| Autor |
Zpráva |
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 00:34
- Nahlásit
Petrys
....není kam spěchat s uchovnění feny !
Na krytí je věk do dvou let zbytečně brzo... , doporučuju tak od tří let a spíš později (tak do 5let na první vrh).
Chápu když majitelé psů (úžasný-import-zdravý-nepříbuzný...) se nemohou dočkat té věkové hranice.
Přece jenom jednorázové nakrytí je poněkud snažší práce (pro psa) , než u feny 2měsíční březost-porod-2měsíční odchov smečky prďousů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 07:48
- Nahlásit
Dania
Ještě jsem si vzpoměla že jsi sem hodila tohle: ... a vždycky, když to bouchlo, tak jsme mu řekli, že zastřelili kočku -
To jsi mně dostala, jsem se parádně nařehtala Takovéhle kraviny jim melu taky a JISTĚ MI ROZUMÍ.........
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 08:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ankaras
Tak aby jsi v tom nebyla sama, tak já včera zjistila, že mám taky pěkně nevychovaného, neposlušného psa! (není to až taková novinka , ale zdálo se mi, že se to trochu zlepšilo. Prd!)
Psala jsem to i k berňákům:
Včera jsme šli k tchánům na oběd a chumelilo. Za jedno jsme museli jít naokolo, protože voda jim strhla prkno přes vodu a za druhé byly slepice zalezlé, takže Worka mohl konečně běhat taky navolno. Jak ho pustím, okamžitě vystřelí a letí proběhnout všechna místa za dvorkama, kde by ty slepice běžně byly, nepomohlo ani volání zpátky. Teda pomohlo, on přiběhl, ale hned se zase otočí a trapem zpátky. A našel tam voliéru s holuby, kteří volně vyletovali ven (když tam začal lítat a řvát kolem, tak všichni ) Rychle jsem tam utíkala pro něj a milý Worick ne, že by utekl za Tomem zpátky na cestu, ale obíhal tam ty budky dokola a já vzteklá s prutem za ním. Tak jsem zjistila, že mně má hezky na háku a budu muset při výchově hooodně přidat, protože pokud by tam slepici našel, tak ho nejsem schopná odvolat a normálně mi ji zamorduje před nosem (respektive, než já k němu doběhnu ) Možná by pomohlo uklidnit se a v klidu na něj zařvat povel, jenže to jsem v tom vzteku nezvládla, myslela jsem, že už je totiž v té voliéře! Pěkné .... No ještě že mně nenapadlo, pustit ho na chvilku v lese....Já snad budu fakt muset na ten cvičák. Ale on pak ví, že má průser a pak je dokonce schopný jít u nohy s přisedáním...Prostě nevím jak na něj a budu si muset nechat poradit. Jenže se pořád bojím, abych nenarazila na ,,rádoby odborníka", který je zvyklý na ovčouny a já si ještě pokazím i to, co je u něj dobré....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 10:50
- Nahlásit
worick
čauky, to lovení si myslim neovlivníš, možná trochu zmírníš, ale věřim, že když budete cvičit a pak vyběhne slepice, stejně bude po ní . Zrovna včera byl u sousedů přes plot zle, 4 haskouni tam udolali nějakýho kocoura, být tou kočkou, tak ta rychlá smrt by mi byla milejší.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:58
- Nahlásit
casira
- máme úžasné smrti viď ty budeš mít třeba u toho stromu pomníček, já budu někomu překážet u dveří nebo u kaslíku
|
casira
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:29
- Nahlásit
ankaras
To ti poviem už len tá predstava...ale čo,sranda musí byt!!!
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:34
- Nahlásit
nevíte někdo pls jaké přípravky se dají použít na úpravu srsti americké akity? na výstavachá pozoruji, jak někteří chovatelé pejsky lakují, pudrují, fénují,...chtěla bych zkusit taky nějaký přípravek pro hezky lesklou srst, máte nějaké zkušenosti?
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:37
- Nahlásit
AmAkita
jinak ke krytí: když bude Brixuška uchovněna, tak první vrh by byl stejně až tak po druhém roce, na štěňátka se těšíme, ale nejde nám o to, mít je co nejdříve na úkor fenky
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:42
- Nahlásit
Petrys
Ahojky, tak s přípravkama na lesk nemám, ale určo ti tady někdo poradí. Ayruša má srst lesklou normálně . Nebyli jste na tom novoročním pochodu v té Plzni?
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:45
- Nahlásit
ankaras
nn, tam už jsme nebyly
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 14:31 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
casira
už len tá predstava...ale čo,sranda musí byt!!!
- no právě kdyby třeba napsali že umřeš při lyžování, ale to že to "napereš" do stromu
A jak se máte? Co psiska? Vše v pohodě?
Petrys
No my chtěli, ale nevyšlo to, teď o hodně pochodů přijdeme, ale to se nedá nic dělat . Chcete štěnísky jo?
Jinak mám přečteno
a můžu říct , že u mě dobrý . Rozhodně prima příručka pro budoucí majitele a nebo lidi, co o akitách nemají zdání. Četlo se to lehce a hodně rychle včera jsem to přelouskala celé. Taky jsem tam zjistila, co je Ayrin za druh "povahy" , samozřejmě jako panička cholerik .
|
casira
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 14:51
- Nahlásit
ankaras
Inak sa máme OK.Zajtra zas po dlhej dobe do práce... Psi prežili Silvester,naštastie,Nany len dvihla hlavu o polnoci-akože čo sa to deje-a spala dalej,ona sa vobec nebojí.Ale Ady,ten si to vytrpel,roztrasený,najradšej by bol niekam utiekol...Ešte ani 1.1. s ním nebola reč,ked začul ranu.Včera už v pohode,aj na dlhšej prechádzke sme boli.Zase sa to dostane do normálu.
Ja som tu knihu tiež prečítala a súhlasím s tebou.
U nás je príšerná zima,strašne studený vietor fúka,ani von sa mi nechce,ale musím...
Petrys
Myslím,že akity netreba na výstavy nejako špecialne upravovat.Podla mna stačí kvalitný šampon,no a celoročne kvalitná strava.Osobne pre lesklú srst dávam do jedla lanové semienka,surové vajce,alebo Roboran H.Možno niekto má aj iné tipy-sem s nimi,nech sa poučíme.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 14:54
- Nahlásit
casira
Prožili jsme silvestra stejně jako Ady příští rok to musíme nějak pořešit, ale nechci jí dávat ty prášky, u každý pes na ně prý reaguje jinak a nerada bych jí ještě přitížila, takže prej jsou i špunty do uší, nevím jestli to pomáhá, ale zkusit to můžeme. Prvního vylezla na balkon a koukala jestli je klid a byl, tak dobrý,a le pak začali střílet ti, co byli 31. v hospodách a zase zalezla ke mně do postele, ale to už se vzpamatovala za chvilku. Jí vadí vyloženě ohnostroj, takže zatažené žaluzie jsou u nás potřeba.
|
casira
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 15:06
- Nahlásit
ankaras
Adymu vadia akékolvek strely,alebo ako to mám nazvat.Tabletky som nedávala,ale prvý pes Cassius-bol na tom tak isto,tomu som dala tabletku,už si nepamatám čo presne to bolo,ale niečo homeopatické,no aj tak bol zalezený pod stolom.Tie menšie rany-z dialky mu po tabletke nevadili,ale ak niekto hodil niečo pod oknami- už bol pod stolom.O štuploch do uší so nepočula,to fakt existuje?
Dost ludí dáva psom lieky a chváli si to.Asi to treba vyskúšat,nie na každeho to posobí rovnako.
aj ked sa mi nechce - ideme von!!!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 15:22
- Nahlásit
casira
Zase "DAimon" mi psala, že dala jednou svýmu psovi prášky a bylo to prej ještě mnohem horší a její kamarádka je dala yorkšírovi a mysleli, že jim nedožije rána. Já jsem četla v časopisech, že některý působí tak, že psa jako znehybní a utlumí, ale ten pes vnímá stejně a je to pro něj ještě horší, protože nemůže utéct. O špuntech do uší psali v Psích kusech, ale nevím jestli to je... nenašla jsem to, nebo jeslti mysleli normálně pro lidi a dávat pozor aby nezapadlo, to teď fakt nevím, se podívám. Ayrin třeba nevadí střelba ani petardy na ulici když jsme, to se po mně jenom podívá co já na to a když vidí že jsem v klidu tak je taky, možná kdybych třeba začala panikařit tak ona okamžitě taky, ale doma jí to vadí, to je hrozný, vůbec nevnímala, až po dlouhý době zareagovala na jméno a podívala se mi do očí.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 15:45
- Nahlásit
Petryscasira
Já jsem v Praze na výstavě na doporučení pana Panýrka koupila Bodiemu objemový kondicionér final č. 12 od firmy Beanatur a funguje-srst mu "nabyde" a je lesklá
Moc nevim jak je to košer vkládání odkazů, ale taky de jeden na ten sprej
URL
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 16:16
- Nahlásit
Dne 2.1.2010 se k nám na vyjíždce s koňmi přidala fenka zřejme Akita Inu v obci Kladky, doběhla s námi až ke mě domů. Je zanedbaná, ale ne příliš hladová. Přerostlé některé drápy, špinavé oči. Vyčesali jsme jí vylínanou srst, dali granule, mlíko, vodu a jméno Snow. Nemá tetování, čip nevím, zajedu s ní do nějakého útulku kde mají čtečku a zjistíme. Má asi půl roku až rok. Má poznávací znamení, které bych ráda od majitele slyšela kdyby jí někdo chtěl. Pokud se majitel nenajde, do útulku v žádném případě nepůjde, zůstane u nás: www.brett.webnode.cz
e-mail: desirell@seznam.cz
Telefon: 605734271
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 17:26
- Nahlásit
Tady jsem našla zajímavý voříšky URL
Daruji štěňata
Daruji zdarma
Daruji štěňata, kříženci Akita Inu fenka a anglický setr pes, vrh 28.10.09, od narození zvyklá být venku. Odběr od 21.12.09. Očkovací průkaz se všemi vakcínami a 2x odčervení.
Kontakt:
728150300
Rudolfov u ČB
Email: onki@post.cz
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 18:15
- Nahlásit
grooggy
Hodim je na inuvnouzi zajímavý prckové
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 19:02 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
ankaras
Jinak jsem našla ještě křížence AIxNO URL
A když už jsem u toho, tak tadyURL prodávají zdravou skoro 17 měsíční fenu s PP za 4000
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 19:22
- Nahlásit
grooggy
Toho křížence sem už sem házela , ale myslim, že tam šlo o to štěndo a nebo krytí že jo? U tý feny myslim měli darovat a ted už jí prodávají.... ale nevim to jistě, ale jestli to taky neni ten dovoz ze Slovenska.
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 19:25 - Změnil/a: Petrys
- Nahlásit
to je hrozné, když někdo musí dát pryč pejska, který už je na něho zvyklý, zvláště když jde o akitu, která je tak vázána svou rodinu :´-( snad najde hodné páníky
ankaras: lepší prodat, než darovat, kdo ví, kde by pak skončila
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 19:31
- Nahlásit
ankaras
Jak to tak čtu znova, tak chce s tim křížencem krýt dalšího křížence AIxNO a asi tim má vzniknout nové plemeno či co :-D
|
casira
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 19:42
- Nahlásit
grooggy
asi tak!!!
Niektorí ludia su zvláštni,ako u vás,tak aj tu...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 22:01
- Nahlásit
Petrys
To jo, pokud na tom darování nechce ještě vydělat, psa se zbavit a ještě si nějakou tu korunku vybrat.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 22:04
- Nahlásit
ankaras
Jak jsem psala o tý čubičca za 4000 tak jsem ji našla na aukru
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 22:41
- Nahlásit
grooggy
bože..... že by jí jako někdo vydražil třeba za víc jo? na www.mimiaukce.cz taky draží štěnata a tuhle už jim tam někdo psal, aby toho laskavě nechali, že to snad neni ani možný...
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 23:01
- Nahlásit
ankaras
Já tohle moc nechápu-jako zbavení se psa, jenom protože na něj teďka zrovna nemám čas a podobné důvody ... Jinak vyvolávací cena 1499 Je to ten slovenskej import... Ale já ji tam myslim viděla na tom aukru i jako půlroční fenu...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 23:26
- Nahlásit
grooggy
tom aukru i jako půlroční fenu...
- je jich víc
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 18:49