Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 450 . 451 . 452 . 453 . 454 . 455 . 456 . 457 . 458 . 459 . 460 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 10:59
- Nahlásit

Strejda
jo tunel - nevím, jestli jsem to už nepsala Měli jsme na cvičáku malý, takže Berry umí obýhat na povel ,,okolo" Teď se koupil velký, do kterého vleze, ale Berry už prostě nevleze No, budem zkoušet, lákat

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 11:08
- Nahlásit

worick
jo tunel
Na cvičáku tunel nemáme a půjčujeme si ho. Loni jsme učili Nelinu prolézat tunel, ale je to posera. Prolézala je když byl krátký. Budeme to muset docvičit. Přeci jen, pro BSP je to nezbytná dovednost.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 11:25
- Nahlásit

Michall
Veliká gratulace! Tak je to konečně za Vámi

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 11:30
- Nahlásit

MartinaBarney
Marti, nic si z toho nedělej, s tím zdrháním za psy taky stále bojujeme. Včera to dokonce odnesl prokousnutým uchem, ale dobře mu tak, aspoň mu to někdo vysvětlil taky po psím. Ale vidím mírné zlepšení. Začali jsme trénovat bez vodítka, aby šel u nohy a za psem se nevydal - ale ne vždy se nám ho podaří včas zastavit, jako třeba včera - ale statistiky se lepší. Z 10ti kolemjdoucích psů se snaží prchnout tak za dvěma.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 11:33
- Nahlásit

Ještě k těm klíšťatům, po víkendu se tu nějak vyrojily. Tahali jsme jich už asi 6 a tak 3 shazovali ještě nepřicuclý :/. Už jsem objednala obojek - loni jsme měli scalibor a nějak nefungoval, tak teď zkouším kiltix - na profizoo mají teď akci, že poštovné nad 399Kč zdarma a obojek tam měli za 305 Kč, tak jsem ještě dokoupila šampon a už to expedují ;) (to jen tak pro tip)

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 11:58
- Nahlásit

worick
a Ty tam jedeš vlastně co? Kochat se.Vybírat štěníka?? Že by? Uvidíme co bude v nabídce.
Strejda
Přeci jen, pro BSP je to nezbytná dovednost. No tak to každopádně, co když bude třeba tě jednou zachránit z podobného prostředí?

Ke klíšťatům,nikdy nekončící diskuse a boj ... Co kdo dáváte a s jakým úspěchem?
My loni pipeta Advantix a dobrý, relativně klid.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 12:32
- Nahlásit

My Advantix předloni, když byl Bárník štěně - účinnost 14 dní a pak už zas klíšťáky měl, loni Scalibor obojek - taky žádná sláva...tak 1 klíště denně jsme tahali...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 12:42
- Nahlásit

worick
Jo vzpoměl jsem si:
kontroluje se např. vzdálenost uší,
délka čenichu,těla,hlavy,ocasu...
obvod zápěstí,hlavy,hrudi...
barva očí,(případné brejle-vějířky)vybarvení srsti...
No celkem A4 popsaná z obou stran

Tá ta
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 12:50
- Nahlásit

worick
Jo a myslím,že tam byla v komisi i vaše chovatelka.

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 12:53
- Nahlásit

Tá ta
Jestli se do toho Rožnova dostaneme, tak si budeme muset hlídat Báru a Elzu, aby se nám nespustily s rysem. URL

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2012 20:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
No celkem A4 popsaná z obou stran -
Jo a myslím,že tam byla v komisi i vaše chovatelka - to by nám mohlo dost pomoct
Evey
Jestli se do toho Rožnova dostaneme, tak si budeme muset hlídat Báru a Elzu, aby se nám nespustily s rysem - jéé, krásný No jo, oni to vyhmátnuli s tou kamerou, když ji dali ke ,,značkovacímu" kameni
Strejda
Loni jsme učili Nelinu prolézat tunel, ale je to posera - Berry jakbysmet
Budeme to muset docvičit. Přeci jen, pro BSP je to nezbytná dovednost - se nesměj, jo?! Když on Beruna s takovým nadšením běhá ty překážky, tak jsem byla ráda, že konečně může, jako ostatní pejsci, i tunelem....a to trdlo nic

Dneska jsme v poledne odjížděli do Zlína a kluci chrněli za barákem a vůbec nepostřehnuli, že jsme odjeli. Tom:,,měli jsme jim to radši nahlásit"..... Přijeli jsme po půl sedmé domů a Berry úplně vyšiloval, lítal jak zjančený v kruzích, Woriček se ve chvíli, kdy Tom otevřel auto (jeli jsme mojí Fabií, přezouvali jsme ji) narval celý mezi Toma a volant a snažil se mu sežrat ksicht......jako by jsme se vrátili z měsíčního pobytu Asi si chudáci mysleli, že jsme je opustili, či nás unesli ufoni

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 17:20
- Nahlásit

Co kdo dáváte a s jakým úspěchem?
Na klíšťata Scalibor. Na Barneyho to funguje. Kiltix jsem koupila před 2 lety a ten zase pro změnu u nás nefungoval.

Koukali jste včera někdo na zprávy? Byla tam reportáž o té labradorce, která se na procházce otrávila nějakým nastraženým jedem (už si nevzpomínám na ten název). Barneyho mám sice na procházce pořád na očích a jakmile něco začne žrát, tak jsem hned u něho. Ale ne vždy ho včas chytnu. S takovou aby měl člověk pořád strach. Nejhorší je, že ten, kdo tam nastraží něco otraveného nejspíš nikdy nebude vypátrán.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 19:48
- Nahlásit

Co kdo dáváte a s jakým úspěchem?

my i nadále dáváme celoročně Pangamin

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 23:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Dneska jsem zaslechla něco v rádiu, že vám tam běhá nějaký puberťák-magor s nožem...po Liberci teda Už je v blázinci??

Dneska jsem absolutně nestíhala Ráno přijel tchán s rotavátorem, Tom s tím jezdil půl dne po zeleninové zahradě a až udělal krásnou hlínu, šli jsme sázet brambory Mezitím jsem vyčistala jahody a pak do tmy sázela zeleninu. Děckááá....za 8let, co tam sadíme - jsem poprvé nemusela dělat řádky na zeleninu kopání motykou - nám se to sype Vždycky jsem si u Receptáře klepala na čelo, když tam ukazovali, jak projet hlínu takovou tou ruční plečkou (taková trojmotyčka) nebo takovým udělátkem (jako velké řídké hrábě) čmárnuli řádky na semínka...u nás to v těch hrudách a ,,lepidle" nebylo absolutně možné....a letos zázrak...jde to Doufám, že mi to nezkazí nějaké hnusné počasí (moc sucha, moc mokro, atd...)
Toma jsem k večeru (už se šeřilo) zhoukala, ať jde s klukama udělat prochajdu (neb hlavně Berča prudil ) a já se budu snažit to dosadit (stejně jsem všechno nestihnula ) Nevím proč (nikdo nepotřeboval uhnat ) ho napadlo, vzít si bráchovy in-lajny a jít s nima bruslit k vedlejší vesnici a zpátky....Berry to snad nějak tušil (vážně nechápu jak? ) ale odmítnul s nima jít hned na začátku, když ho volal Tom, ať jde s nima k baráku, že půjdou na prochajdu. Zůstal se mnou v té zelenině a nechtěl o tom ani slyšet. Na mé naléhání ať jde, že mu kluci utečou na prochajdu a on zůstane doma! - si lehnul a trucoval tak jsem ho musela k baráku odvést... A to už jsem viděla, že Tom vyjíždí z garáže na bruslích Ale tak Berry teda šel. Já se vrátila nahoru pokračovat a myslela si, že je to pěkná kravina - běhat se psy po asfaltu (hlavně s Berrym, když ještě v sobotu kulhal ) ale byla jsem ráda, že nemusím jít já a můžu v klidu pracovat Za půl hoďky doběhne vyflusnutý Berry a žaluje, že musel taky běhat Nevěděla jsem, jestli už Tom s Workou taky skončili, ale zdálo se mi to hrozně brzo, tak jsem doufala, že vyhodili doma jen Berču. A taky, že jo (a ani mu to nevadilo ) přišli až za další půlhodinu a kulhal pro změnu Woriček Ještě jsem se mu nedívala, jestli si třeba jen neodral tlapky, zkontroluju ho až ráno....už byla tma a on byl chudák groggy
Strejdo - hlásím, že česnek vylezl a pokud ho má nepéče nezahubí, tak bude (Strejda má u mně objednávku od loňska )

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 06:24
- Nahlásit

worick
hlásím, že česnek vylezl
Jsi skvělá. Neměl jsem odvahu to připomenout. Děkuju.

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 07:08
- Nahlásit

MartinaBarney
Koukali jste včera někdo na zprávy? Viděla jsem to. Co na to říct...
Taky jsem včera viděla kauzu se psími konzervami a polskou "vaječnou" směsí. Upřímně mě to taky napadlo, když se řešila kauza s polskou solí, že když mohlo dojít k tomu, že se dává technická sůl do lidských potravin, co je teprve ve žrádle pro psy... To mě jen utvrzuje v mé nedůvěře.

Drakopes
my i nadále dáváme celoročně Pangamin To my taky, ale účinky nějak nepozoruji.

worick
šli jsme sázet brambory Už? No jo, úrodný jih si to může dovolit. Kdy sklízíte?

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 07:31
- Nahlásit

Evey
šli jsme sázet brambory Už? No jo, úrodný jih si to může dovolit. Kdy sklízíte? - kupodivu se většinou zadaří sázet brambory na Josefa....tady se to tak traduje. Sklízí se podle počasí, většinou v polovině srpna.
Strejda
počítám i s tím, že česneku bude letos hafl a radši bys vajíčka S tím nekalkuluj...slepice jsem ještě neměla odvahu zbudovat (a taky jsou vyprodané...koukala jsem onehdá ve zprávách )

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 07:43
- Nahlásit

Evey
šli jsme sázet brambory Už?
worick
většinou zadaří sázet brambory na Josefa
U nás se sází na 1. máje. Za starého režimu s tím bývaly problémy.

worick
radši bys vajíčka S tím nekalkuluj
No tak ne, no.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 07:46
- Nahlásit

Nevím, jak zvládnu dnes vysázet ten zbytek....měla jsem problém vstát z postele

Sem jsem to ještě myslím nepsala: Alfík od neděle průjmuje a zvrací všechno co sní....vypadá to, že je to už konec. Nepomáhá ani dieta (rýže) Vzhledem k tomu, že je jen jak věchýtek, asi ho to zabije....pokud tohle už není příčina selhávání orgánů... Vlastně pořád čekám na telefon, že je konec Včera jsem se za ním zastavila od řezníka s kouskem žeber. Zkusila jsem mu pásek rozmlátit kladivem na kaši a přesto, že už nic nechtěl...ani piškoty...tohle jedl. Akorát jsem s nima už nemluvila, jestli to zase vzápětí nevyvrátil. No, alespoň si pochutnal...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 14:34
- Nahlásit

worick
Jé tak to jsem vůbec nepostřehla , ale minulý týden jsem něco zaslechla, že snad nějaký mladík vytáhl nůž na revizora, ale to asi nebude ono.

Taky máte tak krásně? Tady je na sluníčku skoro jako v létě

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 22:50
- Nahlásit

LuckaM
Až snad do 15.30 byla celkem zima. Fučel severák, měla jsem u zahradničení triko s dlouhým, mikinu a zimní prošívanou vestu...a nepotila jsem se Pak se znenadání začalo oteplovat a v 17h jsem šla na prochajdu s klukama jen v triku s dlouhým a opásanou mikinou
Od cca 15h byla u nás nastěhovaná Dáša a šla taky s náma potom na prochajdu do lesa - zbavili sme se jí, až jsme přišli k bábě a prošli tudy k mamce - navštívit Alfíka. Byla u mamky teta (přišla jsem tam až skoro ve 20h) a zakecaly jsme se, tak jsme čárali domů až po 21h Vyjdu od lávky nahoru k Pálenici (kluci tam na jednom místě zabořené čumáky, nevnímali) a koukám brána dokořán a najednou odsud vyběhne pes. Potmě (jen trochu pod osvětlením) nebylo moc poznat (a na těch 100m) co je to za psa....každopádně jsem se zavrtěla na patě a šmatlali jsme domů potokem a to ještě radši až druhým břehem - kolem Dáši Jdeme tichounce, jak zloději kousek pod naším přejdem (potmě ) tu úzkou lávku z desky a blížíme se k domovu. Vylezeme zpoza té naší muldy a baf, vyběhne na nás od brány Dáša Odlákala jsem ji naházením kokinek a honem jsem před ní zavřela, jelikož jsem viděla kočky, jak nás čekají před garáží. Od té doby, až skoro do teď, s ní kluci lítali kolem plotů - hledala potvora díru - tu, co jsem pracně zaštupovala Doufám, že ráno nenajdu novou
Alfík na doporučení vetky dostává čípky Torecan a prý je to trochu lepší, průjem snad ustal, nazvracené jsem nenašla. Uvidíme, plané naděje si nedělám, je vyčerpaný a kdoví, co mu selhává

ankaras
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 07:50 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

worick
Čauky , jsem ještě ve spojení s Corýškama (zrovna páníčkové Corry, co je na fotkách s klukama). Měli štěndulata, tak jsme se byli v létě pokochat ! Krása ! Nevím, jestli už jsem ti to náhodou nepsala....kdyžtak tady je pár foteček http://ankaras.rajce.idnes.cz/Coryskovic_stendulat a/ . Potom máme svojí skupinku na skype s Milanem, co má Akima, Katkou od Bodieho, Jančou od více holek a s paničkou Ayriny bráchy Akia. Je to krásnej pes, obr ! Letos už jsem si vydupala, že se kolem plotu do tújí vsadí armovací pletivo, takže by u nás mohl zavládnout klid .
Nečtu tady všechno, ale představu o vás mam
Udělala jsem si radost a letos se podívam do Holandska na ty moje tulipány miluvaný !! Jedeme v dubnu ten víkend od 20.

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:11
- Nahlásit

Taky u Vás tak šíleně fičí?

worick
Uvidíme, plané naděje si nedělám, je vyčerpaný a kdoví, co mu selhává Tak to je špatné.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:30
- Nahlásit

Evey
Taky u Vás tak šíleně fičí? - u nás tak ,,standartně" - začalo už předevčírem večer Dej pokoj s ,,šíleně", fuj nechci
ankaras
jsem ještě ve spojení s Corýškama - nemohla jsem si vzpomenout na jméno Jo vlastně, byla jsi i u nichjak koupili a opravovali ten dům - já tehdy viděla jen fotky. Jak jsou daleko s domem, zahradou....Vypadalo to kolem moc krásně...byli jste i po prochajdách? Akorát si stěžovali, že tam vede nějaká hlavní motorkářská road

ankaras
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:44
- Nahlásit

worick
Pokračujou asi zdárně . Mají prostě rozestavěno, hodně práce, ale ten pocit, že už je něco jejich a teď si to dávají dohromady musí bejt super...
Na vychajdy chodíme jenom s Leonou, jak jsme upustily s Ayrin od akit, výstav a podobně, začala jsem chodit do práce a jsem na to v podstatě sama.. :/ ,tak moc nestíhám, takže přijedu domu, hned s Ayrin ven a ta jak se přestala stýkat se psama, tak s nima moc nevycházíme. No, moc nevycházíme. Její oblíbenci zůstali jejími oblíbenci, malí pejskové nejsou problém... velké feny jsou obří problém a u psů jak kdy. Takže adrenalinu jsem se nezbavila . Ale už jsem se s tim naučila žít, co mam doma za palici ! Takovej miláček a za vteřinu svině největší. Ona mi ten výraz odpustí. Je zvyklá na "svině chlupatá" Miluju jí pořád stejně. Je to hrozná parťačka, kámoška a je to úsměvný, ale opora pro mě jak blázen ! Včera jsem tady v práci hlídala pejska a ..... mu něco povídáš a on čumí jenom kouká, se ho zeptam - chceš čůrat? NIC ! Nejsem na tohle zvyklá, Ayrina je prostě víc člověk asi než pes, z výrazu poznam všechno a když nevím, co chce a zeptám se CO CHCEŠ UKAŽ MI TO, tak jde a ukáže co chce .

Woriček bude asi něco podobnýho, ne?
Jo a jinak .... v pátek zapíjím narozky, v pondělí slavim čtvrt století ! A rozum stále nikde, láska k dětem stále nikde, pořádnej chlap by i byl, ale já jak neni ten rozum, tak zůstávám stále na místě . Ale jsem letos šťastná a spokojená.
Čtu, že zahradničíš stále se stejnou vervou .

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:44
- Nahlásit

ankaras
Čtu, že zahradničíš stále se stejnou vervou - ono to ani nijak nejde V našem případě se milionu věcí nedaří, takže pořád překopáváme dosazujeme vymýšlíme alternativy....tudíž je zahrada pořád tak nějak ,,v rozkladu" místo aby vzkvétala A když sem vleze kluků milenka Dáša a lítá všude, tzn.kytky-nekytky, a ti dva nadrženci hlava-nehlava za ní ....tak to je pak pěkná kalamita Pokud to zopákne ve chvíli, kdy už se to bude všechno klubat, poukopávají to a bude po.... Marná moje snaha
Nejsem na tohle zvyklá, Ayrina je prostě víc člověk asi než pes, z výrazu poznam všechno a když nevím, co chce a zeptám se CO CHCEŠ UKAŽ MI TO, tak jde a ukáže co chce Woriček bude asi něco podobnýho, ne? - jak kdy....někdy jsou taky jak dva jelimani
Kdyby jsi si chtěla zavýletovat, pozvání trvá, sbal chlapa, tu ,,vzteklou vopici" a přijeď

Byla jsem ráno s klukama venku a dneska je to jak píše Evey - zima hnus a fučí - zataženo To bude práce....

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:28
- Nahlásit

Už dlouho se Vás chci zeptat na jednu věc a konečně jsem se dokopala Jak často během dne Vaši psi kadí? Přijde mi totiž, že Barney abnormálně moc. Někde jsem četla, že pes by měl kadit ideálně tolikrát, kolikrát denně jí - u nás tedy 2x, ale běžná praxe je tak 5 - 6x.

Ráno na procházce se vykadí v nejbližším houští a pak během té hodiny, co jsme venku ještě tak 1 - 2x. Pak jdeme kolem poledne, nebo odpoledne a to většinou taky tak 2x kadí a pak ještě večer než se jde spát. Přijde mi to nějak moc...

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:50
- Nahlásit

LuckaM
ale běžná praxe je tak 5 - 6x a v jaké konzistenci? Přijde mi to tedy moc. Dostává granule? Jaké?
My krmíme většinou 1 x denně, občas je to proloženo nějakou kostí či jinou laskominou. Denní produkce je 1-2 hromádky. Po přechodu z granulí na domácí stravu jsem zaznamenala velký pokles objemu onoho výtvoru.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 13:13
- Nahlásit

Evey
krmíme 2x denně granulema (Brit care). První bobek je vždycky nejtužší, ty další měkčí, ale pořád drží tvar. Co se týká objemu...první várka větší, pak už jen takový bobánci - trošku mě přijde, jako by kadil, jen proto, že se to na procházce dělá Nikdy jsem to nevážila, neměřila, tak nevím kolik toho tak může být...

Granule zatím měnit nechci, srst má krásnou a i je baští...

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:10
- Nahlásit

LuckaM
Tak ještě uvidíš co na to ostatní. Já bych to přisuzovala těm granulím, zdravotní problém nepředpokládám. Když se ti bude chtít tak si třeba udělej test s jinými granulemi či jinou stravou.

<< 1 ... 450 . 451 . 452 . 453 . 454 . 455 . 456 . 457 . 458 . 459 . 460 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání