| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 07:36
- Nahlásit
Vlasta
No uvidíme,podle času.Určitě bych chtěla jet na KONO a dohlídnout na céčka.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 07:51
- Nahlásit
Zuzana T
Já si ten květen musím ještě rozmyslet - je tam toho moc - ještě jsou i WT.
Naše kuchyň se chýlí ke konci - dneska dlažba položit a zítra zaspárovat a hotovo. Linku budou montovat od 1.2. - včera tam byl ten pán koukat jestli to máme správně připravené - tak z toho mi půjde hlava kolem - je zodpovědný lidový vypravěč a říkal,že on to bude dělat 3 dny jako aby to bylo pořádně. Tak snad přijde i zedník a popožene to.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 08:37
- Nahlásit
Vlasta
Našim včera od 8-16 hod namontovali celou kuchyni,dneska jim připojí spotřebiče a zítra můj muž namontuje osvětlení a je to.Oni tedy nepokládali dlažbu - o to to bylo jednodušší.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 08:43
- Nahlásit
Dobré ráno!!
Prarodiče si nechávájí v paneláku dělat nové jádro a koupelnu a musím říct, že jim to tedy jde pěkně od ruky. Na konci příštího týdne by to měli mít hotový a to začali včera.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 09:20
- Nahlásit
Zuzana T
bilksa
U nás je problém, že zedník je kámoš mého muže, takže si myslím, že třeba včera toho mohli udělat více, ale nějak se nezadařilo - no a k tomu montérovi to je bez komentáře. prý to jeden den bude lepit a pak začne montovat a pracuje pouze 7 hodin denně - více nemá zapotřebí va svém věku ( je mu cca 50) a jak jsem pochopila, jeho žena v tom krámě prodává a asi je to jejich - docela bych měla představu že na svém by mohl kmitat rychleji. bavili jsme se v práci, proč si to neslepí někde a k nám nedotáhne už skříňky a nepověsí je - no protože bagr...nebo co...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 09:22
- Nahlásit
Řemeslníci v dnešní době,to je na román a na blázinec.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 09:56
- Nahlásit
No ono se ani není čemu divit - ví dobře, že je jich málo, tak toho využívají. V dnešní době, kdy je tolik soukromých vysokých je každný vysokoškolák... Dělníci se za chvíli budou platit zlatem.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 10:01
- Nahlásit
bilksa
Tak ani ne vysokoškolák,jakože dneska se rodiče zuby nehty brání dát dítě do učení. Přitom právě kvalitní řemeslníci se za pár let budou smát nezaměstnaným středoškolákům
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 10:08
- Nahlásit
No to je přesně ono, všechno se to šíleně posunulo směrem nahoru. Stejně se to za čas musí vrátit zpět, bude tolik nezaměstnaných, že to snad lidi drobet srovná.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 10:41
- Nahlásit
bilksa
Jooo, souhlasím - náš zedník vydělává několikanásobně víc než já jako manažer obchodu - je fakt, že se namaká, ale má to zaplacené a já sice fyzicky chátrám, ale psychicky mě to ničí - těžko říct, co je lepší
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 10:54 - Změnil/a: Mira A
- Nahlásit
Tak ja vam k tem rekmeslniku muzu vypravet svy. -uz jsem jich nekolik mel na stavbe.Ti posledni ted u me delali od konce rijna do ted (melo to byt uz pred mesicem hotove). Ale to vite celou dobu vas tu prubezne informuju. No a vite jak to s nima skoncilo? Nijak dodelali co meli i pres tu finalni krec a skoncil jsem s nima. Uplne jsme si oddechli, ze uz je tu nemame. Chodili jak se jim zlibilo, delali jak se jim libilo (treb i pouhe dve tri hodiny denne). Ale co byli placeni o ukolu a ne od hodiny. Nektere veci museli predelavat. Nakonec uz nas tak s**li, ze jsme je skoro prosili at to dodelaji a vypadnou. Ja to uprime nechapu, protoze dostali slusne zaplaceno a kdyby delali normalne, tak mohli pokracovat na dalsich vecech, jako je treba sadrokarton v podkrovi (za cca 70tis) vymalba celeho domu, pokladani podlah atd... Jenze kdyz jsme videli, jak jim to jde od ruky, tak u nas skoncili. A to ja blbec jsem je jeste dohodil sousedovi, ktery potrebuje udelat strechu a podkrovi (zakazka za 1,5mil). A vite co jsem udelal? Sel jsem za sousedem a rozmluvil jsem mu je, tak maj smulu panackove. Dobre jim tak. A to ze zacatku byli slusni - jenze jak jsme i my byli slusni, tak se utrhli z retezu....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 11:05
- Nahlásit
Mira A
Tohle je fakt hrůza, nám to tu naštěstí šlo od ruky dobře, protože taťka je řemeslník, tak si sem zval jen kamarády, o kterých ví, že makaj, takže musím říct, že úplně bez problému: ráno v sedm tady byli a do půl čtvrtý makali jen se z nich kouřilo.
Vlasta
Tohle přesně měla moje mamka, dělala na úřadě za pěkné peníze, ale byla z toho na prášky kvůli nervům. Tak nakonec odešla, teď už 10 let dělá na penzionu, kde dopoledne uklízí, dělá recepční a zároveň je tam takový mini bar, sice se fakt s uklízením nadře, ale je v klidu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 11:35
- Nahlásit
Mira A
No to je přesně ono, ten chlap asi nemá co jiného na práci - montáž byla v ceně linky, takže on místo za jeden den to udělá za 3 a já si musím plácat dovču,on si bude plácat hubu... zedník to dělá naopak, má toho hodně takže v úkolu a snaží se co nejrychleji, čím více stihne tím více penez má, tím že momentálně marodí - spadl ze střechy a rozdrcenou patu - to má u nás jako rehábko
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 11:45
- Nahlásit
Vlasta
No to je to co nechapu, ja byt v ukolu, tak delam presne to co pises, snazil bych se to udelat co nejdriv, abych mohl jit jinam a vydelat penize jinde, ze?
Jiny priklad. Ta nase koupelka. Meli jsme tam kamarada. ja jsem zkopal dlazbu, udelal jsem vodu a elektroinstalaci a on nahodil a srovnal zdi a oblozil to. Delal to dva dny ale po deseti hodinach, protoze to chtel dodelat ale sam mel malo casu. Udelal to, dostal zaplaceno na ruku a jel domu, spokojenej, a ja taky spokojenej.
Jini to delaji tak, ze si tu zakazku vemou, i kdyz vedi, ze to nestihaji, ale pocitaji s tim, ze kdyz to rozdelaji a pak zacnou haprovat, ze jako musi tam a tam a ze k tobe prijedou mozna zitra mozna pozitri, tak je nevyhodis a nechas je to dodelat. Takze oni pak simultanne delaji na dvou-trech kseftech dohromady.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 11:48
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Diky za hezky vzkaz na webu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:10 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Mira A
Tedy Míro,tebe holky milujou
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:22
- Nahlásit
Mira A
JJ, právě jsem vyrazila z internetového obchodu konečně varnou desku a troubu - tak dovezou v pátek nebo v pondělí - podle objednávek. Naopak doma zjistili, že podlaha je do oblouku, takže dneska do vyrovnají a až zítra se bude pokládat dlažba a v pátek spárovat - já se toho bordelu fakt nezbavím.
Jo a já jsem Ti tam taky nechávala vzkaz a nic jo????
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:24
- Nahlásit
Zuzana T
Noo a on si vybírá jenom některé
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:29
- Nahlásit
Vlasta
podívej se do občanky a je to jasný
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:31
- Nahlásit
Chlap v takovém babinci... má to holt jednodušší.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:45
- Nahlásit
Hele vy ja jsem tam vsem zpusobne podekoval, jestli jste si nevsimly....
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:50
- Nahlásit
Mimochodem, ted jsem se vratil z obeda. Ty ach ti Nemci... Bavorska sekana se sladkou kremzskou horcici, opeceny brambor a KROUHANE ZELI (ano to co se dava ke knedlikum...) Vcera kus masa bramborova kase a SPENAT.... Nekdy mi ty jejich kombinace nejdou dohlavy a to se u nich stravuju uztak dlouho...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:57
- Nahlásit
Zuzana T
podívej se do občanky a je to jasný no jo no, máš pravdu
Mira A
to se tedy jdu podívat
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 13:00
- Nahlásit
Mira A
Jo máš pravdu - fakt to tam je.
Co děláš v tom Německu když Tě tam tak terorizujou. Zuzka by Ti mohla posílat ňamíky ze ŠJ, co psala tak vaří chutně.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 13:44
- Nahlásit
Mira A
No zase to má výhodu - nepřibereš...
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 13:50
- Nahlásit
Vlasta
Ja tu delam namezdniho delnika. Sedim u PC cely den v kanclu a hraju si na projektanta
bilksa
No ehmm... bych asi nerekl... po 14 dnech jsem prijel dom a byl jsem pochvalen, jak hezky se o sebe staram
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 13:54
- Nahlásit
Mira A
A co projektuješ?? A kde?? V bývalém NDR nebo NSR??
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 14:16
- Nahlásit
Vlasta
Sedim v byvalem zapadnim Berline, v takove te moderni budove z betonu, skla a ocele. Jsem tu najaty od nasi domovske kancelare do mistni nemecke kancelare zakaznika, jako odbornik na jeden program, ve kterem se to projektuje. Delame na projektu novostavby uhelne elektrarny pro Nemecko. Konkretne na systemu predehrivane privodni vody do kotlu. Mym momentalnim ukolem je konstrukce zavesu a podper pro tyto roury. Neni bez zajimavosti ze bezny prumer techto trubek je 800 az 1200mm. Pricemz hlavni privod vody do fabriky ma dokonce 3,6metru. Moje minula stace byla nebaleko Norimberka, kde jsem delal na studii budovy pomocnych provozu pro jadernou eletrarnu, kterou mimochodem nabizeji i Cezu jakozto reseni pro dostavbu temelina...(to je ale shoda nahod)
Obecne vzato, delam projektanta potrubnich systemu pro jakykoliv druh prumyslu. (chemie, petrochemie, elektrarny, papirny...) Takze asi tak. Ale ve skutecnosti to nevypada tak atraktivne jak jsem to prave popsal
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 14:23 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Mira A
Míro dneska osobně naservírované: Polévka fazolová s párečkem,Přírodní řízek,peperonata / peč,papriky/,americké brambory,salát Coleslaw a čínské zelí s mungo výhonky.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 14:24
- Nahlásit
Mira A
Tak to máš hodně zodpovědnou práci, uhelná elektrárna, jaderná...
Já to snad jednou budu mít jednodušší, no i když jak se to vezme, z mého hlediska jednodušší.
|