Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier -štěnátko s PP či bez...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:33 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Orry
Jinak já jsem pro to, aby byla štěňata co nejdražší a lidi je co nejmíň kupovali a brali si psy z útulků.

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:38 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Orry
ono s cenou za štěně to není vůbec jednoduché, samozřejmě jsou tu náklady za odchov vrhu, ty jsou neoddiskutovatelné (dobře je popsala monika )
ale pak tu jsou minimálně náklady na uchovnění, což u některých plemen znamená třeba i zkoušky a různá vyšetření

diskutovaná otázka je rozpouštění pořizovací ceny psa (fenky) a náklady na výstavy
existují názory, že pokud je chov psů deklarovaný jako zájmový, pak by tam tyto náklady být neměly

A pokud někdo prodává štěnda bez PP za 10tis., tak to je jen a jen čistý byznys
jistě, stane se, že někdo neuhlídá fenku, ale ti pak "prodávají" štěnda za očkování nebo jinou směšnou cenu

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:40
- Nahlásit

aren
Sorry, ale z nekterych tvych nazoru mi jde hlava kolem a jen valim oci!

Orry
Na to proc stoji stene s PP vice, nezli cosi bez PP, mas spoustu odpovedi na predchozi strane!

pajinka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:40
- Nahlásit

Znama ted kupuje stenatko, s PP, pejska a bude stat 15 litru. Bez pp stojej osm. Uz jednoho bez pp maji, stal 5 litru, je to nadherny parson, zatim bezproblemovy a zdravy, chovatelce od ktere si ted budou brat stene se moc libi i exterierove, zkratka meli stesti.

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:42
- Nahlásit

Chtěla jsem tátovi koupit retrvívra-dost modní plemeno,papíry nepotřebuji,kdyť na výstavu jezdit nechci, ale chci aby vypadala aspoň trochu jako retrívr-tak jsem uvažovala.Psa koupila od množitelky (ani jsem nevěděla co ten pojem znamená). No nic.Ze psa za 3.000,-kč vyrostl nádherný pes,pravděpodobně opravdu oba rodiče retrívří neboť ani náznak labradora nebo čehokoliv jiného a majitelé chovných fen s ním chtějí krýt. Tak to by bylo.Na první pohled vše splnilo svůj účel. Problém je v tom,že pes má v prdeli klouby,srdeční vadu,která mu neumožňuje dělal prakticky jákykoliv sport,problémy vlivem špatných ledvin se zažíváním. Psovi jsou teprve 2roky-takže nechci vědět co bude následovat dál. Ačkoliv psa milujem,byla to fatální chyba.

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:43
- Nahlásit

monika

aha..takze tohle vse stoji okolo 30tis??
a proc takovy foxik se prodava za 5tis i s PP??
asi spatne krmi, asi neockuji, asi netetuji, asi asi asi ....tak jakto ze je taky s PP?

PS: ja se tu nedohaduju o tom jestli psa s PP ci bez, me zarazi ty ceny...a hlavne ten velky rozdil u JRT...

Vanda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:46
- Nahlásit

Orry
no minimálně určitě netetují .

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:46
- Nahlásit

naše plemeno nejde pod 15tisíc a bez papíráky nedejbože nejsou aspoň zatím.Cena mě neudivuje.Jen náklady na uchovnění stojí majlant,nevím jaký jsou podmínky pro tvého psa ale pro nás dosti drahé..

pajinka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

Osobne si myslim ze pod hranici vydelku jdou chovatele plemen, ktera nejsou v kurzu (kokr, jezevec apod.). U chovatelu Russelu v tom vidim slusnej byznys, jak s pp tak bez pp.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

Jestli se nemýlím, tak se stává i u štěňat s PP, že nemohou být uchovněna kvůli zdravotním komplikacím. Známým se tohle stalo. Pořídili si štěně psa šarplanince s PP, plánovali ho jako chovného, a nic. Má v p**li klouby taky.

Vanda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:48
- Nahlásit

no já myslím, že tam vlastně takový rozdíl není - u některých plemen je to s pp za 12, bez pp za 4 a u JRT holt s pp za 30 a bez pp za 10. procentuelně to vychází v podstatě stejně

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:49
- Nahlásit

Dám ti příklad mého plemena
1) minimálně 3výstavy s výsledkem výborný -mezinárodní,národní-víš kolik stojí přihláška? cesta? atd.
2) vyšetření krve na cukrovku xxxKč
3)vyšetření kloubů na DKV ....Kč
4)vyšetření speciální očí -dělá se jen v Pardubicích,v Praze a Brně xxxx Kč
5) poplatek krycímu psovi -interšampion 5.000,-Kč

co řikáš na toto?

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:50
- Nahlásit

poplatek 5.000,-kč za každé štěně-abych upřesnila

aren
Člen
- Nahlásit

Anu
Prosím, sečti to a vyděl počtem štěňat.

dorfa
Člen
- Nahlásit

Orry
Mám pravdu, v zásadě s tebou souhlasím, i když sama mám psy s PP.Je to obchod, a u psů s PP štěňata výrazně prodražuje to, že majitel chovné fenky zaplatí za krytí fenky nemalé peníze. Cena za krytí se leckdy pohybuje v desetitisících za jeden vrh.Tak se pak nediv, že štěně stojí 30.000,-Kč.Mě se tato cena zdá také neúměrně vysoká a s klidným srdcem bych si pořídila štěně bez PP i se všemi riziky, kterými tady všichni straší. Koupě štěněte je totiž vždycky riziko.

sarax
Člen
- Nahlásit

Orry
hele když už psa bez PP.tak za 10000,-je to moc,to nejsou minimální náklady...za ty prachy fakt můžeš mít papíráka...zkrátka ta tvoje paní"chovatelko-množitelka"to dělá jen pro prachy..proč ona neprodá ty štěnda za 2-3000,-???jakože krmení a očkování???10000,-není výdaj na štěndo,které není s PP,nelze započítat sebeskvělejší rodiče,protože bůhví jak toje...

pajinka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:51
- Nahlásit

Presne Aren, mela jsem dalmatina s pp, na pul roce se u nej objevila epilepsie, na kterou na roce zemrel a z chovatelky vylezlo ze fena je epilepticka.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:51
- Nahlásit

Anu
poplatek 5.000,-kč za každé štěně-abych upřesnila
To se platí tomu krycímu psovi, za to, že si skočí? Třeba 12 x 5000 Kč?

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

sarax
Protože u tohoto módního plemene si i ten krycí pes řekne za narozený štěně nekřesťanské peníze, takže levnější štěňata být nemohou.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:57
- Nahlásit

A pak prej to není byznys.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:57
- Nahlásit

aren
Jenže u malého plemene se 12 štěňat určitě nenarodí.Tam se narodí tak 3 -5 štěňátek a když 15.000,-Kč dostane krycí pes, přičti další náklady s fenou, se štěňaty a ten zisk zase nebude takový jak si každý myslí.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:59
- Nahlásit

dorfa
bleee..teda pardon,ale to je fakt na draka,bavili jsme se o bezpapírovejch..to si jako řeknou tolika i za krytí bezpapírákem??to já bych svýho KOPUKa nechala skočit i zadara hárá nám to v okolí a on mi tu druhý den ječí jako sirénka....

aren
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:00 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

dorfa,sarax
To náš Mercíček by si i připlatil

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:02
- Nahlásit

pajinka
Znala jsem spoustu psů s PP u kterých se epilepsie projevila do 2 let. Kvůli epilepsie se z chovu nevyřazuje a navíc u rodičů s predispozičními geny nemusí být vůbec zjevná.Prostě si koupíš psa s PP a může být epileptik zrovna tak.Žádný chovatel ti na budoucí zdravotní stav štěněte nedá nikdy záruku a v PP jí také nemáš.

zuzka
Člen
- Nahlásit

aren
sarax
berte to tak, že majitel feny neplatí za to, že si pes "skočí", ale kupuje geny

aren
Člen
- Nahlásit

sarax
bavili jsme se o bezpapírovejch
Bavili jsme se i o tom, z čeho všeho se skládá cena papíráka.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:03
- Nahlásit

sarax
U modního plemene klidně.Vždyž oni za toho svého bejka dali taky třeba 30.000,- Kč, tak proč si neříct tolik za jeho štěně.

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:03
- Nahlásit

dorfa
u nás se teda pes s epilepsií z chovu vyřazuje

pajinka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:05
- Nahlásit

Jenze ta chovatelka vedela ze fena epilepsii ma, na takovy fene by nemela chovat.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:07
- Nahlásit

aren
Jenže z toho samého se skládá i cena bezpapíráka. Akorát, že za to skočení na fenu si ten pes po němž nebudou mít potomci papíry neřekne tolik jako ten papírák, u kterého si kupuju ty geny a ten skok.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání