| Autor |
Zpráva |
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 07:42
- Nahlásit
Lucinka22
podle tý odměrky by měla sníst 150gr a ona sní tak 100.
- podle mě to nevadí,já se přiznam, že my tohle odměřování nikdy nesledovali a feňule je naprosto OK, kdyby nebaštila vůbec, tak to by byla jiná A odkud jste?
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:01
- Nahlásit
tak to je dobře. Ona je taková živá, já mám pocit že všechno vyběhá, ale přibírá normálně na váze. teď má asi 3,9 Kg.
My jsme z Malont. Okres Český Krumlov. Ale pro malou jsme jeli 280Km do Nový Vsi nad Popelkou. Paní měla dvě dospělí shiby a naší Kiminku. Ta je jen ze dvou štěnátek a její bráška putoval někam do Plzně. Těhle pejsků v republice asi moc není. Měli jsme štěstí že jsme na ní narazili.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:08
- Nahlásit
Lucinka22
tak Plzeň máme tady za kopcem . Když dobře přibírá tak je to OK, my také jenom hlídali aby rostla a přibírala nějak tak stejnoměrně a jinak jsme to moc neřešili, vždycky jsem se zeptala majitelky našeho bráchy kolik váží a pokaždé jsme byli o 3 kg , takže dobrý
- a máš fotku?
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:14
- Nahlásit
ju mám... ale nevím jak ji sem dát, jestli to tedy vůbec jde.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:15
- Nahlásit
Lucinka22
jde to, když máš tu fotku někde na internetu, jenom v počítači nestačí
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:23
- Nahlásit
a když jí budu mít v emailu tak to pujde?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:25
- Nahlásit
Lucinka22
to taky ne já to dávam třeba na rajče na internetu a pak to házim sem nebo to musí být někde na nějakých stránkách
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:31
- Nahlásit
ale nevím jak
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:32
- Nahlásit
a co takhle na google na fotografiích?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 08:40
- Nahlásit
Lucinka22
jj, to by mohlo jít snad, takže najedeš si na tu fotku, pravým tlačítkem na tu fotku - vlastnosti - zkopíruješ adresu URL - tady klikneš na 4. rámeček s těma barevnýma ťuplíkama - vložíš a odklikneš
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:16
- Nahlásit
Lucinka22
Pokud krmím občas granulema tak neodměřuju, prostě mají misku plnou k dispozici celý den a berou si podle chuti.... můžeš zkusit vylepšit granulky vývarem, olejem ze sardinek nebo něčím co má šibička ráda.... ale zkus raději masíčko, po tom většinou chňapne každej pes. Kuřecí prsíčko, krky i štěndo si pošmákne a krkem se docela zabaví.....a le syrovej nee vařenej, vařený kosti nejsou pro psa vhodný...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:22
- Nahlásit
vlk
Lucinka22
ale syrovej nee vařenej, vařený kosti nejsou pro psa
- JJ, je to pro psíka zábavička, ale bacha, my jsme na to třeba doplatili, asi to nesedne prostě každýmu pejsanovi, s tou naší jsme pak museli na veterinu, protože ty kosti sežrala a zasekali se jí díkybohu až v zadku a ne ve střevech, když srandila tak řvala jak kdyby jí na nože brali, ale do večera to bylo dobrý.... Jenže u nás je to neustále, protože ona sežere prostě všechno, jednou jí necham zrengenovat žaludek . Takže teď, když zaknučí tak už neplašim, dostane vynadáno, že si to dělá sama
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:24
- Nahlásit
http://lh5.ggpht.com/_gXthyqacUSI/SlbrFXUNMoI/AAAA AAAAB3E/yOxRDCg-IaQ/s512/25062009818.jpg
to je naše Kiminka
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:31
- Nahlásit
vlk
tak to já zkusím a uvidíme jestli jí to bude chutnat. Je to náš lumpík. Ju a pouštíte vaše shiby bez vodítka na procházce nebo ne?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:31
- Nahlásit
Lucinka22
|
šebina
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:32
- Nahlásit
Lucinka22
moc pěkný malinký plyšounek:biglol osíláme pohlazení ,ať se daří a pěkně roste, a dělá samou radost
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:33
- Nahlásit
Lucinka22
Jéééé ta je sladká....
ankaras
jo to znám, na to trpěl náš ovčoun, taky měl po kostech šílenou zácpu a u kadění řval... šiby na to netrpí.... teda Kvijová se jednou docela přežrala bo dojela krom svého ještě po Arčí další dvě kuřecí křídla a taky u kadění kvičela, ale vyšlo to samo.... teď už ji hlídám ať se nepřežírá a v pohodě....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:36
- Nahlásit
Lucinka22
u šib to je dost individuální.... já je venku moc nepouštím protože bydlíme v místě kde se nám srnky a zajíci producírujou kolem chalupy a nestojím o to aby mi po nich picnul nějaký zelený mužík..... vylítají se na zahradě... ale znám lidi co mají se šibou perfektně zvládnutý přivolání a tedy je pouštějí....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:36
- Nahlásit
vlk
nám to taky naštěstí vyšlo samo, ona sežere všechno, msuíš jí pořád pozorovat, to si myslíš, že si všechno uklidila z dosahu a ona za chvíli do sebe láduje kolík a nebo gumičku do vlasů, takže odchytit, vyklepat to z ní, vynadat, koukneš se za chvíli na zahradu a ona udrbne kus kůlu od ohniště a jde ho žrát tak jí vždycky domlouvam, že at nepočítá s tim, když je tak prdlá že s ní někdo zase pojede na veterinu, ona to neumí žužlat, ona to užužlá a sežere a je jí to jedno, co to je
Lucinka22
maličká je bohovská
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:37
- Nahlásit
ankaras
tak to je naše Kiminka na tom uplně stejně. taky baští všechno na co přijde
a všechno by rozkousala...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:41
- Nahlásit
Lucinka22
a všechno by rozkousala...
- to naštěstí nedělá, rozkouše dřevo, boudu , ale jako věci neničí, kromě tý boudy, už už máme druhou .
Ale třeba když se nudí tak přinese botu a teď sleduje, jestli jí někdo začne honit to pro nás je halooooo, chci si hrát a když vidí, že se nikdo nehýbá tak botu vyflusne a jde si zhnuseně lehnout . Je to potvora, třeba když chce piškot tak mi vezme někde co najde a přinese mi ukázat že to má a že nedá, tak měníme za piškot vychytralka to je.
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:44
- Nahlásit
šebina
Mooc děkujeme
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:46
- Nahlásit
ankaras
mazaná holka..... to mi připomíná jak naše bábina kdysi kočce za každou ulovenou myš dávala mňamku... a jak na to ta potvora přišla, nosila bábině jednu a tu samou myš a žrala a žrala.... bábina na to přišla až za tři dny kdy se myš nafoukla a bylo jasné že je staršího data.....
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:46
- Nahlásit
vlk
my jí občas taky pustíme, ale tam kde není silnice aby nám nevběhla pod auto. jinak pořád běhá okolo nás, tak si myslím že by asi neutekla, ale i tak se bojím...
člověk nikdy neví co je napadne
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:48
- Nahlásit
ankaras
ta je ale vyčůraná
tak to ta naše naštěstí nedělá, ale už nám rozkousala 2 propisky, nakousla ovladač, překousala koaxial,... je dost šikovná
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:49
- Nahlásit
Lucinka22
člověk nikdy neví co je napadne
..no právě.... já kdysi taky Arčí pouštěla, ale pak jsem tři hodiny čekala než se kdovíkde pobaví a vrátí.... vrátila se teda vždycky, ale až ona uznala za vhodné.... to čekání - no nic moc pro slabší povahy....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:50
- Nahlásit
vlk
šikovná kočka, tak něco takovýho je Ayrina v bledě-modrym, tuhle mi rozčílila a já jí plácla po zadku se slovy - chceš už bejt nařezaná? a ona jak je vylínaná tak to mlasklo a Ayrina se na mě otočila s výrazem jako - Nejsi divná?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:51
- Nahlásit
Lucinka22
nám taky do 6 měsíců neutíkala pak jednou vzala čáru za srnou a teď to musíme hlídat, když jí chceme pustit, tak jí musíme obstarat zábavu, takže hrajeme na schovku a nebo jí pořádně vylítáme a pak už nemá snahu utíkat a vyčůraná je hodně
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:52
- Nahlásit
Lucinka22
tak to ta naše naštěstí nedělá, ale už nám rozkousala 2 propisky, nakousla ovladač, překousala koaxial,... je dost šikovná
.. tak to mi dělala ta druhá, rozkousala co se dalo a to trvalo do roka, pak přestala ze dne na den... rozkousala mi taky koaxiál, kabel od internetu, nabíječku na mobil, elektronický diář, peněženku s prachama a dokladama.... co jsem nechala na dosah všechno rozcupovala.... tak uklizeno jako když byla Kvijová malá jsem nikdy neměla.... a zase nemám....
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:54
- Nahlásit
vlk
tak to věřím, doufám že ta naše utíkat nebude...
|