| Autor |
Zpráva |
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:16
- Nahlásit
Smečka
kdyz jsi psala, ze v americe prichazeji na to, ze granule nejsou to prave orechove. do par let budou v americe vsichni psi vegani! :-P
a taky jhste rikala. ze kvalita je nizka, ale to neni pravda, mate spatny monitor :-P
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:20
- Nahlásit
argosek
Já to prostě někde četla. Jinak bych to nepsala.
O historii barfu toho příliš nevím, ale není ono zrovna původem z emeriky?
a taky jhste rikala. ze kvalita je nizka, ale to neni pravda, mate spatny monitor :-P
Ale kvalita se fakt jevila nízká, vidím vám tam jasně pouze nohy
(a pak se tam cosi neidentifikovatelného placatí na zemi).
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:30
- Nahlásit
Smečka
Ale kvalita se fakt jevila nízká, vidím vám tam jasně pouze nohy
je videt, po cem koukate. ty zensky jsou desni uchylaci
(a pak se tam cosi neidentifikovatelného placatí na zemi).
no na zemi se placati 3 stenata, pak se prilachtani pajda, zlevoboku cumakuje baruna, z prava stubby, na zada mi leze bonnie a na konci za mnou zakvici pan kid. takze si to ted poucena mzuete prohlednout znova .
Já to prostě někde četla. Jinak bych to nepsala.
ale jo prosimte, delal jsem si srandu, smecko smecko. jen me dostavaji ti psi vegani, kterych v juesej neustale pribyva.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:33
- Nahlásit
argosekje videt, po cem koukate. ty zensky jsou desni uchylaci
Tak ty si točíš nohy, pošleš mi je a já po nich nesmím koukat, když jsou to jediné, co je vidět
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:45
- Nahlásit
Smečka
kdyz se mezi nima motala stenata, tak co jsem mel delat? prite je vyretusuju
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 23:45
- Nahlásit
Radecha
Krmím nejdražšími granulemi nejdražší = nejlepší ? ...takže Orijen 6 fresh fish nebo čím ? Netuším, co je nejdražší .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 06:39
- Nahlásit
mac1
Netuším, co je nejdražší .
Nejdražší je přece Júkanúba se svými pokusy na zvířatech Bože, proč si někteří lidi myslí, že to nejdražší je vždycky to nejlepší a co je levné musí být šunt???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 08:40
- Nahlásit
Biluška
Bože, proč si někteří lidi myslí, že to nejdražší je vždycky to nejlepší a co je levné musí být šunt
no páč by jinak nebyli dost trendýý
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 08:57
- Nahlásit
Smečka
Když už tu byla zmínka o nekvalitním krmném masu z vetamixu...
Já jen psala, že to nepovažuji za přirozené. Ne že je nekvalitní. Psala jsem to několikrát...
K mletým masům mám prostě nedůvěru, i v "lidské" masně, i v krmné verzi. Není problém si maso namlít, je-li třeba. Stejně tak mám nedůvěru k levným surovinám, ani k levným granulím. Toť vše.
Co se týče mých zkušeností s krmením, nevím, odkud víš, kolik jich mám, ale je pravda, že já se prostě dostanu mnohem častěji ke zvířatům s problémem. Ať už je to zácpa z kostí, která končí operací, nebo nejrůznější ortopedické potíže. Z tohoto pohledu mně přijde na místě do takovéto diskuze vstoupit, protože těchto zkušeností mám naopak velmi mnoho.
Proto mně přijde seriózní, když už někdo doporučuje krmení kostmi, dodat i to "b", tedy že to s sebou nese i jisté riziko potenciálních problémů. Přesto, že jsou kosti "přirozené".
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:16
- Nahlásit
RadechaProto mně přijde seriózní, když už někdo doporučuje krmení kostmi, dodat i to "b", tedy že to s sebou nese i jisté riziko potenciálních problémů.
imho, v prvom rade by na rizika potencialnych problemov mali upoznovat propagatori granulovanej stravy, vratena jej vyrobcov. a nevynasat do nebies basnicke konstrukty o ich vyvazenisti, ergo nenahraditelnosti o dalsom zavadzani verejnosti ani nehovorim
zda sa mi, ze robis z komara slona a zbytocne vyrabas katastroficke scenare- pri krmeni stravou, ktora sa sklada z prirodzene masom a kozou obalenych (!) kosti je akekolvek riziko minimalne, trufam si povedat, ze ovela mensie, ako pri krmeni granulami (e.g. torzia a pod...)
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:18
- Nahlásit
Ja mám doma vrece RC a to sa tiež niekedy pokladalo za super extra najsamfasa kvalitu. Potom som sa dozvedela že je to šrot.
Teraz krmim nevyváženým a neprirodzeným mäsom a skeletami a zabarenými krmnými otrubami. A keď som mala prísun kravského mlieka, tak bumbali syrovátku z tvarohu.
Tie granule mám stále vo vreci v komore za dverami. Ale to len preto, keď som lenivá, tak dáme instantné čínske nudle a psy granule.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:21 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Proto mně přijde seriózní, když už někdo doporučuje krmení kostmi, dodat i to "b", tedy že to s sebou nese i jisté riziko potenciálních problémů. Přesto, že jsou kosti "přirozené".
Radecha
Ale já myslím, že jsem nepsala nijak neseriózně. Naopak jsem také mluvila o riziku. Pro mě je ale dané hlavně nezkušeností majitele.
Co se týče mých zkušeností s krmením, nevím, odkud víš, kolik jich mám
Soudím z tvého projevu. Možná se pletu.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:22
- Nahlásit
gabikeď žerú trávu tak im to zakazujeme
ja nezakazujem
ba naopak - pravidelne ho denne aspon 15 minut pasiem
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:24
- Nahlásit
gabiAle to len preto, keď som lenivá, tak dáme instantné čínske nudle a psy granule.
a kto si da co?
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:26
- Nahlásit
Bela
pri krmeni stravou, ktora sa sklada z prirodzene masom a kozou obalenych (!) kosti je akekolvek riziko minimalne, trufam si povedat, ze ovela mensie, ako pri krmeni granulami (e.g. torzia a pod...)
Když si to myslíš, vymlouvat to to nebudu .
K torzi poznámečka - je to tak půl na půl, psi krmení "tradičně" ku psům granulářům. Obsah žaludku se při operaci vyprazdňuje, takže je to vidět. Někdy je žaludek jen plný vody nebo i plynu. A někdy v něm naopak bývají cizí tělesa - různé ty žvýkací plátky, kosti apod.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:26
- Nahlásit
Bela
a kto si da co
záleží na tom, kdo se první dostane k těm nudlím, páč granule budou tipuju až na posledním místě
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:27 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
inac,
ja som teraz prvykrat kupila maso z Vetamixu (kedze na SK bezne nevozia)
a musim povedat, ze som bola prijmene prekvapena - cele kurence, hovadzie srdce, kusove hovadzie - normalne maso, ziadny odpad, a za velmi prijemnu cenu
mne osobne na granuliach o.i. vadi aj to, ze neviem, co vlastne svojmu psovi davam
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:30
- Nahlásit
Bela
mne osobne na granuliach o.i. vadi aj to, ze neviem, co vlastne svojmu psovi davam
přesně tak - a ještě věřit tomu, že tam je to, co je na obale? Háháhá. Na to už jsem nějakej páteček na světě, abych věřila kšeftu a nálepkám. Zvlášť tady u nás.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:31
- Nahlásit
Smečka
Tebe se týkala ta první část ohledně vetamixu. Zbytek obecně.
Jinak to je právě to, co jsem chtěla říct - může se to stát každému, i psovi, který je dostává dlouho, i majiteli, který to dlouho praktikuje. Stějně tak torze, to, že ji pes neměl, neznamená, že ji mít nebude. Asi každej rozumnej majitel se snaží dělat všechno proto, aby jeho pes problémy neměl, nahlížet se na to dá z různých úhlů, já mám velkou zkušenost s průsery, proto na ně upozorňuju.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:31
- Nahlásit
Radechapsi krmení "tradičně" ku psům granulářům.
dost by ma zaujimalo, aky je pomer psov krmenych prirodzene a granulami, s ktorymi si sa vo svojej praxi stretla
a pozor - PRIRODZENE, nie odpadom typu co dum dal pripadne celozivotne na varenych pluckach a krmnom srote (co si ja predstavujem pod "tradicnou" psou stravou u nas )
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:33
- Nahlásit
PetraK
páč granule budou tipuju až na posledním místě
ale ved royalky sa take dobre zradelko
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:34
- Nahlásit
Bela
a kto si da co
záleží na tom, kdo se první dostane k těm nudlím, páč granule budou tipuju až na posledním místě
PetraK
Je to divné ale kazdy pes ma trochu iné nároky. Takže Šmudlik radšej tie granulky, alebo aspon mäsko nakrájané na úhľadné kocky a Bela zase suchý rohlík a kravské lajno.
No jeden mestický zhýčkanec čo si nechce umazať fúziky a druhá pes polodivoký prítulný
Ale NUDLE im nedám, tie sú moje Grrrrrrrrrrrrrrr vrrrrrrrrrrrrr
Ozaj v Prahe v špeci obchode ich majú výborné superprémiové, nie tie lacne šitné z našich supermarketov...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:37
- Nahlásit
gabiAle NUDLE im nedám, tie sú moje Grrrrrrrrrrrrrrr vrrrrrrrrrrrrr
tak nudle jedol uz aj nas - ale bez toho slaneho sosu
a suche rozky mame v oblube tiez...
Ozaj v Prahe v špeci obchode ich majú výborné superprémiové, nie tie lacne šitné z našich supermarketov...
kdeee?
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:37
- Nahlásit
Bela
... a krmnom srote
tak to prrr, krmny šrot a ešte lepšie otruby to je superprémiovka v prirodzenej strave. Nič lepšie ako obsah žalúdka bylinožravca nieje.
Vláknina, vitamíny atd.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:38
- Nahlásit
Bela
kdeee?
Neviem kde presne, ale v takých tých azijských. Moj milovaný ich naposledy doniesol.
Ale ak chceš, tak zistím. ;)
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:40
- Nahlásit
Mám takovou otázku...štěně krmím kombinovanou stravou tj. ráno granule (Hill's) a na večer dám třeba syrové kuř. maso, vepřovou packu, hovězí, srdíčko. Nezatěžuju štěndu na večer žaludek? Neměla bych to dělat naopak? Díky za info
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:40
- Nahlásit
gabi
no tak já mám extra prase, který je nejradši když se může zaprasit od masa a zeleniny. Granule na dovče dá taky, páč je obržrout. Ale to masový nadšení tam není. Největší nadšení je, když mu fláknu do misky dva velký kuřecí hřbety (a ty u nás v řeznictví mají fakt jako špígl-nýgl úžasný). To je taky jediný moment kdy nehltá
KDEEE?? OKAMŽITĚ JE MUSIM MÍT!
Jinak k tomu prasátku- byla jsem zvyklá, že můj první pes po sobě dočista dočista uklidil. Nikde ani zrnko . Tenhle kaňour vždycky zaprasí okolí tak asi 1-2 km kubických. Páč je to pomalu i na stropě
Bela
ale ved royalky sa take dobre zradelko
no a proto je nechaj radši paničce
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:42
- Nahlásit
Panebože,to ste se furt eště nedohodli?????
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:43
- Nahlásit
Radecha
No tak v tomto smyslu je přirozené "nesyntetické" opravdu všechno, i granule té nenižší cenové kategorie, v těch je taky šrot, řepa, soja a namletý kůže a kopyta...no ono to maso z Vetamixu určitě neobsahuje žádné syntetické vitamíny , konzervanty ...a především , neznám psa , který se nadšeně vrhne na řepné pole, aby se nacpal řepou .....šrot a sója to samé . Já se nechci s Tebou hádat, krm si čím chceš , já jen , že ty Tvé argumenty mi připadají zvláštní
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 09:45
- Nahlásit
gabi
Nič lepšie ako obsah žalúdka bylinožravca nieje
o obsahu žaludku mi nemluv - evokuje mi to ty zelený drštky s kterýma mám tak trochu potíže. Já. Ash pochopitelně ne
|