Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 459 . 460 . 461 . 462 . 463 . 464 . 465 . 466 . 467 . 468 . 469 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 11:35
- Nahlásit

Kessie
po proběhnuvší inspekci... teda ale to byly nervy vám řeknu!!! kožené obličeje, všichni v černém, bylo jich asi deset... - to potěší.... A jak jste dopadli? Teda asi dobře, když jste dostali o volno

Plot jsem štupovala snad hodinu a půl. Dvě óbrdíry a dvě menší. Ty velké byly tak rozpletené a tak vysoko, že jsem vůbec nevěděla jak a z kterého konce to začít plést No, nějak jsem to ,,spytlíkovala". Dole jsem to pak kleštěma pořádně motala kolem napínacího drátu (normálně je to tam dost ledabyle a víceméně i nijak ) a ještě dalším drátem proplétala a omotávala - aby to drželo (stejně udělá díru zase kousek vedle a nanovo ) Pak jsem tam navozila ještě trochu zeminy, aby začátek radši nebyl ani vidět....Je jen otázkou času, kdy tu trubku napadne, že pod tím svařovaným jsou mezery minimálně 10cm, místy i dvacet stačilo by dvakrát hrábnout packou a je u nás Pak budem muset ještě kolečkem zavážet 100m na každé straně (něco jakž takž zavozil synovec, když tu před dvěma lety o prázdninách brigádničil)

BSP Atilla
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 16:21
- Nahlásit

Kessie
Taky Vás/Tě moc zdravím a vítám mezi námi - Ahoj a moc děkuji za přivítání, snad nevadí, že ti tykám, kdyby jo, tak se prosím ozvi (a to platí i pro ostatní - řvěte, křičte, hlaste se).
stejně jako příběh Pajdinky na Bernském salašnickém psu v nouzi - taky pravidelně nakukuji na pejsky na Bernském salašnickém psu v nouzi, dokonce jsem si po tom co nás opustil Aťásek chtěla vzít jednoho ze zachráněných berňáčků a dát mu tak šanci na život s milující rodinou a láskyplnou péči, jenže mi to u zbytku rodiny neprošlo. Příběh Pajdinky jsem taky ořvala a pak ještě Círinku...té mi je moc líto.

BSP Atilla
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 16:26
- Nahlásit

worick
Výlet plánujem až na zítra - děláme to tak každoročně - že vypadneme - nejsem na žádné opilce zvědavá - taky jsem to takhle zamýšlela udělat a chtěla se vyhnout zítřejšímu šmigrustu, jenže se někde stala chyba, dostala jsem vypráskáno už dnes ... že prý přestupný rok.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 17:36 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

BSP Atilla - Círinka byla ta, co měla malou Aretku? tykání mi přijde lepší... Kdybych mohla, taky bych pomohla všem berňáčkům v nouzi... bohužel to nejde... tak alespoň hraju o předměty, co mi výplata dovolí... už máme na autě nálepku krásnýho berňouska a na plotě obrázek s berňáčkem: Tady hlídám já teď se mi tam líbí hrníček a zatím vedu...

worick - A jak jste dopadli? Teda asi dobře, když jste dostali o volno - no, to se ještě neví... oni právě ve čtvrtek psali hodnotící zprávu... já jsem dopadla dobře, paní mi řekla, že za ty dva roky, co dělám prevence, jsem se posunuli o hodně dál a chválila mě nahlas na chodbě (bohužel tam zrovna nikdo nebyl )... ale nejsem na chválu vůbec zvyklá, tak jsem z toho taková v rozpacích... - na druhou stranu, slova se mluví, ale kdo ví, co bude v té hodnotící zprávě, že? tu se teprve dozvím...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 08:13
- Nahlásit

BSP Atilla
jenže se někde stala chyba, dostala jsem vypráskáno už dnes ... že prý přestupný rok. -
Tak Toma by naštěstí ani nenapadlo, aby pletl korbáč a chodil po šlahačce (napsala jsem to schválnně po našem ) Včera (teda dnes ) jsme šli spát až v 1.45h (já už měla naspáno u telky ) a když jsem se ho ptala, kdy vyrazíme dnes na ten výlet (právě aby náhodou někdo nepřišel ) řekl mi, že vstáváme v 10h, pak máme zamčeno a pak někdy vyrazíme.....takže u nás je to s tradicema asi tak.....

Tady něktěří už drží tradici tuším dva dny...nikdo nikde

Jak jste dopadli s počasím? My jak sedláci u Chlumce Už o půlnoci bylo -8st! Všechno mi nejspíš pomrzlo... Doufám, že to ty kytky, sice s poškozením, ale rozchodí Ještě teď je -7st

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 09:07
- Nahlásit

worick
Jak jste dopadli s počasím?
Včera sněhový poprašek, zataženo, -3,5.
Dnes jasno, -1.

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 09:32
- Nahlásit

worick - Jak jste dopadli s počasím? - včera dopoledne dobrý... odpoledne se zatáhlo a chvilku sněžilo... dneska ráno zase vstávám do krásného slunečného dne, teplota byla před hodinou kolem nuly... Tradice taky nedodržujeme... maximálně výzdobu, na tu si trošku potrpím, ale jinak na to kašlu... když jsem bydlela doma, tak jsem taky odjížděla na výlet... tady mě naštěstí nikdo nezná... loni kdosi zvonil na babičku... ale to jde mimo mě... Stejně až Honzík vstane a posnídá, vyrážíme někam na procházku, než se zatáhne a začne pršet...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 09:48
- Nahlásit

My máme nazdobeno a já už vykoledováno.Mohl jsem si i vybrat vajíčko.Včera jsme byli na obědě u jedněch a dnes jdeme k druhým rodičům.Barunku bereme pochopitelně s sebou.

Včerejší večer jsme zakončili návštěvou Obecního domu v Praze,kde se konal koncert Pražského symfonického orchestru.(jako sólista Jan Mráček-borec,najděte si třeba na you tube,doporučuji). Hráli Čtvero ročních dob,Bolero a Cikánské tance.
Bylo to moc pěkné.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 10:32
- Nahlásit

BSP Atilla
Taky Tě mezi náma vítám. Sice opožděně, ale přece S Tvým pejskem Atillou je mi to moc líto.

Jinak u nás momentálně 3-4 stupně, sluníčko svítí, nebe bez mráčku. Já jsem zavčas odjela od přítele domů....chystá se chodit s klukama po dědině, tak at si to užijí. Velikonoce fakt nemusím a nikdy se u nás moc neslavily. A já dneska vyrazím ven s Barneym, včera ani předvčerejškem jsme nebyli.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 11:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
nejsem vůbec hudební fanda, ale dovedu ocenit každého, kdo něco takového umí. Když jsi napsal Jan Mráček - hned mi cvaklo, ž tohohle klučinu znám Byl jeden z posledních vítězů (co jsme se zúčastnili, projekt běží dál, ale už bez nás ) houslové školy Václava Hudečka v Luhačovicích, které Tom léta sponzoroval a tím pádem jsme byli zvaní hosté. S panem Hudečkem i jeho ženou Evou se známe osobně. Nebudu samozřejmě tvrdit, že jsme přátelé - posezení s náma, byla od nich povinnost ke sponzorům Ale vždy byli velice milí a zajímalo je, i jak žijeme a co je u nás nového.
Z toho, co ta děcka dovedla zahrát, jsem byla vždycky doslova unešená, protože já jsem mimorytmik totální Jsem ráda, že mají takové úspěchy dál

My máme nazdobeno - když jsem viděla fotky od vás, jak máte všude všechno ťip ťop, tak o tom vůbec nepochybuju Já jsem nastrkala akorát do váz větvičky a kytičky, sem tam nějaké vajíčko a slepičku....a večer vstanu od telky a váza v hale: větvičky polámané a vytahané, omleté, všude kolem binec a vajíčka rozházená po zemi Gůča řádila

Zapoměla jsem napsat, že včera co půlhoďku děsná chumelenice a kolem 19h, jsme teprve od mamky vyráželi s klukama na prochajdu vesnicí a to už byl všude poprašek. Zastavila jsem se mrknout na Jitku s Darčou (jak teď chodí do práce, tak už spolu vůbec nejsme ) stáli jsme jen venku a kecali a v zimní bundě mi byla kosa jak prase, úplně mi začali jektat zuby. Přišli jsme domů skoro v devět a to už bylo -5st, právě. Sníh se ještě teď drží tam, kam zatím nesvítí sluníčko. V noci bylo -10st...tušila jsem nějakou takovou hrůzu Teď je taky krásně, jasno....ale chladno.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 11:08
- Nahlásit

Tá ta
a já už vykoledováno.Mohl jsem si i vybrat vajíčko. - k tomuto jsem zapoměla U nás se vždycky říká: chceš vajíčko...nebo po vajcách??! (píšu to doslova, aby to bylo pochopeno )

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 11:14 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Ahojte všichni - u nás Tom taky tradice nic moc nedrží - zato jsem ale dostala výprask v práci
Nečekaně hosté zaútočili ze zálohy
Ale byli jemní, tak to i potěšilo

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:11
- Nahlásit

Dines
jé, chovatelka kapybar, čauky

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:24
- Nahlásit

těď jsem napsala sáhodlouhý report a vypadlo mi připojení znova to nesepisuju až se budu nudit

Tá ta
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 11:19
- Nahlásit

worick
Koukám,že se nenudíš.To je dobře.
Máš pravdu.To jsme si o něm taky našli.Tam těch chronologicky sestavených videi je víc a je vidět,jak byl dobrý už jako školák.

Tom ho sponzoroval jako sám za sebe,nebo za firmu? (obojí je dobrý,když už tady dnes nejsou peníze vůbec na nic).
Při první variantě tedy máme ještě na půdě housle a já bych to tedy na ně taky zkusil.Byl bych ochoten vám i zahrát.

Barunka s námi včera všude šmajdala po návštěvách a povinných procházkách.Bohužel musela být všude na vodítku.Taky byla poměrně dost otrávená.Jediný plus pro ní bylo to,že dostala všechno od stolu.Večer už ani nechtěla nic jíst a teď ráno ještě taky ne.
Jinak jsme přešli na Royal canin a ani ji už(zatím) nemusíme do jídla nutit.Ty granule i hezky voněj mě.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 15:20
- Nahlásit

Tá ta
no konečně někdo Ty ostatní opice se asi vyspávají z vopice
Tom ho sponzoroval jako sám za sebe,nebo za firmu? - za firmu Už ji nemá, takže marná Tvoje snaha Ani kdyby jsi zaskřípal toho Vivaldiho
Barunka s námi včera všude šmajdala po návštěvách a povinných procházkách.Bohužel musela být všude na vodítku.Taky byla poměrně dost otrávená - ani nemluv Já nechala v neděli kluky u mamky - s Alfíkem v zahradě - že tam počkají a pak ještě půjdem na tu prochajdu. Nějak se sešlo moc příbuzných, dost se to protáhlo, ti chudáčci tam leželi skoro 4hodiny Do toho pořád chumelilo, na konci už vánice hrozná a sníh zůstal, netál. Alfíček se nějak dotáhnul schovat do boudy, ale kluci tam nemají kam, není tam nikde ani větší přesah střechy, tak tam leželi zasněžení, jak dvě ,,hromádky neštěstí"...a říkali si, že příště už se mi na takovou návštěvu zvysoka.....
Jinak jsme přešli na Royal canin - a co jste měli doteď??

Dneska je Tom ve Zlíně, já plela půl dne skalku. To jsem si vybrala, jelikož u nás je tak přííííšerná vichřice, že nic jiného v zahradě ani dělat nejde. Vzadu u domku je to trochu v závětří za topolama. Jinak mi tady všechno lítá: koulejí se mi tu koše na trávu, kolečko vidím převrácené do keřů a nemůžu ani čistit kytky, protože to letí všechno z koše ven Je to nechutná práce

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 15:44
- Nahlásit

worick - Ty ostatní opice se asi vyspávají z vopice - kéééž by.. ale vstávání v 5hod a alou do práce... vůbec se mi nechtělo... a Kesska to taky nelibě pozorovala z boudy s vyčítavým pohledem... no jo, nenadělám nic...

Tá ta - teď máme taky Royal Canin... prostřídávám to... jednou koupím dvě balení FirstMate, jednou Royalku...teď už tu s těma většíma granulkama, pro dospělácký psy... to Kesska poprvé koukala, co to je... a ono jí to vážně i chutná... - takže Tvou informaci potvrzuji...
jinak teda nesměle se hlásím, já umím hrát docela obstojně na klavír a zkoušela jsem rok saxík... kdybyste zakládali skupinu, hlásím se

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 15:46
- Nahlásit

Přidávám akordeon....

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 15:59
- Nahlásit

kdybyste zakládali skupinu, hlásím se
Možná bych si s vámi taky zahrál, třeba na basu.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Michall
Strejda
pak se já, chuděrka, nemám cítit jako totální mimoň Já umím hrát tak maximálně všem na nervy....ale zato bravurně
Míšo Ty na harmoniku hraješ? Tomův táta hrával roky, ale pak už se mu to zdálo těžké vláčet, tak přešel na klávesy. Tom se taky nějaký rok učil, ale už by asi nic nezahrál
Strejda myslíš basu jako kontrabas, či baskytaru?

Sem nechutně vyfoukaná, ale fakt hnus, děsně mně z toho bolí oči Kombinace sluníčko a vichřice je hnus fialovej....

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:39
- Nahlásit

worick
Kombinace sluníčko a vichřice je hnus fialovej....
Buď ráda aspoň za to sluníčko - tady leze teď teprve
No, ale mě to může být jedno když sedím v práci vlastně

Co je kde nového? Nějak poslední dobou nestíhám sledovat

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:46
- Nahlásit

Naši hafani snídají Royal canin pro dospělé obří psy už roky. Akorát je pro psy od 2 do 7 let, ale to jsme Alfíkovi neprozradila. Chutná jim Neplánuji změnu.

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:49
- Nahlásit

worick
Tak to je přesný. Hrál jsem na harmoniku 6 let. Pak jsem také přešel na klávesy a hraju na ně do teďka. Ale když dostanu písničku na klávesy tak si ji doma stejně s největší oblibou zahraju na ten akordeon. Ten zvuk je kouzelnej.

Strejda myslíš basu jako kontrabas, či baskytaru?

Viděl bych to na basu od piva z roku 2047

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:49
- Nahlásit

Drakopes
Naši hafani snídají Royal canin pro dospělé obří psy už roky - já čekala, že na tohle se chytneš ale tak jako mohla by jsi písnout i jak jste prožili volné dny...třeba?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:53
- Nahlásit

Michall
Ten zvuk je kouzelnej - je, pro mně taky (ale na to mně Tom nedostal to už hrál jen fotbal ) Zvuk harmoniky mne taky dovede úplně přivést do tranzu - proto taky ráda poslouchám Radůzu

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 18:31 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Pres svátky jsem se nedostala na net, tak vidím že mám co dočítat... Koukám jen přes mobil, v práci nám zešílely sítě.

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 18:32
- Nahlásit

proto taky ráda poslouchám Radůzu

Já si to rád plodim takhle sám pro sebe. Zahrát si třeba Mamma Mia od ABBY a tak dál je fakt chvilka potěšení. V rádiu bych to asi neposlouchal ale vytvořit si to sám...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 20:18
- Nahlásit

worick
myslíš basu jako kontrabas, či baskytaru
Baskytaru

Michall
Viděl bych to na basu od piva z roku 2047
To, samozřejmě, taky.

BSP Atilla
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:58
- Nahlásit

Kessie
Círinka byla ta, co měla malou Aretku? Tak to vůbec netuším. Vím jenom, že byla hodně bázlivá a potom co našla novou rodinu se na procházce zatoulala, našli jí bohužel cca po týdnu umrzlou.
tak alespoň hraju o předměty K tomu jsem se ještě nedostala, ale přemýšlela jsem o tom, zrovna tuhle se mi líbily přívěšky na klíče s berňáčky a ty hrníčky jsou taky moc krásné. Občas si něco koupím z organizace pomocnetlapky.cz a semtam se poptám místního psího útulku, co je zrovna třeba.

worick
aby pletl korbáč a chodil po šlahačce (napsala jsem to schválnně po našem) Tohle nářečí mi něco připomíná....měli jsme pratetu v Podolí u Uherského Hradiště a děda-Valach na nás používal jalovec. Jinak u nás to jde celkově s velikonočními tradicemi do kopru, ráda bych jednou zažila Velikonoce takové jaké mají být sakumprásk sevším všudy...někde na dědině. ve které jsou tradice pořád dost živé.

MartinaBarney
Moc děkuji za přivítání. Filípek nám sice dělá velkou radost a je to naše zlatíčko, ale Aťka byl jedinečný a nikdy se s jeho odchodem nevyrovnám.

Kessie
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 06:18
- Nahlásit

BSP Atilla - a potom co našla novou rodinu se na procházce zatoulala - ano, to už si pamatuju... vzpomněla jsem si, že před Vánocemi tam byla fenečka, kterou zachránili z množírny utýranou i s jejím maličkým narozeným bobkem... byly obě zablešený, celý od výkalů a plný červů... dobří lidi se o ně postarali, i když chvilku to nevypadalo s malou beruškou dobře... nakonec jí dali jméno Aretka... a pak najednou už o nich nebyla hláška... vím, že jsem na ně přispívala, ale už je tam nemůžu vůbec najít...na BSP v nouzi... a včera jsem vyhrála hrníček! Ty přívěšky se taky moc líbily, taky jsem jeden chtěla... oni je mají za stovku na jiném webu, ale když můžu dražit a někomu tím pomoct, ráda bych si ho pořídila takto ale vždycky mě tam někdo předběhne, když platí v eurech!!!

<< 1 ... 459 . 460 . 461 . 462 . 463 . 464 . 465 . 466 . 467 . 468 . 469 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání