| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 10:37
- Nahlásit
Drakopes
bolí mě koleno - říkala jsem Tomovi, ať upíjí Berunkovi apto sirup třeba mu to pomůže. On je posera, on by si neupil, i když jsem mu říkala, že ve složení nic vyloženě ,,psího" není
Berunkovi opravdu zabral, už nekulhá, jen než to rozejde trošku, ale věřím, že i to přejde
Ta Dášena je celá nějaká pokazená:down neska v noci klid, ovšem na potoce se z ní Beruna mohl zvencnout, už i Worka po ní zkoušel skákat, ona je odhání.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 11:37
- Nahlásit
worick
pán je lesník a viděl, že Worka žene zajíce, ke všemu u nich v zahradě Nevím, jestli viděl i to, že ho nechal
Kdyby pán držkoval, tak mu řekni, že si má držet zajíce minimálně 200 metrů od zástavby a má ho tam mít na volno.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 13:37
- Nahlásit
říkala jsem Tomovi, ať upíjí Berunkovi apto sirup
ta lidská verze se jmenuje Hyalgel, mají ho normálka v lékarně, je to sirup s pomerančovou příchutí a zabírá
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 14:22
- Nahlásit
Tfuj, dusno. Asi bude zase slejvák, jako včera.
Nepřijímáme psí návštěvy. Elza má rýmu a nechce si nechat vysvětlit, že fena s rýmou nemůže ležet na studené dlažbě.
Jo a nejde mi sporák, při vaření oběda v něm něco bouchlo, zasmrádlo a vyhodilo pojistky. Velmi mě urazila otázka co jsem s tím prej udělala?
worick
říkala jsem Tomovi, ať upíjí Berunkovi apto sirup Tak mu kup ten koňský Alavis.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 15:07
- Nahlásit
Evey
Jo a nejde mi sporák, při vaření oběda v něm něco bouchlo, zasmrádlo a vyhodilo pojistky - jo, to vyloženě potěší
že fena s rýmou nemůže ležet na studené dlažbě - kde se nastydla v takovém vedru? U nás by teda studenou dlažbu nenašel. A s tím vedem máš pravdu: je 29st i když dost pofukuje. Je polojasno a z jihu se valí bouřková mračna - za půl hoďky vyrážíme nedaleko na výlet a doufám, že nás to tam nechytne.
Drakopes
ta lidská verze se jmenuje Hyalgel....říkala jsem Tomovi, ať upíjí Berunkovi apto sirup Tak mu kup ten koňský Alavis. - budu ho obědnávat tomu Berynkovi, tak ať si lokne. Ten psí má víc účinné látky tuším
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 15:32
- Nahlásit
worick
už hodinu prší - nijak prudce, spíš vytrvale ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 15:57
- Nahlásit
Evey
nechce si nechat vysvětlit, že fena s rýmou nemůže ležet na studené dlažbě
Feny s rýmou si většinou nenechají poradit. To znám.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 17:09
- Nahlásit
Strejda
Feny s rýmou si většinou nenechají poradit. To znám. To víš, ženský ...
worick
kde se nastydla v takovém vedru? Ona se ráda opaluje a když usoudí, že už je dostatečně horká, tak akorát na samovznícení, tak jde zase pro změnu domů, právě na tu studenou dlažbu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 17:34
- Nahlásit
To znám. To víš, ženský ...
Ono to asi nebude jen pohlavím ... Erwinovi taky nevysvětlím, že když příjdeme promáčení z venku, že ta dlažba není nejvhodnější
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2014 18:53
- Nahlásit
Drakopes
Tak nás to tam dvakrát trochu chytnulo: na začátku jsme museli chvíli počkat s vysedáním z auta a na konci jsme do něj akorát stihnuli doběhnout Co myslíte u nás? Ani kapka Volal brácha, že to viděl na radaru. Koukla jsem sen taky a málem mne klepla pepka, jak se v té obr bouřce přes půl Moravy zase udělal ,,průliv", který přešel pěkně rovnou přes nás. Slušně se mé rozpoložení nedá popsat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2014 09:45
- Nahlásit
worick
Koukla jsem sen taky a málem mne klepla pepka, jak se v té obr bouřce přes půl Moravy zase udělal ,,průliv"
Jsem v Čadci. Celou cestu jsem jel v hustém dešti a tady leje. Jelo se v tom blbě, ale Tobě bych to přál.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2014 10:00
- Nahlásit
Strejda
Jelo se v tom blbě, ale Tobě bych to přál. - no...jezdi opatrně, na cestování to není bůhví co A děkuju, prší Ale bála jsem se to napsat Hlášeno na dnešek bylo třicet mm. Do rána mělo napršet 20mm. Nenapršelo nic. Začalo pršet až v 7h ráno a zatím máme 10mm. Držte nám palce, ať je to co nejvíc.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2014 17:18
- Nahlásit
Zdravím vás.
Dneska ráno jsme se vrátili z cesty domů.(teplotní skok -30 st.)
Evey
Na šestnáct štěnat jsem připraven rozhodně nebyl.
Myslím,že bych přivítal tak max. jedno a to fenku.Pochopitelně bych si jí hned nechal a bylo by po starostech.(domácí samochov)
worick
Momentálně je tady teda silná bouřka a leje.Což se mi tedy vůbec nehodí. (Drakopes -to koleno to vědělo už ráno.)
Sekám přerostlou trávu,čistím bazén a ještě si hraju s Barunkou.
Vzal jsem si na zahradu jen tak do ruky pár rajčat,posolil si je a jedl je.
Barunka je nikdy nechtěla.Až teď.
Pořád prosila a žadonila.
Tak jsem jí je postupně dal všechny a ještě došel pro další.Je na ně úplně naklepaná jak na maso.
Nevím co se jí stalo,že změnila chutě.
(břicho jí ale neroste).
Tak uvidíme.
worick
Napadlo mě,jak Dášena stále utíká i během hárání.
To ještě neměla nikdy štěňata?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2014 17:55
- Nahlásit
Barunka je nikdy nechtěla.Až teď.
To víš, Erwin je velký vzor, říkala jsem pořád, že je lepší než nějaký od Hulína ... )
Erwinovi nosí děti cheeryrajčátka a hází mu je jako piškoty rovnou do tlamy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2014 20:03
- Nahlásit
Tá ta
Momentálně je tady teda silná bouřka a leje- tak to bych ještě brala Ale ať neremcám napršelo 23,7mm...což je na naše podmínky úžasný výkon a hlavně, už je to i na zemi poznat
Napadlo mě,jak Dášena stále utíká i během hárání. - Dášena po tom, co ji poskákalo půl vesnice měla prý zánět dělohy a je vykastrovaná - vykastrovaná tak, že hárá, ale dělohu nemá, takže štěnda mít nemůže Bo to už by je měla 10x
Tak jsem jí je postupně dal všechny a ještě došel pro další.Je na ně úplně naklepaná jak na maso
Drakopes
Erwinovi nosí děti cheeryrajčátka a hází mu je jako piškoty rovnou do tlamy - panebože, co to máte za popelnice Beruna nesní z ovoce a zeleniny dobrovolně ale vůbec nic, jen v jídle
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 12:22 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
neskutečné ...
přišlo mi to od Radky, tak v naprostém úžasu to dávám pro všechny sem
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2014 16:31
- Nahlásit
Krásné. Akorát si říkám, jestli neměl připečenej zadek od těch výfukových plynů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2014 15:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dneska jsme byli na ročním přeočkování všech, konečně. Už jsme tedy měli jít před měsícem, ale to Berunkovo vyšetřování a ATB to odsunulo. Vet nám řekl, že ještě 14dní a už by bylo pozdě Leon dělal v autě cirkus tam...to se ještě dalo, to jen celou cestu řval. U veta byli hodní všichni. Ovšem zpátky to u Leona vygradovalo v totální hysterák. Nevím, jestli řval, protože se mu chtělo čůrat(normálně nejde až nejspíš po 16h) teď se počůral. začal tam hystericky k tomu čřevu ještě...škrábat kolem sebe. První protáhnul packu ven a začal rvát sedačku. To jsme rychle zastavili a já mu mezi dvířka a sedačku narvala polštář, prostě jsem ho tam zacpala, tak se snažil prodrápat větracíma otvorama, kterýma naštěstí tlapu neprotáhne, ale urval si asi drápek, protože bylo všechno od krve. Teď tady v klidu leží v hale a dospává hlavně, že udělá takový virvál. A chudinka Guccinka tam musela být s ním a trpět ten výlev a počůrané Ještě, že je to jen jednou do roka. Kdyby nebyli venkovní, tak bych se na to zvysoka, což mi doporučil i vet, ale když zjistil, že chodí ven, tak to ne, britky jsou prý třeba na leukemii hodně náchylné...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2014 16:44
- Nahlásit
Kde je ta Kessie??! Ani MarťaBarney se tu zase dlouho neukázala, o LucceM nemluvě...Má někdo nahlášenou dovču? Jestli ne, píšu Áčka Čekám, že Peťana, když už má volno, se tu ukáže a povykládá nám něco...třeba o tom, jak probíhá očkování jejich Mikši
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 07:16
- Nahlásit
A Evey?! Kde Ty jsi od neděle? Není nic s Elzou, že ne?
Spadla tu bomba, nebo co?! U nás včera pršelo Npršelo 10mm, to je s tím předešlým dohromady skoro 35mm Snad to teda nebude zase na půl roku...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 07:23
- Nahlásit
worick
Kde Ty jsi od neděle? Stále přítomna, jen nyní času nazbyt. V práci moře práce, doma ještě víc. Okurková sezóna v nedohlednu.
Není nic s Elzou, že ne? To ne, rýmu měla jen ten jeden den. Počítám že v tuto chvíli chrní v pelechu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 11:18
- Nahlásit
Evey
V práci moře práce
Myslel jsem, že BIO je snadné, téměř bezpracné a jen nezdravé uzeniny, tučná masa a podobné jedy jsou pracné.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 11:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Myslel jsem, že BIO je snadné, téměř bezpracné - no to by jsi koukal např. moje bio rajčata: roztahaná kapková závlaha a nastlané 15cm vrstvou posekané trávy. První jsem vyráběla a lítala s konví s kopřivovou jíchou, teďka přesličkovou a to nepočítám, že jsem měla ještě sbírat slepičince a vyrábět zákvas na hnojení, jenže mi prasknul barel, tak nemám do čeho...Pod brambory jsme nastýlali posekanou trávu a teprve do ní, jsme je sadili, už třetím rokem, udrží to líp vlhkost a když není moc teplo(jako z jara mnohdy nebývá) také to ,,topí". Osvědčilo se Zeleninu sadím na střídačku: dva řádky toho jen toho, tři toho...a mezitím řádky měsíčku a afrikánů...všechno pak také nastýlám posečenou trávou(té my máme dostatek)
Dneska Berunka pořád ukazoval na zadek, myslela jsem, že mu tam zase rejdí kloše, Workovi v těch bílých chlupech jsou vidět mnohem líp a chytla jsem mu jich minimálně 7 Tak jsem Berunkovi to stehno znovu prohlížela a prohmatávala, jestli jsem tam přeci jen nezapoměla klíště...a našla jsem mu na vnitřní zadní straně stehna nějakou, hmmm, sedřeninu? Měl to krvavé, rozmokvané...nevím přesně, jak vypadá spot on, ale tohle vypadalo tak čistě a čerstvě, nic nateklé, ani zapáchající. Každopádně mu to okamžitě Worka s šílenou razancí olízal a já to namatlala řepíkovou, kterou jsem naštěstí minulý týden pro jistotu koupila. Snad to má spíš sedřené...ještě jak lezli za tou Dášenou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 12:10
- Nahlásit
A zapoměla jsem! Včera jsenm dumala, co si smlsnu k večeři a jelikož jsem si před tím koupila krásný celozrnný rohlajz (Tomovi jen obyč, on nemůže sezam) tak se mi honila huba na nějaký majonézový salátek typu: vlašák, vajíčkový ...na což jsem ovšem neměla propriety, ale jsem si vzpoměla, že existuje něco jako ,,falešná humří pomazánka", tak jsem koukla na recept, co v tom vlastně je a hurá, suroviny jsem měla. V jednom receptu bylo: nastrouhat mrkev, celer a petržel, v druhém jen mrkev a celer. Za a) celer moc ráda popravdě nemám. b) tu první směs mám nastrouhanou v mražáku pro psy. Takže jsem jela podle toho Tyhle tři zeleniny plus utřený česnek, majonéza, citr. šťáva, trochu cukru, sůl, pepř....hotovo. Moc důvěru jsem k tomu teda neměla ale tak jsem byla mlsná, že jsem to tedy zkusila. Po chvíli uležení v lednici jsem ochutnala a byla jsem doslova v šoku Tak už mi dlouho nic nechutnalo, opravdu jsem žasnula, jak to bylo dobré, i Tom ochutnal a příště, ať prý udělám i jemu. S tím rohlíkem výborné Akorát mám obavu, že příště ty poměry tak neutrefím a nebude to už ono. U mne to tak totiž bývá
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 12:52
- Nahlásit
worick
no to by jsi koukal
No to koukám už teď. pěstuju jen rajčata a potom ještě jednu plodinu, co se nesmí držet v množství větším, než malém. Rajčata letos nemáme, protože tradiční dodavatelka sazenic dělala letos maturitu a na skutečný život neměla čas. Ale úkony, které popisuješ, to teda nedělám.
|
LILINKA
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 14:32
- Nahlásit
Ahojte chcela by som sa vás opýtať aké krmivo by bolo fajn pre šteniatko berňáka? Jeho matka aj šteniatka sú krmene GOSBI JUNIOR (ružové balenie). Chovatelia si ho nevedia vynachváliť, pretože vidia na suke, že po pôrode je silnejšia a ma lepšie mlieko ako po minulé roky, keď jej dávali krmivo pre dospelých psov. Chcem vedeť, či by som mala pokračovať v krmení s týmito granulami, alebo mam skúsiť iné. Čo hovoríte na zloženie : Kuracia múčka (34 %), obilniny, ryža, kukuričná múka, rybacia múčka, kurací tuk, jahňacina, tuky a oleje. Vitamíny, minerály, aminokyseliny, konzervačné látky E281, E320, E321, E324 a antioxidanty BHT.
PRÍSADY
Vitamín A 22.500 U.l/Kg
Vitamín D3 2.000 U.l/Kg
Vitamín E 125 mg/Kg
Cu 10 mg/Kg
Ph 1,00%
PRIEMERNÁ ANALÝZA
Hrubý proteín 30,00%
Surový tuk 18,00%
Surový popol 8,00%
Vápnik 2,00%
Vlhkost’ 10,00%
Vlákniny 2,00%
Priznám sa, že psíka mám prvý raz a preto sa moc nevyznám v tom zložení, ale moc mi tam nesedia tie konzervačné látky.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 15:12
- Nahlásit
worick
Nevím čím to je, ale za poslední týden mi v práci taky narazili do okna 2 ptáci. Ten dnešní to bohužel nepřežil. Za celé roky nic a teď toto. Tak musím ty okna taky polepit. Nechápu to. Okno není nijak velké, navíc před sklem jsou mříže.
Strejda
Budou koláčky?
LILINKA
GOSBI JUNIOR
V ČR se to snad ani neprodává. Asi proto, že E324 je v ČR nepovoleno.
Přiznávám, že to složení se mi taky moc nelíbí. Vybrala bych jiné.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 16:31
- Nahlásit
Evey
Budou koláčky? -
LILINKA
po zkušenostech s granulema (psi neustále průjmovali přes to, že jsme jich vyzkoušeli cca 20druhů) bych asi už další štěně krmila BARFem. Tyhle granule vůbec neznám, ale už podle toho u nás zakázaného Éčka, jak píše Evey, to bude pěkný aušus. Píšeš chovatelka? Nechce se mi věřit, že by PPštěnda někdo krmil tímhle. Je pejsek s papíry? Ale to je vedlejší. Doporučuju granule vybírat z ověřených. Na Fauně se o tom vede mnoho debat. Kopíruju: Doporučované jsou: K9 Natural (zřejmě tím krmit bude nad moje finmanční síly, jen ho mám zařazen)
ziwi peak (zřejmě tím krmit bude nad moje finmanční síly, jen ho mám zařazen)
go natural
Acana+Acana grain free
annamaet
taste of the wild (zvýšené sledování - začínají pomaloučku couvat ve složení, ještě je to celkem v pořádku, ale kdo ví, jak budou pokračovat).
power of nature
now grain free
canine caviar
Barking heads
artemis
Pronature holistic
canidae
first mate grain free
dog lovers gold
orijen
Nutram grain free
Canagan
ESSENTIAL FOOD
Natural Balance
wolfsblut
Pokud mají i štěněcí řady, vybrala bych některé z těchto, tady chybu neuděláte. druhá věc je, že každému psu chutná a sedne něco jiného. Některé firmy i dodávají vzorky. Koukla bych, jestli některé z těchto nabízejí, vybrala bych třeba 5, co mi tak padnou do oka nejlíp a požádala o vzorky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 16:39
- Nahlásit
Strejda
Rajčata letos nemáme - kurňa dědo, to se teda styď! Jak to, že nemáte domácí rajčata, když máte vnoučata?!? Předpokládám, že rajčata dostáváte od některých sousedů, či příbuzných...snad nekupujete? Jinak...to se s tím člověk půl roku piplá, pak dojde plíseň a za 14dní je po nich...a jsme tam...kde vy
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2014 17:06
- Nahlásit
Ach jo. Jdu se zastřelit. Tisknu si účto našeho o.s.ka a koukám, že banka má 1600 a cosi řádků!!! Kdybych každou účtovala jen minutu, tak je to 25 hodin!!! To teda nestihnuuuuu!!!!!!!!!
|