Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 684 . 685 . 686 . 687 . 688 . 689 . 690 . 691 . 692 . 693 . 694 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2014 16:12
- Nahlásit

Drakopes
A oni na to dělají vědecké studie. Mohli se zeptat - nó přesně U nás nežárlí vůbec kluci na mne, jsou zvyknutí, že se s každým pejsou muchluju, ale Berry se nesmí bavit s žádným psem, to už Worka kontroluje a lifruje Berryho od něj Anebo když chtějí lidi hladit Berrynka, nacpe se tam a vyvrká ho pryč

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2014 16:21 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Evey, Strejda - nemáte rozum, ještě to sem psát. To abych zase Erwinovi zatrhla počítač

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2014 14:53
- Nahlásit

Kryštof, jezevčík ze statku k nám už nechodí. Asi rezignoval na svoji funkci vrchního šukatéra. Nebo ztratil čich a neví, že přišel čas.
Místo něj chodí žlutý pes ze statku. Říkáme mu Ondřej Hejma.

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2014 14:58
- Nahlásit

Strejda
neví, že přišel čas Tak a teď jsi Erwinovi prozradil i že už je ta správná chvíle, aby vyrazil.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2014 15:03
- Nahlásit

Strejda
A teď ti nad tím uvažuju, že byly zprávy z dovči a najednou: Sally hárá...takže to už jste nejspíš doma.. Tak došlo mi to...s mírným odstupem, cca dvou dnů
Dneska jsme na potoce potkali místní paní s 50letým postiženým synem a byli nadšení z Worička. Místo, aby si šlapali po svých (jeli vysékat kolem stromů v sadu, ještě až přes celou vedlejší vesnici, s károu, takže si ukrojili hodně velký krajíc na to, jak je dnes zase vedro) tak se posunovali s náma, jak já se zastavovala kokinkovat pejsky Měla jsem vám nafotit, jak měli kluci vražené hlavy přes šprlata u Jersey a lízali jí uši každý z jedné strany hlavy jenže jsem musela poslouchat paní, jak se jim plehní psi i kočky

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2014 06:58
- Nahlásit

Evey
Tak a teď jsi Erwinovi prozradil i že už je ta správná chvíle, aby vyrazil.
Myslím, že to nebude tak horké. Sally je pro něj moc stará. Má okolo sebe jiné krasavice.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2014 14:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jestli jste si někdo byť jen pomyslel, že u nás zapršelo, aniž bych to nechala bez odezvy tak ne, už týden ani h.... Momentálně je bouřka asi milimetr od nás, ale je pravděpodobné, že zase záhadně zmizne, jako se to stalo už asi 15ti jejím předchůdkyňím Včera bylo vedro, ale dneska...tak to bylo něco - už v 10h bylo 32st Na padnutí...Kluci chodí jak lemry, já se snažím alespoň dýchat. Dneska má po skoro 3týdnech odjíždět brácha s rodinou směr Praha, ale ještě se mají u nás zastavit poblahopřát Tomovi k narozkám. Čekala jsem, že budem sedět na mole, ale radši ať zabouří a já ráda poklidím obývák

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2014 21:19
- Nahlásit

worick
U nás začalo pršet až tak kolem 19 hod. , ale žádné přívaly vody... Do té doby dusno k padnutí.

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 06:19
- Nahlásit

worick
Evey
U nás už podruhé v noci pršelo. Byl to takový ten zahradnický déšť. Asi nám to zařídil starosta, protože budou volby.

už v 10h bylo 32st
Bylo asi 25 a byli jsme stopovat. Myslel jsem, že to holky v tom vedru nebude bavit, ale překvapily mne.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 08:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Bylo asi 25 a byli jsme stopovat. Myslel jsem, že to holky v tom vedru nebude bavit, ale překvapily mne. - ty naše trdlíny to moc nebaví nikdy. Zařazuju stopování do programu tak ,,jednou za 10let"...ale jelikož nejsou pažravky, ženou se dopředu, polovinu slaniny klidně nechají v trávě. Očividně nepochopili smysl
akce Pak to přijdou dohledat, až si vzpomenou
Pršelo Tak jen deštík, ale celkem dlouho myslím, že víc jak hodinu. Zapoměla jsem se kouknout, kolik vlastně napršelo(snad mrknul alespoň Tom ) Velké bouřky byly všude kolem.
Evey
V sobotu jedou tcháni do Rýmařova do welness s invalidama - na týden. Netuším, co oni tam budou dělat...v Jeseníkách když jejich maximální chodecký výkon je dopajdat k nám, což je cca 300m

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 17:12
- Nahlásit

sprchlo

mám v Kapse otevřené dveře, Erwin leží pod schody a zírá ven. Je tu mrtvo

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 17:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
sprchlo - koukala jsem a říkala si, jestli to napíšeš dřív ty nebo brácha A nahoře vidím samou bouřku, snad to Evey se Strejdou nesmeteněco se blíží, jsem zvědavá či bude, nebo nebude. Včera to bylo 5mm - říkal Tom. Dneska, když bylo vedro jsem seděla u compu a bloumala po blbinách...jen abych nemusela ven Teď jsem si udělala k obědu vajíčkový salát, neb jsem na něj měla strašnou chuť, Tom dojídal guláš od včera a pak bych měla šlapat s klukama. Ale nevím, co ty bouřky, jestli na nás něco nevleze. Jdu si ještě přečíst noviny, zvedá se vítr. Dnešní činnost venku nula, nula, nic Teda ráno jsem byla s klukama, pak jsem mamce pomohla posbírat pár okurek nakladaček na zavaření a ocvakala jsem uzrálé makovice na dosušení...no ale neplela jsem lautr nic...všude samý plevel po tom, co trochu sprchlo
Dneska jsme přišli k háravé Jersey, brána ze dvora byla otevřená, ale Jersyna nikde. I mne napadlo, jestli nešli na prochajdu, což by odpovídalo tomu, že Worka měl tendence pořád se vracet k železné lávce. Nakonec tam potkal jednoho našeho místního slušného romského spoluobčana a ten, když viděl, že k němu metelí velký bílý pes, chudák ztuhnul a ani se nehnul. On nás nezná. Tak jsem volala, ať se nebojí a jasně: Worka si ho asi spletl s páníčkem Jersey a myslel, že se s ní vrací. A měl pravdu, byli venku. Naštěstí se ale vraceli, až když kluci už byli za rohem a neviděli je, jen já. Honem jsem šlapala, aby to nějak nepoznali. Očividně měli zájem velký, Berry stál a kňučel u brány, Woriček pobíhal a hledal tu stopu

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 18:04
- Nahlásit

worick
Buď v klidu. Všude kolem prší či pršelo. U nás nic, jen dusno. A zase můžu lítat s konví ...
V sobotu jedou tcháni do Rýmařova Nebýt tak vedro, tak by ti mohli vzít maso z toho odkazu co jsem ti posílala. Co ty plíce, podařilo se ti je usušit?

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:36
- Nahlásit

worick
snad to ... nesmete
Šlo to kolem. Jen to vypnulo elektriku.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:04
- Nahlásit

Evey
Co ty plíce, podařilo se ti je usušit? - začnu od konce....snad jo, vypadají suché, přes to je mám radši v mražáku a vytáhnu si vždycky pár z pytlíku třeba, když jdu kluky česat.
To maso mne napadlo zrovna, jenže jedou autobusem a to počasí...to by nešlo
Já si vás na ,,bouřkách" nezvětšila, ale nezapršelo nakonec? U nás 4mm....dobré něco
Teď dumám nad výletem, protože dnes je snad jediný den, kdy by to šlo. Je(alespoň u nás) pod mrakem a podle map to vypadá, že i všude kolem. Jen musíme rozhodnout kam, což není jednoduché vzhledem k tomu, že pořád hlásí ty bouřky Zítra má být míň mraků a ve čtvrtek pro změnu pršet(i když víc to vidím zase v Čechách)No a na víkend už vedra

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 14:52
- Nahlásit

Nedávno jsme tady pochybovačně psali o odkazu, který sem dal Yura. Šlo o pomatený článek v novinách a zvlčilé berňáky. Chodský pes je podobná povaha jak berňák. Moji známou pokousal její vlastní choďák. Pes už není a známou dnes pustili po týdnu z nemocnice. Je to pech.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 18:06
- Nahlásit

Chodský pes je podobná povaha jak berňák

myslíš? Choďák je nestabilizovaný plemeno, setkala jsem se s nimi párkrát a každý zcela jiný. Ten jeden měl takové problémy, že si při chlemtání s kaluže přišlapoval jazyk ..

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 19:25
- Nahlásit

worick
přes to je mám radši v mražáku Tím se nic nezkazí.
Strejda
Moji známou pokousal její vlastní choďák. A ví se proč? Nebyl nějak nemocný?

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 21:11
- Nahlásit

Evey
A ví se proč? Nebyl nějak nemocný?
Ještě je na to brzy, abych se ptal.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 21:43
- Nahlásit

Strejda
Drakopes
Chodský pes je podobná povaha jak berňák..... myslíš? Choďák je nestabilizovaný plemeno - Ája má pravdu - choďák není uznané plemeno a i když tuším, že v tom bude i nějaká lumpárna a politika...přesto si myslím, že na tom něco bude, že ho zatím FCI neuznalo...
A to chceš říct, že ji vlastní pes pokousal tak moc, že musela být týden v nemocnici?! To mne teda děsíš tam opravdu muselo být něco hodně špatně Většinou to bývá nádor na mozku
Byli jsme ve Ždánickém lese a zmoknuli jsme trochu a to až 200m od auta Když jsme tam jeli, ve Vracově byla průtrž, ale než jsme tam dorazili, už to přešlo i tam.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2014 06:27
- Nahlásit

worick
Drakopes
Choďák je nestabilizovaný plemeno
S několika jsem se setkal a setkávám. Všichni jsou vyrovnaní pohodáři. Ale je jich málo na to, abych mohl tvrdit, že jsou takoví všichni.

A to chceš říct, že ji vlastní pes pokousal tak moc, že musela být týden v nemocnici?!
Porval ji až na kost. Šití, obava ze zánětu kosti, antibiotika, ..., naprd.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2014 06:32
- Nahlásit

Včera večer jsem s Barbínou zkoušel aport. To ji vůbec nejde.
Hodli jsem jednou, dvakrát, Barbína aportovala. Hodil jsem potřetí, čínku vzala Sally a odnesla ji pryč.

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2014 07:08
- Nahlásit

Strejda
Ještě je na to brzy, abych se ptal. Jestli ho nenechali pitvat, tak stejně asi neví.
Hodil jsem potřetí, čínku vzala Sally a odnesla ji pryč. Asi se na to nemohla dívat.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2014 07:14
- Nahlásit

Hodil jsem potřetí, čínku vzala Sally a odnesla ji pryč.
Takhle probíhalo cvičení Nílouška. Alfréd vstal, odsunul ho stranou a požadovaný povel předvedl. A bylo po cvičení.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2014 17:30
- Nahlásit

Zase leje. Včera akorát začalo cca o hodinku později. Erwin ostrým štěkáním dával najevo svou nespokojenost s počasím, teď leží okázale uprostřed místnosti hlavou ode dveří. Normálně, když nechám otevřené dveře na ulici, pozoruje provoz venku. O kanály se nikdo asi nestará, takže voda se valí proudy dolů z kopce, včera bylo místy až ke kotníkům.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2014 18:00
- Nahlásit

Drakopes
O kanály se nikdo asi nestará
- neuraž se, není to na vás konkrétně ale všeobecně, je to jen povzdech. U nás to takhle bylo odjakživa, co pamatuju: přišla průtrž a my z okna viděli, že valí voda, kanál nebere, takže prostě kdo mohl, i my děcka, vzal pláštěnky, motyky a letěl prohrabávat stružky, aby voda netekla lidem do baráků, ale třeba po silnici, či se to prokopalo kde bylo potřeba a šlo to do příkopu. Už to začíná pomalu i na vesnicích: všichni čumí z okna a nadávají, že tam to teče, tam to není vyčištěné, prokopané.....ale nikdo nezvedne prdel a nejde to prostě udělat. Myslím to konkrétně tak, že když se mi bude valit voda k baráku, nebudu na to čumět a čekat, že se stane zázrak a půjde mi to někdo zachraňovat, ale prostě to poletím já řešit sama.
První bouřky šly těsně vpravo, teď nás lížou těsně zleva. Kdyby jsi od nás spustila kolmici dolů na jih, tak se to prostě přesně plazí u ní a k nám na tu čárku v šíři milimetru to prostě nevleze

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2014 02:21
- Nahlásit

Tady dneska práskalo několikrát. Ale kupodivu to rychle přecházelo. Dokonce jsem dvakrát ani nestihla vypnout počítač a bylo to pryč. Ale v jednu chvíli lilo strašlivě, nicméně míň než minule, kdy za cca 10 sekund byly menší kamínky o výšce 3 cm pod vodou. Koukala jsem, jestli mi nezatéká zase, ale ne, nezateklo. Tak jsem spokojená.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2014 10:47
- Nahlásit

Vlčáčková
u nás začalo pršet kolem půlnoci, asi ne moc, ale dlouho a napršelo krásných 9mm Jsem asi jediná, kdo z toho má radost ostatní frflají, že je léto a každý den prší a mají kopat brambory a cibule jim shnije. Já jsem ráda, že mi konečně po mnoha letech nezaschnuly kytky už v polovině léta a ještě pořád to tu kvete(jsem si vzpoměla, že jsem snad dva měsíce nefotila ) Až půjdu lesem a v příkopech bude sem tam nějaká voda...teprve budu spokojená

V neděli nám přivezli dva 40cm jesetery. Tom mne přesvědčoval, že mu je ukazoval známý a krásně mu plavali u hladiny(to jo, jestli měli metr a rybníček půl metru hluboký ) Já jsem koukla na NET a: jsou to jeseteři, jako jsme už měli, žuchnuli ke dnu a měsíce jsme je neviděli Bože...se taky nechá nachytat a nepřemýšlí o tom Je to jedno, nijak závratná investice to nebyla, cca 500Kč za oba, ale radši bych ryby, co vidím alespoň u krmení Sháním slunečnici pestrou, ale tady se sehnat nedá. Buďto u Bratislavy, nebo v Jižních Čechách.

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2014 16:03
- Nahlásit

worick
Sháním slunečnici pestrou Než jsem si to dala do googlu tak jsem nechápala proč sháníš pro jesetery slunečnici.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2014 18:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
proč sháníš pro jesetery slunečnici. - prd pro ně, pro sebe
Měla jsem naplánováno, že nás odpoledneTom vyhodí v dolní vedlejší vesnici (Louce) a pošlapem domů, cestou se zastavíme v pekárně na čerstvý chleba a zajdem až do horní vesnice pro klobásy k řezníkovi...neb jsem dostala (už včera ) strašnou chuť na domácí lečo(na pánev hodit opražit klobásu na kolečka, kmín, na to cibulku na kolečka, česnek, papriku, rajčata. Sůl, pepř. A rozmíchat v tom vajíčko. A hotovo ) jenže když už se chystal vyrazit, začalo pršet. Takže změna a šlapali jsme až za dvě hoďky. Musela jsem změnit trasu, neb jsme už řezníka skoro nestíhali, tak první nahoru k řezníkovi a pak dole do pekárny a zpátky domů. Celou dobu nad horama vyčuhovala bouřka. U posledního baráku sem viděla, že už na kopci prší. Pohnala jsem kluky, že jako nemusíme zmoknout 100m od baráku. Jen jsem doma zavřela za sebou dveře, tak liják. Bouřka už ale ne, ta se tradičně rozpadnula. Ale neva, i tak dobré. Dneska od půlnoci už je to celkem 14,5,mm Už jen mrholí, tak letím do zahrady pro zeleninu, za chvilku dorazí Tom, tak ať můžem povečeřet v nějakou normální dobu, ne jako to teďka pořád vychází kolem 22h večer...pak nemám být jako prase Jenže jak večeřet dřív, když obědváme cca v 15h, pak vypadnem a nevrátíme se do baráku ze zahrady či prochajdy dřív, jak 21.30

<< 1 ... 684 . 685 . 686 . 687 . 688 . 689 . 690 . 691 . 692 . 693 . 694 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání