Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 450 . 451 . 452 . 453 . 454 . 455 . 456 . 457 . 458 . 459 . 460 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 07:33
- Nahlásit

worick
mám antibiotika (po 11 letech), dlouze spím, hodně čtu a všechno ostatní odsouvám a vytěsňuju

je mi fajn

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 08:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
mám antibiotika - na co? Máš angínu?
hodně čtu....jééé, Ty budeš chytrá jde to ještě víc??
Tomovi se asi začíná rozjíždět alergie On neví na co je alergický, na testy nikdy nebyl. Ale teďka kvetou akorát ty věci, co mají jehnědy - lísky, olše...
Šli jsme na tom výletu a byly tam ,,kočičky" - natrhala jsem si větvičky do vázy a pak jsme narazili na hezké jehnědy, tuším to byla právě líska a já:,,na zahradnickém psali, že broskev se má stříkat na kadeřavost, když práší jehnědy!" a klepala jsem jestli práší V lese ještě neprášily, ale pak na slunečné straně na lukách jo. A já si do té kytky taky utrhla, byly hezké. Jak jsem tak šla a mávala tou kyticí, Tom začal kýchat a smrkat....a nadávat že mu s tím nemám máchat pod nosem. Nemáchala jsem a kupodivu se to zlepšilo

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 10:59
- Nahlásit

na zahradnickém psali, že broskev se má stříkat na kadeřavost, když práší jehnědy!"
Teď už byste měli stříkat podruhé ne? Jinak jehnědy jsem neslyšela, ale druhý postřik je na úrovni napučení do velikosti "myších oušek"...

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 11:01
- Nahlásit

Jo a já jedu celoročně na Xyzalu (kvůli alergiím, ale hlavně potravinovým....)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 13:47
- Nahlásit

jo, mám angínu ... hnusnou
čtu nějaké detektivky, asi z nich zblbnu)

Měla jsem celý život problémy s alergii, když začaly kočičky, jehnědy, byl to děs, druhá vlna, když kvetly trávy. Nikam jsem nemohla vyrazit bez pohotovostního balíčku, nejezdila jsem s dětmi v létě na žádné výlety, neúčastnila se branných cvičení (hurá). A pořízení Alfréda byl obrovský risk. A povedlo se. Po třech-čtyřech letech mě vyřadili z databáze superalergiků, balení zyrtexu mi vydrží na dva roky minimálně ...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 13:51
- Nahlásit

Noemi
Teď už byste měli stříkat podruhé ne? - ano, ale poprvé se stříkalo ještě na podzim. U nás to s těma jehnědama taky asi nevyjde, protože myší ouško u nás ještě dlouho nebude
Na co máš potravinovou? Bratránkově ženě se rozjela bezmála v 50letech na oříšky a to tak, že ji celou modrou odvezla rychlá...málem bylo po ní

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 17:23 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Přes den bylo 22°. Dělal jsem na zahradě, taťka byl v práci. Bára začala hárat. Už aby to bylo za námi.

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 19:51
- Nahlásit

Začlo jaro, dnes jsem Medvědovi tahala první klíště...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2012 08:38
- Nahlásit

Noemi
Jé, já to zapoměla napsat (divné ) první klíště jsem tahala někdy v pondělí Berčovi z čela - přisáté, pak jsem posbírala ještě asi 4 různě.....ale všechny vypadala divně - jinak než normální klíště s tím rezavým zadkem - byla jednobarevně hnědá a celá větší - připadlo mi to jako jiné vývojové stadium. Včera jsem Workovi po prochajdě sebrala s chlupů už to normální - rezavé. Jo a zrovna v to pondělí jsem je stříkla Frontline a asi se povedlo, protože jsem našla pak v chlupech mrtvá. Ale teorie o tom, jak budou mrazy a nebudou klíšťata (plzáci apod...) mírně ,,pokulhává". Opravdu nevím, kdo tohle vždycky vyplodí...

Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2012 09:18
- Nahlásit

Drakopes - jo, mám angínu ... hnusnou - jéé, přejeme brzké uzdravení, ale taky pořádný odpočinek!!!

Noemi,worick - my naštěstí zatím klíště žádné - ťuk,ťuk... už jsem včera po prochajdě taky Kessku kontrolovala... nás brzy čeká hárání, jak začala Bára od Michalla, tak jen čekám, kdy to poznám... je teď Sluníčko naše takový víc přítulný a mazlivý, navíc pořád štěká... to nevím, jestli nějaká myška proběhne vždycky, Kessku to přivádí k šílenství... Navíc teda jak se oteplilo, tak Kess pouští chlupy a teda to je fakt po chuchvalcích. Po páteční procházce, kterou jsme s Kess absolvovaly samotné jako takovou "dámskou jízdu", jí ale zůstalo tolik bodláků, v chlupech, který ani nejdou vyndat, navíc v místech, kde vyndávání není vůbec příjemný ani pro mě, ani pro ni... dneska na to vezmu nůžky...

Ve čtvrtek a v pátek jsem dělala závěrečné zkoušky a za měsíc ještě obhajobu práce a pro letošek se studiem utrum... teda ještě jsem přemýšlela o dalších certifikacích z ANJ... ale nevím... jak bude čas...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2012 11:35
- Nahlásit

Kessie
My byli včera na výletě taky dámská jízda - teda až na naše kluky mamka s Mandy, Jitka s Darou a moje maličkost s klukama. Mandy s Darinou lítaly jak šílené, šli jsme kus pořád lesem, takovým hezkým, tady po hranici, jen cca 10km. Nakonec Mandy sama někam vyběhla (za srnama mrcha malá ) a my si vůbec nevšimnuly kdy a kterým směrem - najednou jsme viděly jen Darinu. Volaly jsme všechny všemi směry, pak už pořádně hulakály a nakonec jsme se rozělily a šly hulákat každá jiným směrem.....za asi 10minut se Mandyna vrátila, sama se asi dost vylekala, že se ztratila Dostala od mamky vylágoš a za trest šla kus cesty na flexině...Bylo krásně, šly jsme jen v tričkách - u nás 21st!!
Nad ránem, po 5.10h mně kluci (spala jsem v pokoji) vzbudili strašným řvaním u brány. Než jsem se trochu rozebrala, přemýšlela jsem, že jde někdo z tahu - vedle do vesnice. Jenže to nějak neustávalo, tak jsem si hodila župan a šla mrknout z předních oken. Kluci lítali vepředu kolem zdi a brány a řvali. Vyšla jsem na balkon a volala na ně:,,co se děje?!" (jistě by mi řekli ) a hlavně se snažila zjistit, jestli tam někdo není, neběhá pes apod....Kočky byly poprvé obě celou noc venku, tak jsem se celkem bála, jestli se to netýká jich Radši jsem si hodila bundu a šla se podívat na ulici. Bylo už víceméně světlo. Kluky jsem nechala doma, koukla i za kopec na cestu kolem potoka - taky tam nikdo nebyl - fakt nevím, co tam měli. Než jsem vyšla ven, tak jsem viděla odsud šlapat Gucci (alespoň jsem viděla, že ta je v pořádku) jen jsem nevěděla, kde je Leon. Ale venku jsem ho neobjevila. Pak jsem teda vypustila i kluky, aby když tak ukázali, o co šlo....přečichali a přecvrkali si svá obvyklá místa a šli v klidu domů. Tak jsem se nedozvěděla nic

Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2012 12:46
- Nahlásit

Navíc teda jak se oteplilo, tak Kess pouští chlupy a teda to je fakt po chuchvalcích
Kessie
to bude souviset s tím háráním. Berni i holky od maminy vždy před háráním vylínají, nezávisle na roční době a počasí ...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2012 14:00
- Nahlásit

Janiii
Kessie
to bude souviset s tím háráním. Berni i holky od maminy vždy před háráním vylínají, nezávisle na roční době a počasí ... - asi jo, kluci jsou jak medvědi a nelíná nikdo. Je jim hrozné vedro, včera funěli jak lokomotivy a ani Woriček moc nelítal. Vletěl pouze do potoka a bylo mu málem jedno, kolik e tam vody
Taky jsem objednávala ve středu granule, ve čtvrtek češu a tak mimochodem jsem si všimnula, že na kartáči už nejsou skoro žádné drátky Hlavně, že češu Teď budu muset honem sehnat nový kartáč, protože by se hodilo koupání a taky začne asi fofrem to línání

Tá ta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 07:50 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Dotaz pro majitele holek.
Jak už psal Míša,tak Bára začala minulou středu hárat.Alespoň podle těch pár kapek krve na dlažbě.
No jo,ale od té doby je všude čisto a nikde není nic špinavého.Má sice trochu špinavé chlupy okolo,ale to je tak všechno.
Je možné,aby hárání proběhlo takhle mírně?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 08:02
- Nahlásit

Včera jsem s klukama nebyla (jen ráno) vařila jsem, uklízela a pak zase pohřeb - těch už by opravdu stačilo Když jsem tam odjížděla, viděla jsem děcka na cvičáku....a chudáci klučci museli sedět doma
Tá ta
Je možné,aby hárání proběhlo takhle mírně? - vůbec netuším, ale u fenek si to tak nějak představuju....

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 08:16
- Nahlásit

Tá ta
Je možné,aby hárání proběhlo takhle mírně?
Je to možné. Budete potřebovat testovacího psa, který určí, že už je po sezóně.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 08:23
- Nahlásit

Strejda
Včera jsme byli na cvičáku a moc se mi nezdálo,že by psi měli z Báry pěnu u huby.
Jenom mě teď napadlo a pevně doufám,že není Bára nakrytá nějakým potulným fešákem.(naštěstí nemám žádné indicie)

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 09:25
- Nahlásit

Tá ta
(naštěstí nemám žádné indicie)
Až se jí budou zvětšovat struky, tak budeš mít důkaz.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 09:43
- Nahlásit

Strejda

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2012 10:52
- Nahlásit

Tá ta - u Kessky to samotný špinění taky netrvá nijak dlouho...

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 09:50
- Nahlásit

O víkendu jsem byla na tzv. welness. Poprvé v životě a můžu Vám říct, že to bylo geniální. Chodím už asi 4 měsíce cvičit zumbu a instruktorka to sama zorganizovala. Začali jsme v pátek odpoledne a skončili v nedělním obědem. Výborně vařili, krásné ubytování, super program zahrnující zdravotní cvičení, zumbu, cvičení v bazénu, plavání, 3 druhy sauny, vířivka...no a to počasí... A cena byla taky si myslím super 1600 kč včetně jídla a 2 vstupů do welness. Pánové, určitě doporučuji jako dárek pro Vaše polovičky.
Úplně na závěr jsme seděli všichni na terase a já v dáli viděla jak se blíží pán se velkými 3 psy, tak jsem zpozorněla.
Jeden psík byl na vodítku, ale když došel blíže, tak bylo jasné, že to není pes, ale malá puma.
Psy jsem samozřejmě pomuchlovala, byli to kříženci kavkazáka a snad malamuta. Puma byla krapet vyplašená, no ani se jí nedivím. To byl pro mě tedy zážitek, pán říkal, že má malou ZOO, jenže už jsme spěchali domů, tak jsme se tam nemohli stavit.
Dalším pozitivem je, že jsem si tam domluvila jízdy s profi řidičkou kamionu a autobusu. Tak snad už začnu konečně jezdit. Jsem skromná, mě bude stačit jen to osobní auto, na kamion nemám ani pomyšlení.
Tento týden mám dovolenou. Malujeme obývák.
Zítra ráno jedeme k majiteli kastrovat hřebce, to jsem zvědavá jak se to u tak velkých zvířat technicky dělá.

Noemi
Začlo jaro, dnes jsem Medvědovi tahala první klíště... Po nás už taky jedno lezlo, tfuj.

Tá ta
Je možné,aby hárání proběhlo takhle mírně? Jo, jo. Ono taky se dost krve zachytává v chlupech. A je nateklá?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 10:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

v okolí živá duše....co se zvířectva týčeU nás hárání zatím neprobíhá ale vzhledem k tomu, že Dáša už u nás třetí den bivakuje, tak to čekám každou chvíli Od včerejška večera, kdy jsme se vrátili ze Zlína a našli ji pochopitelně u nás, jsem ji do rána vyhazovala za bránu asi 6x Vyhodím branou, za 10minut je tu plotem, pěkně ho zase rozpárala mimo jiné jsou tam taky podhrabané 3 díry, které musíme zavést hlínou, zatím jsem tam nacpala kámen. Jsem pěkně nevyspalá, protože jsem zase musela po večeři kontrolovat Berryho, ať nelítá. Od rána kulhá na přední nohu Tom je totálně nasr...a že jestli se tu Dáša ještě jednou objeví, jede okamžitě za majitelem, ať to konečně řeší
Evey
O víkendu jsem byla na tzv. welness - no tedá, Ty si ale umíš užívat života Ti to přeju.....ale na mne tohle není, já nemám ráda žádné společenské akce všeho druhu a babské už vůbec ne
Tento týden mám dovolenou. Malujeme obývák. - tak to jsi tam měla jet až po....regenerovat Malování je vždycky děs-běs
...jízdy s profi řidičkou kamionu a autobusu. Tak snad už začnu konečně jezdit. Jsem skromná, mě bude stačit jen to osobní auto - no to ve mně právě hrklo....že chceš jezdit s autobusem Nevěděla jsem, že řidičák nemáš...
Jeden psík byl na vodítku, ale když došel blíže, tak bylo jasné, že to není pes, ale malá puma. - tý jóóó já bych chtěla taky muchlovat pumu
Psy jsem samozřejmě pomuchlovala, byli to kříženci kavkazáka a snad malamuta - to je teda těžký nářez - zkřížit tahle plemena To až mu zdrhne, tak nezůstane v okolí živá duše - co se zvířectva týče
Zítra ráno jedeme k majiteli kastrovat hřebce, to jsem zvědavá jak se to u tak velkých zvířat technicky dělá. - ani to snad nepopisuj, už jen při té představě na mne jdou mrákoty...

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 10:52
- Nahlásit

worick
Nevěděla jsem, že řidičák nemáš... Já ho právě mám a už dost dlouho...
.....ale na mne tohle není, já nemám ráda žádné společenské akce všeho druhu a babské už vůbec ne Tohle byla naštěstí jen malinká parta - 18 lidí. A tak třetinu jsem znala, takže to bylo v pohodě, dost jsme se nasmály, hlavně tedy sobě...
o až mu zdrhne, tak nezůstane v okolí živá duše - co se zvířectva týče Vypadali strašně mírumilovně a mazlivě, celou dobu je měl navolno a ani se od něj nehli. Zřejmě dobrá výchova.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 13:47
- Nahlásit

Evey
Na dnešek se už projevila a to hodně.Ten první týden je asi mírnější.A to máme jet v sobotu na bonitaci do MB.To nás asi vyhoděj.
Jo a dostali jsme pozvánku do Rožnova!

Co Drakopes,už jste dobrý ?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 23:10
- Nahlásit

Tá ta
A to máme jet v sobotu na bonitaci do MB.To nás asi vyhoděj - teda já nevím, ale s háravkama se tam může?? Fakt bych se nedivila, kdyby vás vyprali ven Mezi náma....já bych to udělala momentálně z nich šílím
Drakopes
nó Áji, jak jsi na tom? Hele, mám zase bráchu v Praze Písla bych to dřív, ale jsem vůbec nevěděla, že tam bude tak dlouho A on mi dneska písne, že celý den pochodoval po Praze
Evey
Vypadali strašně mírumilovně a mazlivě, celou dobu je měl navolno a ani se od něj nehli. Zřejmě dobrá výchova - dobrá poznámka vůbec si to neberu osobně....

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 23:27 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

worick
Dočetl jsem se v propozicích,že háravky je třeba nahlásit předem a budou posuzovány až jako poslední na závěr dne.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2012 07:45
- Nahlásit

ahoj všichni ... no, žádná sláva, chodím ráno ven se psy, nejhezčí moment dne. Zbytek je potácení od ničeho k ničemu, bolí mě celý člověk, prostě otrava ...

A s háráním se zbláznily i feny v našem okolí ... tuhle v parku nějaká paní poučovala Juráška, že kdyby měl psy vychované, tak je od háravky odvolá, ale takhle je vidět, že ho psy neposlouchají ...

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2012 09:10
- Nahlásit

Drakopes
tuhle v parku nějaká paní poučovala Juráška, že kdyby měl psy vychované, tak je od háravky odvolá, ale takhle je vidět, že ho psy neposlouchají ..
To má paní pravdu. Loňský mistr ČR a šampión práce je od háravky odvolatelný (s el. obojkem). Než půjdete na mistrovství, tak byste se tomu měli ještě věnovat.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2012 10:21
- Nahlásit

Strejda
To má paní pravdu. Loňský mistr ČR a šampión práce je od háravky odvolatelný (s el. obojkem). Než půjdete na mistrovství, tak byste se tomu měli ještě věnovat. -
Drakopes
Zbytek je potácení od ničeho k ničemu, bolí mě celý člověk - to Tě to teda pěkně chytlo.... takové pěkné počasí a Ty se hodíš marod
My jsme včera museli dělat úpravu jednoho přechodu přes potůček (protože nám zarostl kořeny orobince a už tam neprotékala skoro voda) a tahali jsme se s balvany jak kráva....dneska se nemůžem pohnout ani jeden.....a práce nějak neubývá...nevím jak to, ale spíše naopak

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2012 14:29
- Nahlásit

Tak tady čtu, jak všichni sbíráte klíšťata a línáte a u nás zatím nic, co se týče obou. Začátkem dubna se už ale taky chystám objednat antipar. obojek - na spokojenypes.cz mají ve slevě do vyprodání zásob, tak toho musím využít. A taky musím koupit odčervovací tablety. Ty, které prodávali v Kauflandu v lékárně jim přestali dodávat. Což mě pěkně štve, protože cenově to vyšlo tak na 150,-.

worick
a práce nějak neubývá...nevím jak to, ale spíše naopak Mě něco povídej! Když se zamyslím, kolik je na zahradě práce a v domě práce, tak se mi dělá zle. Nevím, kde začít dřív. Ale protože je tak pěkně, tak dávám přednost zahradě.

Tá ta
Ať Vám bonitace vyjde. Budu držet palce!

<< 1 ... 450 . 451 . 452 . 453 . 454 . 455 . 456 . 457 . 458 . 459 . 460 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání