Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Podávání kostí štěněti
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:07
- Nahlásit

Radecha
Prosím tě, jaký je rozdíl jestli ty játra koupím u řezníka za 41,- Kč, nebo ve Vetamixu za 25,-?? Uvedené ceny jsou smyšlené, fakt se mi nechce hledat za kolik má momentálně Vetamix játra

Kdo to psal o tom, že pes nestráví mleté maso? Proč by to neměl strávit? Přece to kusové napřed pokouše ne? Tak jaký je rozdíl? Akorát je to mleté "víc nakousané" . Občas krmím "drůbeží s mrkví" což je teda hodně mleté a nepozorovala jsem, že by nějak nestrávené vycházelo ven.

PetraK
brzo zdechne, když nedostává žádný ty hodnoty
Jak nedostává hodnoty??? To seš teda pěknej tyran, abys věděla. Okamžitě navedu Ešuse, aby si zavolal na Bílý kruh bezpečí . Nemůžeš ho alespoň občas nechat, aby si venku sežral nějaký ten kravinec???

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:10
- Nahlásit

Biluška

no! Prostě nedostává hodnoty. To jako za trest. Že furt lítá za babama, tak aby ho brzo přešly roupy, tak nedostává ty hodnoty. Jo a já ho nechám žrát kravince a von pak z toho bude dělat ešče větší krávoviny, ne? To bych zase byla bez hodnot já! Bez materiálních hodnot, páč bych se nedoplatila

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:11
- Nahlásit

Za kvalitní maso považuju svalovinu s kostíRadecha
Svalovina je jistě kvalitní krmivo, ale krmit psa pouze svalovinou a kostmi není vhodné. Pes potřebuje i vnitřnosti, šlachy, dršťky, kůže atd.
Jinak mi připadá, že mluvíš o koze a my o voze, protože o zbytcích od oběda, jako o plnohodnotné krmné dávce nebyla vůbec řeč.
Pracuješ zřejmě jako veterinární technik? myslím že je názor veterinářů z tvých komentářů hodně cítit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:11
- Nahlásit

Biluška

jo a Bílý kruh bezpečí by mu musel vytelefonovat Kosťa, páč ten pes se naučil řikat akurát rum! a to ještě v soukromí. Na veřejnosti nám to nejde a nejde.

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:12
- Nahlásit

PetraK
V pořádku. Upřesnění pro případné nejasnosti. Maso z vetamixu nepovažuji za přirozené (viz citace). Není to maso (dle webové prezentace - mleté maso lisované do válce), jaké by pes "v přírodě" asi potkal. Resp. nevím kde. Jeho kvalitu mohu hodnotit jen nepřímo (nemaje vlastních zkušeností), dle webu a ceny. Nemluvím o něm tedy jako o nekvalitním, je to prostě levné maso. Pokud to tak vyznělo, je to moje chyba.

Co se týče přirozenosti, nepovažuji za přirozené ani mleté, ani různé masové směsi, ani granule. Ale znovu opakuji, co je dneska ve psím životě přirozené?

Prostě za přirozené považuju maso v přirozené podobě, no. Líp to vysvětlit nedokážu.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:13
- Nahlásit

Mimochodem, máš odvahu. Sebrat ze silnice přejetého zajíce a hodit ho psům... to bych teda nedokázala.

Biluška
Já bych to taky nikomu nedoporučovala.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:14
- Nahlásit

Ale znovu opakuji, co je dneska ve psím životě přirozené? Radecha
A nemohli bychom přispět k přirozenosti třeba tím krmením?

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:16
- Nahlásit

Smečka
Tady vůbec nebyla řeč o plnohodnotné krmné dávce. Tou jistě pouhá svalovina s kostí není, jistě že jsou nutné i další složky.

Ale svalovina s kostí je (alespoň z mého pohledu) přirozená, zatímco mleté ne.

Pokud jde o zbytky, právě ty jako "přirozené" krmí ukrutná spousta lidí "dycky to tak bylo..." Zbytky, levné maso, levné přílohy a tak pořád dokola.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:20
- Nahlásit

Radecha
maso z Vetamixu nepovažuji za přirozené je snad syntetické, vyrobené z ...čeho ? By ses divila s jakým masem se někdy pes v přírodě setká a rohodně s ním nepohrdne ( granulář ho tedy možná obejde a tiše se v koutku někde pozvrací ) a stráví ho v pohodě . Můžu vědět, kde kdo četl , že mleté maso pes nestráví ? Jsou chovatelé, co malým štěňatům naškrábou syrové maso a i ta štěnda ho stráví , byť je tedy nepřirozené, umělé

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:21
- Nahlásit

Radecha

No ale tam se dá koupit maso normálně v celku. A navíc jak psala Biluška - to namleté je jen víc "nakousané" . Navíc mě teď napadlo, že pokud se smečka vrátí z lovu a vyvrhne těm co na lovu nebyli část obsahu svého žaludku, taky už to mají připravený. Když pes volně žijící, žere mršinu, už to taky není čerstvé maso atd. atd.

A jak psala SMečka - A nemohli bychom přispět k přirozenosti třeba tím krmením - to je právě ten náhled lidí, kteří takhle krmí.

O zbytcích od stolu se tady na tom fóru a ani když jsme se o tom bavily my nikdo nezmiňoval. To je zcela mimo téma, opravdu. To tady zrovna konkrétně není argument.

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:32
- Nahlásit

Suma sumarum:
- pes sa zaraďuje medzi mäsožravce
- pes nieje vlk
- vlk a pes zožerie v podstate to iste ak sa mu to naskytne
- pes je natoľko prispôsobivý a odvážny, že sa začal zdržiavať v blízkosti ľudských obydlí práve pre ľahší prístup k potrave
- tá sa prirodzene v čo najväčšom množstve skladala z odpadu ľudskej stravy.

Z toho vyplýva že prirodzená psia strava je vlastne naozaj odpad z okolia ľudských obydlí, prekladané drobnými úlovkami alebo mršinami (zdechlinami).

To, že to niesú zvyšky z lovu a zvyšky rastlinné, kravské ale aj iné lajná, je spôsobené tým, že aj "prirodzená ľudská strava a a spôsob života sa zmenil.
A navyše loviť psom nedovolíme, keď žerú trávu tak im to zakazujeme a z pojedania kravských a iných výživných hovien a zdochnutých rýb sa nám robí nevoľno.

No čo už, nech žijú cornflexy a vyvážená granulka.

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:35
- Nahlásit

mac1
No tak v tomto smyslu je přirozené "nesyntetické" opravdu všechno, i granule té nenižší cenové kategorie, v těch je taky šrot, řepa, soja a namletý kůže a kopyta...

PetraK
Maj to připravený, ale v kompletním složení, akorát nakousaný.

K těm zbytkům, ještě jednou - zmiňuju je proto, že se přetřásá přirozenost. Pokud někdo krmí přirozeně, klobouk dolů. Spousta těch, co volají, že psa krmí přirozeně, jej krmí ve skutečnosti hlavně levně.

K tomu mě napadá jedna tragikomická scénka ze cvičáku, kam už nechodím, kde pan cvičitel vlastní několik psů velkých plemen. Krmí je granulemi nejnižší ceny, semo tamo vařený plus zbytky, do toho levné konzervy (1250g cca do 30,- Kč, přesně nevím). Jednou jsem se ptala, proč kupuje ty konzervy (myslela jsem to tak, proč nekrmí jen granulema, když jsou v mých očích zhruba stejný shit), na což mi odpověděl, že pes je masožravec a musí dostávat maso.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:42
- Nahlásit

Ja patrim k tem barbarum, u kterych prvni strava stenatek bylo maso. Syrove, namlete. Teleci, hovezi, kruti (vetamixacke ) libove. Od 3. tydne. Ve 4. tydnu jiz opizlavali kureci skelety od reznika.
Radecha
Pokud jde o zbytky, právě ty jako "přirozené" krmí ukrutná spousta lidí "dycky to tak bylo..." Zbytky, levné maso, levné přílohy a tak pořád dokola.
Ja verim, ze spousta lidi krmi blbe (jak granule, tak maso).. ale z toho nemuzes usuzovat, ze lidi, kteri zde na foru chodi, si neumi obhajit krmeni ve stylu barf a ze VSICHNI tak blbe krmi.
Jako vzdy - dve skupiny lidi - granulari a masarky .
Tys masem nikdy krmit nezkousela, tak uz jen proto mi tve argumenty prijdou jak uz nekdo psal, veterinarne pojate.. Aneb - neni nad granule.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:47
- Nahlásit

Radecha

Ale tady fakt zbytkově nikdo nekrmí, to by se na to přece logicky nikdo neptal, nerozebíralo by se co dát, co nedat - lidi pouze sbírají informace od těch, kdo přirozeně krmí a krmí tak dlouho, nebo delší dobu.
Nemyslím, že krmit přirozeně je na klobouk dolů, není v tom žádná velká věda, když se člověk trochu snaží a když si to zaběhne není to ani časově náročný. Krmilo se tak vždycky, to jen amíci přišli jako vždy s tím, jak si co ulehčit a ještě na tom trhnout prachy, páč jednak zpeněžím právě ty zbytky, takže nemám mínusovou položku a druhak mi to sype, když to prodám. Protože to je pro amíky typické- proč se s tím patlat, když můžu do misky nasypat bobule. Proč si nepořídit kočku a nenechat ji vytrhat drápy aby mi nezničila byt, psovi vyoperovat hlasivky, páč štěká atd. atd. je to o tom maximalisticky si všechno zjednodušit + vydělat. ne o tom, že mě bude zajímat jestli tady chlupáč Sam odněkud z Arizony bude mít pravidelný růst. To nikoho z byznysu fakt nebere. Kdyby bralo nenechaj to pak vyrábět v Polsku, kde z toho udělají ještě větší shitovku, než to je.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:56
- Nahlásit

Šiš taxe už nehádejte,kdo krmí vetamixem je stejnej zločinec jako ti co nekrmí výhradně nejdražšími,tedy prý nejkvalitnějšími granulemi,což stejně takovýho nikoho ani neznám bo nejčastějc lidi krměj "středem",jak cenově tak potažmo výživově,takže vlastně kvalitně nekrmí nikdo,psy bychom měli prodat a dát se třá na známky.Konec hlášení

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:58
- Nahlásit

To už na mě zkoušelo hodně lidí, že krmím masem jen proto, že to vyjde "levněji". A když jim řeknu, že krmím masem z přesvědčení, tak na mě koukají jak na vola...ale co chce člověk od konzumní společnosti, kde se lidi přežírají nezdravýma sračkama...a reklama na ty sračky vládne světu

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:58
- Nahlásit

davidkova renata

dát se třá na známky

gůt! A můžu se dát na tý dřevjený? Tůristický?? Páč těch už mám tak jako tak přes dvě stovky, tak bych měla dobrej základ

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 21:18
- Nahlásit

Radecha
A mohu se optat, cim krmis sve psiky? pripadne, jake psiky mas?

Fiend
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 21:30 - Změnil/a: Fiend
- Nahlásit

Ahoj, tak můj psík i kočka právě dojedli hovězí srdce z Vetamixu (jestli je nepřirozené nevím, příště si dám se zvířátky), k tomu levnou rýži z Kauflandu a pes právě okusuje morkovou kost, aby nezlobil. A jak to tu tak pročítám.. připadám si skoro jako psovrah i kočkovrah;)) Ale vzhledem k tomu, že mám kavkazáčka, možná jsem ho měla pustit na sídliště, aby si nějakou tu přirozenou stravu v podobě volně pobíhajícího maltézáčka ulovil;)) Anebo jsem tu některé věty úúúplně špatně pochopila;))

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 21:53
- Nahlásit

Krmím nejdražšími granulemi, psy i kočky. Páč jsem obětí veterinární mašinérie, vlastního úsudku zcela neschopná

Mám tři feny (jorčici, čivavku a velkou vořešici) a tři obyč kočky.

Jináč v pohodě, konstruktivním přispěvatelům děkuji, na podobné diskuze jsem zvyklá .

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 21:59
- Nahlásit

Radecha
Diky za odpoved.
A nevim, jake prispevatele povazujes za konstruktivni, dle myho od toho je diskuse, aby se debatilo...

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:00
- Nahlásit

Radecha
Když už tu byla zmínka o nekvalitním krmném masu z vetamixu - já si myslím, že i ten vetamixový mleťák je víc maso než to, co tvoří živočišnou složku granulí. Znám dost lidí kteří krmí skutečně jen tímto mletým a jejich psi jsou v perfektní kondici, nasvalení a zdraví.
PetraK
I Amíci už přišli na to, že granule nejsou úplně to nejlepší.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Smečka

Amíci už přišli na to, že granule nejsou úplně to nejlepší.

Ze by tygl? Ze by Amíci znovu objevili Amériků? Nejni možný

tak ještě tak dvacet-třicet let a dorazí tyhle poznatky i k nám

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:03
- Nahlásit

Radecha
Nikdo neříká, že jsi vlastního úsudku neschopná, ale z tvých příspěvků je názor veta cítit a za další nemáš s krmením příliš mnoho zkušeností.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:04
- Nahlásit

...vlastních zkušeností.

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:06
- Nahlásit

Smečka

Smečka

zase lzete slecno smecko smecko, http://www.vegandognutritionassociation.com/

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:07
- Nahlásit

no nic jdu psum navarit vyvar z tofu, at jsou rano plni energie.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:10
- Nahlásit

argosek
no nic jdu psum navarit vyvar z tofu, at jsou rano plni energie.
nemáš krmit tak pozdě v noci

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:10
- Nahlásit

argosek
argosek

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 22:11
- Nahlásit

argosek
Počkej a kdy jsem lhala?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání