| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2013 08:04
- Nahlásit
Tá ta
Kessie písla mail Jen kratičký, že byla v zahraničí na nějaké služebce ze školy. Teda na dvou, protože musela převzít nějakou prezentaci i za nemocnou kolegyni, právě. Teprve se vrátila, takže absolutně nestíhá Tak jen vyřizuju a ona nám to pak písne
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2013 08:33
- Nahlásit
worick
Děkuji za zprávu.
Já myslel,že ji došla trpělivost a už emigrovala.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2013 10:23
- Nahlásit
Tá ta
Já myslel,že ji došla trpělivost a už emigrovala. - to bude druhá fáze...píše něco o ,,milovanám Švýcarsku"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2013 10:24
- Nahlásit
Evey
Nejezdíš ty náhodou taky na nádraží na kole?!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2013 06:04
- Nahlásit
worick
Ne.
Ale asi budu muset od 15.12.2013 začít jezdit na kole do práce. České dráhy totiž vydávají nový jízdní řád. Krása střídá nádheru. Ranní vlak mi zcela zrušili. Další spoje totálně nenavazují. Jezdím sem 9 let, ale tohle je tedy největší změna k horšímu, co jsem zažila.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2013 13:11
- Nahlásit
Podle tabulky jsem blb. Když se nad tím tak zamyslím, tak jsem na to mohla přijít i sama.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2013 17:46
- Nahlásit
Vlčáčková
Podle tabulky jsem blb - no to určitě Prboha, co je to za tabulku?? To já bych skončila někde na hranici imbecility
Evey
Ne. - a já měla zafixované, že jo A když teď nad tím přemýšlím myslím, že jsi psala, že jsi musela na kole, protože jste měli nějakou výluku, či co...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2013 17:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Jsem líná jako veš Prostě se mi v tomhle počasí nějak nechce venku nic dělat Rukavice jsou hned mokré, pak je mi zima. Ohnu se, vytáhne se mi triko a táhne mi na holá záda...zkrátka mne to fakt nebaví Dneska jsem se ovšem přemohla a po obědě jsem vylezla...že jako mrknu co a jak...a zase zalezu Jenže ouha: zjistila jsem, že jsem zapoměla ostříhat maliny, když už jsem byla u toho fidlení, taky ostružiny, rybízy a angrešty a pak jsem ostříhala-ořezala jabloně(což obsahovalo i tahání a špárání po žebříku) postříkala broskve na kadeřavost...přišla jsem domů potmě
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2013 18:04
- Nahlásit
worick
Prboha, co je to za tabulku??
Tabulka na předchozí straně.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2013 18:05
- Nahlásit
worick
Ohnu se, vytáhne se mi triko a táhne mi na holá záda...
Máš nosit bombarďáky a podvlíkačky. A trička řádně dlouhá nebo ještě lépe vestičky z prodejny pracovních oděvů, tam se dají koupit vestičky až pod zadek.
Vůbec nejlepší prodejny bot a oděvů jsou pracovní oděvy a obuv, plus armyshop.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 08:29 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Tá ta - tak Kesska začala hárat ve čtvrtek... ale dle "plánu" měla začít už na konci října... to opět budou neslavné tři týdny, kdy si ji ani dovnitř nevezmeme... chudinka je teď na ty lehké mrazíky skoro holátko, ještě pořád z ní vypadávají občas chuchvalce chlupů, češu ji sice každý den, ale už toho moc nevyčešu...ale přišly mrazy a Kesska je bez chlupů... vypadá jako vyžle, chlupy zašedlé, nepěkné... snad se to bzry spraví, přičítám to hormonům, je to možný? Protože jinak si nemyslím, že bychom něco zanedbávali...
Většina z vás tady dává svým pejsům syrové maso, je tak? Nebojíte se kostí? Někde jsem vyčetla, že vařené kosti jsou pro psa horší než syrové, na těch si naopak pochutná... ale těch informací je tolik rozporuplných... tak se chci zeptat vás, co máte vlastní zkušenosti... A necháváte maso rozmrznout úplně?
worick - Ty to, Radi, všechno stříháš na podzim? ne až z jara?
Drakopes - moc gratuluji k vašemu úspěchu v Německu! A náhodou nějaké informace o návštěvě Brna, Alenko, nemáš? Abych si naplánovala volno... Moc ráda bych Tě zase viděla... i ostatní, kteří by se přidali...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 09:36
- Nahlásit
Kessie
Ahojky, rádi o tobě zase slyšíme, Kessie by byla pro Erwinka teď velmi zajímavá
Maso dáváme syrové už cca šest let, večer vyndám z mrazáku, druhý den ho mají k večři, většinou rozmrzne úplně, dokonce v létě ho nechávám rozmrzat dole v lednici. A s kostmi bez problémů. Kosti křehnou tepelným zpracováním, proto by je neměli vařené či pečené dostávat vůbec. Syrové kosti jsou ohebné, měkkčí a žaludek si s nimi poradí (třeba vyšší tvorbou hlenu, který nestrávené kosti obalí). Ale jen právě u těch syrových.
Brno je letos v týdnu od 9. do 13. prosince, ale nevidím to (( Nejlepší moje dětičky jsou 22., postupuje prvních sedm a o tolik se nezlepší. I když To víte, že bych se hned ozvala
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 10:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Ty to, Radi, všechno stříháš na podzim? ne až z jara? - maliny se stříhají na podzim, kytky nestříhám vůbec, ony tak jako ,,odehnijou" přes zimu a na jaře to víceméně jen posbírám..u těch s tenčíma stonkama. Všechno to tak jako vemu srpem. Jabloně až na jaře, ale letos se nám příšerně dolámaly pod tíhou jablek, tak jsem to musela ořezat, začistit, a tím pádem trochu poupravovat koruny, aby nebyly celé na jednu stranu atd....takže jsem to vzala rovnou celé. Vždycky se psalo v únoru, ale teď už se udává že stačí, když se na podzim dostanou do vegetačního klidu a může se řezat. Normálně bych to nechala ale stejně až na předjaří.
Kosti: vepřová žebra co dostávají při snídani vytáhnu večer do dřezu a do rána jsou rozmrzlá. Ostatní maso s kostma, co mají k večeři je tak 10minut převařené...aby se mi udělaly přílohy....těstoviny, rýže, proso atd. Když vařím i nožky, ty cca 4h předem, aby se to úplně rozpadlo, tak ty kosti normálně dostanou a bez problémů...samozřejmě ne všechny najednou. Jen jednou jedinkrát byl se syrovýma! nožkama problém, když Berry sežral i Workovu - tak se pak nemohl vykadit, ale zvládnul to Fámě o škodlivosti(ostrosti) vařených kostí nevěřím, protože je zpracovávám oboje a nevidím absolutně rozdíl v štěpení či neštěpení. Naopak pořádně uvařené(či upečené) kuřecí, jsem schopna já sama sežrat skoro celé...nevidím důvod, proč by to nezvládnul pes Normálně jim je z pekáče shrnu a právě jen ty štěpivé prostředky z kuřecích stehen (či krůtích) prostě vyplivnou a nechají bez povšimnutí. Stejně tak to celý život jedl i Alfík...ten dostával a to imrvére, jen pečené a vařené...syrové nikdy. Jediný problém může být právě se psem, který není zvyklý, dostane najednou kosti a pokud je to pažravec, pořádně je nepokouše...a průser
tak Kesska začala hárat ve čtvrtek - dumáme, kam dneska vyrazíme, takže k vám to neplánovat?
...vypadá jako vyžle, chlupy zašedlé, nepěkné... snad se to bzry spraví - tak stejně tak Berry Chlupy už tak zašedlé nemá, většinu už jsme vyčesali, ale vůbec mu zatím nenarostla podsada, tak má zadek jak dva kmínky Asi zmrzne Zrovna předevčírem se Tom na ně díval a smál se, že neví, jestli je Worka tak tlustý?? nebo tak huňatý, ale že vypadá jako ty bílé zabalené balíky sena, co tu máme všude kolem Tak jsem mu právě vysvětlovala, že zatím co Workovi narostla podsada prakticky hned, jak se vyčesala v létě stará, Berry ji vůbec nemá. A to už jsem začala přidávat i lososák...Kdyby nebyl teďka tak čilý, tak bych se hodně bála, že mu fakt něco je Včera jsem ho kolem desáté večer viděla stát u vchodových dveří a koukat smutně na mne, jak jdu halou, tak jsem neodolala a zavolala je dovnitř. Osudová chyba Jak ten byl strašně nadšený...začal pobíhat jak šílenec a nevěděl jestli má jít ke compu za mnou, či k telce za Tomem. Tak jak bral zatáčku do pracovny, prásknul sebou ve futrech, vyskočil, valil do obýváku pozdravit Toma a sletěl ze schodů...nechtějte vidět ty rýhy už v jídelně a po schodech a v obyvču. Podlaha je jako zoraná Až si toho všimne Tom, tak mne nejspíš uškrtí
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 11:53
- Nahlásit
Ráno jsem měla jet na závody agility. Připravená čekám až dojede michal z práce a předá mi auto. No smůla, něco rachotilo v kole, tak to musel rozebrat a já nikam nejela.
Naštěstí jsem se s Elzou nehlásila, měla jsem být jen fanoušek.
Počasí nádherně vyšlo, svítí sluníčko a je tu modro.
worick
Já myslela, že se ptáš na kolo v souvislosti s nehodou příbuzného. Jako jestli jsem taky nebourala když nepíšu.
postříkala broskve na kadeřavost... Čím? Poraď
Fámě o škodlivosti(ostrosti) vařených kostí nevěřím To já tomu věřím, z vlastní zkušenosti. Jako děcko jsme měli voříška, byl zvyklý na vše, včetně vařených kostí. Jednou se ale z vepřových kostí ucpal a musel na operaci. Takže u nás fakt ne.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 11:59
- Nahlásit
Kessie
Někde jsem vyčetla, že vařené kosti jsou pro psa horší než syrové, na těch si naopak pochutná... Dávám jen syrové a ne moc, aby nevznikla zácpa.
Maso ,dle kvality, buď krátce povařím, nebo dávám syrové. K tomu rozmanitou rýži, jáhly, pohanku, kuskus, vločky, zeleninu, sušenou směs bylinek, oleje...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 12:17
- Nahlásit
Co se týče kostí...Když jsme měli Cindy, tak jsme jí dávali i vařené kosti. Je fakt, že z nich měla občas průjem. Ted, co mám Barneyho a krmím syrovým masem, tak dávám jen syrové kosti. Vyčetla jsem to v ,,bibli´´ od K. Novosádové Konkrétně tam píše:,,Kosti dáváme vždy syrové, NIKDY vařené nebo jinak tepelně upravené! Tepelně upravené kosti mohou být pro psa opravdu nebezpečné. Působením tepla se mění struktura kosti. Kost ztvrdne a zkřehne a může se lámat na velmi ostré kousky. Také se stává mnohem hůře stravitelnou. Nestrávené ostré úlomky mohou psu za určitých okolností opravdu vážně ublížit (poškodit střevo) nebo minimálně způsobí zácpu. Proto kosti zbylé z našeho nedělního oběda vyhodíme do odpakového koše, nikoli do misky našeho psa!´´
Ale jestli je pravda, že se vařené kosti štěpí, to netuším. Ani se ke mě nikdy nedoneslo, že by si pes způsobil problémy vařenými kostmi. Maso - večer vytáhnu, druhý den ho má Barney k večeři. Na snídani dostává skelety, křídla apod., které koupím u řezníka.
Kamarád má dneska zabíjačku, tak mu šel přítel pomáhat. Já jsem zbaběle řekla, že se přijedu podívat až tak kolem 17:00, a to ještě ne na zabíjačku, ale na kamarádova psa Lilinu (kavkazačka). Přítel mi vždycky vykládá, jaký je to mazel, tak se nemůžu dočkat. No a co se týče čuníka, tak to samotný nahánění do klece a pak zaříznutí bych asi obrečela. Ještě když si představím, jak ten čuník strachem kvičí. Jsem měkota no. Jak vidím umírat zvíře, tak vytahuju kapesník.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 16:48
- Nahlásit
MartinaBarney
ale na kamarádova psa Lilinu (kavkazačka). Přítel mi vždycky vykládá, jaký je to mazel, tak se nemůžu dočkat - aby jsi nedopadla jako já tehdy s tím známých rotwajlerem Taky mi Tom vykládal, že si ho hladí...no a já pár prudkých pohybů a nebýt tam plot, mám ho na krku Musím říct, že jsem se celkem poučila....
Kamarád má dneska zabíjačku, tak mu šel přítel pomáhat - tak to by mohl Bárník dostat nějakou ,,výslužku, ne?!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 19:08
- Nahlásit
...když je řeč o rotvajlerech, tak jsme dnes taky jednoho potkali - na volno a bez páníčka. Když se vyloupl, tak jsem si říkala, že je po nás, nebo po Barnym. Já držela Barneyho, Luky ho šel odehnat, ale nepodařilo se. Rotvík se rozhodl, že se jde na Barneyho podívat. Rozhodla jsem se Barneyho teda pustit, ať zbytečně nevyhrocuju situaci a čekala co bude. Kluci se očuchali a naštěstí to bylo ještě nějaký přerostlý štěně (podle chování), tak se rvačka nekonala a nakonec si spolu hezky poběhali. Ale ten první šok, nevím, jak bychom od Barneyho odtrhávali takovou bednu, kdyby se do něj pustil...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 21:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Já myslela, že se ptáš na kolo v souvislosti s nehodou příbuzného. Jako jestli jsem taky nebourala když nepíšu. - to jsem pochopitelně myslela, ne snad, že jsi už přejetá, protože nepíšeš ale hlavně, aby jsi si dávala pozor!
LuckaM
...když je řeč o rotvajlerech, tak jsme dnes taky jednoho potkali - na volno a bez páníčka. Když se vyloupl, tak jsem si říkala, že je po nás, nebo po Barnym - celkem chápu majitele pidi psů, jelikož pravděpodobnost, že potkají psa většího a s tím i pravděpodobnost zranění psa je fakt velká My s našima ,,hovádkama" jsme celkem vysmátí, protože např.u nás moc velkých psů venku, potažmo velkých psů venku na volno, naštěstí nepotkáme. Potkat něco molosoidního, tak jsem taky celkem připosr...
Dneska výlet hezký, počasí vyšlo, bylo krásně...jak píše i Evey Byli jsme nakonec v Čeložnicích, což jsou zase Chřiby(tedy Buchlov) ale trochu z jiné strany, než jezdíme. Málo těžby, les pěkný, cesty taky Jediný problém byl, že mamku po dlouhé době chytla migréna a neměla sebou žádné pilule a než jsme to došlapali, tak už jí začínalo být zle od žaludku, tak jsme se alespoň cestou zpátky honem stavili v Kauflandu v lékárně na acylpyrin(tabletku první pomoci ) aby se jí to nerozjelo naplno. Mluvila jsem s ní teďka večer a prý dobré
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 08:48
- Nahlásit
mlha, jako když položíš peřinu ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 11:06
- Nahlásit
Drakopes
mlha, jako když položíš peřinu ... - no to ted nezávídím, u nás už třetí den takhle hezky
Odpoledne klukům konečně půjdu vyčistit boudy(vymést starou slámu) a dostanou balík nové, protože Berrynek, asi jak nemá tu podsadu, tak teď v těch nočních mrazech v boudě spí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 12:48
- Nahlásit
Neumí tu někdo Excel?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 13:29
- Nahlásit
Vlčáčková
jen běžný uživatel, a to ještě raději OpenOffice
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 13:51
- Nahlásit
Drakopes
Mám seznam organizací a lidí v nich. A potřebuju udělat tabuli, aby se mi u každé organizace zobrazil počet lidí. Jen počet, bez jména. Mám na to použít filtr a funkce. Vůbec mi to nejde. Víš, jak na to?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 15:40
- Nahlásit
Podívejte se, co jsme dostali do Beky od jedné šikovné paní pro vánoční trh u nás v obci na kopci: https://www.facebook.com/petra.kadlecova.146/posts /533586720052389?notif_t=mention
Úplně jsem si sedla na zadek. Taková krásná keramika. To dělala sama.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 16:13
- Nahlásit
Vlčáčková
Víš, jak na to?
Kdybys potřebovala pomoc, tak napiš.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 16:25
- Nahlásit
Strejda
Potřebuju. Help!!! Kam mám napsat?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 16:26
- Nahlásit
Tak jsem vyčistila boudy, při té příležitosti učinila objev ve Woričkově - našla jsem mumifikovaného krtka Vyvezu to na kompostér, jdu do domku pro balík, dám si žebřík, nachystám pod něj kolečka kam shodím balík, vylezu nahoru....a tam žádný balík není! Ještě mi Tom vykládal, jestli mi bude stačit jen ten jeden tak jsem žila v tom, že ho tam viděl No, trochu komplikace ale už jsem domluvená s tetou, že si k nim přijedu, jenže teďka jsme obědvali a čumíme na tenis...takže asi až potmě
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 16:52
- Nahlásit
Strejda
Tak je to na mailu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 17:07
- Nahlásit