| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 13:01 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
No já takhle musela zarazit podávání piškotů - to byl jeden po pánečkovo probuzení,jeden venku za kakání,jeden,když přešli silnici,jeden nad schody v domě a jeden na rozloučenou - pak jsem se divila,že je Cathy jako válec! Teď už u nás piškoty nejsou a smí dostat pouze 3 rozpůlené frolíky.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 13:19
- Nahlásit
Vlasta
Zuzana T
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:40
- Nahlásit
Zuzana T
A poslouchá tě??? Věřím že kdyby můj muž nic nenašel tak jim to skočí koupit do krámu - on přece ví své - a já si můžu říkat co chci. Jinak Kejsi je taky válec a kvůli nohám ho držím zkrátka, ale manželovi to nevysvětlím.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:45 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
No jo,protože viděl, že ji loni na výstavách vytknuli blahobytnost a na podzim na honu,když bylo příliš teplo, se div neuštvala,že je na vycházkách hrozně líná,takže asi není něco v pořádku.
Dneska respektuje přisnou skladbu jídelníčku,co Cathy má.
povolená je polovina housky u krámu po odpoledním venčení.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 15:23
- Nahlásit
Zuzana T
koukam porad na ten Artemis. v tom ceniku cos poslala
je pouze jeden druh A to fresh mix M/L Adult.
A co ty dalsi druhy co jsou na strankach ?
Ten Maximal Dog? A nebo ten Power formula - ten by podle popisu byl dobrej i pro brezi a pak kojici.... Neuvazovalas o tom?
Jinak cenove je to stejne. +-koruna. proste kilo za kilo, jak ja rikam. Krmna davka je taky stejna. Takze by to vychazelo jeden ten pytel za mesic. To je v pohode.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 16:04
- Nahlásit
Mira A
Zatím dovážejí jen ten Mix.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 16:31
- Nahlásit
Zuzana T
jo taaaak....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 17:16
- Nahlásit
Jee, tak dieta se tedy u nás rozhodně neřeší - u nás jsou to palačinky, knedlíky, rohlíky, piškotky, apod.
Jenom při canis jich Charlotte sežere tak půl pytlíku...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 17:35
- Nahlásit
bilksa
No proto Cathy nemůže canis dělat,byla by jako dělová koule,ale mazlivá.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 17:36
- Nahlásit
No je to celkem výhoda, všichni křičí, piškotky už ne a já jen jí ještě dejte, alespoň něco přibere...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 18:36
- Nahlásit
ji loni na výstavách vytknuli blahobytnost
ještěže takhle někde nehodnotí nás
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 18:41
- Nahlásit
jana33
To je oblíbený mamky, že kdyby nás probírali na chovnost, jako ty psy, tak je nás tu polovička.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 18:44
- Nahlásit
bilksa
Ahoj, mimochodem, jak je na to tvoje mamka?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 18:44
- Nahlásit
bilksa
No tak,mě by neuchovnili ani omylem zdraví v háji a povaha taky nevím, jestli je standardní
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 19:11
- Nahlásit
bilksa
myslím,že ani ta polovička ne .Já šla do chovu omylem - zuby křivý,dysplázka a ta povaha!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 19:39
- Nahlásit
No právě, přesně to říkám, nohy křivý, záda bolavý, zuby křivý, nevidím na dálku, no bída... A ještě to spojení s přítelem... no to bude vypadat..
Jo a trpím závislostí na psech.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 20:04
- Nahlásit
bilksa No holky, když nás příroda nevyselektovala tak to tak asi má být ne???
Audit skončil, auditorka se u mě neukázala - tak dobrý!
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 20:33
- Nahlásit
Vlasta
Takhle je to nejlepsi! Gratuluji!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 21:02
- Nahlásit
Vlasta
To je dobře, co?? Takhle jsem vždycky nesnášela inspektory při učení. Myslím si, že učím dobře, ale stejně je to nepříjemný, když tam někdo sedí a tváří se jak ....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 21:18
- Nahlásit
bilksa No přesně, navíc jedna spolupracovnice udělala průser a nechala se na provoze přistihnout se zlatem asi z celé rodiny na těle - a to byla den předtím upozorněna, že buď ať to sundá a nebo ať tam neleze, takže jsem se klepala, že nějakou špatnou odpovědí neprojdeme auditem a já až za týden pochopím proč
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 07:47
- Nahlásit
Ahojte, tak hokejisti po ránu nic moc...
Zuzko, včera jsem koukala na stránky goldenů v zahraničí a nemám jasno v té jejich stupnici HD. Když je tam třeba 4:5 tak to je asi lepší než 12:14. Nevíš jaký je ten ideální poměr - to co u nás je 0/0 ??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 07:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
tady máš přepočet - čím vyšší skóre,tím horší kyčle
BVA 0-3 4-8 9-18 19-40 40+
FCI A B C D E
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 08:22
- Nahlásit
Zuzana T
Díky - takže A to je nula a podle nich to musí být 0-3 jo???
a B pro nás 1 a podle nich 4-8.
Jsem si to myslela že ty vysoký čísla nebudou jenom tak!
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 08:27 - Změnil/a: Mira A
- Nahlásit
Zuzana T
Konecne mi to nekdo vysvetlil...
Oni maji teda jemnejsi stupnici pri posuzovani ze?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 08:43
- Nahlásit
Je několik možností posuzování DKK
Pravidla AVMA ( American Veterinary Medical Association ) - řídí se jí OFA. Posouzení má pouze obecná kriteria, protože se při hodnocení berou v úvahu rozdíly v RTG nálezech vzhledem k plemeni, pohlaví a věku psa. DKK se klasifikuje do 7 stupňů : normální (1. výborný, 2. dobrý, 3. přiměřený) 4. hraniční, dysplastický (5. mírně, 6. středně, 7. těžce).
Penn HIP systém (University of Pennsylvania Hip Improvement Program) - představuje zcela novou metodu vyšetření kyčelního kloubu u psů, kterou lze využít již u 4 měsíčních štěňat. Je založen na zhotovení 3 rozdílných RTG snímků, a to distrakčního, kompresního a klasického extenzního. Hodnotí se laxita (volnost kloubu) a případné degenerativní změny. Změřený distrakční a kompresní index je pak mírou laxity kyčelního kloubu, která je predispozicí pro dysplazii.
BVA/KC bodové schema (British Veterinary Association/Kennel Club) - je založeno na posouzení a definování anatomických ukazatelů na kyčelním kloubu (1. Norbergův úhel, 2. subluxace, 3. přední okraj kloubní jamky, 4. horní okraj kloubní jamky, 5. přední efektivní okraj kloubní jamky, 6. kloubní prostor, 7. zadní okraj kloubní jamky, 8. kloubní hlavice a výrůstky na krčku, 9. změny na hlavici). Tyto ukazatelé jsou hodnoceny šestibodovým systémem od 0 do 6 (pro zadní okraj kloubní jamky pouze 5 bodovým). Body všech ukazatelů se sčítají pro oba klouby a výsledkem je tzv. „hip status" , který vytváří dobrý přehled o stavu kyčlí psa. nejlepší ohodnocení je 0, nejhorší 106.
Švýcarské bodové schema (Dr. M. Flückiger, University of Zurich) - podobný systém, ale výsledek koreluje se stupni FCI. 6 definovaných anatomických ukazatelů na kloubu kyčelním (1. Norbergův úhel, 2. poměr středu hlavice a horního okraje kloubní jamky, šířka kloubního prostoru, 3. předozadní okraj kloubní jamky, 4. subchondrální kost předního okraje kloubní jamky, 5. hlavice a krček, 6. Morganova linie) se hodnotí pětibodovým systémem. Celkový počet bodů u jednoho kloubu je od 0 (nejlepší) do 30 (nejhorší). Dle počtu bodů jsou klouby hodnoceny do 5 stupňů dle FCI. Tento systém je blízký posuzování v ČR.
FCI ( Federation Cynologique Internationale)
Současná pravidla hodnocení byla stanovena na kongresu FCI v roce 1991 v Dortmundu 15 členskými zeměmi. Minimální věk pro diagnózu je jeden rok , pro velká plemena jeden a půl roku. DKK se hodnotí těmito stupni : A - 0 negativní, B - 1 hraniční, C - 2 lehký, D - 3 střední, E - 4 těžký.
Volně se hodnotí některé anatomické ukazatele jako je : Norbergův úhel, souběžnost (kongruence kloubních ploch), pozice středu hlavice a horního okraje kloubní jamky, tvar hlavice a krčku, tvar předozadního okraje kloubní jamky, artrotické změny.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 09:05
- Nahlásit
Marie Šustová
No tak to je naprosto vyčerpávající...
Na jedné chovce u nás je napsáno DKK negativní - teď fakt nevím kde - to je jako že 0 a nebo jakože do 2 - že se vejde do chovu??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 09:14
- Nahlásit
Vlasta
- negativní je pro mě 0,někdo si to píše i u jedniček
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 09:24
- Nahlásit
Zuzana T
Taky bych to tak chápala - někteří jsou mlžiči! Nevím kde jsem to viděla, ale jak jsem to četla hned mě to zarazilo.
S mojí neangličtinou je čtení za zahraničních stránkách taky zábavné, včera jsem se přes odkazy dostala na jedny zajímavé a kontakt tam byl telefon a e-mail, takže já neznalec ani nevím jaký to byl stát - třeba - ne že bych tam něco chtěla, ale zajímalo mě to.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 10:23 - Změnil/a: Marie Šustová
- Nahlásit
Vlasta
Někde v chovných podmínkách i RK i u KCHLS se kdysi uvádělo DKK neg. a toto zahrnuje jak 0 tak 1.
bylo to na základě tohotojednání. Zda to platí stákle nevím
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 10:43 - Změnil/a: Mira A
- Nahlásit
Marie Šustová
Ano, je tam věta ' Za negativní jsou považováni jedinci 0 – 1. st.' vim o ni.
Vlasta
Nicméně pro mě osobně platí, stejně jako pro Zuzku, že negativní je 0. ten jeden stupen je tak akorat dobrej na 'mateni nepritele'
Nicmene do stupne 2/2 se muze uchovnit, a pareni se pak ridi cituji :
DKK:
0/0 až 1/1 bez omezení
0/2, ½, 2/2 musí být pářeni pouze jedinci negativními. Za negativní jsou považováni jedinci 0 – 1. st.
|