Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 450 . 451 . 452 . 453 . 454 . 455 . 456 . 457 . 458 . 459 . 460 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 16:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
radši bys vajíčka S tím nekalkuluj
No tak ne, no.
- já si toho dřív nevšimla.....
Vzhledem k tomu, kolik jsem zasadila cibule Ti Tom vzkazuje, že ke každému česneku si musíš vzít i cibuli... Já vysela ze semena a tchýně mi přinesla první normoš zásušku a potom i červenou....že toho mají moc, tak ať si taky vysadím
LuckaM
Evey
no já už to tu taky přece psala....kluci kadí brzy ráno, potom kolem poledne, a na prochajdě odpoledne kolikrát i dvakrát-třikrát....a to už je pak i srajda. Právě mi to připadá, že když je větší prochajda, tak je to nějak nutí. A taky to, že Berry neumí normálně kadit či co?! protože udělá boban, ujde 10m hodí další, popojde kousek a další
Jí ráno kolem 9h a o půlnoci. Mezitím pár piškotů(já jim je půlím, třeba za vytažené klíště )po prochajdě trochu sušeného masa od Brit

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 20:15
- Nahlásit

worick
Vzhledem k tomu, kolik jsem zasadila cibule Ti Tom vzkazuje, že ke každému česneku si musíš vzít i cibuli...
Dobře, koupím i cibuli.

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 05:48
- Nahlásit

U nás právě pršosněží.

Strejda
Dobře, koupím i cibuli. S tebou se dobře obchoduje.
Já bych napsala: "Dobře, koupím i cibuli, ale s vejcem."

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 06:29 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Evey
U nás právě pršosněží.
Tady jen drobně prší. Medvědicím to, zdá se, nevadí a chtějí jít do lesa.

S tebou se dobře obchoduje.
Já bych napsala: "Dobře, koupím i cibuli, ale s vejcem."

Stydím se to napsat, ale vejce jsem koupil bez fronty a podobných nežádoucích průvodních jevů.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 10:55
- Nahlásit

Tak po vzoru Evey odjíždím na wellness víkend do Tisé Mějte se tu všichni krásně a pěkně pište, ať mám v neděli co číst

Tá ta
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 12:44
- Nahlásit

LuckaM
Hezký víkend!!!Užívej
co Bárnik?Ten nepotřebuje welnes?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 12:53
- Nahlásit

LuckaM
ale běžná praxe je tak 5 - 6x. Tolikrát Barney chodil na velkou, když byl na granulích. Během hodinové procházky to stihl tak 3x - 4x. Ale u něho byl problém ten, že ta konzistence byla ve většině případech spíš tekutá.
Od doby, co krmím masem a zeleninou, tak chodí stopro po snídani a večer po večeři. Na procházce tak 2x. Celkově teda tak 3x-4x za den.

worick
protože udělá boban, ujde 10m hodí další, popojde kousek a další Vidím, že Berry má stejnej speciální styl jako Barney. Pak to taky tak vypadá na zahradě...bobky roztroušený všude možně.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 13:34
- Nahlásit

MartinaBarney
Bára taky.
Točí se kolem pomyslného bodu předníma tlapama a dělá kroužek v průměru cca 1 m a v nahrbené pozici se zastavuje podle mě zatím nezjištěného vzorce a koná.
Výsledek je rozptyl cca 2,5 m.
Nevím proč nezastaví na jednom místě.
Nebo jestli je tak zvědavá,nebo se hlídá?

worick
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 13:50
- Nahlásit

Venku hnusně, zima, fučí .....vůbec mne tam ta práce nebaví
MartinaBarney
Tá ta
Bára se alespoň točí, ale Berry v tom nahrbeném postoji popochází a popochází... Mamka mi minule řekla, že mají posr... zadky, jelikož neumí pořádně přidřepnout a kadí víceméně za pochodu Ale poslední dobou se mi zdá, že průjmů podstatně ubylo

LuckaM
Tisá.....kde to je? Jdu to hledat

worick
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2012 22:54
- Nahlásit

No jasně...pátek...nikdo nikde Já měla ,,pernej den" Krom toho, že jsem nechutně zmrzala vkleče v zahradě každý telefon od mamky zvedám s tím, že s Alfčou je zle Už jsem se s tím skoro naučila žít... Volá:,,zase průjem...včera skoro dobré a dneska zase Co mu na to mám dát?!" Za chvíli volá brácha (ani jsem nevěděla, že je doma) ,,mamka dala Alfovi tuhle tabletku, ale to je pro lidi!" Nevadí, vetka říkala, že můžem...Za 10minut další volání od bráchy: ,,proboha, přijdu k bábě (do baráku...babča už tam není ) a přivítá mně Mandy, co vypadá jak bull Má úplně oteklou celou hubu, příšerně, na oči skoro nevidí a chrčí! Rychle volej vetce, jestli je doma a máme tam přijet, nebo co dělat?!" Říkám mu, ať jí hned dá nějaké antihistaminikum, že ji nejspíš bodla včela a volám vetce, která mi řekne totéž....a pozorovat, jestli zabere...Pro jistotu skočím do auta a jedu tam...stejně jsem chtěla Alfovi dát černé uhlí. No hrůza jak říkal Má to nafocené, ale nevím, kdy to stáhneHodinu jsme u ní seděli, po podání tablety za chvilku už nechroptěla a začala být veselá, když jsem odjížděla, už jí to trošku splasklo kolem očí a jedna strana čumáku...mamka si ji radši vzala ještě domů...na pozorování My musíme mít taky pořád něco

Tá ta
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2012 00:39 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

worick
Ještě že víte co dělat a že to zabralo.Co to je např.antihistaminikum?Nikdy jsem to nepotřeboval.Asi bych to měl mít taky radši doma.
My musíme mít taky pořád něcoNejsi sama.
Předevčírem mi Míša řikal,že už sousedi nemají tu asi tříletou asiatku.Nevím přesně proč,ale prý jí vzali na operaci a už se jim nevrátila.
Snad to mělo být něco "jenom" s kyčlema.Nevím.Až budu se sousedem mluvit,zeptám se.
Je to docela šok a škoda ji.
Já si zase včera ráno při krmení všiml,že Báru za chůze něco bolí a občas kvikne bolestí.
Prosahal jsem ji břicho a bolelo ji to na pravé slabině.Večer už byla ale podle mne dobrá.Žrala normálně.No a dnes mi žena říkala že ji to ještě asi trochu bolí.Já ale nic nepozoruji.
Je možný že to je něco k tomu hárání?Musíme ji sledovat.

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 18:52
- Nahlásit

Taky se vám ztratili poslední příspěvky?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 19:28
- Nahlásit

Děkuji všem za informaci o bobkování

Tá ta
Bárníka jsme nechali doma, resp. jel se rekreovat s Tomem někam k Plzni a podle fotek se měl taky moc dobře.

worick
Tisá je kousek od Děčína.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 19:59
- Nahlásit

Michall
jo, včerejší příspěvky jsou fuč....ale vzhledem k tomu, že to půl dne nefungovalo vůbec, pak to fungovalo, ale bez jediného fóra a staré příspěvky všechny pryč tak díky bohu i za tohle

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 20:00
- Nahlásit

LuckaM
Tisá je kousek od Děčína - jo, našla jsem si to, ale vůbec jsem nenašla, co je tam kde za welness

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 20:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Z včerejšího výletu jsme se vrátili zmrznutí, vyfoukaní a nasr... - neboť jsme zakufrovali a taky nám zase zdrhnula Mandy Dneska u nás děsná zima, jenom 3st a fučí pořád krom rána a teďka dvou hodin v podvečer po zahradě a kolem...jsme nevytáhnuli z baráku nohu

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 21:53
- Nahlásit

člověk se tak rozepíše a někdo mu to ztratí!!!! teda... - normálně u nás včera padaly kroupy a dneska sněžilo... teda v zimě po sněhu ani památky a teď tohle... jako déšť bychom potřebovali, to jo... ale nějakej svěží zahradnickej - takovej už ten jarní...

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 21:57
- Nahlásit

worick
Alespoň že už se to tu načítá rychleji.
Kessie
Právě že jsem byl pryč a taťka ať se mrknu, že jsi psala... Otevřu a nikde nic

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 00:41
- Nahlásit

Kessie
normálně u nás včera padaly kroupy a dneska sněžilo... teda v zimě po sněhu ani památky a teď tohle... jako déšť bychom potřebovali, to jo... ale nějakej svěží zahradnickej - takovej už ten jarní... - nó přesně tohle bylo dneska u nás celé dopoledne několikrát byla chumelenice, krupová chumelenice...až kolem 14h vyšlo sluníčko a zvedla se teplota cca na 6st. K večeru, jak jsme to byli venku, jsem nakonec místo vesty, vytáhnula zimní bundu a dobře jsem udělala....zůstali jsme tam až do tmy a to už teplota zase spadla pod nulu, byla mi kosa i tak U nás je taky už zase sucho děsně moc, je to poznat už i na potoce Doufám, že avízovaný mokrý duben, se bude týkat i nás

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 07:47
- Nahlásit

V sobotu bylo u nás taky hnusně, šíleně fučelo. Dopoledne vypnuli elektriku. Byla jsem u rodičů, mají plynový sporák, takže řízečky byly. Když jsem přišla domů, tak jsem hned zatopila, asi po dvou hodinách vypnuli elektriku znovu, což je u nás průšvih, neb čerpadlo u kotle přestane fungovat a začne stoupat teplota. Takže jsem musela hned vše hořící z kotle lopatkou vybrat, no krásná práce... byla jsem celá začouzená, se divím, že jsem nic nepodpálila. Musím se podívat jak se to dá řešit přes nějaký záložní zdroj. Jak to máte doma?
V neděli se probudím a venku bílo.
Vyrazila jsem s Elzou na procházku a už ve dveřích mě zarazil neuvěřitelný rachot z blízkého lesa, něco jako ptáci + cirkulárka dohromady. Šla jsem to tedy prozkoumat. Na stromech seděli šedí menší ptáci, co to bylo přesně nevím, nemám moc dobrý zrak. A řvali, a řvali a řvali, neskutečně, nic podobného jsem ještě neslyšela. Vešla jsem do lesa, prošla pod nimi a pokračovala, za chvilku najednou zmlkli, ale všichni naprosto přesně naráz. Asi přiletěli z teplých krajin a byli značně rozladěni, že je tu sníh, tak řvali na vůdce, kam je to zavedl.
Došli jsme na louku a tam zase stádu muflonů. Trošku jsem je obešla, všimli si nás, ale neutekli. Tak jsem využila příležitost k tréninku. Jako Elza sice cvičila, ale vždy jen tak, aby na ně viděla . Takže já třeba při obratech stála k muflonům zády, Elza se sice přiřadila ke správné noze, ale k muflonům čelem. Ale i to je úspěch.

Michall
Taky se vám ztratili poslední příspěvky? Taky, taky. Už nevím co jsem psala. Vybavuji si jen, že jsem reagovala na Báru, takže znovu:
Je možný že to je něco k tomu hárání? Nemyslím si. Pokud má hárání standardní průběh (žádný nepřirozený výtok, teplota, nenálada) tak bych příčinu hledala někde jinde. Ale pokud je veselá, žere, pije... tak sledujte.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 09:35
- Nahlásit

worick
Nebyla to vlastně přímo Tisá, ale Ostrov u Tisé - úplná samota bez signálu, jen dva polorozpadlé kempy, pár chalup a jeden hotel.
URL

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 10:56
- Nahlásit

LuckaM
No a jak bylo?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 14:11
- Nahlásit

Evey
Bylo krásně, jen to počasí mohlo být trošku lepší - strašně se to honilo - chvíli déšť, chvíli vítr, chvíli sníh...sem tam sluníčko Okolní příroda je opravdu krásná, trochu jsem litovala, že Bárník nemůže být s námi.

Večer nám připravili romantickou večeři o x chodech. Nikdy by mě nenapadlo, že se dá večeřet 3 a půl hodiny

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 14:21
- Nahlásit

malá ochutnávka:

náš výhled z okna:

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Asi přiletěli z teplých krajin a byli značně rozladěni, že je tu sníh, tak řvali na vůdce, kam je to zavedl. - se nedivím...
Elza se sice přiřadila ke správné noze, ale k muflonům čelem. Ale i to je úspěch. - ale předpokládám, že na vodítku, že jo? Neb já bych se tam točila jak čamrda....a Woriček s muflonama, už by měli nějaký ten kilásek v nohách
Nááááhodóóóu....od včera mám malinký výchovný úspěch, byť to není až tak moje zásluha: ráno jsme zakončovali obchůzku klasicky před barákem a jelikož Worka chodí ráno slušně, pomalu - tak už jsme to před nějakou dobou začali chodit s přídavkem kolem potoka, za tou naší muldou až po sousedův domek (ze zadu) Najednou Worka zbystří (proboha úči píše se to ze s či ze z?? už jsem to dvakrát něnila a nevím.. ) na druhý břeh, já teda taky, i když jsem si říkala ž nejspíš kosi, či kachna...a najednou vidím po druhém břehu capat zajíce Ještě, že naši psi vodu nemusí a Worka právě proto váhal, jak to provést Skočila jsem po něm, přidržela ho za chlupy (obojky nemají) a domlouvala mu stylem:,,ano Worinku, zajíček, on tam hledá něco na papání" na čež se Worick začal olizovat a slintat, akorát to nebylo na slovo papání, ale už na ,,zajíčka" Zajda se pomalu posunoval, neviděl nás, Worick nějak nevyváděl, tak jsem sebrala odvahu a pustila ho. Ani neseběhl dolů k vodě, jen poskakoval po břehu a hypnotizoval ho, tak jsem ho znovu přivolala, aby se uklidnil posadila(cvakala mu čelist ) dostal piškot, ale kupodivu ho nevyplivnul (i Berry - ten za to, že je mu to fuk ) a zase jsem ho pustila. Zajíce už jsem neviděla....a Worick na zavelení ,,jdeme" - šel normálně po svých jako vždy, jako by už na epizodu se zajícem zapoměl Já ještě ovšem pořád napjatá, aby se najenou nesebral a neoběhnul mi to v nestřeženém okamžiku někudy zase k potoku...abych neviděla
LuckaM
Nebyla to vlastně přímo Tisá, ale Ostrov u Tisé - úplná samota bez signálu, jen dva polorozpadlé kempy, pár chalup a jeden hotel. - ahá, jo ták Ne, že bych chtěla na welness - já na to nejsem, ale sonduju možnosti výletů (v tomto případě a vzdálenosti - spíš dovolené )
Večer nám připravili romantickou večeři o x chodech. Nikdy by mě nenapadlo, že se dá večeřet 3 a půl hodiny -
Okolní příroda je opravdu krásná - no skvělé, nádhera, máte to tam - na tom vašem konci republiky - moc krásné Trošičku závidím

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:13
- Nahlásit

Tá ta
Michall
Jak to dopadlo s Baru - už ji ty bolesti přešly?

Evey
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:50
- Nahlásit

LuckaM
Nikdy by mě nenapadlo, že se dá večeřet 3 a půl hodiny Mě jo, ale nikdo mě nepozval.

worick
ale předpokládám, že na vodítku, že jo? Tak prvních 5 minut byla v tranzu, klepala se, pískala, tak to byla na vodítku. Jak se trochu zklidnila, tak jsem ji odpoutala, byť byla tedy ve mě malá dušička
Najednou Worka zbystří (proboha úči píše se to ze s či ze z?? Myslím, že to máš správně.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:12 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

worick
Jak to dopadlo s Baru - už ji ty bolesti přešly?
Naštěstí se už zdá v pořádku.Sice nechodíme tak daleko jako vy,ale žena potřebovala včera něco vyzvednout ve městě a jestli bych tam nedojel.Rozhodl jsem se ,že půjdu s Bárou pěšky.(chtěl jsem cestou přibrzdit na jedno)Vylezl jsem z domu a Bára hned nadšená a lítala ke dvírkům.Opravdu poznala,že půjde taky.Až do místa určení vše OK.Bára jenom drštkovala,proč jdem do města a né na druhou stranu a musí být na vodítku.Tak jsem se obětoval,rozloučil se s oroseným a šel s ní delší cestu domů přes sídliště na pole a zadem domů.V sídlišti se mi vykadila hned před nejbližší panelák.Musím ji pochválit,měla to opravdu hezký a jako vždy na několika místech.Ale já jsem si s sebou nevzal pytliky,protože kadila už doma před cestou.Vytáhl jsem tedy kapesník a obětoval ho.(pytlík je lepší,kapesník propouští).Pak už mise probíhala naprosto v pohodě,akorát mi zase tekla nudle.
Ještě jsem si zašel kousek k rybníku a vzal to zpět domů přes pole.
Potřebovalo by ale opravdu sprchnout.Je to suchý a práší se od bot.
Evey
Mě jo, ale nikdo mě nepozval.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:14
- Nahlásit

proboha úči
Stávkujou!!!!
Nemluvěj s náma.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:53
- Nahlásit

Evey
Mě jo, ale nikdo mě nepozval hezky napsáno

Bárník má škrkavky...takže dnes odčervit a vydesinfikovat boudu... :/

<< 1 ... 450 . 451 . 452 . 453 . 454 . 455 . 456 . 457 . 458 . 459 . 460 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání