| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2012 19:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Teda tak to je síla, ale jinak vypadá moc hezky, nemá tetování nebo čip? Špicové se tetují ve slabinách.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2012 19:58
- Nahlásit
Vlčáčková
chudák malá, už jsem jí přidala.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2012 20:15
- Nahlásit
Maya
Není ztracená. Paní šla do LDN, pes do útulku.
kachna_
chudák malá, už jsem jí přidala.
Dík. Úplně jsem byla v pokušení tam brnknout a vzít ji na zhubnutí. Mám tu další dva s nadváhou, tak bych měla ještě supertlustou do sbírky. Musíme taky trošku víc chodit a taky je problém s nohama, takže by zapadla do hubnoucího programu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2012 20:53
- Nahlásit
Vlčáčková
Já vím, že není ztracená, ale paní zřejmě teda už starší, se klidně mohla zapomenout zmínit, že je s PP, pak by se i líp udávala a mohli bysme jí dát i na klubový stránky, tak jsem jen myslela, jestli to v útulku nekontrolovali.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2012 20:55
- Nahlásit
Maya
Netuším. Tak se jich zeptej.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2012 00:06
- Nahlásit
Maya
Tak koukám, že worick se nám ani nepochlubila, že pro Berryho byla až na Bermudách - šmarjá taky najdeš každou kravinu Akorát koukám, že šťěnda bez PP už jen za 500Kč?? Tak to doufám, že si to předem zjistí potencionální množitelé a rozmyslí si, aby nějaká jejich ,,Beruška" měla alespoň jednou štěňátka....
Vlčáčková
chudina malá koule..je jí 9 a kdoví, jak dlouho už vypadá takhle...jestli už se to a jejím zdraví nepodepsalo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2012 08:16
- Nahlásit
worick
No jo, dá se předpokládat, že když ta paní byla s fenkou sama, tak že spolu snídaly, obědvaly, večeřely... prostě druhý extrém. Potřebovala by někam mezi psy a na zahradu, jako špicovi by jí to nedalo a lítala by s nima a hubnutí by šlo samo, třeba si jí Vlčáčková nakonec vezme, bylo by to super.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2012 10:05
- Nahlásit
tak doufám, že ta grafická karta mi klekne buď teď a nebo nikdy http://diit.cz/clanek/evropska-unie-zakazali-jsme- zarovky-zakazeme-i-graficke-karty%20
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2012 13:43
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s čtečkama? Zcela vážně uvažuju, že se rozšoupnu a pořídím tu novinku Paperwhite. Ale teda docela mě mate ten dotykový displej u takovéhodle zařízení, když na to padnu v posteli, tak bude co?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2012 23:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
Máte někdo zkušenosti s čtečkama? - vůbec ne a nejen, že jsem počítačový degen, ale taky jsem strašně konzervativní a číst takhle, by mne vůbec nebavilo...nebaví mne to právě ani na compu A s tím v posteli....jsi mi připoměla, jak jsem předevčírem usnula u telky a místo toho, abych se rozebrala ještě mrknutím na comp, odplížila jsem se spát do pokoje (máme oddělené ložnice, protože já větrám a ponocuju ) Rozsvítím si lampičku, pustím telku a hledám něco, u čeho by se dalo odlíčit a usnout(nastavuju si ji na časovač)....a probudím se: v pět ráno v sedě, namalovaná, s ovládačem kdesi pod sebou, lampička svítí a telka řve
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 08:02
- Nahlásit
worick
Taky dobrý No na kompu mě taky nebaví číst, jako nad knížky není, ale čtečku bych využila při cestách do práce, kdy furt někde čekám, půl roku je tma, takže číst knížky se nedá a navíc tahat sebou knížky se mi taky moc nechce, většinou to končí tak, že si koupím nějaký časák a to dost leze do peněz. No ještě popřemejšlím.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 08:08
- Nahlásit
Maya
Maya
No, koule špicoidní je fakt chudák.
Čtečka - umí to nahrát nějaké obrázky? Jakože bych je pak ukazovala lidem v noci u dalekohledu. A jak je to velký?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 09:24 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Vlčáčková
Čteček jsou mraky typů, ty co mají LCD displej umí i barevný obrázky jako např. http://www.alza.cz/prestigio-nobile-per3474b-300kn ih-d355567.htm ale zase v tom hůř čte a na delší čtení knih to asi moc není, na to jsou čtečky s e-ink displejem, to se čte jak s papíru, tam jsou nejlepší čtečky Kindle, obrázky to umí taky, ale je to jen černobílý, např. http://www.alza.cz/amazon-kindle-d266278.htm zadej si do vyhledávače čtečka knih a vyjede ti jich spousta já koukám většinou na alze.cz http://www.alza.cz/search.htm?exps=ctecka+knih
edit: velikost tam máš uvedenou, jsou mrňavý, tam spíš půjde o výdrž baterie, ten LCD displej určitě žere víc a baterka tolik nevydrží, u Kindle s e-inkem vydrží na čtení bez wifi cca měsíc
ještě jeden edit: jo na ukazování v noci bys musela mít asi ten LCD displej, protože ty s e-inkem právě nejsou osvětelený, musí se na to svítit když tak lampiškou, osvětlený bude právě až ta novinka Paperwhite, což mě by se taky hodilo, i když lampička se přicvakne k pouzdru, taky žádnej extra vopruz, ale přece jen už je to krám navíc
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 13:17 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Maya
No tak to je mnohem složitější, než jsem si myslela.
Čtečku jako takovou bych ani nepotřebovala. Když jsem si v roce někdy ... 1990 dělala seznam knih, měla jsem jich cca 400. Od té doby minimálně stovka přibyla, takže žádná nouze a nutnost číst na čtečce. Ale zase ta výhoda mít to pořád s sebou a číst si cokoliv kdekoliv, je naprosto k nezaplacení. A navíc ty obrázky k dalekohledu jsou naprosto jedinečné. Ne všude můžu natáhnout kabel nebo vzít s sebou NB s baterií. Pak by se něco takového malého, skladného hodilo.
Obrázky samozřejmě potřebuju mít barevné. Když už se s tím NASA a další tak crcají, aby je z čb udělaly barevné, tak to pak přece nezkazím zobrazováním na čb obrazovce.
Baterka mi stačí na výdrž 2 hodiny při provozu. Nebudou se u toho dělat přednášky, aby to muselo svítit furt. Každý obrázek tak třeba 5 minut, pak mezera, kdy se čučí na oblohu. Pak zase chvíli obrázek. A tak furt dokola až do úplnýho zblbnutí a odpadnutí návštěvníků hladem, zimou a únavou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 13:39
- Nahlásit
Vlčáčková
Pak by ti podle mě stačila ta z prvního odkazu, je nejlevnější a barevný obrázky umí, paměť má sice na obrázky menší, jen 4GB, nevim kolik jich tam chceš mít, ale jdou tam sd karty, takže se to dá v pohodě rozšířit. Na výdrž baterky můžeš třeba položit dotaz tam v alze, ale myslím, že se bude počítat spíš na dny než hodiny, 2 hodiny ti vydrží určitě, ale spíš to bude něco jako mobil, den dva v poho.
Já mám doma knih mraky, myslím taky stovky a všechny přečtený, ale u čtečky mi jde spíš o ty cesty, jak už jsem psala, cestuju do práce, věčně někde čekám, takže něco na čtení se vždycky hodí a knížky jsou na tohle blbý, navíc jak jsem zjistila, i se sebelepším obalem, pár týdnu nošení v tašce knížku pěkně zničí, což mi teda vadí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 14:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Maya
To jsi dobrá, že to máš přečtený. Loni jsem si dovezla i nějakou beletrii po tátovi, ale ty moje původní knížky jsou povětšinou naučné, takže je přečtené nemám, protože se to ani nedá číst, spíš studovat a nejlíp víc jich naráz k jedné věci.
Je teda fakt, že knížky nošením trpí. Taky teda čtení v posteli není pro ně úplně ideální. Zvlášť, když se k nim snaží přiložit do pozoronosti i nějaký pes.
4 GB je dost a dost. Mě jde o prezentačku toho, co se zrovna prohlíží. Takže to pak můžu smáznout a nahrát jiné obrázky. Taky se mi zdá, že asi ta první by byla nejlepší. Akorát teda zase se tam hůř dlouhodobě blbě číst ty knížky, asik. Ne?
A ty knížky se berou kde? Že bych tam třeba nahrála nějaké naučné nebo angličtinu.
A dá se to nějak organizovat? Nahraju fotky a abych je měla seřazené, jak chci. Nebo aby byly vidět náhledy, které se zvětšují.
KOukala jsem taky, že to nepodporuje JPG. Ale to bude spíš nějaký úlet v popisku čtečky, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 14:58
- Nahlásit
Vlčáčková
No číst se na tom bude jako na monitoru, ten je taky LCD, někomu to nevadí, mě jo, proto se dělají čtečky s elektronickým inkoustem, to vypadá jak natištěný na papíře, takže to můžeš číst jak dlouho chceš i bez bolení očí, ale spousta lidí čte i na monitoru nebo na mobilu, pokud ti to nečiní problém, tak by nemělo ani toto. Knížky buď ukradneš někde na netu a nebo si je koupíš, třeba kosmas nebo palmknihy už běžně e-knihy prodávají. Co tak koukám, tak tam u toho popisu formáty fotek nemají vypsaný, ty vypsaný formáty jsou formáty e-knih, protože jako u všeho jich je několik a každá čtečka podporuje jenom nějaký. Ale u obrázků je jpg standard, fotky ani nejsou v ničem jiném, to určitě podporovat bude. Jestli se tam dají ty fotky nějak organizovat netuším, já to naživo neviděla, zkus si najít někde poblíž u vás nějaký elektro, kde by to mohli mít a nebo si brnkni někam do obchodu, třeba by byli schopní to říct, já volala včera do tý alzy a byli celkem ochotní.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 15:01
- Nahlásit
Vlčáčková
Tady máš všechny ty formáty http://www.czc.cz/prestigio-nobile-per3474b/115117 /produkt
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 15:03
- Nahlásit
Maya
Zkusím svýho zákazníka. On je přes počítače, tak snad bude vědět. LDC mi docela už vadí, ale možná to bude tím, že u toho sedím 10 h denně a nenosím brejle, co bych už potřebovala pro tupozrakost.
Zkusím to nějak vyzjistit, není žádný spěch. Ale prostě - hodilo by se to. Třeba si udělám radost k Vánocům.
Díky za informace.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 15:05
- Nahlásit
Teda ale čím vím čumím na tuhle čtečku, tak tím víc ve mě hlodá jí taky koupit, dá se s ní číst i ve tmě, což potřebuje a zase nebudu si číst tak dlouho najednou,a by mě z LCD začaly bolet oči, je fakt levná a až bude Paperwhite, tak bych tuhle mohla dát mamce, mohla by v ní nosit fotky na čajové dýchanky, vloni jsem sháněla nějaké takové přenosné digitální fotoalbum a nic nebylo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 15:07
- Nahlásit
Vlčáčková
Podle mě si musíš rozmyslet, co upřednostníš, jestli ty fotky a nebo knížky. Obojí najednou stejně kvalitní moc nejde, protože čtečky určené primárně ke čtení knih jsou prostě černobílý.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 15:08
- Nahlásit
Maya
Tak noční vidění je právě pro mě priorita.
Vůbec netuším, co je ten Paperwhite.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 15:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Paperwhite je novinka od Kindle, bude v prodeji u nás asi za pár měsíců, má právě inkoustový displej na čtení, ale podsvícený, takže se dá číst i ve tmě, ale taky černobílý, takže pro tebe asi ne http://www.alza.cz/search.htm?exps=paperwhite
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 15:35
- Nahlásit
Maya
No, tak to asi fakt ne.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2012 21:52
- Nahlásit
Vlčáčková
Hele, to by se ti taky mohlo hodit http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hardware/28214 9-kompaktni-tablet-se-sedmipalcovym-displejem-stoj i-2800-korun.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2012 00:14
- Nahlásit
Maya
Tak už jsem to napsala zákazníkovi, co se mi stará o PC. I s odkazama. Uvidím, co on na to. Díky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2012 22:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Můžeš dát když tak vědět, co on na to? Celkem by mě taky zajímal názor odborníka, ale bohužel žádnýho neznám. Můžeš když tak na mail, mám ho pod členem, jestli to nechceš prezentovat tady. Dík.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2012 22:55
- Nahlásit
Maya
Můžu. A kdyby dlouho nic, tak se připomeň.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 19:27 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
napsaly ste toho za mou nepritomnost strasne moc,zpracovala semtoho pulku... bermudsky salasnicky je husty spic teda celkem chudak,ale jestli ho mela stara pani, tak to asi bohuzel dost odpovida..
elektronicka ctecka knih s LCD displejem je "falesna", klasicky maj e-ink technologii,ktera tak neunavuje oci a pripomina podminkama cteni klasickou knizku. ted prijde kindle 5 se specialni podsvicenou verzi, ale jinak se neda cist ve tme bez externiho zdroje svetla (fakt simulace jakoze papiru).U lcd displeje si clovek muze rovnou koupit tablet pc... ale tu vasi diskuzi musim jeste procist. mozna koupim od kolegy kindla 4, az si bude kupovat tu podsvicenou 5 az po vanocich dorazi i na cz trh...
jinak dovca super, su mrtva,du si do prace odpocnout
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2012 19:31
- Nahlásit
ps: to s tema grafikama sem si myslela, ze je blbej vtip, kdyz sem o tom cetla prvne. tohle je ale uz vazne extrem... soudruzi z EU opet projevili svoji vysokou inteligenci a nadstandartni vzdelani v oboru.
|