Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Podávání kostí štěněti
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
Mari
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 21:40
- Nahlásit

To jsou takový blbý náhody, kdy to člověk zrovna nečeká. Ke všemu se to stalo na apríla ! Ale stejně tak se mohla třeba utopit i když byla dobrej plavec, plavat jsme chodili často a do vody vletěla i v únoru. To bych asi nesměla dělat se psem vůbec nic. Malá mi hodně pomohla a přivedla mě na jiný myšlenky.

Mari
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 21:41
- Nahlásit

Omlouvám se zadavatelce za změnu tématu, už budu zticha

Radecha
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 22:10
- Nahlásit

Ebony
Ale rozhodně si ani já, a určitě ne moji psi, nedovedeme představit život bez míčků a aportů.

Jasně, nepočítám, že by se s tim nějak "plošně" přestalo, jenom varuju (jako u těch kostí), že se to prostě bohužel stává. Klacky házím tak, aby byly na zemi, když k nim doběhne, balonek mám na šňůrce a dělám to podobně jako ty, chytit, držet, odevzdat/odebrat.

Hlavně sem tím chtěla říct, že nehoda se může stát i s balónkem, kterej je TAK velkej, že by to od něj nikdo nečekal.

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 22:29
- Nahlásit

Radecha
Klacky házím tak, aby byly na zemi, když k nim doběhne
Když už jsme u těch klacků - slyšela jsem o psovi, co hrozně rád aportoval, vydržel poletovat po lese hodiny s klecíkem v hubě. No a jednou takhle bězel, klacek v hubě, chtěl proběhnout mezi stromama, jenže měl ten klacek tak velikej, že to nešlo (asi jako když neseš vodorovně dvoumetrovou tyč a chceš projít dveřma). A jak letěl a klacek se zaseknul, psovi to srazilo vaz. Takže i volně ložený sebraný klacky můžou bejt nebezpečný... Od tý doby co sem to slyšela, nutim pejsku běhat po lese se šiškou místo klacku...

Radecha
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 22:31
- Nahlásit

rendik

V lese neházím, jen na louce a tak. V lese mám dost práce ohlídat hovnožraní apod...

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 22:59
- Nahlásit

rendik
se šiškou místo klacku...
ale šišku může spolknout
a jsme tam, kde jsme byli...vědro má v sobě díru, milá Lízo, milá Lízo...

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 00:35
- Nahlásit

rendik
Od tý doby co sem to slyšela, nutim pejsku běhat po lese se šiškou místo klacku...

no jo no ale když máš psa co miluje ne klacky ale dalo by se říct že takový skoro klády bud mu nesundáš koš bo bude štastná ne??tohle by mě teda nenapadloale zas si nedovedu představit jí tu radost nedopřát..a propo u těch míčků..to by se taky neměl flyball ne??jim to tam skoro střelej do tlamky??

sarinda
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 08:15
- Nahlásit

Ahoj,
omluvám se, ale ještě se vrátím k tématu.
Můžu dát psovi (7 měsíců) vepřovou kost, resp. žebro uzenou uvařenou? Jenom jednu cca 20cm dlouhou na kousání? Ptám se teda pozdě, protože jsem mu jí už dala a nepozoruju žádnou reakci.

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 09:03
- Nahlásit

Ebony
ale šišku může spolknout
No, to může, i když tu smrkovou asi těžko, přece jen šeltie nemá tu tlamičku zas tak velkou. I když kalcíky občas nosí taky, ale snažim se, aby to nebyly žádný velkiánský...
sarax
no jo no ale když máš psa co miluje ne klacky ale dalo by se říct že takový skoro klády bud mu nesundáš koš bo bude štastná ne??
No, to jo.
To by se fakt nesmělo nic, to je jako jak tady někdo psal s tou vdechlou granulí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 09:04
- Nahlásit

Ebony
vědro má v sobě díru, milá Lízo, milá Lízo

sarinda
uzenou uvařenou
no po uzenejch se mě celkem slušně pos*ali,a vůbec ty vařený moc nepoužívám..

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 09:07
- Nahlásit

Ebony

kdyby měl člověk pořád na něco dávat pozor, tak psovi, a vlastně ani sobě nemůže dát nic

jojo, tohle si říkám taky, ale pána Aujézkýho sem brala jako reálnou hrozbu, pokud je to takhle, tak je to o něčem jiném .

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 09:12
- Nahlásit

davidkova renata

když tak klacek už musel ležet než ho stihla doběhnout

tohle taky praktikuju, páč při svý šikovnosti a potrhlosti mýho psa (vražedná kombinace) bych ho tím kůlem co musím vždycky házet-malý klacky ho neberou- tutově přizabila. Tak si aspoň trénuje trpělivost

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 09:16
- Nahlásit

sarinda

kosti VAŘENÝ NE. Ty se štěpějí. Kosti vždycky syrový.

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 10:09
- Nahlásit

A co kuřecí kosti, všude se psalo, že pro psi (natož pro 3měs. štěně) nejsou vhodné, protože se snadno štípou...

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 10:14
- Nahlásit

Noemi

Někdo dává už štěňatům (ale nevím od kterého věku) třeba křídla. Já sama jsem v tomhle zase panín opatrná a kuřecí, kde jsou dlouhé duté kosti nedávám, takže kosti ze stehen vyndám, stejně jako ty větší z křídel. Zbytek dám. Ale to je dospělému psu. Nevím od kdy se dají štěndům dosti dávat. To poradí Smečka

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 10:33
- Nahlásit

A co ty sušené kosti ze zverimexu, typu sušená noha atd.?

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 10:39
- Nahlásit

Noemi

hlavně toho nesmí bejt MOC!!!

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 11:11
- Nahlásit

Udušenýho granulí sme měli taky, krásný štěňátko, během odstavu, když ještě neuměj pořádně baštit...

Mari
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 11:24
- Nahlásit

Radecha
To je smutný

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 12:08 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Já dávám štěňátkům kosti hodně brzy. Od 4tého týdne rozsekané skelety, pak postupně přecházím na kuřecí křídla. Většina štěňat je schopna sežrat v 5ti týdnech celé křídlo. Ti kteří nedovedou rozdrit dlouhé kosti je prostě nechají. Mezi druhým a třetím měsícem života jsou schopna zežrat jakoukoli část kuřecího těla.
Názor, že se kuřecí kosti nebezpečně štěpí je poněkud zastaralý. Dnešní intenzivní způsob výkrmu brojlerů produkuje zvířata s hodně měkkými kostmi. Jejich skelet nemá čas dostatečně osifikovat. Vůbec bych se nabála s těmito kuřaty krmit. Určitě bych ale doporučila u štěněte, které se s kostmi zatím nesetkalo, začít opatrně.

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 12:44
- Nahlásit

PetraK
Smečka
ja som zacal s kridlami v 3 mesiacoch a najprv tak, ze som ich trochu potkla tlcikom na maso
kridla su doteraz jeho najoblubenejsie zradelko

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 12:50
- Nahlásit

Bela
trochu potkla tlcikom na maso

Určitě je dobré kosti trochu předpřipravit.

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 12:52
- Nahlásit

Smečka
no, som to niekde vycitala na nejakej barfistickej stranke

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:02
- Nahlásit

Smečka
jo ale to platí jen pro drůbež z velkochovů na drůbež chovanou doma na dvorku tradičně se to nevztahuje a tady není ani zákaz zkrmování kostí zastarylý, na to pozor. musíš rozlišit odkud to kuře je!

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:20
- Nahlásit

Eny
Já myslím, že drtivá většina kuřat pochází z velkochovů. Nemyslím, že by někdo doma piplal kuře proto aby ho pak zkrmil psům. Jinak jak jsem už psala, mým psům nevadí ani tuhé kosti z bažanta, které zlomíš v ruce daleko obtížněji než kuřecí. Ale doporučovat někomu ať krmí bažanty bych si netroufla. I když si myslím, že by neublížili žádnému psu. Když si představíš, co všecho sežerou masozravci v přírodě ...

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:40
- Nahlásit

Smečka
I když si myslím, že by neublížili žádnému psu. Když si představíš, co všecho sežerou masozravci v přírodě ...

Problém je v tom, že většina dnešních psů právě s masožravci v přírodě mnoho společného nemá...

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:49 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

že by někdo doma piplal kuře proto aby ho pak zkrmil psům. no to sice ne, ale takový kostičky od oběda už moc od věci nejsou

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:01
- Nahlásit

Eny
takový kostičky od oběda už moc od věci nejsou...

Nejlíp pečený nebo eště líp grilovaný...

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:03
- Nahlásit

RadechaProblém je v tom, že většina dnešních psů právě s masožravci v přírodě mnoho společného nemá...
v akom zmysle?
pokial viem, tak traviaci trakt psa a vlka su identicke

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:11
- Nahlásit

Radecha
Problém je v tom, že většina dnešních psů právě s masožravci v přírodě mnoho společného nemá...

Psi jsou stále více masožravci než cokoli jiného. Svědčí o tom i to, že krmení metodou BARF drtivé většině psů svědčí. A to i těm, kteří byli zvyklí na kompletní garnulovanou stravu.
Dovolím si tvrdit, že naši psi mají stále mnoho společného s masožravci ale pokud budem nadále pokračovat v nastoleném "opatrnostním" a granulovém trendu, nemusí to platit navždy.
Eny
no to sice ne, ale takový kostičky od oběda už moc od věci nejsou
Tepelně upravené kosti dělají neplechu. I z kuřat z velkochovu. Tepelným zpracováním se přirozené vlastnosti kostí mění. Pak mohou být skutečně nebezpečné.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání