| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 15:16
- Nahlásit
Nevěděla jsem, co si o tom myslet - je to rohlík omotaný lepící páskou... Taky nevím co by to mohlo být.
" Povídá paní MacKenziová manželovi:"Patrik je hodný, nezlobil a ten bonbon cumlá už měsíc. Co kdybychom mu ho vybalili z celofánu?" "
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 16:09
- Nahlásit
Drakopes
Povídá paní MacKenziová manželovi.... - teda:smirk na si z toho dělá prdel! Že by to bylo něco podobného?!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 16:11
- Nahlásit
Nějak nestíhám a venku horko....poobědvali jsme a Tom si šel hrát tenis Takže to s klukama taky balíme a jdeme do lesa Pracovat se zase bude, až po 18h
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 19:54
- Nahlásit
Tak jsem konečně tady, pořád někde chvátám a když už mám více volna, snažím se ho věnovat Filípkovi, ten teď chrní, tak aspoň stručně:
worick
Ty jsi učila psa anglicky?!. Vždyť říkám/píšu, že jen takového blázna do psů hned někde nepotkáš. Budiž mi omluvou, že jsem tehda byla malá a blbá (to druhé se moc nezměnilo). Ale jinak jsem naše hafany učila samé užitečné věci, které se jim určitě v životě hodily. jako např. otevírání dveří, počítání, zhasínání světla, jak být sám sobě barmanem u bečky a tak.
Woriček dostane asi tabletu černého uhlí, protože včera na prochajdě se zase pokadil tak, že měl i rajťasy Černé uhlí jsem zrovna dnes kupovala, Filda pořád obden průjmuje, jeden den dostává jen rýži a je to OK, druhý den má granule a jsme zase tam kde jsme byli, včera jsem raději volala vetovi, má mít 3-4 denní dietu, podávat mu podle aktuálního stavu tablety černého uhlí, dostatek tekutin + černý čaj. Snad se to zlepší. Tá ta
Nevím.Přemýšlel jsem o Maledivách,nebo něco pobného ať se vyhřeje a trochu opálí Chci být Vaší Bárou.
LuckaM
Filípek je nádhernej, Že moc děkuje, celý se dmul pýchou jak páv, když jsem mu to říkala.....chlap no, co od něho taky čekat, že?
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 19:59
- Nahlásit
První setkání s ježkem.
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 20:00
- Nahlásit
Filda se opaluje.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 21:39
- Nahlásit
Filda se opaluje -
První setkání s ježkem - a. jak to dopadlo, co Filípek na ježka? Tady vypadá, že neví, co si má o něm myslet
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 21:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dali jsme 9km - Berunek toho měl v tom vedru plné zuby Naštěstí byla cestou sem tam kaluž a potok a rybníček A přijdem domů, chtěla jsem aby kluci zalehnuli a odfukovali a vzápětí přišla Dáša. Naštěstí, byli tak hotoví, že jim byla celkem ukradená tak šupala za chvíli domů
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 17:38
- Nahlásit
Tak Bekynka je špatná. Operace byla včera od 9:30. Vyřezávání nádorů trvalo 3 hodiny, muselo se jít až do svaloviny. Narkoza 4 hodiny, pes má 80 stehů plus nějaké menší. Nejí, nepije, nechodí, jen leží na boku. Počůrala pelíšek. Má dren a včera měla ztuhlé nohy tak, že jsem jí "rozcvičovala" silou - čili skoro lámala. Dneska se vydala ven, ale "ušla" cca 50 cm a to ještě táhla zadek po zemi. Má dren, ze kterého valí krev. Hlavu má na stranu a do té strany se při čůrání i zkroutila - úplně do kolečka, takže ta narkoza jí evidentně asi dobře neudělala. No jo, je to starej pes, no. Veterinářka říkala, že je ráda, že se z narkozy vůbec probrala. Zítra jdeme zase na kontrolu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 17:57
- Nahlásit
Vlčáčková
To je mi dost lito. Pamatuju si, kdyz jsme to tady spolu resily. Tak at je Beky lepsi, nejakou vodu/vyvar do ni dostan nebo jed na kapacky, at je zavodnena. Dren je dobry, at odchazi hnusaci, po tak rozsahle operaci, ale ciste krev by z nej valit nemela. Na rozezrani, kor po tak narocne operaci v jejim veku doporucuju Calopet pastu. Drzim palce.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 18:23
- Nahlásit
Fifi
No, on původní předpoklad byl: metastáze, selhávání orgánů, konec. Pes byl na nic před rokem a půl, tehdy to vypadalo na hodně rychlej konec.
Jenže psisko si řeklo, že ne, že se jen tak nedá. Nádor stagnoval ve velikosti tkaničky a nad ním se dělala boule z tekutiny, na kterou zabíraly ATB nebo Onsior. Ty měla za ten rok asi 5 x, a to před 1,5 rokem a pak až kolem loňských Vánoc. Beky se pomalu začala vylepšovat v pohybu. Teď jí ale během cca 3 měsíců najednou nádor vyrostl tak, že začal překážet a bolet. Zvětšil se do průměru cca 10 cm. A léčba nezabrala.
Původně to operovat nechtěli, cca měsíc byla snaha to řešit jinak, což nezabralo. Pak se řešilo utracení, ale do toho se zase nikomu nechtělo, protože pes byl naložen poměrně optimisticky a pořád byl aktivní a hrozně se snažil. Navíc na rentgenu se neprokázaly žádné metastáze, orgány jsou v pořádku. Takže nakonec z toho vylezl pokus o odstranění.
No, tak doufám, že to Bekča rozchodí.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 18:30
- Nahlásit
Vlčáčková
doufám, že to Bekča rozchodí
určitě to vybojuje, když se držela tak dlouho i po tý prognóze,
akorát to možná půjde pomalejc než u mladýho psa - ty následky narkózy, pokud to kroucení apod. je tím, což věřím,
že jo tak budou asi trvat dýl, ale já věřím svý intuici a tomu,
že bude s tebou ještě nějakej čas a ne jen chvíli
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 18:46
- Nahlásit
Eninka
No, tak se mi zablila hnědě, ač nemá z čeho... Takže musím do Brna do lékárny a koupím nějaký maso, třeba si po kouskách dá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 18:56
- Nahlásit
Vlčáčková
tak držíme palce, ať se Bekynka zase dá do pořádku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 19:01
- Nahlásit
Vlčáčková
tak se mi zablila hnědě, ač nemá z čeho...
Jakoze ti zvracela neco hnedyho? Muze to byt natravena krev. Nez shanet maso, zkus zavolat vetovi, ze se ti fenule nezda a necekat na kontrolu do zitrka.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 19:20
- Nahlásit
Vlčáčková
Ach jo, čekala jsem na zprávu a radši dobrou....tohle moc optimisticky nevypadá ale dokud se drží, tak budem doufat, že se z toho vykřeše...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 20:29
- Nahlásit
Vlčáčková - no, já jsem taky doufala, že to bude lepší... držíme pěsti i tlapky... a pokud zvrací krev, tak bych taky raději kontaktovala veta... nečekala bych... HOLKY, DRŽTE SE!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 20:33
- Nahlásit
Fifi
worick
Kessie
vetka jí řekla, že s trávícím ústrojím ten zákrok by neměl mít
souvislost, zkusí Ranisan a trochu kuřecího...já furt věřím, že
se z toho vyhrabe, musel to být děsnej zásah do organizmu
a v tomto věku navíc...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 21:14
- Nahlásit
Vetce jsem volala hned. Říkala, že je to divný, ale že si myslí, že je to podrážděný jícen ze zvracení. Dala jsem jí jedny kapky s lihem v časově blízkosti s medem a chvíli nato vodu. Ty kapky jsou prý slaný a můžou dráždit ke zvracení. Takže musím ty kapky dávat hodinu mimo další léky a mimo jídlo nebo vodu.
Kdyby zvracela krev, tak okamžitě na veterinu. Dokud je to hnědý, tak to samozřejmě dobře není, ale nejspíš to pochází z podrážděného jícnu, protože trávicí trakt operací dotčen nebyl.
Než jsem přijela od Eninky, tak pes ležel mimo dečku. Asi mě hledal. Těsně vedle, protože na delší výlety Beky zrovna není v kondici. Tak jsem jí zavolala na dečku. Snažila se tam dolézt, ale zadní nohy stále nefungují. Takže s pomocí a s podporou zadních tlapek, které jí ještě navíc kloužou po linu, je zpátky na dečce a kouká.
Eninka: maso se vaří (jen částečné množství). Zkusím jí to dát až tak kolem půlnoci, až to bude víc než hodina od těch kapek. Prášek v sýru zatím nevyblinkala.
Jdu si k ní lehnout, my teď spíme zásadně spolu a tak, aby byla úplně u mě a viděla na mě. Nezhasínám. No, a Sabinka mi vždy velmi pečlivě asistuje u každého úkonu, kontroluje Bekynce bříško a dělá na ní zamilovaný nosní dírky.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 21:21
- Nahlásit
Vlčáčková
Jdu si k ní lehnout, my teď spíme zásadně spolu a tak, aby byla úplně u mě a viděla na mě. Nezhasínám. No, a Sabinka mi vždy velmi pečlivě asistuje u každého úkonu, kontroluje Bekynce bříško a dělá na ní zamilovaný nosní dírky
to zní dobře, tak se držte holky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2012 21:23
- Nahlásit
Eninka
Tak dobrou. A Tobě ještě musím zaplatit to maso a léky. Zatím pa.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2012 16:16
- Nahlásit
zdravím vás všechny...
Vlčáčková - halo, jak to vypadá s Bekynkou?
pro všechny: Mám na vás takovou prosbu - dotaz... Kesska měla začít hárat začátkem dubna... je skoro začátek května a nic... Je to normální, mám být v klidu nebo může jít o nějaký problém? Máte někdo zkušenost?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2012 16:26
- Nahlásit
Tak dnes jsme se vrátili z Broumvských skal a právě jsem stáhnul fotky. Tak kdo máte zájem... ;)
URL
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2012 16:55
- Nahlásit
Kessie
Dočítám zanedbané příspěvky.
Pamatuji si,že loni jste měly také asi měsíční zpoždění.My letos hárali také o měsíc dýl,než loni.
Bavil jsem se o tom se ženou a povídala,že je to logické(myslí jinak než já)když je hárání 2x do roka a trvá cca měsíc,tak se zákonitě musí každé další hárání posouvat proti předchozímu.Asi nemá cenu řešit dva měsíce.
PS.žena tě zdraví a děkuje.Už máte brusle?
Vlčáčková
Ach jo,tak nevím?My něco podobného řešili přesně loni v květnu u skoro 16letého pejska a rozhodli jsme se pro ukončení trápení.Třeba ale budete mít víc štěstí.Přeji vám to a držím palce.
worick
Nejste v Praze?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2012 17:24
- Nahlásit
Kessie
Máte někdo zkušenost?
Je to normální.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2012 06:14
- Nahlásit
Tá ta, Strejda - pánové milí, děkuji za info...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2012 10:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Čau děcka, já nějak absolutně nestíhám
Tá ta
Nejste v Praze? - to nejsme...měli jsme ty oslavy včera doma, respective u mamky. V sobotu dopoledne jsem pekla mamce dort (nechtějte ho vidět ) koupali kluky, zajeli na oběd ke tchánům, oni mezitím trochu proschli (spíš byli ,,vyfénovaní" - u nás příšerný fučák v sobotu, neděli a dnes trochu menší ) no a pak jsme česali. Dosadili zbytek kytek, zase všechno vysazené museli pozalévat a honem péct mamce ,,paštičky z listového těsta" - plněné hermelínovou pomazánkou. Skončli jsme v 23h, já tvořila náplň do dortu do 0.30, pak ji vyhodila a dala vařit Salko na karamel (na druhý pokus ) To jsem musela jít vypnout 2.30h a 5h jsem vstávala, že to dodělám. Načež vyletěla elektrika a nešla do 9h To by tak nevadilo, mám pyn - jen jsem potřebovala ještě ušlehat šlehačku na krém na ozdobení zhora. Tak jsem si šla alspoň umýt hlavu....kdy mi až při splachovaní došlo (hned jakmile přestávala voda téct ) že když nejde elektrika, nejde ani čerpadlo Posledním čůrkem jsem to hlavu nějak vypláchla . Dopoledne ještě honem naplnit ty paštičky, pomazat a ozdobit dort, do toho se zastavil brácha a tvořili jsme ,,Dárkový certifikát" na pokládku PVC a na oběd k mamce jsme přijeli s půlhodinovým zpožděním - což je na nás i tak výkon Od mamky jsme přijeli domů v 20h a letěla jsem s klukama alespoň obejít potok - vedle do vesnice a u nás k Pekárně, hodit peníze kámošce a hřeben a přišli jsme domů po desáté.....a Tom bloumal zahradou s kočkama, že je krásný večer...tak jsme ještě s klukama seděli u boudy na studni. A dnes bych měla odbordelizovat barák ještě po koupání psů a pečení a se mi nechce, protože venku je hezky a půjdu radši makat tam, tak jen doufám, že někdo nepřijede na návštěvu to by byla teda ostuda
Pár fotek....
Mokruše http://img42.imageshack.us/img42/50/p4280453.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/2997/p4280457.jpg
zapoměla jsem napsat, že Worka byl z krásného béji úpně paf a pořád na něj ,,naskakoval" a Berryho už to pěkně štvalo http://img820.imageshack.us/img820/8914/p4280460.j pg
a česání http://img525.imageshack.us/img525/8499/p4280470.j pg
Tomáš se Berrynkovi smál, že leží na mé noze a je ,,umrtvený"
http://img192.imageshack.us/img192/60/p4280466.jpg
http://img542.imageshack.us/img542/4216/p4280467.j pg
odpočinek po česání http://img406.imageshack.us/img406/6057/p4280474.j pg
a asistenti http://img651.imageshack.us/img651/6393/p4280478.j pg
http://img696.imageshack.us/img696/8092/p4280476.j pg
http://img208.imageshack.us/img208/7499/p4280484d. jpg
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2012 10:52
- Nahlásit
Včera na veterině optimistický veterinář. Tahal jí jak kočka koťata, já s ní vždycky tak opatrně. Ta "krev" ve zvracení je prý spíš dobře, protože si nejspíš vyčistila dvanácterník (od té doby nezvrací, hlavně asi díky práškům od Eninky). A to zakroucení do kroužku není neurologické, ale velmi pravděpodobně mechanické, protože je to na tu stranu, kde byla operovaná. Vzali jí prý i sval (nebo kus) a sešily ty dva kolem k sobě, takže to má prý teď hrozně stažené a proto tomu pomáhá tím zakroucením. Časem prý se to rozvolní a bude dobře. Kromě toho jí to nejen táhne, ale taky i bolí.
V noci korida. Od 1:38 jsme byli po dvou hodinách vzhůru, pak po hodině, od 6:30 do 7:30 pak nejmíň třikrát. Pes se stále zvedal a já nevěděla co chce, takže jsme dvakrát čůraly a braly léky a dávaly vodu a prostě cirkus. Jsem totálně nevyspalá. A ráno jsme ušly 6 metrů (slovy: ŠEST). Akorát si pak ustlala na jediným schodu, tak to už jsem jí dopravila do pelíšku vlastnoručně.
Veterinářovi včera předvedla sveřepý stoj špatný a on se hrozně radoval, že po takové velké operaci dva dny se takhle udrží na nohou. Sice to vydržela jen asi 20 s, pak stejně sveřepě s dopomocí dokráčela necelý metr směrem k ordinaci a pak sebou flákla, jak je jejím dobrým zvykem, ale on z toho byl nadšen. Mě tedy zaujalo, že šla DO ordinace. Ale možná jen neuměla změnit směr.
Jinak teda v noci sebou flákla, než mě vzdudila a vylítla jí z hrudníku krev. Měla tam dren, ten jí včera na veterině vypadl, tak tam nemá nic. Je sice dobře, že jí ten bordel teče ven, ale dobře to nevypadá, když za sebou nechává krvavou stopu. Taky když jí nesu, tak mám jednu ruku od krve a druhou počůranou...
Sabinka stále pomáhá ošetřovat.
Tá ta
Já jsem jí chtěla nechat utratit už před 1,5 rokem. A teď podruhé, ale když ona nemá nikde metastáze, všechno jí jinak funguje a je optimistická a snaživá. Veterinářka taky nevěděla, co poradit ohledně léčby nebo udržování bez bolesti, protože prostě pes nemá standardní potíže. Utracení jsme taky probíraly, ale ona sama říkala, že pes má takovou životní energii, že zatím by jí utrácet nechtěla. A to je fakt. Bekča je jak na klíček. I teď nic nevzdává, snaží se. Ona šla vždycky na doraz svých sil, nikdy nic nevzdala. Vždy když byl nějaký zákrok, se snažila a rychle se z toho dostávala.
Byly jsme dohodnuté, že ji může v narkoze utratit, kdyby to vypadalo na to, že to nezvládne.
Mrcha už si i vybírá žrádlo. Masíčko jo. Ale sýr to ne! Takže už má trošku i roupečky...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2012 10:56
- Nahlásit
worick
Dobrá reportáž, kdybys měla málo úklidu, přijď ke mě. A vem si na to týden volna.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2012 11:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
to jsou od vás dobré zprávy, jsem fakt ráda, že se drží Snad se to nějak nezvrtne...myslím spíš pokračování toho raka...
Náš Alfík, má měsíc do 17tin...snad dožije. Chodí ale už úplně malinko, někdy se nemůže už ani došourat k misce s vodou, Když se pak ,,rozchodí" je to lepší, propajdá si pár metrů po okolí (do toho se 20x svalí ) ale taky se snaží a vypadá, že ho nic nebolí. Brácha s mamkou ho v sobotu taky vykoupali, vyčesali, ostříhali mu různé chuchvalce a vypadá dobře...v rámci možností samozřejmě...už je jak kostřička
Dobrá reportáž, kdybys měla málo úklidu - dyť píšu, že s...u naň... uklidím nádobí a stáhnu kuchyň a jdu ven
Kdybych se tu teď hodinu nedrbala s fotkama, co mi nešly vložit a když tak, tak blbě už jsem byla i venku Valím, nebo mně Tom zastřelí....
|