Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 684 . 685 . 686 . 687 . 688 . 689 . 690 . 691 . 692 . 693 . 694 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2014 16:33 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Pitipa
Máme už třetí venkovní berňačku, ale odkdy má být sama venku poradit neumím.
Sally přišla do domácnosti bez psa a chtěl jsem to udělat podobně - nechat ji doma a postupně převést na venkovního psa. Chovatelka, od které ji máme, nás přesvědčila, že pro ni bude lepší, když bude hned venku. Myslím, že to Sally tehdy přijala velmi klidně. Ale ona je drsňák.

Neli k nám přišla, když už jsme měli Sally. Byla domácí pes a spala s chovatelem v posteli. Přišla k nám, když jí bylo půl roku. Chovatel ji nechtěl dát zájemci a zůstala u něho dlouho. Od prvního dne u nás byla venku, ale dvě noci jsem s nimi spal v kotci.

Barbie jsme si vzali v zimě, tak byla se Sally doma, dokud nebylo teplo.

3 km na 3,5 měsíce je asi dost. Ona to zvládne, ale bude často odpočívat a zařizovat si svoje záležitosti. Dog tracking to teda nebude.

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2014 09:13 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Pitipa - myslím, že co člověk, to jiný názor (a jiný průběh zvykání si)... a žádný z nich není špatný... nakonec to taky zvládnete a dobře to dopadne, uvidíš! My jsme měli Kess doma od sedmého týdne a s námi doma zůstala tři týdny... ale bylo to spíš tak, že tu jen spala, jinak měla volný přístup z domu na dvorek - dovezli jsme si ji v létě, takže bylo všude otevřeno... když jsme po třech týdnech poprvé nechali spát Kess venku v její nové boudě, ona byla s našimi ponožkami (co nás měly připomínat) úplně v pohodě, zatímco já v noci nespala, obrečela jsem to a pořád jsem lítala od okna k oknu koukat, jestli je všechno v pohodě... - Kess je venku raději než uvnitř... má několik svých oblíbených míst (odpočívadel), na která jsem jí umístili deky a koberce, aby neležela na "studené zemi" Do kuchyně i obýváku za námi chodí především v létě, kdy je vstup otevřený, ale využívá toho zřídka, většinou jen když vařím - jinak jsme hodně venku, ať v létě, nebo v zimě... když přijedeme z práce, chodíme na prochajdy... ne moc daleké, ale aspoň pravidelné... v zimě Kess taky bereme dovnitř, ale je tu na ni moc teplo, není tu moc ráda...

no a co se procházek týče... říkal nám náš pan vet, že na procházky na nová a cizí místa máme chodit až po očkování ve 3. měsíci... aby nedostala Kess nějakou nemoc, zatěžovat pozvolna... větší okruh až tak v půl roce

Pitipa
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2014 16:46
- Nahlásit

Strejda + Kessie

Díky za zkušenosti.

Myslím, že v tom věku 3,5 měsíce si dáme tedy jen tak 2km procházku maximálně, ať jí zbytečně nepřetěžujeme. Momentálně má stejně fázi "jak vidím obojek, prchám", takže je otázka, jestli jí už stihnem naučit na obojek a vodítko do té doby.

Jak jsou teď horka, tak když jsme na zahradě, tak Saša za chvíli sama běží ke dveřím, aby nám tupcům naznačila, že doma je přece mnohem líp (= studenějc) , ale až bude normálnější počasí, tak si taky myslím, že bude venku ráda, ne-li radši než vevnitř. První dvě noci jsme spali u ní v obýváku, ale teď už tam spala dvě noci sama a bylo to úplně bez problémů, takže to přespávání venku by pak snad neměl být problém - že je zahrada součást domova už celkem chápe, myslím.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 13:01
- Nahlásit

Co vás všechny vyplavilo?!? Nás jen ráno jedna malá bouřka - 2mm

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:41 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Včera večer velká bouřka - brblala hodiny, než konečně začlo pršet. Slejvák byl pořádný, ale teplota lezla dolu velmi neochotně. Pomalu to nebylo ani na větrání. Ale ráno bylo aspoń dvacet.
Dneska začlo pršet před polednem, lehce jsme zmokli při poledním venření, teď je venku jak v prádelně při vyváření cejch.
Jsme zalezlí v Kapse a vylezeme ven až večer

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 18:55
- Nahlásit

Drakopes
Včera večer velká bouřka.... - mamka se ptala, jestli volal brácha, jestli má v Praze bouřky. Viděla jsem radar tak jsem jí říkala, že to by mu strach nedovolil Tu se celý den bouřky ploužily kolem, jedna milimetr zleva, druhá - milimetr zprava a tak pořád dokola Trochu z toho kaplo, za dnešek celkem 4mm. Ráno v telce říkala: při bouřkách přívalové srážky až 40, někde až 50!mm. Říkala jsem, že my nejsme nenažraní, stačila by nám, byť jen polovina...vzhledem k tomu, že jsme na dnešek měli hlášeno cca 12mm Včera bylo u nás fakt na zdechnutí: 36st. Plevel v zelenině jsem šla motykou zkopávat až kolem 18h, přes to jsem měla ksicht rudý jak šumické tele a stékaly mi po něm čůrky potu - Tom se mi řehtal, že to pocení ,,jen" na ksichtě, máme asi v rodině(potí se tak mamka, brácha i obě tety-dvojčata ) Po 19h jsme šly k sousedům vydráňat moruše na marmeládu(měli jsme to trochu domluvené předem ) Jenže sucho, co neopadalo samo, sežrali ptáci, takže slabota. Nakonec tchýně sběhnula ještě k druhému sousedovi, jestli můžem otřást i jeho takže jsme ,,vytěžili" kyblík a doteď jsem vařila (jen 2h jsem odcvakávala nůžkama stopky ) cca 6l marmelády. Tom byl na cestách. Já jdu ještě vařit klukům večeři, dělat si ze zbytku moruší zmrzku a Tom půjde s klukama(nejsem si jistá, jestli Berry půjde, včera na potok se mnou a Woričkem ani nechtěl, pajdá a pajdá )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 19:07
- Nahlásit

Ahoj všichni, zdravím po dlouhé době....jindy alespoň čtu, ale teď nějak nestíhám ani to .

Kočičák se s Bárníkem už docela snáší - sem tam si i hrajou, ale nerozlučná dvojka z nich asi nebude...

Dnes byl Luky na přeočkování kocoura a jelikož Barneymu už nějaký čas kape z pindíka krev, vzal ho s sebou taky.

Abych to shrnula, kočka má nejspíš vše, co může mít: kýlu, nesestouplé jedno varle a svrab a z Barneyho je pravděpodobně prostatik. Musíme ještě na sono, ale všechno tomu nasvědčuje...

Toť naše novinky

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 21:14
- Nahlásit

Drakopes
lehce jsme zmokli při poledním venčení
Doprovázel jsem členku rodiny (tu skoro nejmenší) do zdravotnického zařízení (do Motola). Těch pár kapek uschlo hned po dopadu na zem, ale prádelnu máte v tom hlavním městě opravdu velkoryse dimenzovanou.

LuckaM
z Barneyho je pravděpodobně prostatik
Není na to mladý?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 23:47
- Nahlásit

Když jsem dneska jela do Brna, po cestě v lesíku jsem myslela, že začíná bouřka. Velké kapky jako kráva a foukání převeliké. Jak jsem vyjela z lesa, přestalo to a v Brně Sluníčko. Když jsme se vraceli z Brna, už v lesíku taky svítílo, jen silnice byla ještě mokrá. A bouřka přímo k nám nedorazila. Tak nevím, co ten strašidelný lesík vymýšlel, zase. Jakoby si nemohl vystačit se serpentýnami, kopcem a jedním místečkem, kde je věčně náledí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 00:01
- Nahlásit

Dneska jsem vyrazila do Brna. A zapomněla jsem si klíče od branky v zámku... Dojedu zpět, hledám klíče a ony nikde! Po pár minutách jsem to nevydržela a fakt že jo, byly v zámku nezamčené branky. Holt, než jsem naložila 3 psy, zapomněla jsem na ně.

Osiny u tří psů - tlapka, oko a ucho - mě stály asi 3 000! Svině jedny píchavý. Chytili to dva útulkáčci a moje Sabinka. Ta ji měla v uchu. Jinak Punťa chudáček v OKU! Týden jsme to léčili. A Beníček, jako kdyby toho neměl málo s tím Cushingem a jinými problémy, to měl zapíchnuté v pacičce. Dneska jsme vyndali poslední část. Minule se snail pokousat obě vetky, dneska už ho to asi tak nebolelo, tak se jenom lepil na mě. Taky měl pro sichr náhubek, tak věděl, že toho moc nenadělá.

Psala jsem sem, doufám, že má Beník Cushinga, že jo? Tak ještě asi 6 dní a má vybraných prvních 30 prášků Vetorylu. Stály 1 800 Kč! Takže za týden nejspíš znovu vysolím přes 2 000 za ošetření a nové prášky na další měsíc. Domnívám se, že je s tímto onemocněním neadoptovatelný. Navíc je škaredý, jak má od něho hnusnou srst. Potřebuje zvýšenou péči o ní, kterou já teda moc nezvládám. Takže toho tu asi budu mít už na furt.

Naše sdružení už se taky směle zařadilo mezi dlužníky na veterině. Máme tam 44 000 dluhu. V Praze. Tady v Brně všechno platím ze svého, tak tady teda nedlužíme nic. Ale budeme mít nové logo, tak hurá, spoň nějaká pozitivní zpráva. (Teda až na to, že se mi to moc nelíbí. Myslím: že bude změna.)

Když jsem vycházela z ordinace, byla plná čekárna. Za mnou se totiž zpravidla vytvářejí fronty, bo s jedním psem zpravidla nejdu a jsem tudíž v ordinaci dost dlouho (třeba i 1,5 hodiny - minule). Takže: když jsem vycházela z ordinace byl tam přenádherný berňáček. Nicméně se mi zdál nějaký krátkosrstý. Je nějaké plemeno, které je přesně takové jako berňák, ale krátkosrsté a jakoby kostnatější? Ten Apelz.... pes, že?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 00:02 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Sice je můj příspěvek mimořádně inteligentní, ale dvakrát tu být nemusí, takže jeho druhou verzi tímto mažu...
Nějak to blbne, původně jsem myslela, že to tady nebude ani jednou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 06:46
- Nahlásit

Vlčáčková
hlavne, zes je svine objevila a sou venku... jak jde vubec k te osine prijit? z pole?

svycarsky pastevecky mozna taky vypada podobne ale je kratkosrstej

a jak to, ze dluzite? bych rekla, ze ty zakroky platite az kdyz ma sdruzeni penize, ale neni to tak?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 07:28
- Nahlásit

jak jde vubec k te osine prijit?
třeba i cestou po chodníku u nás téměř v centru Prahy. Naštěstí se Erwinovi chytají jen do chlupů a jediný problém s nimi mám, že jdou špatně z koberce - vysavač ani s rotačním kartáčem je nevezme.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 07:34
- Nahlásit

Drakopes
tak to je mnohem vetsi riziko, nez sem myslela...

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 08:56
- Nahlásit

S osinami zatím tedy problémy naštěstí nemáme... ale je dobrý o nich vědět a být připraven...

Jak včera hlásili ty vichřice a v televizi ukazovali jak bouřka řádila a lámala stromy v 20km vzdáleném Slavkovsku, tak u nás opět vůbec nic... ale v noci trochu napršelo... jen asi deset minut, zahradnický... ale díky za to! Vzduch se trochu pročistil a teď je tak krásně dýchatelno už od brzkého rána... to je paráda!
LuckaM - tak je to i u nás teď, co Mikulda vyrostl, spíš se snáší... vědí o sobě, patří k nám oba, ale už si spolu nehrají, maximálně se k sobě tulí v krizových situacích (třeba při bouřce nebo při ohňostrojích)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 09:00
- Nahlásit

Strejda
taky si říkám, ale někde jsem četla, že zvětšenou prostatou trpí psi už od 5ti let. Barneymu je něco málo přes 4 roky. U venkovního psa je to těžko zjistitelné, jestli má v moči krev. Párkrát ale ležel na chodbě a pár kapiček takového růžového čehosi tam měl (to třebas už před půl rokem), ale teď jsme na chodbě objevili úplně červené kapky, tak jsme to začali řešit....uvidíme po tom sonu...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 20:56
- Nahlásit

cernej caj

jak jde vubec k te osine prijit?
Z vlastní zahrady, drahá, z vlastní zahrady. Na terase přede dveřma. Nemá to povrch, jen makadam. Skrz to každý rok roste něco jiného. Jedno vytrhám, vyčistím celou terasu, a za tok je tam něco shola jiného. Letos svině s osinami. Ale už jsem se domlouvala, že by mi to přes léto předělali na zámkovku. Se mi sice nelíbí, ale lepší než ten pažit, pořád.

a jak to, ze dluzite? bych rekla, ze ty zakroky platite az kdyz ma sdruzeni penize, ale neni to tak?
No a já bych řekla, že bychom na veterinu měli chodit, až když má sdružení peníze. Snažím se to psiska naučit, zatím se moc nedaří.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 22:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Vlčáčková
No koukám,...člověk tu chvilku není a tady samý marod S osinama problém moc nemáme: jedna Woričkovi tehdá mezi prstíkama vyhnisala sama...všimli jsme si, až si lízal vytékající hnis Berrynek měl zase jednou zabodlou v hrudníčku - taky trochu zahnisla, ale jen boláček, nic hrozného. U něj bude taky větší problém s tou prostatou, i když ťuk, ťuk, teď mám pocit, že dobré(nijak divoce se neolizuje)
Dneska jsme nebyli doma. Celý den na cestách, v Hradišti a ve Zlíně u zubařky. Včera byl Tom s těma klukama večer na prochajdě a hlásil, že jsou jako družstvo invalidů: Toma bolí ramena(měl problém držet Worička) Berry se táhnul 30m za nima a pořád na něj čekali, Worka taky nějak šmatlinkal...myslela jsem, že těma horkama. Ráno jsem čekala, jak hroznému pajdovi Berunkovi, ta noha snad upadne a on prosím hopsá jako by nic, letí dopředu, nadskakuje z vesela, jak frajer. Zato Woriček se sotva dopotácel do pracovny, skákal o třech(opět přední levá) a vůbec vypadal, jako by ho přinejmenším srazilo auto Ani mléčko s rohlíkem nechtěl (to dostávají teďka ráno proto, aby do něj Berry dostal sirup...trošku, sotva 2dcl) Stejným způsobem jsme obcházeli potok - Berča pobíhal, Woruška se sotva vlekl 10m za náma, ani slepice přes cestu ho moc nevzpružila. Vzhledem k Berunkovu chování to vypadá, že huskyna Jersey se rozhárala No a přijedem večer domů a už nemůže zase chodit ani Berry a Worka snad ještě horší....mám podezření, jestli nezdrhnuli za Jersey Jestli ráno najdu někde díru v plotě, tak mně asi klepne Ale možná zase jen někde kopali
Už ani nevím, či jsem sem psala, ale na víkend plánuju velký celodenní výlet na Vranov...což mi ale ti dva pajdi hatí Hlásí celkem slušné počasí, žádná vedra, voda tam je...tak jsme to tam chtěli poobcházet. Byli jsme tam asi dvakrát na dovče s našima jako děcka - tudíž za hluboké totality a zajímalo by mne, jak to tam vypadá teď Ne, že bych si z toho tedy něco pamatovala snad jen trochu to místo, kde jsme měli chatku v kempu...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 01:19
- Nahlásit

worick
Byli jsme tam asi dvakrát na dovče s našima jako děcka
Taky jsem tam byla skoro jako děcko. Ale už přece jen za dospěla a s kamarádkou, vyhrála jsem pobyt pro dva, tak jela za trest se mnou. Teď jsem se tam dostala po cca 25 letech, když jsem projížděla přes za paní, od které mám Sabinku. Tam i zpátky, bo mi hlídala po dobu pobytu v Jižních Čechách 3 psy. Její 2 kocouři pro hlídání pochopení neměli, ale šeltička ano, ta si se Sabinkou moc rozuměla.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 03:03
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/krimi/341764-dva-bernsti-sal asnici-zautocili-na-zenu-skoncila-v-nemocnici.html - doporučuji i názory čtenářů - píše Yura

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 03:58
- Nahlásit

Drakopes
To byla na cizím dvoře???

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 06:08
- Nahlásit

Drakopes
doporučuji i názory čtenářů Mají pravdu, článek je naprosto pomatený.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:26
- Nahlásit

Yura.Drakopes
Ten článek napsala nějaká brigádnice v zácviku.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jak tam všichni píšou, že na pozemku jsou to hlídači...no možná, když by byli dva. Pochybuju, že Berunek by nějak hlídal Třeba můj brácha, kterého vidí párkrát do roka, si v tichosti otevře bránu a jde dovnitř, Berunka ne, že nevyběhne proti němu, ale většinou se ani nezvedne, aby zjistil, kdo to je Ale faktem je, že to nechává plně na Workovi, který to jde osondovat. Je sranda ho sledovat: popoběhne k příchozímu zhruba na 20m. První třepe ocáskem pak, když si není jistý, kdo to je, ocásek zastaví a stáhne dole a nervozně popojde proti návštěvníkovi. Když ho nezná, jen tak postává a nedůvěřivě kouká a je vidět, že je bezradný a vůbec neví, co má dělat ale nechá ho projít kolem, jen se šourá pomalu za ním. Pokud osobu pozná nadskočí, štěkne, hodí ocásek nahoru a s vrtěním se šine k němu A Berunek celou tu akci pozoruje a čeká, jak se to vyvine, stejně jako já za oknem

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:44
- Nahlásit

worick
No tohle. Moji smetáci kolektivně letí proti osobě (známé či neznámé, to je celkem fuk) a kolektivně řvou.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2014 16:55
- Nahlásit

No kde by jste si tak tipnuli...že neprší? A očividně už ani nebude, všechno se to před náma rozpadlo a rozpadá http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/ data_jsradview.html?lat=48.879&lon=17.521&nselect= 10&rep=3&add=5&update=2&opa=3&resize=0

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2014 18:35
- Nahlásit

worick - myslela jsem na vás a říkala si, jestli u vás lije nebo ne... když už to přišlo i k nám... bouřka trvala jen dvě minuty a stihla napáchat pořádnou škodu... "rupl" nám strom - meruňka - přímo do záhonků... a to ani moc nefoukalo...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2014 20:22
- Nahlásit

Kessie
Meruňka? To asi i s meruňkama, nebo už máte sklizeno? Bábiny teprve začínají zrát..

Tak, jdu teďka večer s klukama k mamce, kouknout na Elu a zpátky jsem to vzala kolem těch sousedů, co jsem od nich měla moruše, dát jim za ně alespoň kafčo. A tak už jsme to protáhnuli kolem potoka k vedlejší vesnici. Jsme zhruba na úrovni našeho baráku na druhém břehu a Berry si totálně, ale totálně posr...rajťasy tak, že se vrtěl a snažil se té hrůze utéct. zatáhnula jsem ho do potoka, stála jsem na kamenech a šplíchání jsem mu to snad 5minut vymývala Jakž takž se to povedlo. Pak jsme přešli potok po visuté lávce a na druhé (teď už naší) straně jsem Worku pustila, ať si tam polítá po těch loukách. Cupital, cupital a pelášit začal až do té zahrady, co jim ji vždycky probíhá. Doufala jsem, že tam nejsou. Když jsme se blížili i my s Berrym, tak jsem sondovala, že tam opravdu nikdo není a dobře i tak, protože zezadu od náhonu se ozvalo Workovo poštěkávání co dělá, když něco žene. Do toho jsem od koupáku uslyšela motorku, tak jsem jen trnula hrůzou, aby to něco nehnal směrem k silnici, protože je tam zbořený plot. naštěstí jsem viděla, že už neběží, ale se pomalu šourá směrem k nám a motorka jela na druhou stranu. Ale vyjel odsud soused na kole a ptal se mně, jestli měl Worka i hubu od krve. vyvalila jsem na něj oči, kdy jako?! A on, že minulý týden navečer, jak jsme šli po té bouřce(šli jsme něco k mamce, už nevím proč) Worka tam lítal, slepice tam byly to vím, ale nic neřvalo. I jsem se byla schválně kolem jejich kouknout, jestli tam někde slípka neleží, protože tam byl delší dobu, ale naviděla jsem. A ten blb jim zakousnul tu jednu kačku, toho indického běžce, jak jsem tu už vzpomínala...že to hrozí no tak je po něm A pán to viděl a ani na něj nevyběhnul, ani na mne. Kdyby to hned řešil, mohla jsem ho s kačenou zmlátit:madjenže prý nebyla hned mrtvá, zabil ji až za dva dny, když nevypadala, že to rozchodí) Já ho doprčic u toho nikdy nepřistihnu. I pán teda říkal, že bylo úplné ticho, že to jen viděl přes plot. No nic, dlužím mu velkou omluvu a 250Kč, jenže to kačce už nepomůže...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2014 20:56
- Nahlásit

worick
Dnes jsme zrovna s Lukym ty indický běžce řešili, když jsme procházeli zahradou a tam slimák na slimákovi...

worick
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2014 11:47
- Nahlásit

LuckaM
Dnes jsme zrovna s Lukym ty indický běžce řešili - my zjara právě taky, ale bohužel by u nás měli kratší životnost, než ti slimejši On by jim před náma nic neudělal, ale by je honil jak nadmuté kozy a chcíply by na totální vyčerpání a hlady, protože by neměli ani čas, sežrat ty slimáky
Dneska jsem mu před odchodem na potok připoměla, že mi pán žaloval, že udělal bolino kačence a tudíž nebude lítat a půjde pěkně se mnou, jinak pošlape u nohy. Šel vzorně a nelítal, vůbec slepice neobíhal. Mám takový dojem, že dobře věděl, o čem mluvím

<< 1 ... 684 . 685 . 686 . 687 . 688 . 689 . 690 . 691 . 692 . 693 . 694 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání