| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2011 21:13
- Nahlásit
Zdravime Vas s Ta ta z campu sedmihorky kde je Wi-fina tak pisu z mobilu. Uzivame si udelali sme okruh camp - Valdstejn a zpet za odpoledne. Bara slavi uspech na terase restaurace kde predvadi za uplatu houskou nacvicene kousky. Pocasi preje. Bohuzel dnes rano jsme byli s maltesakem Matesem u veta a kde ho vysetril a navrhuje lecbu s prespektivou nekolika tydnu nebo eutanazii. Selhavani ledvin, zanet slinivky, slepota a hluchota. Ma bezmala 16 let. Jde to nejak rychle Tapina.Mates.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 05:49
- Nahlásit
Michall
Bohuzel dnes rano jsme byli s maltesakem Matesem u veta a kde ho vysetril a navrhuje lecbu s prespektivou nekolika tydnu nebo eutanazii. Selhavani ledvin, zanet slinivky, slepota a hluchota. Ma bezmala 16 let. Jde to nejak rychle Tapina.Mates. To jsou špatné zprávy. Ta slepota a hluchota by nevadila, ale ty ledviny a slinivka... Vím, že to bude těžké rozhodnutí... Myslete na to, že jste mu dali 16 let krásného života.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 07:31
- Nahlásit
200 m od posledního obydleného stavení začíná honitba, kde psi nesmí štvát a rušit zvěř.
Od zvěře bych očekával aspoň tolik elementární slušnosti, aby nás nerušili v našich 200 m. Máme i jiné výcvikové cíle, než nepřetržité procvičování klidu před zvěří. Narušují náš tréningový plán, zvyšují spotřebu pamlsků a hlavně způsobují Nelince těžkou psychickou újmu. Ať už nás neštvou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 07:42
- Nahlásit
Michall
Jde to nejak rychle Tapina.Mates. - ach jo tohle vám nezávidím ....a děsím se toho, že mně to brzo čeká taky Zatím všichni naši psi umřeli v klidu, do rána. Nevím, jak to s Matesem vypadá, jestli má viditelné bolesti? Pokud ano, volila bych eutanasii (i když se přiznám, že si to zatím neumím ani představit, respektive nechci ) Nevím, jak je to u psů, ale u lidí je zánět slinivky velice bolestivý a hrozný. Jinak - odchází mu ledviny - to je široký pojem Třeba naší babči ledviny ,,odchází" už asi 7 let... Vážně. Tehdy nám v nemocnici, kde byla po slabé mrtvici řekli, že máme počítat, že se blíží konec, hodnoty ledvin jsou už špatné....no a nic
Jak píše Evey - slepota a hluchota psa nijak moc neomezuje, pejsani to tak nedramatizujou jako my, taky se nejvíc stejně řídí čichem Alfča je to samé a je celkem v pohodě, u něj je velký problém ty nohy Zatím.
A úplně nejhorší je, že nás to čeká nakonec všechny... Teda to taky ale teď jsem myslela, že jsme všichni majitelé pejsků...
Shrnu to: jestli Mates moc netrpí jde to nějak poléčit, léčila bych, pokud viditelně trpí a nejde s tím už nic dělat....budete se muset stejně rozhodnout sami
Uzivame si udelali sme okruh camp - Valdstejn a zpet za odpoledne. Bara slavi uspech na terase restaurace kde predvadi za uplatu houskou nacvicene kousky. Pocasi preje - jééé, vy se mááátééé (a já tady lítám jak čamrda - zahrada, pak honem nějaká okna konečně umýt ) Baru je fikaná Naučila se kokinka somrovat aniž by to jako somrování vypadalo....přítomní z toho mají ještě radost
Já kluky nic moc neučím, ale onehdá byla u minimaxů vučka (už dospělá slečna) a ta byla na větvi z toho, že kluci v klidu seděli a když je šla pohladit, hned jí dávali packy
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 08:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Procenzurovali nově příchozí psy, vrátili se na kopeček, kde předtím Laru obtěžovali a po chvíli Níloušek vyrazil "po stopě" ... a zmizeli.
Ušetřím vás detailů, kterak jsem probíhala okolní ulice a nikde ani psí stopa ... stepovali chlapci v parku a divili se, kde jsem (zřejmě oběhli celý blok a po hlavní ulici se vrátili do parku - raději si to nebudu představovat, miglo by mně) - to se Ti ani nedivím....já mám ze silnice panickou hrůzu
A zase jsi mně potěšila že kluci sice nezdrhají za zvěří, ale za háravkou se klidně odpoklonkujou
Ty feny si snad dělají rozpis, aby pokryly svým háráním celý rok ... - přesně tohle mi Tom řekl, když jsem přišla ze cvičáku s tím, že vedoucí byla nakrknutá, že jí Mery nechce agilitit, jelikož bude asi hárat...Taky říkal: proboha, to je furt...to taky musí někoho bavit.... (myslel tím, nenechat fenku vykastrovat) Ale ona zakládá chovku
A já zase včera, když Máša lítala nejmíň hodinu kolem plotu (nepustili jsme ji, byla v zahradě Gucci) jsem Tomovi říkala, že my nemusíme mít háravou fenku, máme kluky a přesto kolem plotů denně běhají různí psi a dobývají se k nám
Strejda
Od zvěře bych očekával aspoň tolik elementární slušnosti, aby nás nerušili v našich 200 m - vidíš, to máš svatou pravdu Ten zajíc, co za ním Worka vystřelil, byl od našeho maximálně 50m - takže dobře mu tak A bažanta si sice nevšimnul, ale ten šmatlal dokonce po zahradě Každý druhý den tu přistanou kachny - u jezera Všechny ptáky nahání - ze stromů, plotů.. Ale konipásci u jezera jsou nějací hájení, ti tam můžou cupitat kolem ležícího Worky a nic. Stejně tak (jé, včera přiletěly vlaštovky ) vlaštoviček nad jezerem, co se celé léto v hejnech nalétávají napít, si nevšimne ani on, dokonce ani kočka Jinak nosí málem jednoho ptáčka denně ale vlaštovky jí lítají metr nad hlavou a nic
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 08:36
- Nahlásit
Protoze je pulka rodiny pryc. Tedy my a protoze je rozhodnuti na dalku tezky presto jsme predbezne domluveni ze pri viditelnych bolestech zvolime variantu uspani. Snad to pocka do naseho navratu
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 08:45
- Nahlásit
Můžete to otevřít
http://www.youtube.com/watch_popup?v=WK2LpUoqX6A&v q=medium
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 09:57
- Nahlásit
worick
když je šla pohladit, hned jí dávali packy
To dělá Barney taky, hlavně když ho někdo hladí a pak přestane, a nebo když vedle někoho sedí a dlouho se nic neděje
Michall
s maltézákem je mi to líto, držte se! Ale v tomhle věku na to má už nárok...
jo a včera jsem po procházce zjistila, že si Bájoš někde urazil kus zubu Nevím jestli se to nějak řeší a nebo to mám nechat být, protože když jsem si já urazila kus zubu, tak to děsně bolelo....Bájoš ale nevypadá, že by něco zpozoroval, zjistila jsem to včera večer, když jsme ho drbala na břiše a on měl hubu dokořán...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 09:58
- Nahlásit
Strejda
Moc pěkné . Tím se mi opět připomněl můj sen, zaplavat si s delfíny. Přijdou mi nesmírně inteligentní a zajímá mě jestli bych s nima dokázala komunikovat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 10:56
- Nahlásit
Strejda
Hezké Dotyčná je stejný magor jako já. Já si taky myslím, že bych byla schopná se domluvit s každým zvířetem. Patřím mezi ty magory, co by strkali ruce lvům a medvědům přes mříže a chtěli po nich tu ,,pacinku"
To, že se dá žralok částečně ,,umrtvit" tím, že ho zastavíš a tím mu ubereš ,,kyslík" už jsem slyšela. I to, že na nose mají důležitá nervová zakončení a jestli se chceš ubránit, musíš ho tam pořádně praštit - což pod vodou jde ale sotva
Evey
Tím se mi opět připomněl můj sen, zaplavat si s delfíny... - ale všimla jsi si, že tohle byli žraloci?!
Když jsme byli v Hongkongu v delfináriu na vystoupení, chtěla jsem si je alespoň pohladit. Ale bylo tam moře lidí a volali akorát děcka z prvních řad (asi i dražší vstupenky ) To ně celkem mrzelo, protože mockrát za život se do delfinária člověk nedostane.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 11:03
- Nahlásit
worick
ale všimla jsi si, že tohle byli žraloci?! Jsem si hned říkala, že mají nějaký divný, drsný kukuč.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 11:33
- Nahlásit
worick
Patřím mezi ty magory, co by strkali ruce lvům a medvědům přes mříže a chtěli po nich tu ,,pacinku"
Krotitelka žraloků si vzala řeznické drátěné rukavice. Kdyby se po ní žralok ohnal, tak ji ukousne ruku i s rukavicí.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 14:47
- Nahlásit
...tak jsem prolustrovala pár diskuzí a jsem bezradná úplně stejně jako předtím. Znova jsem mu na ten zub koukala - prostředek už bledne a není červenej a když jsem mu do toho zubu dloubala, tak nevypadal, že byl ho to bolelo. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 15:44 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
LuckaM
Zkušenost s ulomeným zubem nemám, naštěstí...
Zkus to vyfotit a dát sem, mrknem na to, aby jsme viděli kolik chybí a jak to vypadá. On je s PP a chceš aby byl chovný?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 17:29
- Nahlásit
Evey
On je s PP a chceš aby byl chovný?
Spřátelená labradůra s DKK 3/3 je uchovněná se dvěma vyraženými zuby.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 17:42
- Nahlásit
Strejda
Spřátelená labradůra s DKK 3/3 je uchovněná se dvěma vyraženými zuby.
A jak si je holka vyrazila? DKK3/3 mi přijde dost, měla štěnata?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 18:02
- Nahlásit
Evey
A jak si je holka vyrazila?
Honila se se svojí mámou. Teď nemůže aportovat, protože jí všechno padá z huby. Naštěstí OVVR udělala před tím.
DKK3/3 mi přijde dost, měla štěnata?
Bohužel měla.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 18:23
- Nahlásit
Evey
nn o to mi nejde, jen se bojím, aby se mu do toho nedala třeba infekce...vyfotit jsem chtěla, ale Tom odjel hrát do Jižních Čech a odvezl si foťák s sebou...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 07:25
- Nahlásit
LuckaM
Čauky, o psích zubech bohužel nevím zhola nic, tak jak to popisuješ to vypadá, že to má celkem dost. Možná bych zkusila zavolat na veterinu, popsat a jestli se s tím teda musí něco dělat. Třeba nějak zalepit. Popřípadě, jestli to nemáte daleko, tak tam zajít.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 07:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Já měla včera tak ,,plodný den", že jsem byla večer úplně groggy
Dopoledne jsem umyla okna na půl baráku - mimochodem, rozlomila se mi stará židle (tady se projevila asi ta kila navíc ) a já sebou práskla přes opěradlo dolů hubou do záhonu. Naštěstí jsem si jen sedrala palec na ruce a pak mám jelito a sedrané stehno, jak jsem s ním sekla o to opěradlo Nic zlomené, tak dobrý
Pak jsme koupali konečně kluky. Pořád se nám něčím zanáší baterie, tak Tom předtím rozšrouboval ve sprcháči, aby voda pořádně tekla. Bohužel, už v polovině akce ,,mytí Berunky", to zase teklo hrozně málo, já vzteky šílela, protože se k tomu konečně dostanem a nakonec je ani pořádně neumyju Vyplácala jsem na ně půl litru šamponu, ale povedlo se nakonec byli čistí Všichni museli fandit: když se koupal Berry koukal Woriček a Gucci a naopak
a česalo se
A pak se šlo ještě na prochajdu. S Mášou. Ta celou dobu česání lítala kolem plotu a poštěkávala na kluky, tudíž česání probíhalo dost nestadartně - neleželi v klidu ale pořád vybíhali - tu za Mášou, tu jelo kolo, motorka... Naše nová cesta do vedlejší vsi (tohle je asi 150m od našeho)
Pak jsme to vzali zpátky nahoru, na louky nad naším, jestli tam nerostou májové hříbky. Nerostou je hrozné sucho..
A zpátky lesem, ještě bábě převázat nohu
Máša šla s náma celou cestu ,,utekli" jsme jí až, když jsme šli u Alfíka do zahrady
Tak to máte zběžnou reportáž včerejšího dne Detaily - jako že se mi nechtělo od práce zdržovat vařením, tak jsem jen udělala brokolicový krém, načež moje zlatá tchýně přikvačila s čerstvýma buchtama, mňam nafocené nemám
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 11:24
- Nahlásit
LuckaM
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Medvědovi chybí kus zubu na spodním patře hned vedle špičáku (jeden z těch šesti). Ten, co sousedí s tím špičákem je trošku vyšší, než ty čtyři prostřední. Teď ho má zhruba zarovnaný s těmi ostatními. Přiznám se, že jsem to naprosto neřešila, netuším, jak se mu to povedlo, má to určitě víc než čtvrt roku, možná půl roku. Zub se nehýbe, netmavne, nebolí (asi), na konzumaci granulí to též vliv nemá...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 11:29
- Nahlásit
Držte nám palce, razíme pěšo vedle do vesnice na fotbal. Trasa je skoro celá lesem, ale na hřišti bude pařák :-/ Cestovní misku máme sebou, tak to dśnad nějak přežijeme...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 11:40
- Nahlásit
Asi v jedenáct jsme dorazili večer dám foto. Mates už nemá ani chuť k jídlu a vzhledem k tomu že drahé léčení by mu dalo stejně jen pár týdnů jsme se rozhodli pro variantu B. Říkáme si že jelikož ho léčit nebudeme nemá cenu ho dál trápit. Právě ho Tá ta odvezl.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 12:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
Právě ho Tá ta odvezl... Určitě jste se rozhodli správně...myslíme na vás...Alespoň máte Barunku...
A já si teď u umývání oken parádně pobrečím Hrozně se bojím, abysme se nemuseli s Alfíkem takto rozhodovat...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 12:18
- Nahlásit
Nádherné je jak to ti psi vycítí Bára nám teď moc pomáhá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 12:18
- Nahlásit
Noemi
Trasa je skoro celá lesem, ale na hřišti bude pařák :-/ Cestovní misku máme sebou, tak to dśnad nějak přežijeme... - nejsou tam alespoň kolem hřiště nějaké stromy (keře)? Kluci totiž zatím pořád nelínají a je jim fakt děsné vedro. Beru to podle nás. Na sluníčku nevydrží dýl jak 5minut
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 12:21
- Nahlásit
LuckaM
Pověz nepletu se že Bájoš by teď někdy měl mít první narozky? Barunku to čeká 10.5.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 12:23
- Nahlásit
Michall
Baru bude smutno, bez parťáka. Já vím, že si asi nijak nehráli, kluci s Alfčou si taky nehrajou, ale přece jen je to parťák, se kterým si rozumí, po jejich Přemýšleli jste, jestli jí pořídíte nového kámoše? Třeba zase jen malého a nebo dokonce berňuchu??
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 12:34
- Nahlásit
Strejda, Drakopesová
na vás dva mám dotaz. A konkrétně vy dva máte pohledy ze všech stran. Sestřenka si přiveze za tři týdny fenku a řešili s Magdalenkou, jestli fenky kastrovat či ne, pro a proti. Zdravotní rizika i zákroku i pozdější rakoviny nekastrovaných jsou jim známé, spíš mají dilema z toho pohledu, že psi kastráty prý neberou. Respektive nevědí, jak se k nim vlastně chovat. Sestřenka měla pocit, že jí fenku pak víc napadali, což se mi ale prostě nezdá. Ono to totiž není tak, jak si všichni představujem - že psiska se potkají a buď se zrovna na první pohled nemusí....a nebo si nadšeně hrají. Moje zkušenost je ta, že si trochu poblbnou a hledí si svého - kastrát -nekastrát. Kastrovaného samce jsme asi tedy ještě nepotkali, to neposoudím, ale co teď vidím, s Mášou si tky hráli jen, když hárala, teď už spolu jen tak normálně chodí, čmuchají....Že by napadali kastrovanou Emu - tak to spíš opačně ale chovají se k ní stejně jako teď k neháravé Máše. Prostě ji k ,,ničemu" nepotřebujou Myslím, že se psem samcem, si dokonce vyhrajou víc, protože to je rovnocenný ,,chlapský souboj" U nás je ovšem problém s žárlivým brblou
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 13:19
- Nahlásit
Tak hlásím, že jsme na dnešní výšlap nejeli. Včera jsem bakalářku dopsat nestihla, tak to udělám dneska. Stejně jedem za 14 dní na klubovku, takže tam o velké množství berňáků mít nouzi nebudem. Navíc se tam potkáme i s Besi (stejní rodiče, jen o rok starší), s Letynkou (psí kamarádka z Hafici.net) a možná tam potkáme i Barneyho taťku - Baxe Wimpego. Tak se těším
Michall
S Matýskem je mi to moc líto. Ale jak psali i ostatní, myslím, že jste se rozhodli správně, i když to je opravdu velmi těžké rozhodnutí.
worick
Kluci totiž zatím pořád nelínají a je jim fakt děsné vedro.
Jsem ráda, že nejsme jediní. Barney taky stále ještě nepustí ani chlup, tak jsem si říkala, jestli není divnej Tak doufám, že mu to aspon tak vydrží ještě 14 dní, protože kdyby začal shazovat před tou klubovkou, tak by moc parády nenadělal
|