| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 15:38
- Nahlásit
Strejda
ještě ty provokuj:-P)
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 16:14 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Evey -"Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet... " a možná ještě dál... akorát že teď je Ti to už na nic, co? Ale jak nesmím v práci na net, tak se sem dostanu vždycky až večer... Kdyby něco, tak piš na mail... tam v práci můžem - jooo, tohle jsem našla v pohádkové knížce, kterou mám z dob, co jsem učila na základce
In dense fog, so that it could be cut and perhaps even further...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 16:39
- Nahlásit
worick - Díky za testíky, testuju se poctivě ve snaze dokázat si, že nejsem úplný debil - hojně mě zásobuje mamka... nevím, kam na to všechno chodí... já mám ráda ty testovací a ty cestovatelské... a o zvířátkách samozřejmě... snad tím neobtěžuju, nikdy nevím, jestli to mám posílat nebo ne...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 19:37
- Nahlásit
Kessie
posílej, posílej, kdo nechce tak prostě smaže, ne? Mě ty blbinky chodí od sestřenky ze Skalice a já to valím na vás
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 19:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Jo a hned jak Tom přijel jsem se chválila, že jsem udělala dobře ten IQtest a on zrovna: ,,to tam asi nebyly matematické úlohy, že ne?!"
Mamča je taky úča?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 20:34
- Nahlásit
Kessie
nikdy nevím, jestli to mám posílat nebo ne...
Nech si mě, prosím, v mail listu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 21:26
- Nahlásit
Strejda
taky jsi se testoval? No...o Tvoje vědomosti strach nemám
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 21:31
- Nahlásit
Kessie
Potvrzuji přijetí,ale zatím jsem otevřel pouze Galapágy a udělal jsem si asi 15 křižovatek.Na zbytek zatím nemám čas.Snad v neděli.Vše jsem ale poctivě přeposlal Míšovi.Posílej dál.
Co Kess a hárání?
My zatím stále nic.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 21:34
- Nahlásit
worick
No...o Tvoje vědomosti strach nemám
Děkuju. Je vidět, že jsme se ještě nepotkali.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2012 06:15
- Nahlásit
worick - Mamča je taky úča? - nene, mamča je účetní... a taky jsou naši takoví podnikavci s velikáááánským smyslem pro spravedlnost... to jsem zdědila po nich a tak jsme hromadně "nasr..." z toho tady... -
tak já vám to budu (ne všechno, řetězovky rovnou mažu) přeposílat a co vás nenadchne, tak to smažte... je fakt, že někdy mě něco tak zaujme, jako třeba ty křižovatky, že mám ohromnou touhu to sdělit i ostatním...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2012 07:27
- Nahlásit
Kessie
co nespíš?... když máš volno Dneska jedem výletit do Mikulčic. Vymyslel to brácha (asi tam už někdy byl). Protože je doma a slečna nepřijede, tak má volno, stejně by se nudil, tak pošlape s náma
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2012 20:03
- Nahlásit
worick - co nespíš?... když máš volno - no dneska jsme byli na zabíjačce a museli tam být už na sedm... tak jsem vstávala brzy...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2012 20:37
- Nahlásit
worick
Bydlí se nám hezky je to maličký 2+kk, cca 40m, ale pro naše účely naprosto dostačující. Podstatný je, že je u bytu zahrada (no zahrada, je to taky asi cca 40 m a z velké části vybetonované, v podstatě jen takové elko kolem části domu) a supr lokalita. Máme to 20 minut chůzí do centra a zároveň jsme skoro v přírodě. Kousek od domu je přehrada a takový lesík na procházky. A jen přes silnici vysokoškolské koleje - moje srdcová záležitost - bydlela jsem tam 3 roky
Co nás ale trochu trápí je poměr mezi kvalitou a cenou bydlení. Trochu asi přeplácíme, ale to je daň za to, že potřebujeme zahrádku a to, aby majitel toleroval psa. Zatím máme podepsanou smlouvu jen do konce června, takže se pořád poohlížíme, kdyby se náhodou naskytlo něco lepšího, ale nijak to nelámeme přes koleno. Výhodou je, že ten byt není přes realitku, takže jsme neplatili provizi, a výpovědní lhůtu máme jen jeden měsíc, takže kdyby se třeba i později objevil lepší byt, tak to nebude takový problém.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 07:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
no dneska jsme byli na zabíjačce - blééé, fujtajbl, tohle nemusím
Dneska bylo na výlet parádní počasí, bylo mi až horko. A co teprve mamce - ta si trubka dala pod rifle punčocháče (bylo tak Půjčila jsem mamce svoje boty - dopadlo to stejně odraly ji paty Jít 10km s odranou patou je vážně bezva Tom si vzpoměl na foťák až v cíli takže tam vypadáme všichni notně zmoženě....fakt se z toho nedala vybrat normální fotka - vždycky tam někdo vypadá jak opice http://img193.imageshack.us/img193/5065/p3100272.j pg
http://img855.imageshack.us/img855/1457/p3100277.j pg http://img841.imageshack.us/img841/7911/p3100278.j pg
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 07:32
- Nahlásit
LuckaM
Bydlí se nám hezky je to maličký 2+kk, cca 40m, ale pro naše účely naprosto dostačující - přesně takhle velký (malý ) byt máme ve Zlíně, bydleli jsme tam 8let v pohodě a pak tam bydlel příbuzný s 6letými dvojčaty - což už jsem si nějak představit nedokázala
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 09:12
- Nahlásit
worick - taky to nemusím, ale zase vím, že budu mít na rok, možná i na dýl maso, který není vyhnaný antibiotikama... my nejsme vyloženě "masaři", maso jíme maximálně tak dvakrát týdně... a to spíš kuřecí nebo krůtí, ale až přijede návštěva a nebo v létě, až zase budu vařit všem, co nám pomáhají stavět a opravovat, tak vím, že mám zásobu... prostě o tohle mi šlo... teď ještě sehnat nějakou schopnou kuřecí zásobárnu a budu spokojená...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 09:15
- Nahlásit
LuckaM - taky jsme v Brně bydleli v maličkým bytečku... 1+1 a bylo to super... je prima, že má Bárník pro sebe jakousi zahrádku a už je to s ním OK? psalas, že měl možná z neustálých přesunů nějaký problémy... prostředí musí být pěkný, už se těším na nějaký fotečky, až budeš mít víc času...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 13:34
- Nahlásit
Hlásím návrat...
Časově jsem se dostala na své historické minimum a absolutně nestíhám. Musím s hanbou říci, že za poslední týden jsem sem nenakoukla ani na čtení (natož ještě psát), protože už jsem na to neměla energii...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 14:06
- Nahlásit
To je pařák, co? Sníh mizí, sněženky se derou na světlo.
V pátek jsem vytahovala u rodičů ze schránky vyúčtování ČEZ, zítra se vrací z dovolené, tak doufám, že jim otevření tohoto pozdravu nezkazí náladu. V naší schránce jsem zatím nic nenalezla.
Strejda
Kolik máte sněhu na cvičáku? My pořád ještě moc, místy 40 cm. V sobotu ráno byl naštěstí zmrzlý, tak se dalo po něm alespoň chodit. Svítí tam jen chvilku dopoledne, tak to bude na dlouho.
worick
prosím, nemohla by jsi to tu on-line naučit i mně??! Já? Co bych tě mohla naučit? Jak se učit ANJ x let a nedomluvit se?
Drakopes
n dense fog, so that would cut Děkuji, tak tohle bych dohromady nedala. Páteční hodina odpadla, lektorka onemocněla.
Kessie
In dense fog, so that it could be cut and perhaps even further... Děkuji. Požádala jsem o pomoc i kolegyni a vypotily jsme to úplně jinak. Nemám to teď u sebe a v hlavě už vůbec ne. No každopádně vidím, že to máme blbě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 17:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
To je pařák, co? - včera bylo krásně, fakt že jo. Dneska bylo od rána hnusně zataženo, přímo vichr (severák) a vypadalo to, že začne snad sněžit. Kolem 12h začalo pršet - takové drobné husté a s tím vichrem to teda bylo něco Cvičák jsem v duchu odpískala. Kolem 14h vysvitlo sluníčko a vypadalo to lákavě. Ovšem ta vichřice dělala svoje - na cvičáku mi byla celkem zima - být tam o půl hoďky dél, tak snad začnu jektat zubama. Až na Worinkové klasické vrčánkování na Berču to bylo bezva, moc pejsků, nakonec se pěkně vylítali a dokonce šel Woriček ze cvičáku domů navolno!! Ale na klasickou dnešní prochajdu kol vesnice dnes nepůjdem - Berry včera večer kulhal - tak ať si ještě odpočine. Včera velký výlet, dneska lítali na cvičáku, tak snad stačí
Včera jsem jim uvařila nový kastrol - mají to vždy na 3dny. Dala jsem tam zbytek ,,sýru s modrou plísní" - protože to Tom koupil nějaký skvělý italský ale byl takový aromatický a rozpatlaný, že ho nikdo nechtěl ....no a Woriček byl ráno celý posr... a když jsme šli na cvičák a kadil, tak zase jen voda z něho tekla - měl zalíčený žlutý flek po celém zadku To jsem tomu dala...
Já? Co bych tě mohla naučit? - hmmm, ale alespoň se snažíš, narozdíl od někoho...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 17:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Časově jsem se dostala na své historické minimum a absolutně nestíhám - Ty jsi cvok Taky si toho nabereš.... já nevím, takovou honičku a ve třiceti budeš sedět ,,vyhořelá" a koukat do blba...v horším případě Bohnice Zpomal....fakt to za to nestojí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 18:23
- Nahlásit
Evey
To je pařák, co?
Kolik máte sněhu na cvičáku?
Na cvičáku už sníh není. Zem je ještě promrzlá a na povrchu je voda. Princezna Nelinka si do toho nechce lehnout. Celé dopoledne foukal ostrý vítr (asi od Worickové) a drobně pršelo. Přes divné počasí chodí hodně lidí. Třeba to vydrží.
Odpoledne se vyčasilo a svítilo slunce. Šli jsme na první delší vycházku, ale místy to je v lese dost riskantní. Chůze na ledu ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 20:18
- Nahlásit
Na jezeře máme led, ještě tak 10-15cm...mně udrží Shora to bylo trochu odmrzlé, tak jsem konečně sebrala odvahu a vylovila chcíplého pstruha, který tam byl od podzimu První plaval veprostřed, tak jsme se k němu nedostali a pak tam přimrznul a dělal ,,parádu" celou zimu. No byl to úžas zážitek....ten puch se tím větrem (že Strejdo ) musel dostat až k vám
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 19:56
- Nahlásit
Vrátím se k našemu povídání o Síriu. Dneska jsem na hodině lehce opakovala egyptskou astronomii, abychom mohli navázat, a tak jsem se zeptala, kdo se byl podívat na Orion a zkusil najít Síria. I v třetí lavici se přihlásila dívčina, že se podívat byla, ale neviděla. A nenašla ani Orion. A vůbec žádné hvězdy neviděla. A ze třídy se někdo zeptal, jestli nebylo zataženo. A dívenka potvrdila zataženo a vyslovila podiv, že v tom případě nejsou vidět hvězdy .....
O hodinu později ta samá třída luštila šifry Technoplanety (ano, začal další ročník, můžete letos postavit i tým veteránů). U jedné šifry zjistili, že má 52 znaků, čísla se liší o sedm, jsou rozdělena do 12 skupin. Takže konečně nápad, že to má spojitost s kalendářem. Jenže smeteno ze stolu poznámkou, že rok má přece 57 týdnů ....
Jen připomínám Jirkův názor, že množství inteligence na Zemi je konstanta a jestliže se musí dělit mezi tolik lidí ....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
tos mně překvapila já myslela, že ta děcka jsou veskrze geniové Ale ty myšlenkové pochody - U jedné šifry zjistili, že má 52 znaků, čísla se liší o sedm, jsou rozdělena do 12 skupin (což je běžná součást právě IQ testů) to u mně absolutně neproběhne To by Jirka koukal, jak může být někdo tupý Já jsem v té řadě 7 miliard až ta posední myška v zadu, na kterou se kašičky nedostalo
Já už to prozradím: Tá ta byl dneska v Hradišti na tom školení a měli jsme předběžně domluveného scuka u nás....jenže jim to končilo pozdě, hlásili hnusné počasí, tak nakonec ani Míšu s Mámou a Baru nebral a odpískali to. Snad to vyjde příště, no
A ještě k tomu dopíšu....i tak dobře Asi bych nebyla stejně dobrá hostitelka (to já teda nejsem nikdy )
Já jsem dneska nějak nebyla ,,ve své kůži" V noci jsem se budila horkem, ráno jsem byla taková nějaké slabá, dolámaná, venku při práci mi byla zima, po obědě jsem byla tak unavená, že jsem usnula....už jsem myslela, že na mne snad jde nějaká chřipajzna, či co... K večeru přišel brácha cvičit, takže jsem vycházela s klukama pozdě na prochajdu, tudíž jsme dali jen ten vesnický okruh, ale přestal fučet ten blbý vítr a přes to, že trošku mrholilo, bylo celkem teplo, příjemnhě vlaho, tak se mi ten divný stav zlepšil a teďka už v poho. Kluci byli hodní, akorát nám kousek od baráku (šli jsme zadem) vystartila před nosem srnka, o 200m dál zajíc a o dalších 100 kočka....málem už jsem měla vykloubené rameno (stejně to tak jednou skončí ) Když jsme na minulém výletě dali mamce Workovu flexinu, ať ji trochu zrychlí tak pak týden skučela, že ji bolí celá ruka, jak ji má vykmásanou Já vodím Worku celé dny, tak na výletě ho má většinou Tom potud, než Worka z nenadání škubne, Tom zaskučí a už ho musím vést zase já Minule to bylo taky tak: vedl ho Tom, dal ho mamce, pak jsem mu ho zase vrazila a když koukali po srnách (Tom i Worka - a byl dostatečně připravený na škub - šlápnul do jámy a hnul si ze zádama
A doufám, že Tá ta písne, že v pořádku dojel!?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 06:56
- Nahlásit
Drakopes
Vrátím se k našemu povídání o Síriu.
Tvůj pohled se mi zdá dost jednostranný, když mluvíš jen o hvězdách. Sirius byla docela dobrá elektrická kytara vyráběná v šedesátých letech v Hradci Králové.
Kytara by taky mohla patřit do fyziky, když je elektrická, ne?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 07:51
- Nahlásit
worick
Jo vše OK.
Jenom ráno v Bučovicích byla nehoda a přistával tam vrtulník,takže jsem hned přijel pozdě a tím jsem se okamžitě profláknul.Což znamenalo,že si mě školitel oblíbil a řečnické otázky do publika patřily mě.
Jo a potom jsem si objednal k obědu něco jiného,než školitel a zbytek skupiny,ale nelituji.
Výborná svíčková na talíři jak kolo od vozu.Dva druhy knedliků,dva plátky masa,citrónek,šlehačka,brusinky a kulajda.Na závěr pěknej klín dortu.(už se do mě nevešel)
Tu restauraci doporučuju.Je to zároveň i hotel a je to kousek v kopci.Restaurace je ve sklepě a prý památkově chráněná.Bohužel nevím ale název.Zkusím zjistit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 08:19
- Nahlásit
Tá ta
Tu restauraci doporučuju - předpokládám, že by to mohla být U Koníčka (jinou tam v kopci neznám) a taky je to jediná, kterou bych Ti doporučila já - pokud se chcem dobře najíst, něco oslavit, či někoho pozvat na jídlo - jedeme tam, či na slovenskou Myjavu. Ani ve Zlíně jsme neobjevili podnik stejné úrovně... Jsem ráda, že se Ti na tom našem konci líbilo
Nehodu u Bučovic jsem zaznamenala, to vždycky přemýšlím honem, kde se nachází zrovna brácha...že tudy pojedeš Ty mne ani nenapadlo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 08:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
A nevím, kde se zase toulá Evey?
Jak to dopadlo s tou posledně operovanou fenečkou??
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2012 09:07
- Nahlásit
worick
A nevím, kde se zase toulá Evey?
Už na značce. Včera jsem byla darovat krev, tak dnes doháním.
Jak to dopadlo s tou posledně operovanou fenečkou?? Ti nevím. V pátek po operaci byla na kapačce, prý bledá, ale s jiskrou v oku. Poslední zpráva od majitelů je ze soboty, že to vypadá zle.
|