| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 11:44
- Nahlásit
Maya
jojo, kalendar se snazim plodit taky, ale je to hruza
tak vyrazis nekam kdyz mas ty dovcu? tady rano slusne prselo ale ted je jen zatazeno
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 16:39
- Nahlásit
cernej caj
Tady pršelo až do odpoledne, celý den fičí a je docela kosa. Nerazím nikam o dovolených, cestování mi stačí do práce, to v tvým mladým věku jsem byla pořád v tahu, s věkem to člověka přejde.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 16:47
- Nahlásit
Maya
no uz ted mam pocit, ze su linejsi nez pred 10 ti lety
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 17:54
- Nahlásit
Přišel mi ten vozejk, je teda obrovskej, jsem myslela, že bude trochu menší myslím, že mamku klepne až ho dostane, ani jsem ho nevybalovala z folie, protože nevím, jak bych ho pak zabalila. Ale bude se hodit i na převážení polen až budou příští rok krbovky, má to unést 150 kg.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 17:58
- Nahlásit
Maya
cernej caj
my jsme si Michalovu čtrnáctidenní dovolenou naplánovali jako pracovně chodící. Teď tu zmírám, páč mě bolej nohy, ruce, fšecko . A to nosim v krosně to menší dítě, Michal taháto tříletý
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 19:47
- Nahlásit
kachna_
brý den
evidenční číslo: 1893/2012
plemeno: špic
popis: pes, 1 rok
srst: bílá, standard
velikost: střední
nalezen: 26.09.2012
P-6, P.Kopanina
charakteristika: Čipovaný hledáme majitele.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 222025917, 222025916, 233554242
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 19:48
- Nahlásit
evidenční číslo: 1871/2012
plemeno: kříženec špice
popis: pes, 10 let
srst: rezavá bílé znaky, delší
velikost: menší
nalezen: 22.09.2012
P-3,Koněvova
charakteristika: Nalezen s obojkem. Karanténa do 29.9.2012.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 222025917, 222025916, 233554242
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 19:57
- Nahlásit
cernej caj
Jo a tak knížka dorazila, jsou to takový otázky a odpovědi, některý normální jako třeba proč to na ledu klouže, jiný zajímavý třeba proč jsou na semaforu světla co jsou, proč mají lodě kulatý okna a pak fakt srandovní co by člověka ani nenapadly jako třeba proč má pračka okýnko a myčka na nádobí ne nebo proč pes jí vestoje a kočka vsedě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2012 12:23
- Nahlásit
kachna_
no pockej za par let, az deti povyrostou, to bude Michal nosit to tříletý a ty budeš mít oddech
Maya
takže říkáš, že to je zajímavý, jo? ja to teda zkusim objednat mamce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2012 19:31
- Nahlásit
Maya
nebo proč pes jí vestoje a kočka vsedě
tohle by me ale zajimalo, protoze ferina casto lezi nebo sedi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2012 19:46
- Nahlásit
Maya
není v tý knížce, kde mám očkováky?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2012 21:07
- Nahlásit
cernej caj
Tak je to zajímavý pro toho, kdo rád čte takovýhle věci, já jo, tak jsem spokojená.
kachna_
To asi spíš přečteš v křišťálový kouli.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2012 21:53
- Nahlásit
Maya
To asi spíš přečteš v křišťálový kouli.
Prej jsou lidi,co jim stačí jeden očkovák na celý psův život. Mája má druhej, Beska třetí, Cir čtvrtej. Jsem strašná.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2012 22:35
- Nahlásit
kachna_
A co s nima furt děláš? Já je mám na jedno místě a vytáhnu je jednou za rok když jedem na očkování, takže ztráta zas až tak moc nehrozí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2012 22:49
- Nahlásit
Maya
Já je mám na jedno místě a vytáhnu je jednou za rok když jedem na očkování
Stěhování, rekonstrukce, ale teda na tu poslední ztrátu omluvu nemám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2012 10:44
- Nahlásit
mě třeba překvapuje, že já je ještě nezašantročila, navíc když jedem na dovču, tak je občas zapomenu vytáhnout z batohu...
ale zrovna vcera sem koukala na stary videa s ferinkou a musim rict, ze kdyz u nas byli na navsteve selticky, tak bylo stenisko jak torpedo a seltie se po ni akorat skarede ohlizeli, jestli nejde zrovna po nich
kachna_
abys nedopadla tak, že pořídíš novej a ty starý se někde objeví
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 12:21
- Nahlásit
tak holky, hlasovani o budoucnosti meho bydleni . Rodice se me snazi presvedcit, at pristavim jeste jednu mistnost. Aktualne mam 3: 3x4m a 4x4 a v planu opravu verandy, ktera by byla zhruba 3x3m a slouzit by mela jako obyvak.
Nasi by byli radi, kdybych pristavela vedle verandy jeste pokoj, ale ja bych z toho radsi udelala satnu, protoze nemam prakticky zadny skladovaci prostory.
myslite, ze 3 pokoje jsou malo, kdybych do budoucna zatouzila po detech? ja si myslim, ze decka se v jednom spolecnym pokoji srovnaj a jen jak budou moct,tak stejne utecou od rodicu do vlastniho... ale ted je to 50:50 a nevim, jestli je lepsi se podridit rodicum, nebo si trvat na svym v tomto
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 12:34
- Nahlásit
cernej caj
když budeš mít holku a kluka, tak máš s jedním pokojem smůlu
Třeba my máme ted rok a půl starýho chlapečka, k Vánocům dostane pokojíček ( z naší ložnice) a my se odstěhujem do obýváku. Máme sice velkej barák, ale jsou v něm dvě ložnice, obývák a kuchyň (zbytek zatím není zrekonstruovanej). Ale v poslední ložnici bydlí moje mamka Takže de facto máme k dispozici 2+1
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 12:45
- Nahlásit
sinned aneleh
Na druhou stranu do nejakyho veku muzou dost v pohode bydlet spolu a tech par let by se nejak v 3+1 vymyslelo vzdycky... kvuli par pubertalnim letum investovat nekolik desitek az stovek tisic a resit na to dalsi pujcku k uveru se mi proste nechce, kdyz sou schopny se rodiny casto vejit i do mensich prostor nez 3+1
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 12:49
- Nahlásit
cernej caj
Tak můj názor, že děti na 10 let a nebo děti s velkým věkovým rozdílem, do jednoho pokoje nepatří. Navíc dnešní děti mají strašně moc hraček a do jednoho pokoje se víc jak jedno dítě s hračkama nevejde. Takže bych radši počítala, že ty pokoje budeš potřebovat 2, jestli teda plánuješ dvě děti. Ale na druhou stranu, přistavět se dá vždycky a minimálně několik let ten druhej pokoj potřebovat nebudeš a i po případném narození druhého dítěte budeš mít minimálně rok, dva na přístavbu, takže pokud se vám do toho aktuálně nechce, tak já bych to nehrotila a udělala šatnu, protože je zase škoda mít v baráku x let nevyužívaný pokoj, vytápět a uklízet ho musíš a užitek z toho žádný, to mě by se moc nelíbilo. Jen si ohlídat finance, aby na tu přístavbu pak bylo.
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 12:57
- Nahlásit
cernej caj
tak vyřešit se to dá vždycky, to je jasný
Ale jak říkám - holku a kluka bych v jednom pokoji prostě nenechávala...
Na druhou stranu souhlasím s Maya - ta přístavba klidně může počkat do doby, než to bude aktuální. Při troše smůly a štěstí zároveň můžeš mít dvojčata a těm jeden pokoj stačit bude
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 13:02
- Nahlásit
Maya
no ono na ni neni ani ted
my sme se segrou zili v jednom pokoji az prakticky do moji maturity. Akdyz sme byli maly decka, tak sme spali v obyvaku na rozkladacim gauci a ukoly si psali na kuchynskym stole a taky sme to do nejakych 12ti, nez sme se stehovali a dostali sme VLASTNI (spolecny) pokoj prezili a neprislo nam na tom nic tak prisernyho
no budu to muset poradne rozmyslet... ted, kdyz po 2 letech to vypada, ze budu mit dodelanou koupelnu a budu moct zacit pouzivat sprchovy kout to stejne zni dost nerealne i s tou satnou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 13:03
- Nahlásit
sinned anelehPři troše smůly a štěstí zároveň můžeš mít dvojčata a těm jeden pokoj stačit bude
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 13:21
- Nahlásit
cernej caj
a bych z toho radsi udelala satnu,
mám šatnu. Je super. Navíc vyšla v Ikee na +-3tisíce, system Antonius (časem vyfotim) - všechno vyjma spodního prádla visí na ramínkách + jsou tam police a pračka. Je to super.
Ale je velká, aby se z ní mohl případně stát přízemní pokoj, pokud by
a) spolu nevydržely holky (to je teda řešitelný u nás i jinak)
b) onemocněl někdo z rodiny a nebylo pro něj reálné vyjít do patra
c) bylo potřeba se postarat o mojí nebo Michalovu mamču
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 13:23
- Nahlásit
A těch 18 km s krosnama jsme ušli
Jinak máme obývák s kuchyní, tu šatnu, koupelnu, v patře pak velkej dětskej pokoj a průchozí pokoj kde je zatím ložnice. Není to uspokojivé řešení, navíc obě děti trvají na tom, že budou spát v naší manželské posteli , ale snad je to tak na 3-4 roky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 13:26
- Nahlásit
cernej caj
Zodpovědně můžu říct, že moji dva synovci v jednom pokoji by znamenalo peklo na zemi. Ale ono to plánování stejně nemá až tak moc cenu, naplánuješ a nakonec je všechno jinak, brácha naplánoval dvě děti a dva pokoje, no holt to třetí dítě bylo neplánovaný a tak už řeší přístavbu na půdě. S barákem budeš řešit nějaký přestavby, přístavby a opravy furt. Já bych se prostě zařídila podle momentální situace a zbytek řešila za pochodu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 13:42
- Nahlásit
kachna_
tak velika gratulace uz ses natrenovana a budes za chvili s krosnama i behat?
to s tim vyjitim do patra ci staranim o rodice je presne duvod, proc jsem zavrhla delat pudni vestavbu ale spis rozsirit pri oprave verandu na plnohodnotnou velikost pokoje a ne jen posezeni u stolecku pro 2.
3+1 je totiz furt i pri situaci,zesi budeme muset vzit rodice snesitelna situace.
Ale s tou velkou satnou, to je zajimavy napad. nemuselo by to byt jen satna na bundy a boty, ale na velkou cast moznyho obleceni a kdyby mela aspon tak 2x3, (lip tak 3x3) metry, tak se do toho dite na par let vejde
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 14:16
- Nahlásit
cernej caj
tak 3x3) metry
Já tam mám fakt všechno vyjma spodního prádla, i na děti a velikost je podobná.
tak se do toho dite na par let vejde
já myslim, že nafurt. Navíc bych tam přivedla vodu a odpad (a zaslepila třeba), protože to už je fakt pár korun navíc.
uz ses natrenovana a budes za chvili s krosnama i behat?
já doufám, že běhat už nikdy v životě nebudu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 14:28
- Nahlásit
kachna_
ja mam nastesti "krasnou" koupelnu - 2,4 x 2,9 s tim, ze zachod mam jeste zvlast... me by asi kazdej z panelaku ukamenoval, protoze mam vanu, sprchac, 2 umyvadla, pracku a jeste misto na nahradni zachod aby to nebylo tak,ze teoreticky satno pokoj bude pomalu rozlohou mensi nez moje koupelna
pockej, az deti povyrostou jeste trosku a budes s nima behat vedle kola, jak je budes rozjizdet a pak pobezis vedle a budes hlidat, jestli padaj
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 14:34
- Nahlásit
cernej cajpockej, az deti povyrostou jeste trosku a budes s nima behat vedle kola, jak je budes rozjizdet a pak pobezis vedle a budes hlidat, jestli padaj
od čeho mám kachno_muše?
|