| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:27
- Nahlásit
ati
COŽE?? OD TEBE??? Ani náhodou - si dělám srandu
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:32
- Nahlásit
Trotelchen
Vzhledem k datumu tvé registrace, jsem přesvědčena o tom, že se chceš jen škádlit a o nic jiného ti nejde.Konec konců to jméno je proto jako stvořené. Ale dobře odpovím ti.
Souhlasím s tebou. Ale z právního hlediska je pes věc ačkoliv se ti to nelíbí a mě také ne nikdo s tím nic zatím nenadělá. S věcmi jsou lidí spokojeni více a méně, ale to nic nemění na tom, že je mají rádi různě. A někteří tady pak prostě brečí, nad rozlitým mlékem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:33
- Nahlásit
dorfa
Nechápu proč vám všem tady tolik vadí psi typické pro určité plemeno ale bez PP.Co máte proti těm všem jezevčíkům, labradorům, kokrům atd., kteří nemají rodokmen?
Vzhledem k tomu, zes me zahrnula do prvni ci druhe skupiny:
Co se psu bez PP tyka, tak pokud je to opravdu smes vesnicka, nic proti voriskum. Mne nesedi chovatele danych plemen psu bez PP, kteri si pak(jako "chovatelka" JRT, kam si Orry pojede pro stene) nasadi cenu deset tisic. Tot vse. A proc? Co prinese takovyto "chovatel " plemeni? Nic. Nula. Jen dalsi generaci bezpapiracku, kteri se mohou v budoucnu zkrizit s cimkoliv, a buh sud, co z toho vyleze. Ale pokud si takoveho psika poridi soudny clovek, pejsan prozije se svym clovekem krasny psi zivot, ale dale jej mnozit nebude. Coz bohuzel je utopie..
Druzí odpůrci, jsou chovatelé psů s PP. Tak těm zase vadí, že nemohou prodat na trhu svá štěňata, protože ty bez PP jim kazí na trhu cenu.
K tomu jen dodam, ze psi bez PP kazi predevsim plemeno. At se jedna o jakekoliv. Kdo bude chtit stene s PP, koupi si ho.
Pokud to vidis takhle jednoduse, fajn.
Mimochodem, za 10.000,- Kc, si skutecne Orri muze poridit psa s PP z mnoha jinych plemen, a ne se tady cely den rozcilovat, proc jsou JRT s PP tak drazi.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:35
- Nahlásit
monika
ale zdravý interšampion
Tak to je to jediné čím si nemůžeš být jistá nikdy.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:38
- Nahlásit
Fifi
Prosím tě čím ty chovatelé bez PP to plemeno kazí? Vždyť ten jedinec bez PP v tom chovu těch PP vůbec nemůže působit, takže vývoj plemene nemůže nijak ovlivnit. Nechápu!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:40
- Nahlásit
dorfa
Ja nez neco napisu..
Jinak:
Ale neuchovněný s PP byť se super rodokmenem a ještě ošklivý a nemocný tak ten tu cenu oproti zdravému a krásnému jedinci bez PP má rozhodně menší. Prostě odpad s PP. A odpady jsou v každém chovu.
Souhlas. Ale porad mi neni jasne, jak vis, ze onen krasny jedinec bez PP je zdravy. Ono mnohdy prave ten odpad s PP, jak si napsala, se stava zakladatelem chovu psu bez PP, prave v rukach lidi, kteri vidi snadny vydelek za bezpapiraky.
|
micsa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:43
- Nahlásit
Chtela bych jen pripsat, JRT je terrier a neni lehko vychovavat, jestli mas toho druheho pejska dominantniho, tak to si uzijes. Tady u nas je jich hodne a jsou levnejsi nez druzi plemena. I kdyz si ho vezmes jako stenatko, musis s nim pracovat na vychove od zacatku. Ale tohle jiste vis.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:44
- Nahlásit
Fifi
O jakém zdraví mluvíš?O tom zjevném a nebo o skrytých nemocech. Zjevné je snad vidět, a kryté choroby nevidíš ani na uchovněných interšampiónech.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:46
- Nahlásit
dorfa
Cim plemeno kazi? Tim, ze mu nic neprinasi!!! Staci? Pro mne je plemeno proste neco, co ma mit svou povahu, exterier a zdravi. Jedno jak druhe tak treti sledovane prave diky PP!
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:50
- Nahlásit
Fifi
Kdo bude chtit stene s PP, koupi si ho.
Tak s tím souhlasím, ale to je menšina lidí,kteří ten trh netvoří. Jsou lidi, kteří na určité spojení dvou jedinců počkají i několik měsíců, ale koupí si pak pouze 1 štěně, ale chovateli se narodí těch štěňat třeba 6 a zbytek jen těžko prodává. A to i přesto, že jsou štěňátka chovatelské skvosty, právě kvůli trhu psů bez PP a vysoké ceně kvalitního jedince (rodokmenově kvalitního).
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:54
- Nahlásit
Fifi
Tak to přeháníš. Tvořit plemeno, nést plody a důsledky toho kam se plemeno vyvíjí mají v rukou pouze ti registrovaní a vyvolení. A říkat, že někdo, kdo jim do plemenitby vůbec nezasahuje, že to plemeno kazí, tak to je opravdu k smíchu.
Chovatelé si těmi svými direktivami stačí zničit plemeno sami a nikoho jiného k tomu nepotřebují.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:54
- Nahlásit
Nic mu neprinasi, takze se ho vubec netyka, tak proc to Fifi resis?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:56
- Nahlásit
Fifi
Co prinese takovyto "chovatel" plemeni?
Máš pravdu.Nic.Není to jeho cílem.Jakou u spousty chovatelů psů s PP.Daleko důležitější se mi jeví,co takový pes přinese svému majiteli.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:08
- Nahlásit
Endy
S tím naprosto souhlasím
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:11
- Nahlásit
pajinka
Ale kazí tomu plemeni pověst, což je docela podstatný, nemyslíš? Kolik kokrů s PP má ted problémy s tzv. jackyl hydovým syndromem (doufám, že to píšu správně?), myslim, žer z PP chovu se to povedlo už uplně vymítit, lítá to mezi pejsanama bez PP, čímž to kokrům obecně kazí pověst... Je to jako si koupit na stánku kalhoty a pak tvrdit, že rifle do Diesla jsou šunty
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:13
- Nahlásit
Protoze takovy origos vorisek nejspis DKK nevidel ani z rychliku.
Protože ho nikdo nikdy nezrentgenuje, když přestane moct chodit, nikdo nebude řešit proč, prostě se utratí a šmitec. Protože o origos vesnickýho voříška se nikdo nezajímá, aspoň u nás na chalupě to tak je, psis i lítají, jak chcou a když je třeba střelí myslivec :"No a co, ždyt on tu zvěř honil, tak bylo jasný, že ho jednou zastřelí"... Já v podstatě mám taky origoš vesnickýho voříška (oba rodiče jsou nalezenci kdoví odkud) a přitom s největší pravděpodobností DKK má...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:19
- Nahlásit
Podívejte se na dnešního německého ovčáka.Kam to papírový chov dotáhl.Může snad za jeho sraženou záď a nevyrovnanou povahu chov bezpapíráků?
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:31
- Nahlásit
Mne bezpapiraci nevadi.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:31
- Nahlásit
Endy
Podívejte se na dnešního německého ovčáka.Kam to papírový chov dotáhl.Může snad za jeho sraženou záď a nevyrovnanou povahu chov bezpapíráků?
Nemám co dodat.Snad nechcete aby chov bez PP dělal chovu s PP ještě kladnou reklamu.Vy snad žertujete.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:32
- Nahlásit
Mila birmo (a ostatni, kterym jsem nestacila odpovedet)
ver, ze mi neslo o zadnou provokaci..(priste se asi na nic nezaptam) jen me zajimal ten rozdil cen..bohuzel nemuzu za to, ze se me tu nekdo snazi o necem presvedcovat..na to ja se ale neptala a to moc dobre vis
to ze jsem jaksi "prestala" reagovat je jen z jednoducheho duvodu...byla jsem v praci...a musela jsem se taky z prace nejak dostat domu a na netu opravdu netravim 24hodin denne!! a kdybych si chtela rypnout tak reknu, ze holt na to abych si mohla koupit "vorecha" JRT bez PP za 10 tis musim i chodit do prace ale to si delam srandu...
ano, vetsinou jsem odpovedela dorfa, neb ona presne pochopila oc mi tu slo..na co jsem se ptala...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:35
- Nahlásit
Eimy
pajinka
Mě taky nevadí. Nijak mě nepobuřují, neohrožují je mi to naprosto buřt, zda ten labrador co ho tady každé ráno potkávám má papíry nebo ne a určitě je to jedno i jeho majiteli. Prostě šťastná dvojka na procházce.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:38
- Nahlásit
daliva
vis, proc JRT bez PP stoji 10.000??!! Protoze "original" s PP stoji 30.000,-, myslim, ze mi teda dost slevila 20tis je 20tis
Kdyby s PP stal 10.000,- urcite by si tuto cenu nerekli chovatele bez PP..takze pak by se jack mohl prodavat i za 5tis ...
Mozna bych se taky mohla zeptat, proc si ta pani nerekla jeste vic, kdyz do 30.tis zbyva jeste tech dvacet
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:41
- Nahlásit
Eimy
Protože ho nikdo nikdy nezrentgenuje, když přestane moct chodit, nikdo nebude řešit proč, prostě se utratí a šmitec
A tu jistotu, že takto někdo naloží se svým milovaným psem bereš z čeho.Tady na foru je spousta lidí, kteří dali tisíce korun za léčení nalezence z útulku.Zrovna tak bude tady spousta chovatelských pokrytců, kteří když si přivezou ze zahraničí štěně, se kterým počítali do chovu, a ono to nevyšlo tak se ho s klidným svědomím zbaví, protože je jim na nic.Jen je stálo strašný prachy jeho pořízení tak proč ho dál živit. Je to v lidech a ne v tom PP.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:48
- Nahlásit
Fifi
ta pani ma chovatelskou stanici civav a vsechny prodava s PP...a tuhle fenecku koupila od lidi, kteri si ji koupili vlimem asi te mody a proste nepocitali ze si koupili teriera, ktery nebude doma sedet v koute..podcenili jeji temperament..tu fenecku jsem videla a je moc krasna...asi nema PP (popravde jsem se na to neptala) jela jsem tam s tim ze si jedu pro pejska bez PP tak co by mi mela vysvetlovat za bachorky naopak me sama upozornovala na vsechna rizika co JRT jsou...a rozhodne me taky nejak nepripadala jako naka mnozitelka..pejskove byli doma ne nekde v kotcich zavreni..venovala se jim...no a mozna ta cena je taky proto, ze i ona ma urcite naklady...a stenatka byla jen 2...ja nevim....nerika si ani min ani vic nez ostatni chovatele (a proc by to taky delala kdyz s PP stoji 30000??!!!) nekrmila me zadnejnama historkama o PP...jako ze treba si jich jiste spoustu vymyslet mohla....
psum rozumi...to bylo videt...
asi jsem naivni ... ale ja proste to stenatko co jsem videla chci..ikdyz je bez PP...
jinak fifi dekuju, doufam ze JRT bude zdravy a stastny
je to sazka....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:53 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit
Rexxy
ehh promin, asi te zklamu ale nejsem nactileta holka co by tu delala nekomu neco natruc...ja jen chtela slyset rozumny duvod rozdilu cen
nemam nic proti psum s PP ci bez PP...pro me je pejsek hlavne kamarad a spolecnik...
kdyby byl jack s pp pro me dostupny, asi bych zvolila s pp (ikdyz v tom nevidim taky zadnou JISTOU zaruku) me jen rozciluje a zarazi ten rozdil cen (jak tu stale opakuju!!) a jak tu uz bylo mi recene: kdyz lidi budou jacky kupovat za 30tis tak ze budou za tu cenu prodavat..no a ja vam (tem co je za tu cenu prodavate) tedy rikam, ze si ho nekoupim..tot vse
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:11
- Nahlásit
ta pani ma chovatelskou stanici civav a vsechny prodava s PP
Tak u této chovatelky bych si správností PP jejich odchovů nebyla jistá.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:11
- Nahlásit
a jinak jeste k tem cenam...nezda se vam ze cena pejsku bez PP se odviji od cen hafanu s PP?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:13
- Nahlásit
Endy
proc myslis?
jinak opet dost souhlasim s nazorama Dorfa a Endy..tedy pokud mohu
|
hana
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:19
- Nahlásit
nečetla jsem všech 7 stránek ale zkusím se vyjádřit z pohledu chovatele psů s PP. Štěňata neprodávám až tak podle nákladů ale spíš podle poptávky a podle obvyklé ceny. Já osobně i za špičková štěňata chci spíš méně, než je obvyklé, ale dokážu pochopit, že když někdo za štěně může dostat 30000, tak neodolá. Cenu spíš určuje kupující a pokud je více lidí ochotných tuto cenu zaplatit, tak to chovatelé jistě využijí. I když myslím, že cena je nepřiměřená a já bych tolik nedala za žádného psa /viz zkušenosti Dorfy/. Nedala bych ale ani 10000 za psa bez průkazu. Odchov štěněte malého plemene tolik nestojí a zisk chovatelky je dost velký.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:19
- Nahlásit
dorfa
Mluvilo se o origoš vesnických vořeších ;) Bylo by hezký, kdybys to, co napíšu nevytrhovala z kontextu, ej fakt, že potom to vyzní blbě... Mluvím o zkušenostech MÝCH a v těch ti běžní vořeši na vesnici u nás na chalupě (dobře, je mezi tím i jeden malej knírač bez PP s PP by byl moc drahej) jsou vesměs v mizerným stavu, nikdo se o ně nezajímá, dělají si co chcou a když je někdo zastřelí, pořídí se novej pes, vždyt o co de... Tam opravdu nikdo nebude řešit, jestli dát nebo nedat 20 tisíc za operaci ;)
|