| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:07
- Nahlásit
Evey
Poslední zpráva od majitelů je ze soboty, že to vypadá zle. -
No já taky měla dnes obhlídku
První: odmrzá při krajích jezero, těsně u mola leží další mrtvola pstruha podle toho, jak vypadá voda...divně ...čekám, že vytaháme i zbytek nebožtíků..... kousek dál na trávníku mrtvý krteček snad to není ten kosmonaut? vytáhnu z brány letáky, otevřu bránu, že jdem zkontrolovat venek, čumím u toho do letáku a hned za bránou šlápnu na mrtvého zajíčka Takový třetinový zajda - ne úplné mimi, ale ještě maličký. Říkala jsem to Tomovi a že ho možná odhodilo auto. Já, vzhledem k místu nálezu, mám spíš podezření, že ho zakousnula kočka a chtěla ho branou dotáhnout domů, ale to už nezvládnula (velký byl jak polovina Gůči...tak nevím ) Leon?? Dárek klukům od nějaké ctitelky?
Tá ta
tak Tom mne vyvedl z omylu, prý je tam ještě jedna podobná restaurace ,,U Dvořáků" - ale tam jsme nikdy nebyli.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 13:09
- Nahlásit
podle fotek je to U koníčků.
Jede se tam podle sex klubu
kosmonaut? ????
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 14:01
- Nahlásit
Tá ta
Jede se tam podle sex klubu
To je dobrá navigace, ale jsi na dámském fóru. Pochybuju, že by se někdo z místních takhle zeptal na cestu. Kromě nás dvou, asi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 14:39
- Nahlásit
Tá ta
Strejda
Jede se tam podle sex klubu - áno, čéče, na ten jsem si ani nevzdechnula, já že už ani nefunguje Ale tady ta kooperace se školením oproti, vícedenním - tak to by mohlo být vídělečné... (a já že, proč nemá čas přijet )
kosmonaut? ???? - nó, Milerův přece, co byl naposled v raketoplánu
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 14:44
- Nahlásit
worick
(a já že, proč nemá čas přijet )
Radši to moc nerozebírej, třeba to tady čte i Má ma.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 15:17
- Nahlásit
Tá ta
třeba to tady čte i Má ma. No ano, teď mi došlo, že jsme se přeci na výstavě bavili o tom, že se sem přihlásí i Má ma. Že vy ji nepustíte k počítači?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 16:44
- Nahlásit
worick
Promiň.Musím na oční.Až teď jsem se vrátil a čtu tam krteček.
Já myslel že píšeš křeček.
Strejda
Abych řekl pravdu,čekal jsem že se ozveš už dřív u tý svíčkový.
Ale jinak máš samozřejmě pravdu.(mezi náma,ale podívej worickjak je hned v obraze )
Evey
Má ma
Má svůj.Takže se naštěstí neperem.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 05:58
- Nahlásit
Proč jsou vejce dražší ... URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 08:07
- Nahlásit
Evey
Proč jsou vejce dražší - ale to jsou BIO vejce to bych se nedivila, ale tady jsou dražší i ta, od týraných slepic v klecích. Opravdu, když se zamyslím nad tím, jak dovedem týrat zvíře pro to, aby jsme se nažr...., tak mám velké nutkání stát se vegetariánkou. Tady na vesnici, je ještě hodně lidí, co jim chodí slepice kolem domu a i když já s tím mám kvůli Workovi(ale to je můj výchovný problém ) starosti - jsem moc ráda. Naopak nepochopím lidi, co si na vesnici vybudujou v humně anglický trávník s thujema a slepice skončí zavřené na 8m2 a jelikož jim chybí co potřebujou, cpou do nich granule Tak to už si to ,,domácí" vajíčko můžou koupit v tom marketu
Tá ta
Já myslel že píšeš křeček. - dovedu si představit, co jsi si asi myslel....
Abych řekl pravdu,čekal jsem že se ozveš už dřív u tý svíčkový - svíčkovou mám taky moc ráda, tchýně vaří výbornou a poměrně často
Strejda
Radši to moc nerozebírej, třeba to tady čte i Má ma. - vsázím na to, že Má ma, žijící s třema chlapama musí mít smysl pro humor
Včerejšek jsme strávili prací v zahradě a zase jsme tak vymrznuli, že jsem se nedovedla zahřát, ani za hodinu a půl - co jsme měli oběd Tom s jektáním zubů utekl ještě dřív než já a s nadáváním, že: rozdíl mezi -10 a +10st, si celý život představoval větší...
Místo další práce jsem vzala ,,nohy na ramena" a šla radši s klukama na prochajdu, abych se zahřála. A pomohlo Vzali jsme to do vedlejší (horní) vesnice ke sjezdovce a mrknula jsem k sestřence, jak má zařízeno - nastěhovala se už do nového domu (ta co má koně, psy a několik koček - teď už teda u mamky ) Původně jsem chtěla jít někam dál, ale vyšla jsem zase pozdě, tak abych nezatměla Nakonec to hodilo 6km - dobré něco
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 10:31 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
worick
třema chlapama
po pravdě řeknu,že ji to vůbec nezávidim a dokonce ji i někdy lituju.
druhý ženský element a pochopení chybí.
tchýně vaří výbornou a poměrně často
Tak to je super.Ale ona je poměrně pracná.Jednou jsem se zapojil do přípravy a od té doby ji už nevyžaduji.Jenom udělat knedlíky.A ta spousta nádobí a nepořádku okolo.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 10:58 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
worick
Ty jsi cvok Taky si toho nabereš.... já nevím, takovou honičku a ve třiceti budeš sedět ,,vyhořelá" a koukat do blba...v horším případě Bohnice Zpomal....fakt to za to nestojí
A víš, co je na tom nejhorší? Že mě to baví- čím více jsem zaměstnaná, tím lépe... Jsem ztracený případ
Jinak už koukám do blba teď - ráno i odpoledne se přepravuji po PRaze zhruba 45-55 minut (ať už doma-prácem nebo škola-práce) a čas se snažím využívat (čtu, učím se, poslouchám hudbu...), ale jakmile jen sedím a čučím doblba, takuž mám fakt dost a zpomaluju (tak asi o 0,02 % - ale i to stačí...)
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 11:12
- Nahlásit
Víte, jak jste tu řešili rodiče apod...
Tak minulý týden přišla babi, že mám už 14 dní nateklý prst a jestli to jako nemůže být tím, že začla brát ten zinek, jak jsem jí doporučia Tak jsem obhlédla ruku, prstýnek prakticky vrostlý do masa, zařezaný - jen ta infekce se nemohla projevit přímo v místě zranění, tak prst natekl až nad prstýnkem. Babi naprsoto v klidu, že až bude mít čas , dojde k tetě (je to zlatnice).
Táta byl do večera v práci, tak jsem musela počkat do večera a další hodinu jsme operovali - kleště bez úspěchu, kleště v kombinaci s planžetou bez úspěchu, další kleště bez úspěchu. Babi jen střídavě měnila barvy. Nakonec tátu napadla malá rozbrušovačka...Pokud by vás to napadlo také, tak kov se při kontaktu s rozbrušovačkou zahřívá (a hodně ), no přístroj evidentně na houby - trvalo nám daších 35 minut než jsme frézkou po částech prstýnek rozkuchli (holt echt gold a častá nutnost chlazení udělala svoje )...
To já jen tak, abyste si nemysleli, že jste v tom sami...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 11:33
- Nahlásit
A přesouvám se k násilnickým praktikám....Medvěd teď byl se mnou v Praze a choval se jako naprostý buran, kohokoliv jsme potkali, tak na psi prostě neustále povrkával (jen malé nechával v pohodě), po dvou dnech mi došla trpělivost a zmydlila jsem ho (no jen lehce) přes čumák papírovým pytlíkem na exkrementy a sice nevím proč, ale zabralo to... Můžete na mě zavolat Ligu na ochranu zvířat...
Dále bych zmydlila tu paní s kterou jsme jeli o víkendu na výlet v autobuse... Dálkáč směrem z Prahy, vcelku plný. Byli jsme ve frontě první, ale protože jsem paní se psem (velký knírač či co to bylo - trošku vyšší než medvěd, ale míň rozložité) v zádu ve frontě viděla, tak jsem si nesedla do prostřed, kam se dávají kočárky, ale našoupla se dozadu a Medvěda strčila do uličky, takže kolem něj pořád někdo prolézal...Netřeba dodávat, že zadní polovina budu byla výrazně prázdnější...Nejdříve nastoupila si matka té paní tak jsem na ní jen lehce houkla, že tu mám také psa, jestli s tím jejich můžou zústat v tom prostředku. Pan okamžitě zařvala přes celý bus "Budeme tady, ten jejich se pere" . Psa usadili sice do místa pro kočárek, ale pes volně procházel po autobusu, vrčel na Medvěda a natahova se po něm, drbal do lídí. No hrůza. Celou půl hodinu jsem byla jak na trní, co budu dělat až Medvědovi dojde trpělivost (naštěstí to bylo čerstve po tom zmydlení pytlíkem) a začne na něj taky vrčet... Fakt nevím, co bych dělala, kdyby se rozhodli, že se na sebe v té pidiuličce vrhnou. Medvěd ale naštěstí celou dobu jen otráveně ležel (s košíkem obvykle nikdy není nadšený, ale ví, že se jede na výlet, takže ho obléka velmi ochotně). Problém se samozřejmě vyskytl při vystupování, protože paní ani minimálně nenapadlo, že by si tu svojí vrčící obludu mohla stáhnout na krátké vodítko, abychom mohli v klidu vystoupit. To naštěstí vyřešil Pavel, který musel dělat s mámou stěnu, abychom mohli v klidu vystoupit. Netřeba dodávat, že zpět jsme jeli vlakem :-D
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 17:51
- Nahlásit
Noemi
obdivuju, nikdy jsme s Alfrédem nejeli dálkovým autobusem jen párkrát po městě, jak tramvají tak autobusem. Ale v těch je spousta místa. S Nílouškem jsme nejeli ničím hromadným, jímá mě hrůza, jak se rozhodne, že tam ne, a já s báglem na zádech, s kabelou v ruce v úzkých vlakových dveřích na vysokých schodech s ním bojuju.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:18
- Nahlásit
Tááák, abych si té kosy, co tady u nás panuje, užila před tím oteplením dosytosti, absolvovala jsem dneska pohřeb. Toho souseda, co má chatku nad náma, umřel otec. Je to dokonce náš vzdálený příbuzný. Ještě předevčírem jsem si říkala, v čem tam asi tak půjdu, když hlásí už to teplo Šla jsem v zimním kabátě a málem umrznula 3.st. a severák jak kráva Bohužel umřel taky soused - první dům z vedlejší vesnice - takže první soused zprava Předloni jim (synovi) umřel berňák na rakovinu, vzápětí ji diagnostikovali (kostí) i pánovi. Pohřeb prý v neděli, to už snad bude to slibované teplo
Vy tam nikdo takovou siberii nemáte?? .....že śi tu stěžuju jen já, furt Jasně, máte....tak tam ale nelezete
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:24
- Nahlásit
Noemi
Tak jsem obhlédla ruku, prstýnek prakticky vrostlý do masa - stejně to měla mamka Rozřezal jí to zlatník před tím, než musela s rukou na plánovanou operaci. Kristepane, když jsem tady četla ten váš zásah s rozbrušovačkou (a vzpoměla jsem si na svoje fiklé prsty ) tak mi docházelo nevolno....cvoci!!
A přesouvám se k násilnickým praktikám....Medvěd teď byl se mnou v Praze a choval se jako naprostý buran -
Tak ale zase - za prdlou babu v busu nemohl....v tom byl nevinně to zvládnul a má i nějaký ten plus bod, ne?!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 05:49
- Nahlásit
Drakopes
S Nílouškem jsme nejeli ničím hromadným, jímá mě hrůza, jak se rozhodne, že tam ne, a já s báglem na zádech, s kabelou v ruce v úzkých vlakových dveřích na vysokých schodech s ním bojuju. No měli by jste už začít trénovat, Rožnovská akce se blíží ...
worick
Vy tam nikdo takovou siberii nemáte?? Ti ani nevím. Včera jsem seděla do večera na školení, pak rovnou domů do tepla. Dnes ráno je si myslím teplo, rozednívá se, ptáci ječí jak o život.
Kokřička včera svůj boj bohužel prohrála. Ledviny to neustály.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 07:38
- Nahlásit
Kristepane, když jsem tady četla ten váš zásah s rozbrušovačkou (a vzpoměla jsem si na svoje fiklé prsty ) tak mi docházelo nevolno....cvoci!!
Prstýnek byl podložený planžetou...Hlavně jsme mysleli, že uděláme vrrrr a hotovo a piplali jsme se s tím přes půl hodiy. Holt kvalitní stroj z Lidu :-D
Tak ale zase - za prdlou babu v busu nemohl....v tom byl nevinně to zvládnul a má i nějaký ten plus bod, ne?!
No právě to bylo až po tom, co tím pytlíkem dostal :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 07:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Kokřička včera svůj boj bohužel prohrála. - kruci to je mi líto...
K tomu počasí...ani jsem si to neuvědomila...ale poprvé od soboty vysvitlo sluníčko Celý týden bylo tma jak v pekle
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 07:41
- Nahlásit
Kokřička včera svůj boj bohužel prohrála. Ledviny to neustály.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 17:56
- Nahlásit
Všechny po dlouhé době zdravím Už ani nevím, jak dlouho jsem tu nebyla, ale napsali jste toho fakt hodně, tak si při kafi počtu. Co u nás novýho? Vcelku nic. Tedka pořád nějaká seminárka do školy. Taky jsme byli s partou (a bez Barneyho) na Rejvíze. Takže jsme se letos poprvé a taky nejspíš naposledy dostali na snowboard. Přítel se učil jezdit a začalo ho to bavit, což jsem ráda. Takže příští zima je jasná. A dneska luxusní počasí, takže jakmile jsem dorazila ze školy, šla jsem dělat na zahradu - hrabat trávu, listí apod. A Barney mi samozřejmě asistoval. Jak už má ve zvyku, vždycky si lehl tam, kde jsem zrovna chtěla hrabat a nebo si ustal přímo v hromadě listí. Fakt zlatíčko! Zítra budeme s Barneym pokračovat v zahradničení. A v sobotu je u nás krajská výstava psů, tak nejspíš vytáhnu přítele, když je tak hezky a máme to v místě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 23:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
no dlouho jsi tu nebyla...dlouho, sleduju to ale jsi psala, že máš ještě nějaké učení, tak jsem čekala, až se sama ozveš
Čéče já už nelyžuju dvacet roků, takže bych se nejspíš i na lyžích přizabila, ale zrovna jsem onehdá uvažovala nad tím snowboardem.....všichni mladí říkáte jakový je to odvaz a adrenalin a nevím co ještě a já si právě neumím ani představit, že by mne bavilo mít nohy ,,svázané" k sobě a sedět věčně na zadku....trochu mi to připomíná skákání v pytli Já prostě nesnesu žádné omezení a tohle by mi na tom vadilo Na lyžích mi ta volnost teda připadne mnohem větší...
A Barney mi samozřejmě asistoval. Jak už má ve zvyku, vždycky si lehl tam, kde jsem zrovna chtěla hrabat a nebo si ustal přímo v hromadě listí. - to byl jasný vzkaz pro Tebe - že se máš vykašlat na práci a věnovat se mu U nás se to taky zkouší - kluci chodí jeden za druhým otravníkovat: jak dřepím někde a hrabu se v záhoně, postaví, posadí se mi 10cm od ksichtu - abych pochopila, že jsou tam taky Několikrát je vykážu do trávníku nebo na cestu, ale když už Worka šátrá pacinou po srpu, co držím v ruce, většinou nevydržím a někam se jde Dneska jsme zavýletili ne až tak daleko od nás, ovšem objevili jsme místo, o kterém jsme ani nevěděli ...hlavně bez civilizace Dali jsme nějakých 12km - místo soboty, Tom chce hrát už doma tenis...ale mezi náma - já stejně někam půjdu i v tu sobotu Vyrazili jsme ve 14h, 10minut cesty a zpátky jsme se chtěli zastavit u řezníka. Bohužel terén strašně kopcovitý (museli jsme několikrát nahoru-dolů) takže jsme to nestihnuli - dorazili jsme 17.10 a zavřeli nám Zítra tam budeme muset zajet - už nemám balíčky pro kluky. Strašně mně štve, že jsem nechytla tu akci v Impostu - měli tam tehdy kuřecí na polívku jen za 9Kč! Vzala bych 20kg...Jenže jsem se to dočetla až po Teď čtu poctivě pořád letáky...ale zatím nic
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2012 10:01
- Nahlásit
worick
že by mne bavilo mít nohy ,,svázané" k sobě a sedět věčně na zadku S těma nohama to říká každý, kdo začíná. Mě třeba tedka dělají problém zase lyže. Prostě nevím, co dělat s nohama, když obě nemám na jednom prkně A to sezení na zadku...to si občas sednu jen, když si zapínám vázání. Ale přítel - jako začátečník teda seděl na zadku víc. A třeba můj táta se učil na SNB snad ve 40 letech.
všichni mladí říkáte jakový je to odvaz a adrenalin Adrenalin a odvaz to byl před pár lety. Do snowparku jsem se sice nedostala, ale pár skokánků jsem zkusila. Tedka jsem snad 3 roky na SNB nestála a už jezdím i opatrněji než zamlada
měli tam tehdy kuřecí na polívku jen za 9Kč U nás měli tak před měsícem kuřecí polívku za 10 Kč. Já blbec jsem koupila jen 2. A když mi došlo, že bych toho mohla vzít ještě víc, tak bylo akci. Jinak letáky čtu taky pravidelně.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2012 10:33
- Nahlásit
worick, MartinaBarney
Já kupuji kuřecí čtvrtky za 38 kč, není lepší spíš tohle? Nejsou na tom polívkovém jen samé kosti, byť tedy za 9 kč?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2012 10:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Nejsou na tom polívkovém jen samé kosti, byť tedy za 9 kč? - sem to na živo neviděla Ale já to dávám k vnitřnostem, Pangasiu a masu, tak jen aby tam bylo i trochu něčeho s kostma
MartinaBarney
a už jezdím i opatrněji než zamlada - vtipálku
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2012 11:49
- Nahlásit
Noemi
Jsem škodolibě ráda, že má ještě někdo další pocit, že má doma burana
Zrovna v úterý jsem chytla takový záchvat vzteku, že jsem myslela, že mu jednu ubalím! Když nejsou nikde psi, tak Barney relativně poslouchá - lidi ho nijak nevzrušujou, ale jak se někde nějaký pes vyskytne, tak jako by zapomněl všechno. A teď, jak jsme v Liberci, tak máme teda trénink každý den, protože psů je všude plno.
To jak mě naštval, tak to bylo u jedné zahrady, kde na nás štěkal pes za plotem. Jdeme podél plotu a já mu říkám, že nesmí...přesně věděl, co nemá, ale stejně se rozeběhl k plotu, aby psa očuchal, takže následoval sprdunk a pak že si cvičně dáme pár povelů. Říkám Lehni - Barney nic - kouká vrtí ocasem. Řekla jsem to ještě jednou (normálně se mi smál do ksichtu), pak jsem přistoupila k tomu, že ho do toho Lehni prostě dostanu - nepomohlo nic - podrážela jsem mu přední nohy, zalehávala jsem ho - prostě to nešlo. Zapříčil se a že si prostě nelehne. Myslela jsem, že vzteky puknu! Asi opožděná puberta nebo nevim - každopádně, jestli mě někdo sledoval, tak si musel myslet věci.
Další věc, kterou nevím jak řešit, když už se mi stane, že za psem uteče, aby se očuchal, tak nevím jak trestat. Stalo se mi totiž, že když ho jdu potrestat za to že utekl a zrovna se očuchává, vyhodnotí to nějak špatně a se psem na sebe začnou vrčet...
Od úterý ale seká latinu (ťuk ťuk) tak snad mu to chvíli zas vydrží ;)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2012 14:21
- Nahlásit
LuckaM
přesně věděl, co nemá, ale stejně se rozeběhl k plotu, aby psa očuchal Já to dělám tak, že když vím, že je za plotem pes, tak si vezmu Barneyho k noze a jdeme. Protože, pokud nedám povel, tak je hned taky u plotu. A to ještě oba začnou běhat sem a tam, takže držet vodítko je fakt zábava.
přistoupila k tomu, že ho do toho Lehni prostě dostanu Taky mi je ta situace velmi dobře známá Tedka už ale Barney není tak tvrdohlavej.
za psem uteče, aby se očuchal, tak nevím jak trestat. Taky nevím právě. Ani nevím, jestli vůbec trestat. Takže většinou doběhnu, chytnu Barneyho a nechám to být. Jsem ráda, že se nic nestalo. Pozoruju na sobě, že jakmile mi třeba uteče za jiným psem, tak se mi zvedne tepová frekvence a jsem v napětí, že mě neposlechl a modlím se, at není problém. A to asi ti psi vycítí, že ze mě vyzařuje slabost a strach třeba a tak si řeknou ,,Situaci vyřešíme my, když pán je ten slabší jedinec´´. Fakt nevím. Jen můj názor. Vždycky si vzpomenu na Cesara Millana, jak takové situace řeší bravurně on, s naprostým klidem a ve vteřině.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:10
- Nahlásit
Když chodíme nahoru k vodárně, jdem kolem vilky, kde sédlí stařičký veterinář Bondy (mám pocit, že ordinuje tak jednou týdně) a má nádherného medového howavarta. A kluci už v zatáčce to berou tryskem, aby mohli štěkat přes vrátka. Neřeším to. Pokud je hafan v baráku, tak ho někdo vypustí na zahradu, kluci na sebe zablafají a je klid. Stejně je to tak s prcháním za kámoši. Jediné, co trestám, je přeběhnutí přes silnici. V parku mohou dle libosti
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:12
- Nahlásit
Když chodíme nahoru k vodárně, jdem kolem vilky, kde sédlí stařičký veterinář Bondy (mám pocit, že ordinuje tak jednou týdně) a má nádherného medového howavarta. A kluci už v zatáčce to berou tryskem, aby mohli štěkat přes vrátka. Neřeším to. Pokud je hafan v baráku, tak ho někdo vypustí na zahradu, kluci na sebe zablafají a je klid. Stejně je to tak s prcháním za kámoši. Jediné, co trestám, je přeběhnutí přes silnici. V parku mohou dle libosti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2012 01:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Vždycky si vzpomenu na Cesara Millana, jak takové situace řeší bravurně on, s naprostým klidem a ve vteřině. - a jak to teda řeší??
Já stejně jako Drakopesová - k plotu je pouštím schválně, ať si kluci (i ti za plotem) zablbnou Neudělám to jen, když vidím, že tam mají okrasnou předzahrádku a tu by zmohli zničit. Za psy mi utečou opravdu vyjímečně a to na místě neřeším, snažím se chovat klidně a jen instruuju, ať pejska pozdraví a jdou, přesně jak píšete: když jsem zvýšila hlas, vyvolalo to agresi, většinou u toho psa, ale i kluci si pak myslí, že se něco nedobrého děje. Až jsme rozejíti, teprve jim domlouvám, že nemůžou jen tak letět za psem, protože se to nebude líbit jak jemu, tak jeho pánečkovi a bude vylágoš
To byl zase dneska den teda krásně bylo, teploučko....ale: makám v zahradě, Tom hraje tenis, najednou řev kluků, letí k plotu a už za keřema za plotem vidím švagrového zlaťáka Arga. Houkla jsem sice na něj, co tady dělá, ať šlape domů, nebo zase dostane...netrvalo 5minut a už mi stál za zadkem...samozřejmě se zase vloupal pod plotem Kupodivu - žádné děsné vrčení kluků po chvíli lítání zahradou znova nervozně pobíhali Jdu mrknout k bráně, jestli nepřivezli granule a tam Dáša. První jsem koukala na kluky, jestli nevypouští bubliny a když jsem viděla, že jen lítají jak blázni (Berry byl úplně hotový - asi z toho tepla, každé dvě minuty stál v jezeře a chladil se ) tak jsem ji pustila bránou...ať taky neleze přes plot Ta se bála Arga, tak před ním utíkala, ale Argo se zase bál jít až těsně ke klukům s ní ....takže to vypadalo tak že: Dáša šmrdolila po celé zahradě, těsně v závěsu za ní kluci a 5m za nima Argo...nechci vidět, jak ta zahrada - rozměklá po zimě - bude po pár takovýchto ,,nájezdech" vypadat Po cca hodině jsem musela jet s mamkou uklízet hřbitov. Zjistila jsem, že jsem ze svého pitomého rozbitého pouzdra někde při práci vytratila mobil. Šla jsem na kurt říct Tomovi, kde asi leží a ať ho pak zkusí prozvonit a najít. Když jsem šla zpátky, ještě mně napadlo kouknout na jedno místo....a ležel tam Řvu to na Toma a že teda jedu. Vyjela jsem před bránu a Argo za mnou (on rád jezdí autem ) Říkám si výborně, pošlu ho domů. Scháněla jsem Dášu, ať jde taky, ta už toho otravování měla celkem dost, tak vyběhnula a Argo za ní. Říkám si: ,,paráda, mají stejnou cestu - potokem domů, Dáša mu zdrhne a on půjde taky domů" Jo, Dáša zdrhnula hned a Argo letěl za mým autem až k do poloviny ulice a nehodlal mne opustit Nezbylo mi nic jiného, než ho naložit do kufru (mokrého z jezera ) profrčet kolem mamky a hodit ho k nim domů Na hřbitově jsme strávily skoro 4h! - byla jsem bez jídla od rána a měla jsem toho celkem dost. V polovině práce volá Tom a:,,co blbneš, vždyť jsi mi říkala, že mám hledat mobil a zvedneš mi ho???! Jééé, vždyť jsem na tebe řvala a máchala mobilem, že už ho mám... Až tam konečně skončíme zavezu mamku zpátky domů, přijedu, Tom šílí, kde proboha jsem celou dobu?!....a já při vysednutí z auta zjistím, že nemám zahradnické nůžky!! Tak zpátky do auta a honem na hřbitov....kdeže jsem je vytratila Ležely na cestičce u kontejnerů, vytratila jsme je z odpadem - naštěstí tam už asi nikdo nešel - bylo po 18h....Doma jsem něco snědla a čekala mne hromada masa na krájení do balíčků - skončila jsem 20.30 - už úplně groggy
|