maso v "přirozené" podobě .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:00
- Nahlásit
Radecha
# Zasláno: 27 Kvě 2008 18:28
Citát
Fifi
A povazujes vetamix taky za pochybne krmne maso?
[i]Nepovažuji ho za přirozené.[/i]
dovolila jsem si Tě ocitovat
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:02
- Nahlásit
Já beru vetamix jen jako nouzovku, mám jiné zdoje krmiva, ale pokud ho vezmu jsem přesvědčená, že kuřecí stehno je skutečně stehno, játra jsou játra, dršťky dršťky....ale nevěřím tomu že byť i do superprémiovky jde něco lepšího než skutečně nezpracovatelný "masový" odpad, masokostní moučka atd. "Maso" jehož kvalitu spotřebitel nemá možnost posoudit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:06
- Nahlásit
Smečka
jsem přesvědčená, že kuřecí stehno je skutečně stehno, játra jsou játra, dršťky dršťky....ale nevěřím tomu že byť i do superprémiovky jde něco lepšího než skutečně nezpracovatelný "masový" odpad, masokostní moučka atd. "Maso" jehož kvalitu spotřebitel nemá možnost posoudit
híml se dneska upodepisuju nebo co . Jo, nevím co jiného by mělo být kuřecí stehno, či kuře které tam koupím. Nebo hovězí srdce, ledviny, ¨kusový hovězí - kurňa to se jim minule ale fakt povedlo. Takže tady vidím co mám. Kdežto v tom králičím bobku /páč skoro každá granule tak vypadá / vidím kulový.
|