| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 06:25 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
To počasí se během apríla chce pochlubit vším, co má v repertoáru: teď leje, a jak ...
Tak jsem courala pod širokým deštníkem s kluky po zcela prázdném parku a přemítala, že nejlepší přivolání mám na druhého psa. Já je teda moc nepřivolávám, až příjdou, tak budou tady, ale občas potřebuju upozornit, že to, co plánuje, není zrovna nejlepší. Nebo jednoho či druhého už nějakou dobu nevidím ...
Např. Níloušek je poblíž, Alfréda nevidět. Zavolám a Níloušek je v momentě u nohy a otírá se slovy "vidíš? Já, JÁ jsem ten hodnej!!" A obráceně )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 11:36
- Nahlásit
Drakopes
občas potřebuju upozornit, že to, co plánuje, není zrovna nejlepší. Nebo jednoho či druhého už nějakou dobu nevidím ...
Přivolávám ze stejných důvodů, ale s opačným výsledkem. Ta, co byla do té doby u mně, běží pomoct té druhé s lumpárnami.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 15:41
- Nahlásit
Strejda
pokud ten první vyrazil (ve 108,6% případů je to za ženskou), tak je bez šance zastavit toho druhého.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 15:49 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Neztratil se někomu Vašemu známému mladý Berňáček?
Je v útulku Znojmo-Přímětice.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 16:54
- Nahlásit
Vlčáčková
Neztratil se někomu Vašemu známému mladý Berňáček?
Mně ne, ale bral bych ho.
Ty, Vlčáčková,
dáváme tady dohromady kapelu. Budeš s námi hrát na čelo?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 17:18
- Nahlásit
Strejda
Klidně. Když Vám nevadí, že už to neumím. hraju falešně a nemám pořád čas.
Kdy bude první zkouška?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 19:21
- Nahlásit
Vlčáčková
že už to neumím.
To neva.
My to zase ještě neumíme a ostatní je stejný jako u tebe.
Ten berňáček je opravdu fešák.Taky se mi líbí.
Snad se s pánikem sejdou.
Jestli ho tedy ovšem někdo hledá?!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 20:57
- Nahlásit
Vlčáčková
Kdy bude první zkouška?
Včas Ti dáme vědět. Nejdřív se bude volit přípravný výbor.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 07:42
- Nahlásit
Vlčáčková
Tá ta
Ten berňáček je opravdu fešák.Taky se mi líbí. - ježíš, fakt to není Berunek, i když bych si je možná sama spletla
Ráno jsem psala opravdu sáhodlouhé povídání o tom, co se u nás dělo Místo na smajla jsem uklikla na ,,poslat zprávu" a jelikož nepřihlášená...všechno v pr....
Takže zkusím to sesmolit znovu V úterý byl Tom celý den na cestách, já makala v zahradě a tak jsem večer ač nerada, obešla s klukama alespoň potok. Berča se místy ,,zasekával" a vracel s ksichtem:,,pojďme k Dáše, já bych tam šééél" Nic, šlap domů a nevymýšlej kraviny! Za chvilku co jsme přišli, přijel Tom a že, co kluci chudáčci jen leží, ani nevstávají, kde jsem je uhnala...
Ráno jdeme udělat obhlídku zahrady a Berry se sekne v polovině s jeho známým výrazem ,,v očích smrt" No, doufala jsem, že snad ,,jen" rozhrabali záhonky... ale kdež Hned letmý pohled k levému plotu ukázal díru velikosti garáže na tirák A plot vtlačený dovnitř, takže tady jistojistě šel Beruna domů. Začala jsem mu nadávat do debilů...a nasupeně jdu dál. Druhý plot za kompostérem totéž a to těsně vedle díry, co jsem pracně spravovala v sobotu, či kdy A opět plot vtlačený dovnitř...což už jsem vůbec nechápala a nasr...mě to na ultimum, proč museli vyrábět ještě ke všemu díry dvě?!?Chňapla jsem první prut z kompostéru, co mi přišel pod ruku, Beryn dostal přes prdel a se strašným řevem, jsem je hnala do boudy Co mne napadlo okamžitě, že hoši se v noci sbalili, vycestovali za Dášou a při té příležitosti, zlikvidoval Worick drůbež všem sousedům v okolí Sebrala jem se a s nadáváním jsem letěla projít potok, jestli tam za humny neleží mrtvé slepice. Nic jsem neobjevila, ale stále čekám, kdy mne někdo ze sousedů zastaví a vynadá mi Mrskla jsem před ně misky s granulema, nejedl pochopitelně nikdo nic a kosti nedostali za trest. Já celé dopoledne štupovala díry a zavážela zeminou...opět Na 12h jsme byli objednaní na technickou s mojí Fabkou a málem jsem to nestihla. Nějaké pochůzky a domů jsme se přivalili v 16h. Hned jsem začala vařit oběd, protože jsme od rána nic nejedli, vybalovat nákup a do toho tcháni. Ven jsme vyšli kolem 18h A honem alespoň něco udělat. A přišla Dáša Hned jsem mrkla na kluky, jak moc jsou bublifuk a že se mi zdálo, že dobrý, tak jsem Dášu pustila brankou. Oba na ni naskakovali - Dáša nechtěla, Worick na Berryna a tak pořád dokola.... asi hodinu lítali po zahradě a pak to už Dášu přestalo bavit a tak šla dobrovolně brankou domů V noci po jídle, jdu posvítit kde jsou kluci (pro jistotu) a hošánci něco kutí u levého plotu Za čtvrt hodiny zase posvítím...a jsou tam pořád (teda když tam posvítím, tak oni zdrhnou ) Potřetí už jsem nesvítila, ale vzala bundu a baterku a potichu se tam šla podívat. Bylo celkem dost vidět i tak a viděla jsem, jak skoro u domku kolem mne tichounce proběhnul Berry - šoupajíce se kolem pravého plotu - Worička jsem ani neviděla, ten musel utéct ještě dřív Když jsem posvítila, už nikdo nikde. Pod plotem bylo hrabané, ale plot neporušený. Naházela jsem tam pár drnů a pořád beze slova jsem šla nahlédnout kde jsou. V boudě nebyli, byli až u brány. Worka se nesměle šoural za mnou, tak jsem ho pochválila, že hezky hlídá, na což nadšeně (že není vylágoš) přiběhnul i Berry
Včera ráno dobré. Jak hlásila Drakopsová, že v Praze prší, tak mi Tom říkal, že po snídani začne i tu. Přesně tak, začalo. Nebyl to žádný déšť ale takové mrholení, sotva na semínka které jsem ovšem zapoměla rozházet.Tak jsem letěla sypat na záhony. Přenesla jsem přísady rajčat do zahradního domku (a musela tam první umýt okna ) protože doma se mi to strašně vytahuje. Do rána byl mrazík - doufám, že není po nich Vzala jsem si květináčky a celý den sadila další semínka kytek, co potřebuju namnožit. A pikýrovala brokolici, květák a růžičkovou, nějaké bylinky. Došla mi zemina Musela jsem nahrabat kompostu a osívat ho sítkem a propařovat v mikrovlnce. Bordel a smrad v půl baráku K večeru jsme se prošli zahradou, něco málo se tam pošuchtali(bylo trochu mokro) a šel Tom ještě zavážet ploty(já ještě sadit domů) a začalo mu do toho zase prskat, takže s klukama nikdo nikam nešel - už druhý den Teďka ráno, jsem nenašla Worička kolem oken, tak jsem v županu lítala kolem baráku a nenápadně ho hledala. Pak už i nápadně - otevřela jsem pracovnu, pochválila Berynka, že tam leží a volala Worička. Ten chudáček malý se vykutal s Berčové boudy Tak dostali alespoň kousek slaninky na mlsku
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 08:05
- Nahlásit
No teda, dalo mi docela zabrat, než jsem vše dočetla. Tak se zpožděním...
BSP Atilla
Navždy si budu vyčítat, že jsem mu už nedokázala pomoci. Ale vždyť jsi mu pomohla. Bojovali jste, byli jste při něm, zkusili jste všechny možnosti a udělali to nejtěžší rozhodnutí, stálo Vás to spoustu síly, času a jistě i nemalé peníze... Je dobře, že víte na co umřel, nežijete v nejistotě. Už nešlo dělat víc. S těmi kartami co jste měli se nevyhrávává, bohužel. Vím to i ze své zkušenosti. Musí se to prožít, přežít a smířit se s tím.
Kessie
Ale když už jsme u těch rostlin... můžu poprosit o radu, co kromě tůjí pohlcuje pach??? - tak to se omlouvám, ale i tohle já slyším poprvé.. A nemůže to být spíš v tom, že jsou husté ?
worick
U nás se vždycky říká: chceš vajíčko...nebo po vajcách??! To se mi líbí.To použiju příští rok, obzvláště u těch co se jdou místo ušlechtilého zájmu jen zadarmo opít.
Hned letmý pohled k levému plotu ukázal díru velikosti garáže na tirák To už bude na nové pletivo, ne? To je naštěstí docela levné.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 10:33
- Nahlásit
worick
a jelikož nepřihlášená...všechno v pr...
Zkus kliknout na ikonu "Zpět"
Ale vyzkoušej si to nejdřív nanečisto.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 11:08
- Nahlásit
Strejda
Zkus kliknout na ikonu "Zpět" - naivně to zkouším vždycky... Vrátí mne to sice sem do tématu, ovšem políčko prázdné. Zkoušela jsem to už všelijak, ale nevrátí se to To by měli ještě IT páni doladit
Jdem makat, svítí sluníčko, trochu fučí a je chladno...ale to neva.
Evey
To už bude na nové pletivo, ne? - šmarjá nestraš Náhodooou....víš jak já poctivě splétám?! Skoro by jsi to nepoznala...no...skoro Něky je to ale fakt hlavolam. Jak on ta oka roztáhne a tím pádem rozplete třeba 6 na výšku a 8 na šířku, teďka ty dráty ohne úplně jinak...tak to je hlavolam Ploty ráno OK Ovšem zase těsně za bránou zajda bez hlavy Zůstalo mu tam z ní jen ucho, blééé. Musela jsem ho vzít za packu a vyhodit k potoku...druhé blééé (chybí tu ten blicí smajlík speciálně pro mně ) Už jsem 100% přesvědčená, že to není autonehoda, ale Gůča (o Leonovi pochybuju - ten nechytne ani myš ) Ale byli oba v noci venku. A ukusování hlav myší a ptáků je Gucci specialita Nemůže ho dotáhnout přes bránu domů (musela by ho zvednout až tou mezerou cca 40cm vysoko) - on to byl zajda tak 20cm velký - tipuju měsíc a něco starý...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 16:16
- Nahlásit
Zkus kliknout na ikonu "Zpět"
Ale vyzkoušej si to nejdřív nanečisto.
naivně to zkouším vždycky...
Nevím co máš za prohlížeč ale když se ti to stane tak než cokoli zmáčkneš tak se podívej do nastavení a zaškrtni pracovat v režimu offline. Pak můžeš kliknout zpět a máš to zase zpátky se všim všudy. Pak to odškrtneš a můžeš poslat ;)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 17:23
- Nahlásit
Michall
díky Já sice netuším co znamená ,,pracovat v režimu offline" ale vyzkouším
P.S. řekla bych, že většina těch věcí na liště je tam pro mne zcela zbytečně
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 17:42
- Nahlásit
Co máš za prohlížeč? firefox? explorer?...?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 20:08
- Nahlásit
Michall
Myslím, že to druhé Směju se, že jsem úplné pako
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 20:12
- Nahlásit
Jsem zvyklej od rodičů (promiň Tá to) takže klikáš na takové éčko jako na ikonku?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 20:20
- Nahlásit
Michall
jo od rodičů jsi zvyklej na to, že ani neví, jakový mají prohlížeč? No, jo, se nediv, to je ta naše generace - my málem ještě zažili počítače na šlapátka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 20:21
- Nahlásit
Teď jsme se vrátili z prochajdy. Chtěla jsem trochu delší, když jsme dva dny nebyli a ejhle...hned to bylo 10km
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 00:03
- Nahlásit
Tak se mrkni do souboru jestli je tam pracovat offline. Tom ti určitě pomůže
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 00:45
- Nahlásit
Michall
Ty ještě nespíš? Já se teda teďkonc probudila
Tom ti určitě pomůže - jo, ten určitě hele, tak on je sice o rok mladší a počítač vzhledem k profesi používal na víc věcí než já, ale o tom, že ví, co je ,,pracovat offline" - dost pochybuju (doufám, že to tu nepřečte, nebo mi nakope zadek )
Tak se mrkni do souboru jestli je tam pracovat offline - je to tam, koukala jsem hned, jak jsi to napsal poprvé
Dobrá jdu udělat pokus s ,,ukliknutím"
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 08:36
- Nahlásit
Michall - Míšo, Ty jsi šikovnej!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 11:07
- Nahlásit
Kessie
Michall - Míšo, Ty jsi šikovnej!!! - Kess, Tobě to jde? Já to zkoušela večer (teda v noci ) a mně to teda nešlo. Asi dělám něco špatně
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 11:36
- Nahlásit
a mně to teda nešlo
já to nemám teda na tvém prohlížeči vyzkoušený ale ve firefoxu to tak je. No alespoň jsem to zkusil.. Tak to ti asi nezbyde nic jiného než to psát pořád dokola.
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 15:38
- Nahlásit
Evey
Ale vždyť jsi mu pomohla. Bojovali jste, byli jste při něm, zkusili jste všechny možnosti a udělali to nejtěžší rozhodnutí, stálo Vás to spoustu síly, času a jistě i nemalé peníze... Je dobře, že víte na co umřel, nežijete v nejistotě. Už nešlo dělat víc. S těmi kartami co jste měli se nevyhrávává, bohužel. Vím to i ze své zkušenosti. Musí se to prožít, přežít a smířit se s tím. Moc děkuji za podporu, je to pro mě pořád hodně těžké. Vím, že si život na žádné "kdyby" nehraje, ale stále si říkám, že kdybych mu nechávala pravidelně testovat krev, tak třeba se na to mohlo přijít včas.
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 15:46
- Nahlásit
worick
Michall
Myslím, že to druhé Směju se, že jsem úplné pako
Buď v klidu, ačkoliv jsem zažila revoluci jako batole a měla bych mít blíže k informačním technologiím a jiným technickým vymoženostem současnosti, počítačový guru ze mě rozhodně nikdy nebude.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 07:41
- Nahlásit
Avízovaný ,,velký" déšť - ráno vstanu s nadějí, že bude mokro - ani kapka Kouknu na radar, jak to vypadá...co teda, kdy teda a nad naším se dva dny bude motat díra....pochybuju, že vůbec zaprší Možná zítra Podle radaru vám všem prší...ani mi to snad nepište už teď se mnou lomcuje děsná závist
Včera Tom odmítnul na výlet, že já byla v pátek těch 10km tak co....a on chodí celý den s tím vertikutátorem (a pak ještě tenis ) takže je nachozený dost. Ale našla jsem vzkaz od sestřenky Jitky s Darčou, že má konečně volno, tak by i šla. Tom nás zavezl (jak Jeníčka s Mařenkou ) k lesu a my se vrátili pěšky přes horu domů. Jen asi 12km. Kluci leží až vpředu u plotu - doufám, že žijou
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 08:43
- Nahlásit
worick - zkoušela jsem to a jde to... ale já teda používám ten firefox... ale největší mojí výhodou je, že když mi to zmizí, volám Honzíka a ten opraví a najde... ale lecčemu už rozumím i sama... snažím se přiučit... včera jsme tu měli jednoho žáka a jeho firmu, zapojovali novou vodárnu (darlink), takže dopoledne nic... odpoledne jsme na chvíli vyrazili po kopcích, ale nebylo vůbec vidět, Brno v oparu, tam zřejmě pršelo dost... u nás taky nepršelo...začalo až kolem páté odpolední... takové mžení spíš jen... nikde nic... všude je sucho, práší se, v zemi jsou praskliny... taky bychom potřebovali trochu deště...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 11:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
všude je sucho, práší se, v zemi jsou praskliny... taky bychom potřebovali trochu deště - no právě...suchá pole, sucho v lese Jsem zvědavá, kdy ,,pánům" konečně dojde, že se ,,něco" děje (jsem 100% přesvědčená, že za to může úbytek stromů u nás, i vůbec ve světě. Zrovna onehdá jsem poslouchala nějaký pořad o tom, že v Británii bylo vloni největší sucho, co pamatují a nepomohla ani zima, přehrady mají naplněné sotva z poloviny....Jenom Václav si stojí za svým, že oteplování planety je bublina. Nepopírám, že některé firmy toho rády ekonomicky využijí....ale to už tak je bohužel se vším ) myslím, že se skleníkoými plyny by si lesy poradily samy, ale museli by tu nějaké pořádné lesy zůstat. Všechny staré stromy vytěžené a to ,,roští" co bude za 30let lesem - nám teď zrovna s čištěním vzduchu moc nepomůže. Taky v obcích kolem nás je masívní kácení vzrostlých stromů, naše Obec to taky pěkně zprasila všude bude jen ,,hřbitovní výsadba" Lidi kolem domů samá pidichvojka - hlavně aby proboha nehodila ani ždibec stínu...A já se tak těším, až se dočkám našich stromů, až dorostou do velikosti, kdy od nich bude krásný stín v letních parnech na kusu zahrady a my i kytičky si od toho vedra alespoň trochu vydechneme....
...zapojovali novou vodárnu (darlink) - nedávali jste nautilu? (čerpalo přímo do studny a jen tlakovku do baráku?) Připadne mi to mnohem lepší - celý život u rodičů i u tchánů poslouchám při odběru vody rambajz čerpadla ze sklepa, po letech už je to fakt skřípění hrozné...tcháni dávali nautilu asi před měsícem....a to ticho V baráku je pořád z něčeho hluk: myčka, lednice, pračka, trouba, mikrovlnka, větrák počítače.....nesnáším to Jak jsem hluchá a neslyším ty ostaní jemné zvuky, jen tady tyhle - tak mi to strašně vadí Chtěla bych slyšet jen jak šustí vítr a zpívají ptáci, kuňkají žáby atd....Chtěla jsem napsat, že se odstěhujuasi někam do buše, ale to už jsem tu psala: jak jsem byla v šoku, jak ohlušující řev vydává prales Tak to už se zase fakt nedá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 22:48
- Nahlásit
Teda nikdo nikde Tom se mně ptal, jestli píšete, že u vás všude prší a já se mu smála, že ne, že nikdo nemá odvahu to sem napsat Co teda všichni děláte, když leje? Já gruntovala barák, protože Tom furt sliboval, že bude lét celou neděli a pak můžu uklízet...no a ono nic jenže v baráku úděsný brajgl už tři dny - to se fakt nedalo No tak jsem uklidila a on přijde z tenisu a:,,co jsi dělala, že jsi nakonec jen seděla u toho compu?!" Já myslela, že mně klepne ....tak já tu půl dne lítám na metle a on mi řekne, že to není poznat
Odpoledne tu byla mamka s Mandy a Menďula má zase oteklý ksicht Fakt nevíme, jestli je lov včel její nové hobby, či na co by mohla mít jinak alergii Dostala zase antihistaminika....bude to pes-feťák
Už večer jsme s klukama jen obešli okolí - zadní brankou kolem náhonu, po jednom poli dolů, kolem brány a po cestě ke koním (mezi náma a koupalištěm) zase zpátky nahoru. Byli jsme jak ostříži, kde se co mihne, aby Worka nevypálil, ale ťuk, ťuk - jde opravdu způsobně, prakticky líp jak na flexině - v klidu, nelítá, hezky ťapká s náma....to už Berry jde dál než on Ovšem nic nevyběhlo - to by byla jiná Už dole na cestě se ohlédnu do polí a Gůča se šourala 50m za náma. Opice jedna...ví, že nesmí tak daleko chodit a už vůbec ne vpředu po cestě. Jel můj strýc kolem a zastavil se chvilku s náma. po očku jsme ji sledovali, jak metá kozelce na silnici a dělá tam kravinky. Jel kluk na kole a ona zalehla těsně vedle silnice a dělala neviditelnou My čekali co bude, až dojede k ní, že mu vypálí těsně pod kolo a ten ještě hodí držku. On ji ale celou dobu sledoval, trošku ji objel a v tu ránu se ona rozběhla ,,plížením vpřed" krajnicí...to už si mohla nakašlat Doufám, že něco takového tam nevyvádí, i když jede auto Kluk asi nevěděl, co to vlastně je (já se onehdá s klukama vracela za šera domů a ona stála na té cestičce u potoka a já myslela, že je to snad nějaké prasátko či co Ta její barva je taková...matoucí ) protože vypadal nějak vyděšeně
|