| Autor |
Zpráva |
pajinka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:22
- Nahlásit
Jezis no to prece vidim, jesi je to kokr nebo kokropudl nebo kokrojezevcik, souhlasim ze jsou plemena kde se to pozna hure, ale troufnu si rict ze michlyho kokra poznam
|
Anu
Člen |
- Nahlásit
No já nevím,moje ségra,které jsem koupila bez papíraka a chce závodit se psem-vzhledem k zdravotním problémům nemůže a vzhledem k papírům taky nemůže tak se psem jezdí na výstavy oříšku a vyhrává jednu za druhou-nemá průkaz původu,takže to je ořech..
|
dorfa
Člen |
- Nahlásit
Eimy
jak můžeš vědět, že ta fenka má štěňata se psem stejnýho plemene?
To máš pravdu, že vědět nemůžeš.To je opravdu riziko.Ale znám i případ, kdy chovateli překryl vořech již nakrytou fenu, a narodili vořeši z papírového vrhu. Jo psí lásce neporučíš.
Někdo prostě ten listinný důkaz nepotřebuje a spokojí se s tím, že má krásného JRT bez PP.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:23
- Nahlásit
Eimy
jak vidis...tak ja zas tak nesetrim, kdyz jsem ochotna dat za "vorecha" 10 000,-
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:25
- Nahlásit
dorfo, vim taky o takovejch vrzich a dokonce takova stenata nabizi vaznym zajemcum
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:25
- Nahlásit
dorfa
ja se urco spokojim..hlavne kdyz bude zdravy
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:25 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
Orry
tak nějak se tady snažíme dopracovat k tomu, abychom tě varovali a abys nebyla zklamaná, že právě to, proč sis JRT vybrala (povaha, vzhled, zdraví ...), může tomu tvému chybět
budeš ho mít ráda i tak, to je jasné, ale pak si budeš říkat, stálo to za to?
Je to trochu jako loterie, možná vyhraješ a budeš mít doma JRT za třetinovou cenu a nebo prohraješ a budeš mít doma voříška za pětinásobnou cenu ...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:26
- Nahlásit
Orry
A koupila by sis na stánku gatě za 3 000?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:27
- Nahlásit
Orry
Já jsem si taky nedala poradit. Byla jsem přesvědčena,že je všechno jak si maluji a je jsou všichni poctiví lidé a když napíšou bez PP tak je vše O.K. a ono tě život naučí.Kdyš dáš 10.000,_kč do nepapíraka tak maš asi i dobré finanční zázemí na veterinu. Napiš za 2roky jaký je život?
Kdyby jsme takového psa neměli doma,nevěřila bych co dnešní doba dělá
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:27
- Nahlásit
moje setrenka si koupila buldoka za 40.000,- pry spickove stene..a hle..pejsek nenarostl jak ma..je mrnavy..navic ma slabe srdce, spatny zaludek, musel prodelat spoustu operaci, papkat jen specialni a nehorazne drahe granule atd atd....takze PP nezaruci vse..ani vzhled ani zdravy...a co je drahy neznamena kvalitni ,-)
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:28
- Nahlásit
pajinka
Myslím, že jsou plemena kde to lze skutečně poznat už i u 8 týdenního štěňátka naprosto spolehlivě. U některých to může být opravdu těžké. Ale chovatel, který prodává štěně za 10.000,-Kč bez PP tam si myslím, že je riziko přece jen trochu eliminováno. Vystavuje je stejnému nebezpečí soudního stíhání, jako kdyby mi prodal kolo místo koloběžky a to riziko lze eliminovat kupní smlouvou.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:28
- Nahlásit
tak na co se vlastně ptáš? Chceš naše schválení?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:29
- Nahlásit
zuzko,dekuji...ale ja rozhodne zklamana nebudu...pejska budu milovat tak jako tak...at uz v zaveru bude vypadat jakkoliv..
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:31
- Nahlásit
Orry
K takové zkušenosti nelze nic víc dodat. Koupě štěněte je prostě vždy riziko. Někdo je ochotný to riziko podstoupit pouze za částku 10.000,-Kč, a někdo potřebuje tu peněženku holt vyprášit víc, aby zjistil, že je na tom stejně.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:32
- Nahlásit
dorfa
Problém je podle mě v tom, že když dá těch peněz víc, tak je to riziko menší a o tom to celý je...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:33
- Nahlásit
Anu
Podle mě žádné schválení nechtěla.Jen se ptala proč jsou ty štěňata tak drahá? A vyjádřila se v tom smyslu, že podle ní jsou zbytečně předražená.
V čemž jí musím dát zapravdu.Ale je to způsobeno módností tohoto plemene a také tím, že chovatelská základně není dosud velká.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:34
- Nahlásit
anu
ja se ale na nic neptam..ja uz jsem se rozhodla ze bude pejsek bez PP...ja se jen ptala ne ten veliky rozdil mezi cena, tot vse..nechci aby me nekdo presvecovat tak ci onak a navic kdyz /skoro/ vsichni rikate ze budu mit doma orecha, tak jaka pak veterina?? nejsou nahodou oresi prave ta nejzravejsi plmena?? nas Orry byl zadara, neb ho chteli zabit....a na veterinu chodime jen na ockovani asi jsem mela stesti...zdravi si s PP nekoupis!!!!!!!!! ani za penize
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:35
- Nahlásit
Eimy zuzka
holky, klid... tohle je neustálý omílání do kola, mě to přestalo bavit...
Snažít se vysvětlovat, vysvětlovat a nakonec ti stejně nikdo nevěří...
Orry
Ty si zadej do hledáčku na těchto stránkách PP nebo pes s PP a přečti si pozorně, co všechno se tam píše...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:36
- Nahlásit
a co z téhle debaty vyplynulo?Orry
si koupí za 10 000 psa bez PP, pes s PP není záruka ničeho a proč stojí stejné štěně s PP 30 000 stejně nepochopila. není to jedno? když na to má, at si ho koupí.Orry
miluj svého psa, starej se o něj a hlavně si nikdy neříkej, že sis měla koupit raději psa s PP.Přeji ti co nejméně starostí s pejskem a cenu neřeš.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:36
- Nahlásit
Orry
nahodou oresi prave ta nejzravejsi plmena??
to je další mýtus... jsou tady diskuze, kde se právě tohle řešilo... Jde o to, že u vořechu se nikdo se zdravotníma testama většinou ani nezabývá, takže jsou "zdravější"...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:37
- Nahlásit
Eimy
To máš naprostou pravdu. Ale to je každého věc. Při každé koupi porovnáváš preference s riziky. Ale nikdo tady nemůže tvrdit, že si jde koupit vořecha.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:37 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit
monika
Ano - nikdy neříkej, že sis měla koupit raději psa s PP
Já si to říkám každý den a nikdo mi to nevěří... Sáru miluju, je to vořech retrieveří, a Orry - rozhodně tě musím upozornit, že do zdravého psa má hooooodně daleko... Spíš jí za chvilku budu muset pořídit kriplkáru (promiňte mi ten výraz) a budem jezdit na procházky...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:38
- Nahlásit
Orry
nejsou nahodou oresi prave ta nejzravejsi plmena??
naši kamarádi si vzali voříška, protože jsou nejzdravější, aby s ním nemuseli pořád lítat na veterinu, ale je to takový dílo, že tam jsou každou chvíli, navíc jim trochu vyrostl (víc než čekali) a je z něj nejžravější pes v okolí
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:40
- Nahlásit
Kolikrat videt do zakulisi chovu s pp je nechutny... Prave proto ze nekdo koupi trebas kryciho psa za nekolik desitek tisic, nejsou pak ochotni skousnout ze je se nevhodny k chovu (dedicne nemoci apod.)
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
dorfa
asi tak
|
monika
Člen |
- Nahlásit
Jandula
já mám taky problémy s doginou.Chtěla jsem ušetřit a dostala jsem za uši. Orry zřejmě taky potřebuje protřepat a to jí obstará později pejsek. Ne že bych jí to přála, chran bůh, ale stát se to může a je to větší riziko než kdyby investovala do psa s PP.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:42
- Nahlásit
Souhlasím s Orry
zdraví si za peníze nekoupíte od chovatele. Možná pak později na veterině. Žádný chovatel nebude mít v kupní smlouvě napsáno, že garantuje dobré zdraví psa.To je pěkná blbost.Každý chovatel dá pěkně ruce od toho.
Když se nad tím zamyslíte tak průkaz původu (doklad čistoty rasy), je jen další snobárna.
|
Anu
Člen |
- Nahlásit
Nevím co je na tom pravdy,ale četla jsem,že když se skříží pes se psem -úplně jiného rodu -chovu plemene jak chcete,tak většinou co se týče zdraví jsou z nich nejlepší jedinci-z buněk se prostě vybere to nejlepší -píší to strašně laicky.
a když se skříží pes se psem stejného plemene-tak je mnohem větší pravděpodobnost vad-dědičných vad-kterým se dá předejít kontrolou zdravotního stavu jedinců.
Jen závěr máme v rodině 3psi
1)oříšek-opravdu mix-nepozná nikdo co to je-žádný zdravotní problém
2)čistokrevný bez PP-vypadá jak retrívr-zdraví strašný,samé problémy,furt u veterináře,naděje na zlepšení žádná,dlouhověkost? nevím
3)pes s PP- naprosto bez problému (stejně starý jak bez PP)vyšetření má za sebou-zatín nebyl jediný problém
t
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
dorfa
pochopila jsi me presne!! na to jsem se ptala...ale nejak se zacali ostatni bavit o necem jinem a presvedcovat me
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:44
- Nahlásit
monika
já mám taky problémy s doginou.Chtěla jsem ušetřit a dostala jsem za uši.
Já jsem ušetřit nechtěla a dostala jsem za uši také. Hned 3x. Vždy jsem měla a mám psy s PP. Takže v tom to není. Zbytečně tady strašíte.
|