| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 06:13
- Nahlásit
BSP Atilla
Vím, že si život na žádné "kdyby" nehraje, ale stále si říkám, že kdybych mu nechávala pravidelně testovat krev, tak třeba se na to mohlo přijít včas. U tohoto druhu selhání ledvin co jste měli není bohužel žádné včas. Krevní hodnoty mohli stoupnout najednou prudce ze dne na den, nebo se horšit po několik měsíců. Ve výsledku je to ale jedno. I kdyby jste byli ta druhá možnost s postupným zhoršováním, tak by to dopadlo, tak jak to dopadlo. Třeba by jste nasadili dietu, léky, třeba by mu to prodloužilo život o pár týdnů... Bohužel ledvinová tkáň je neobnovitelná a bez nich se žít nedá. Preventivní testování krve ale ničemu jistě neuškodí. Dají se koupit i diagnostické proužky na moč, jsou sice podstatně levnější, ale nejsou zase tak moc průkazné.
worick
V baráku je pořád z něčeho hluk: myčka, lednice, pračka, trouba, mikrovlnka, větrák počítače.....nesnáším to Jak jsem hluchá a neslyším ty ostaní jemné zvuky, jen tady tyhle - tak mi to strašně vadí Chtěla bych slyšet jen jak šustí vítr a zpívají ptáci, kuňkají žáby atd.... Tak to jsi měla být tuhle noc u nás, slyšela by jsi velmi jemné pískání Elzy, občas proložené tesklivým zavitím. Hárá, je právě v nejlepším. Večer kde se vzal, tu se vzal smetanový labrador na zahradě. Elza ho cítila, tak mu začala dávat najevo, že je přece tady, v domě za dveřmi, chudinka zavřená na chodbě. Psa jsme vyhnali a šli spát. Nedalo se, pes se samozřejmě vrátil, tak se vše opakovalo snad 5x. Poté už jsem to psychicky nevydržela, byla přecijen už půlnoc , na koberec do ložnice natáhla velkou deku a to tesknící zvíře zavřela k nám do ložnice. Asi ještě 5 minut měla tendenci pískat, pod výhružkou kastrace se ale zklidnila a my mohli usnout (Michal na 2 hodiny a já na celé 4 ). Jsem myslela, že se po zazvonění budíku dnes opravdu nevyhrabu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 06:54
- Nahlásit
Evey
slyšela by jsi velmi jemné pískání Elzy, občas proložené tesklivým zavitím. Hárá, je právě v nejlepším.
Jen aby to nečetli Drakopesové fešáci.
Worick
Prší. Drobně a řídce. Nestojí to za řeč.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 07:59
- Nahlásit
worick - tak jsme se i my dočkali... v noci se rozpršelo a prší doposud!!! HURÁÁÁ... Fakt z toho mám radost, protože už to byla potřeba...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 08:03
- Nahlásit
Strejda
Prší. Drobně a řídce. Nestojí to za řeč. - ani u vás ne?! Vždyť jste pod velkýma horama a tam hlásili ,,hrůza" srážek... Já se ráno probudila a na terase mokro. Letím se podívat na jezero...no, už nepršelo Napršený milimetr Teď mrholí...možná bude i druhý milimetr
Evey
Hárá, je právě v nejlepším. Večer kde se vzal, tu se vzal smetanový labrador na zahradě. Elza ho cítila, tak mu začala dávat najevo, že je přece tady, v domě za dveřmi, chudinka zavřená na chodbě. Psa jsme vyhnali a šli spát. Nedalo se, pes se samozřejmě vrátil, tak se vše opakovalo snad 5x - to je právě to, oni se ,,navštíví" kdyby se všichni kolem z toho posr... Teď si nevzpomínám - Ty jsi o kastraci neuvažovala? Krom včerejší noci...?
Jen aby to nečetli Drakopesové fešáci. - tsss.....co Drakopsové fešáci...ti mají v parku pořád nějaké čóro s háravkama, ti si užívají Ale slyšel to asi i Woriček. Nevím, co kde dělá Elza, když není nikdo doma, ale Worka kolem sedmé hodiny houkal někde u garáže...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 08:29
- Nahlásit
U nás taky jen tak lehce mrholí.
worick
Teď si nevzpomínám - Ty jsi o kastraci neuvažovala? Krom včerejší noci...? Ne, ne, neuvažovala.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 09:11
- Nahlásit
worick
hlásili ,,hrůza" srážek...
Je to stejné, jak s ostatními zprávami. Nejspíš je zaplaceno "hrůza" srážek a někdo to vytuneloval.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 10:28
- Nahlásit
Strejda
Nejspíš je zaplaceno "hrůza" srážek a někdo to vytuneloval - no.... Praha mlčí.....
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 12:57 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
worick
Praha mlčí.
Zde jenom v podhradí prší už druhý den.
Zřejmě nastalo přerozdělení dle potřeby.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 13:02
- Nahlásit
Tá ta
Zřejmě nastalo přerozdělení dle potřeby.
Myslíš "Každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb."?
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 13:33
- Nahlásit
Evey
U tohoto druhu selhání ledvin co jste měli není bohužel žádné včas....... Teeeda tolika znalostí co se týče této problematiky, vím, že ses zmínila, že Tvého berňáčka bohužel taky něco podobného potkalo, ale mám trochu pocit jako bych si psala s někým, kdo má alespoň střední veterinární vzdělání.
Jinak u nás střídavě tu více tu méně prší už od soboty, v neděli jsem chtěla skočit na národní výstavu psů v Ostravě, bylo ale pošmourno, takže se nakonec nikam nejelo. Nejvíce nešťastný je z celkového počasí Filípek, pouštíme ho na zahradu jen na vyvenčení. Jen když prší drobněji, lítá po venku jak dlouho chce a to se nám pak domů vrací malý prasulín, s berňáčkem v tu ránu nemá nic společného. Naštěstí už ví, že se před vchodem do domu musí sedět na schodech a čekat až je někým zase upraven do přijatelné podoby (i když občas ještě s menším odporem) ...no ještě aby ne, už nám budou pomalu 3 měsíce a máme přibližně kolem 12 kg (před 2 týdny to bylo 10,5).
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:13
- Nahlásit
BSP Atilla
ale mám trochu pocit jako bych si psala s někým, kdo má alespoň střední veterinární vzdělání - jo, jo, Evey to třeba nepřizná, tak to bonznu já: ona po veterině pokukuje a často je tam na školení a jako pomocná síla
a to se nám pak domů vrací malý prasulín -
I to úbohé mrholení skončilo už někdy pře 10h. Na dešťoměr jsem se radši ani nedívala....škoda se rozčilovat
Opravuju své podezření: Gucci spala od půlnoci doma. Ráno jsem pouštěla domů urousaného Leona. Otevřu bránu a melduju:,,dneska tu kluci zajda není, jelikož Gučajza spala doma...." a vytřeštím oči - na kraji záhonu ležela zadní polovina zajíčka (ne, nebyl Velikonoční ) s pohozenou jednou okousanou přední packou.....hnus na n-tou A vypadala jsem před klukama jak dement Dost čerstvé myslím, že od půlnoci to nebylo Leona jsme nikdy neviděli ani přinést myš. Třeba nosí, ale nedělá s tím cirkus, tak je to bráno, že to všechno nosí Gucci...fakt nevíme. Tom má podezření, že to tam mají kluci dárkem - od nějaké ctitelky Bóže ale jaké?? Leda tak od lišky.....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:16
- Nahlásit
worick
Tom má podezření, že to tam mají kluci dárkem - od nějaké ctitelky
O tom teda pochybuju. Takovou fenu jsem ještě neviděl.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Jsem dožehlila můžu tu lapět
Takovou fenu jsem ještě neviděl - no, to já právě taky ne....ale úplně se to vyloučit nedá s našima klukama není nic úplně normální (jelikož mají prdlou paničku ) I sestřenka mi v sobotu, když jsme řešili něco kolem psů říkala s mávnutím rukou:,,no jo, vaši kluci, to je něco úplně jiného, to nejsou standartní psi...."
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:33
- Nahlásit
Labrador to nevzdal, ustlal si na louce a doufal, že se mu podaří se setkat se svou vyvolenou. Marně. Michal volal na obec, aby vyhlásili, zda někdo nepostrádá psa. Napodruhé se mu ho povedlo chytnou a přečíst známku, podle které na obci našli majitele. Kupodivu... Majitel si ho vyzvedne odpoledne až přijde z práce. Michal ho raději ustájil v garáži, aby se nebránil návratu domů a ještě před vyzvednutím někam nezdrhnul a my se dnes konečně vyspali. Dostal žrádlo a prý už se u nás docela rozkoukal.
BSP Atilla
Teeeda tolika znalostí co se týče této problematiky, vím, že ses zmínila, že Tvého berňáčka bohužel taky něco podobného potkalo, ale mám trochu pocit jako bych si psala s někým, kdo má alespoň střední veterinární vzdělání.Veterinární vzdělání bohužel nemám. Dost jsem pročítala veterinární knihy a zoufale pátrala po možné léčbě, když byla moje berňačka nemocná.
Ale jak píše worick od podzimu se občas objevím na veterině jako pomocná síla při operacích.
3 měsíce a máme přibližně kolem 12 kg To je ten správný medvídkovský věk. Užívejte co to dá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:39
- Nahlásit
V neděli ráno se chystám za klukama a nějaký čokl se prohnal kolem brány Koukám z patra a už vidím švagrova Arga, jak metelí nahoru kolem levého plotu. Jen jsem houkla na Toma do postele, že tam je a on na mne, ať ho honem pustím bránou, než rozpárá plot Teď už jsem jen sledovala, jestli začne někde šťourat, modlila se aby ne a říkala si, že když nenajde v zahradě kluky, třeba odtáhne domů. No, to jistě Proběhl zadní a pravým dolů, nikoho nikde neviděl (kluci spali schovaní u dveří, nevěděli o něm) jenže se prohnal kolem brány a šmatlal zase nahoru - druhé kolo To už jsem fofrem vyběhla a volala ho zpátky k bráně, abych ho teda pustila a následně volala tchýni, ať si ho přijdou vyzvednout. Zaběhl za barák hledat kluky, já šla ještě do lednice pro kosti a jen slyšela naštvané vrčení probuzených kluků. Oknem jsem na ně houkla, že jsem Arga pustila já a že dneska bude obhlídka společná a pak ho asi zavedeme domů. Všechno tak proběhlo a když jsme se vydali potokem, že ho šoupnem domů, už nám šlapal synovec naproti. Ploty jsme protentokrát zachránili
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Michal ho raději ustájil v garáži, aby se nebránil návratu domů a ještě před vyzvednutím někam nezdrhnul a my se dnes konečně vyspali. Dostal žrádlo a prý už se u nás docela rozkoukal - tak...a je váš Teď jsem to dopsala budete ho tam mít nasáčkovaného stále (jako my Arga a Dášu) poněvadž ví, že jste hodní a je to u vás fajn (a máte tam schovanou babu ) Jitka mi právě říkala, že to mám všechno z toho, že jsem na Dášu hodná a pouštěla jsem ji k nám
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:52
- Nahlásit
Evey
Marně. Michal volal na obec, aby vyhlásili, zda někdo nepostrádá psa.
Za ovčandou k nám chodil koliák z vesnice 7 km vzdálené. Poprvé jsem volal jejich starostovi, aby mi dal telefon na majitele. Pak už to mělo vždycky standardní průběh. Koliák do prádelny a ovčanda do kotce .... Chodil s ním ještě český fousek, ale ten se nenechal zavřít. Toho jsem předával zase po "myslivecké linii".
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 14:57
- Nahlásit
worick, Strejda
Áha, ale tento je u nás nováček, bydlí také dost daleko. Takže se máme těšit zase za půl roku na návštěvu ?...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 15:02
- Nahlásit
BSP Atilla
Tříměsíční Berunka
http://img198.imageshack.us/img198/4572/p4130524.j pg
http://img521.imageshack.us/img521/1787/p4200541.j pg
http://img217.imageshack.us/img217/3092/p4130530.j pg
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 15:04
- Nahlásit
Evey
Áha, ale tento je u nás nováček, bydlí také dost daleko. Takže se máme těšit zase za půl roku na návštěvu ?... -ne-e ten bude u vás zpátky zítra
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 15:07
- Nahlásit
Evey
Takže se máme těšit zase za půl roku na návštěvu ?...
Zdrhne při nejbližší příležitosti i kdyby měl prokousat dveře. Doslova.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 21:17
- Nahlásit
Praha hlásí dva dny hustého, vytrvalého deště. Níloušek pajdá jak blázen. Minulou neděli jsme nasadili Nutradyl, tak už postrkuju kalendář, aby to zabralo. Většinou to těch 14 dní trvá.
Psi jsou pořád jak hastrmani, nesmí do ložnice (jsou tam parkety), tak mi chodí připomínat, že jsem jim "zapomněla" otevřít dveře ...
Samozřejmě jsme museli ráno s dětmi na akci. Někteří puberťáci na mě zahlíželi, jsem jsem je nutila přehodit si aspoň kapuci. ...
Večer přestalo, byla jsem venčit před osmou a kluci byli mokří jen zdola.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 00:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Níloušek pajdá jak blázen -
Praha hlásí dva dny hustého, vytrvalého deště. - nojo v Praze o to nikdo nestojí, ale v Praze leje Kolem 19h se rozpršelo i u nás, ale jelikož jsem zachrápala u telky, nevím jak moc Snad konečně alespoň něco
Předběžně hlásím, že o víkendu 27,28,29.4. - budeme v Praze Plánujem si tam nadělit výlet k narozeninám...respective mamce. Takže Ty tam už žádný déšť na tohle datum neobjednávej! ... Jsme se proto nadchnuli (pro ten nápad) a hned zítra musíme domluvit podrobnosti s mamkou a bráchou. Už teď nám dochází, že to nebude jednoduché....odejít od zvířat na dvě noci.... Doufám, že tcháni nebudou mít nějaký problém - jít k nám hlídat to by nám zhatilo plány
Brácha konečně poslal fotky oteklé Mandy. Nevím, jestli to poznáte i vy: http://img834.imageshack.us/img834/8204/mandyk.jpg
http://img864.imageshack.us/img864/5862/mandy1.jpg
a pro porovnání, Mandy nenateklá: http://img69.imageshack.us/img69/5232/p9270032.jpg
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 06:28
- Nahlásit
worick
Předběžně hlásím, že o víkendu 27,28,29.4. - budeme v Praze
mám zamluvit oběd či večeři v Neklidu? V Kapse bude o víkendu klid, takže si neber moc snobácké oblečení, psi vás převálcují
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 07:00
- Nahlásit
Pes včera odevzdán, setkání prý bylo bouřlivé a Michalovi byla nucena flaška, kterou s díky odmítl. Nakonec by se dalo i na tom hárání vydělávat.
Strejda
Zdrhne při nejbližší příležitosti i kdyby měl prokousat dveře. Doslova. Jako naše nebo jejich? Jejich by mi nevadili, ty naše ano.
worick
Brácha konečně poslal fotky oteklé Mandy. Přijde mi divné jak je oteklá tak symetricky.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 08:19
- Nahlásit
worick - jj, je to poznat a dost... nemůže to být nějaká alergie spíš? od včely by to bylo na jednom místě napuchlejší... teda je to tak, co se lidí týče... Spíš mi přijde, že je to alergie, i podle těch očí... chudinka Mandynka... teda... na té první fotce, fakt...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 08:39
- Nahlásit
Kessie
Evey
Přijde mi divné jak je oteklá tak symetricky - jo, přesně tak, bylo to úpně symetricky - prostě celá hlava. Proto jsme nenašli ani možné místo v pichu včely. S alergií na něco jiného to bude problém. Krom jídla může na dvoře u báby sežrat milion věcí I strýc tam na hnojiště vyhodí všechno možné a ona se v tom pak nimrá Dneska to u našich zkusíme ještě probrat - jestli mamka třeba nezměnila granule, nebo není něco podezřelého - třeba nějaká jedovatá pokojovka, vyhozená na tom hnoji...
Jo, oči jí jednu dobu skoro nebyly vidět - tohle brácha fotil až půl hoďky po tabletě
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 08:43
- Nahlásit
Drakopes
mám zamluvit oběd či večeři v Neklidu? - ne prosim Tě Dneska budem řešit ,,plán výletu"- neboli:co je nutno v Praze vidět a stihnout za dva dny
Dej tipy, jo?! Snad by se nám povedlo s váma chvilku sejít....klidně i při venčení v parku Bude tam brácha se slečnou a budeme mít s sebou mamku
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 10:26 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
worick
27,28,29.4
Teď jsem sem mrknul a čtu tady,že se chystáte do Prahy.
Zrovna už asi 14.dní jsme s Míšou plánovali někde něco jako loni Sedmihorkách,ale zatím se v tom plácáme a nějak se nemůžem rozhodnout.Nevíme,zda vůbec někam jezdit,nebo ne.
Ještě se ho radši večer zeptám,jak si to tedy představuje.
Zatím to ale vypadá,že budem s největší pravděpodobností doma,takže vás rádi přivítáme.Jenom si nás prosím tě předběžně zařaďte do plánu a my ti to ještě upřesníme a pochopitelně budeme-li doma,rádi vás uvidíme a musíte přijet!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 10:41
- Nahlásit
Drakopes
Tá ta
Čtu Tě a hlásím hned změnu - klidně jeďte do Sedmihorek Teď tu byl dojetý brácha a že mamka ten víkend nechce, jelikož bude čekat návštěvy příbuzných a přátel (má těch 60, no ) A že by radši až bude tepleji. Pak to bude limitované, kdy bude mít volné dny brácha - tomu to nejmíň měsíc na víkend nevychází, ale tak my ostatní můžem klidně ve všední dny. Dám pak vědět, ale jak jsem psala Áje - nebude moc času, tudíž neslibuju Kdyby jsme nenechávali doma zvířectvo a mamka Alfíka (s ním se teďka musí venku chodit, aby se mohl vykadit ) Mandy, kocoura a taky musí se strýcem domluvit poklízení králíků a slepic tak můžem klidně na týden, ale takhle to nejde. I tak mám nerva už z té představy, co se tady bude dít. A Tom ani nemluvím, už vidím, jak pojedem domů předčasně
|