Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 10:42
- Nahlásit

Noemi
No a jen kousek od té paseky na rozdvojce potkal bachyni. Blesk vzal okamžitě roha, kolem žádný vhodný strom, na který by dokázal vylézt, tak se schoval za kmen.To si neumím představit, co bych dělala... - to já taky ne Už jsem tu četla hodně ,,zkazek" o rozpáraných psech Blesk má recht, nejlíp zdrhnout Bohužel se bojím, že naši psi by neutekli Worka by lítal kolem a štěkal (to by nedopadlo dobře ) a Berryho bych musela nějak schovávat ještě já
Normálně se pořád vracím k těm fotkám vaší vísky, i jsem špiónila na Mapách.cz - nemůžu se vynadívat na tu nádheru Kdysi jsi tuším (snad to zase s někým nepletu ) že starousedlíků vás tam moc není, většinou už chalupáři z Prahy a pak jsem koukala na ty nové domky - takový trochu pražský satelit.... Určitě se tam najdou i blbci, ale na druhou stranu - když si za svoje těžce vydělané prachy najdu místo, kde vybuduju dům a usadím se - jinak si ho potom vážím i možná víc než ti starousedlíci, kterým to tak nějak ,,spadlo" do klína Beru to podle naší obce - místní si tady ale opravdu neváží ničeho Ani hezké přírody (co není, ale mohla by být ani těch stavení po předcích, ach jo )

ankaras
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 11:57
- Nahlásit

worick
Už to neudělám . Nebyl vůbec čas napísat, nebo teda byl, ale to mi to zrovna nedocvaklo a americký akity tady už moc nejedou, tak ani nenakukuju. Výletili jste jo? Zááávidim, my byli včera na tuning srazu, tak alespoň nějaká změna, jinak Ivetka dohání ztracený roky , kdyby si mě vidělala teto . Včera jsme cestou potkávali tůristy až se mi zastesklo, musíme hned jak ayrin dohárá nějakej pochod dát. Zrovna příští týden je zase aprílová noční dvacítka a my o ní přijdeme . Možná půjdu jen s Leonkou a vezmu Awašiho. Ale to jestli Ayrin zjistí, tak mi to neodpustí. Ono nám to totiž moc nevychází. Leonky synové oba už pracujou a krejou se jim směny v sobotu, kdy musí být Leona v krámu do 11 a pochody mají v sobotu start od 7 do 10 většinou . Taky nám včera foukalo, ale asi ne tak moc.
Si uvědom, že jsem ve věku, kdy matky mají dospívající děti a hysterčí.
- A bude? Bude?

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 14:32 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

worick,Strejda
Díky za "náhradní" kočky ale nic nechceme zadarmo a navíc pořádek dělá přátele. Podělte se.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 17:33
- Nahlásit

worick
Náhradní kočku jsem poskytl jako přátelskou službu a nic za to nechci. Všechny peníze od Michalla jsou Tvoje.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 20:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Michall
Díky Míšo, peníze bych nechtěla, ani kdybych vám novou číču opravdu sehnala
Strejda
Náhradní kočku jsem poskytl jako přátelskou službu a nic za to nechci. Všechny peníze od Michalla jsou Tvoje. - fór s ,,náhradní kočkou" je Tvůj, já ho prakticky zkopčila. Zasloužíš si je, už jen za patent
Když někomu něco nabízím, ani by mne nenapadlo, chtít za to peníze Já jsem vůbec taková samaritánka, že kdyby mně Tom nedržel zkrátka, tak všechny peníze rozdám chudým a potřebným (hlavně těm, co to o sobě tvrdí )

Tá ta
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 20:47 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

In memoriam-nebála se ani potkanů.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 21:17
- Nahlásit

Tá ta
Taková hezká kočička... Je to hrozné a pořád na ni budeš myslet, pokaždé když přijdeš do práce, dlouho... Opravdu by jsi si měl pořídit nové koťátko. I když se to může zdát vůči mrtvé kočičce nefér a Tobě se zdá, že ji jiná nenahradí - je to nejlepší lék. Budeš myslet pořád, ne že ne, budeš srovnávat....ale budeš se muset o koťátko starat a plno věcí ho naučit a to pomáhá....Když Magdalence zabil pes Dixinku, taky bylo plno hlasů - i proti, ale psycholog doporučil hned nové štěndo....a vypadá to, že to pomohlo. Na Dixi nezapoměla-nezapomene, ale trochu to obrousí ty hrany....

Včera jsme výletili, nepracovali. Dneska jsme sadili ještě nějaké keře a bylo to zase i s Mášou Máša u nás bude asi bydlet Dneska se ovšem nevetřela tajně, ale jsem jí otevřela sama branku, jelikož ona kopala pod plotem zvenku a kluci zevnitř - tak abych zabránila nejhoršímu - jsem ji radši pustila Akorát musím příště vzít foťák, ať vám to zdokumentuju A co je zajímavé - naše brbla absolutně u toho nebrble Teď by mohl mít důvod k žárlení....a to nevydá hlásku. A pak tomu mám rozumnět Nemohl by mi to nějaký ,,psí odborník" vysvětlit? Já se prostě nechytám, vo co teda deeee??

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 21:22
- Nahlásit

Ještě jsem zapoměla: teďka jsem stála se sousedem minimaxů před barákem a minimaxi nebyli doma. Za chvilku se vraceli s páníčkama na vodítkách z prochajdy a hned za klukama - páníčci jeli po patách Worick zlověstně vrčel stylem ,,nepřibližujte se joo"?! Když se přiblížil pejsek k Berrymu - vrčel taky Nemůžu si pomoct, ale myslím si, že se jich naši kluci už bojí a vrčí preventivně, pro výstrahu když byli dvouměsíční štěnda, to na ně nevrčeli

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 21:29
- Nahlásit

ankaras
to je blbý, že vám s Leonkou soboty nevychází....no, na druhou stranu - ty stejně v sobotu nejspíš vyspáváš vopice
(jinak Ivetka dohání ztracený roky) - jen užívej, jsi mladá, ať pak neblbneš doma manželovi - znám i dost takových případů Já ne, já ne, já byla čertovo kvítko jako dítě - tím jsem si to asi odbyla o něco dřív

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 21:43
- Nahlásit

Z včerejšího výletu. Mám zákaz sem Toma dávat, tak jsem mu musela zasprejovat ksicht Ještě, že nemusím i klukám

Tá ta
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 22:12 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Já mám na to napadení psa snad smůlu.Ráno jsem v 7h.popadl Báru,brusle a mazali jsme na naší trasu podle Labe.Do Kostelce úplně v pohodě,sice jsme potkali pár ranních nadšenců i se psem,ale nic se kromě očichání nedělo.Když už jsme byli skoro zpátky,zahlídl jsem ženskou s vlčákem a nějakou dogou.Úplně mi zatrnulo,co se bude dít.Naštěstí si nás ženská všimla a vzala si psy stranou,najednou se ty magoři rozběhli směrem k nám.Myslel jsem si,že je má na vodítku,ale bohužel neměla.Rychle jsem na babu zakřičel,jestli Báře neublíží a baba zase na mě zakřičela že né.Ale to už byli u nás a ta doga s tlamou roztaženou se vrhla hned bez varování na Báru.Vlčák jenom naštěstí přikrčenej běhal kolem a cenil zuby.
K tomu já na bruslích.Rychle jsem hledal v kapse pepřák.Náštěstí jsem ho nahmatal a honil se se psama a snažil se trefit toho magora sprejem.Pak se mi to povedlo a pes dostal dvě dávky na hlavu.Sice chvíli trvalo,než to začalo na psa působit,ale pak ztuhnul a zustal stát.Mezitím dorazila babajaga a snažila se psy pochytat a připnout je na vodítka.Jenom jsem ji řekl,že když jsou psi agresivní,tak je nemá pouštět z vodítka a jeli jsme pryč.Neřekla na to ani slovo.Měla začít držkovat,tak se koupala v Labi.Když jsem odjížděl,tak tam ten pes stál jak přikovanej a celou hlavu měl obalenou pepřovou pěnou.
Do toho se tam přimotali dva ranní běžci a jenom zirali.Musel na nás být šílenej pohled,jak se tam točíme dokola a já tam lítám na bruslích.
Posledních pár stovek metrů jsme ještě potkali dva pejskaře,ale už OK.Trochu jsem je znal a když jsem jim říkal,co se nám stalo,tak ten jeden povídal,že je to ženská(jméno) a že ten pes je kříženec ridbergra a snad dogy.
S pepřákem v ruce jsem jel pro jistotu až k autu a ač jsem si už ixkrát myl ruce,běda když si šáhnu na obličej.Docela lituju toho psa,chudák si asi musel užít.Co s ním bába dělala dál nevím,jestli ho myla v Labi?
Bára to naštěstí přežila bez nějaké újmy.U auta jsem ji ani nemusel řikat u kufru hop.Žádný vočmuchávání kolem a byla tam.Až v autě se mi rozklepala kolena a položil jsem pepřák.
Zbytek dne jsme strávili asi jako vy všichni pracovně.Práce na zahradě,sekání trávy,sázení cibulovin apod.počasí docela dobrý,až na ten vítr.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 22:17
- Nahlásit

worickMám zákaz sem Toma dávat-
A má se za co stydět?V politice snad ještě nebyl né?Nebo jó?

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 00:54
- Nahlásit

Tá ta
A má se za co stydět?V politice snad ještě nebyl né? - no dej pokoj, ještě to tak Je pravdou, že tím občas vyhrožuje.... Ale podniká a to také není v naší republice zrovna na příčkách oblíbenosti...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 01:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
Já mám na to napadení psa snad smůlu - jéje, to teda máš Bude to asi i tou trasou, tuším s oblibou vyhledávanou pejskaři k vyběhání psů velkých plemen My jestli potkáme velkého psa, tak to je fakt vyjímka, většinou to ještě bývají fenky..Tady s velkým psem ven jde málokdo koukám, taky dobře
Zbytek dne jsme strávili asi jako vy všichni pracovně.Práce na zahradě,sekání trávy,sázení cibulovin apod.počasí docela dobrý,až na ten vítr - Včera vichr, ovšem do rána -4st Kolem deváté ranní začalo zase fučet, stejně jako u vás Až teď k večeru, po osmé, když jsme stáli s minimaxama jsem zjistila - že nefouká A měli jste u sázení i ,,svou Mášu"
Usnula jsem u blbé Superstár (Tom kouká, já čtu....tak vlastně u - Naše krásná zahrada ) vzbudila jsem se, když koukal na nějaké finále golfu - co sledujem každý den před spaním - poslední dobou Usnula jsem znova, probudím se a on pořád čučí na ten golf, že poslední jamka. Mrknu na hodiny - 0.40 ,,Nó, tak to půjdeš dneska brzo poklízet!" Hlavně, že na mne vždycky po půlnoci ječí, ať nevypisuju a okamžitě jdu spát, že na mně nebude vyčkávat A ještě mi nadiktuje, že Gucci se nechala schválně zavřít v garáži, tak bych ji mohla někdy v noci pustit a taky zkontrolovat kluky, ať po jídle neblbnou A koukám, hvězdičky svítí, nefučí,asi bude zase mrazík. No jo, krásně nám kvete sakura - tudíž ji musí omlet vítr a ošlehnout ranní mrazík
Vloni kvetla málo. a zahrada už se začíná hezky zelenat

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 06:17
- Nahlásit

Tá ta
Jenom jsem ji řekl,že když jsou psi agresivní,tak je nemá pouštět z vodítka a jeli jsme pryč.Neřekla na to ani slovo.Měla začít držkovat,tak ...
Určitě nechtěla držkovat. Možná by se i omluvila, ale v tu chvíli byla zkoprnělá. Do vody ji neházej.
Jak psal po podobné příhodě Ondřej Neff: "Doga nemá pořádnej skus." Kdyby se přidal NO, bylo by to horší.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 06:17 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Sakura -krása.Mrazík nevadí?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 06:26 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Strejda
Bohužel jsem to o tom skusu nevěděl a bránil se.Moje chyba.Člověk se pořád učí...

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 06:31
- Nahlásit

Tá ta
Bohužel jsem to o tom zkusu nevěděl a bránil se.
Teď chvíli vážně. Jseš šéf smečky, tak ji musíš bránit. Jedubabě taky musíš vynadat. Taková jsou pravidla.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 06:53
- Nahlásit

Tá ta

Sakura -krása.Mrazík nevadí? - sama jsem se divila, ale květy bez úhony. Ta magnolie je ohnědlé má... Tuto sakuru jsme sadili sami, byla kontejnerovaná, jen o něco menší, než je dnes - právě od toho Havlise, co jsem dávala odkaz na sorty magnolií Evey Je to Accolade - já měla objednanou klasickou Kiku Shidare, ale doporučil mi tuhle, prý je hezčí, kvete dýl. Teprve loni koncem léta, mi zahradníci před barák vysadili údajně tuto http://havlis.cz/karta.php?kytkaid=55 - 3ks (na mé výslovné přání a na druhý pokus) Zatím nek
vetou a nemají listí, ale rašit raší - tak se snad ujmuly a uvidíme, jestli trefili i sortu
Strejda
Určitě nechtěla držkovat. Možná by se i omluvila, ale v tu chvíli byla zkoprnělá - najdou se oba případy. Někdo ještě bude blbě žvanit, zatím co by se měl omlouvat Na druhou stranu: naši psi jsou celkem vzorňasi a do konfliktů nejdou. Jsou hodní a neperou se. A najednou narazí na psa, se kterým si prostě nesednou. A nebo Berry kliďánko zničehonic zdrhne za jorkšírem, jehož majitelku by taky mohl trefit šlak a pěkně mně seřvat..... I když běžně poslouchají atd. někdy prostě udělají co nečekáš. Je pravda, že u psů (a dětí) by měl člověk víc předvídat a být připravený na lecos....

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 07:03
- Nahlásit

Strejda
Teď chvíli vážně. Jseš šéf smečky, tak ji musíš bránit - Strejdo, četl jsi to pozorně? - s vlčákem a nějakou dogou - chtěla bych vidět sebe (vlastně nechtěla ) v téhle situaci - zvláště, když pepřák už si v klidu stojí měsíc na stolku Vždycky si ho zapomenu strčit do tašky Já bych spíš dělala pokusy o domluvu, s pesama

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 07:19
- Nahlásit

My máme naopak poslední dobou štěstí na malé agresory.

Včera jsem razili na Podskalí a za zatáčkou na dohled zuřivá "Dášenka". Naštěstí si nás nevšiml, tak jsme se dali na ústup, když v tom se z baráku vyřítil páníček (zřejmě si všiml, že někdo prochází kolem) a šel si ho odlovit. "No to víte, on se rád pere"
No a cestou domu jsme pak potkali tři mini agresivní smetáky najednou...

Včera jsem za necelé dopoledne zasadila 90 boroviček...Docela maso, příkrý svah a na skále. Necítím od toho sázecího rýče dlaně

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 07:28
- Nahlásit

worick
Věř mi,že na nic není čas.Vteřina je dlouhá a ani teď zpětně nevím jak dlouho jsme tam blbnuli.Pepřák je už povinně zařazen k výbavě,jako lékárna v autě.Nevím co by dělala moje žena,nebo Michal,kdyby šli sami.
Ten pepřák bych být tebou nosil,co když potkáš taky tu bachyni?
I když nevím,zda by ti pomohl a za jak dlouho.Na toho psa to bylo poměrně velký zpoždění.(alespoň se mi zdálo)

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 07:32
- Nahlásit

Noemi
To seš dobrá,to sázíš sama a jak tě napadne?Nebo to musí hrát v lajně?A kdy to jdeš na tu procházku?
Jo ženská vydrží víc než člověk.

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 07:33
- Nahlásit

Strejda
Jak psal po podobné příhodě Ondřej Neff: "Doga nemá pořádnej skus." No jo, ale má pořádnou hubu...

worick
Mám zákaz sem Toma dávat, tak jsem mu musela zasprejovat ksicht ... ale vypadá dobře i tak...

Ten pepřák udělá jako nějakou pěnu?

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 08:06
- Nahlásit

Evey
Ten pepřák udělá jako nějakou pěnu? - můj ne kluci od Baru si pořídili ten pěnový. Já mám sprey.
zasprejovat ksicht ... ale vypadá dobře i tak... - že jo?! Má takový ,,slušivý flek" Dobře mu tak
Noemi
Včera jsem za necelé dopoledne zasadila 90 boroviček...Docela maso, příkrý svah a na skále. Necítím od toho sázecího rýče dlaně - tak já si myslela, jaková nejsem zahradnice a dříč - ale Ty jsi fakt geroj Nevím, jestli by mne na tohle někdo ukecal.... Tam se asi velké díry nekopou - no ale stejně.... Už jen z toho množství, by mi šla hlava kolem
Dášenky a teriéři všeobecně jsou ,,výrypkové" Kromě jackrusselů - s těma máme zatím zkušenosti dobré - Dixi a Tobík v pohodě, teďka Keysinka - ta Berrynka vyloženě miluje. Náš úhlavní nepřítel Rony - je taky kříženec teriéra. Fifinky (jorkšírové) ti jen štěkají jako o život a chňapají, ale v pohodě

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 08:15
- Nahlásit

Evey
Záleží,co si koupíš.Můžeš mít jenom sprej,nebo i pěnu.Tu můžeš
použít třeba i v autě.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 08:19 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Nějakýho foxe jsme taky potkali.Dokonce jsme ho dojeli zezadu a nevěděl o nás.Zezačátku byl překvapenej,ale byl v poho.Proběhlo očuchávání a jeli jsme dál

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 08:21
- Nahlásit

To seš dobrá,to sázíš sama a jak tě napadne?Nebo to musí hrát v lajně?A kdy to jdeš na tu procházku?
Tam se asi velké díry nekopou
Ráno chodím na prochajdu hooodně brzy (ještě, že už je brzy světlo).
Na svahu máme od zhora dolů natažene dva špagáty vedle sebe na vdálenost dvou sázecích rýčů. Postupuje se směrem do kopce, vždy na vzdálenost jednoho sázecího rýče. Pokud možno (vzhledem ke skalnatému terénu) v jedné přímé řadě. Táta dost dbá na přesnost, protože pak mezi stromky vysekává ostatní porost a cik cak systém by mu to znemožňoval.
Ten sázecí rýč je zhruba stejně vysoký jako standartní rýč, jen tak třetinový, co se šíře týče. Jáma musí být hluboká až po násadu.

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 08:23
- Nahlásit

Táta třeba s divočákama vychází úplně v pohodě. Už se mu dokonce i stalo, že se potkal s prasetem, když měl sebou mědvěda a v pohodě.
On se běžně pohybuje uprosttřed lesů, kde se běžní smrtelníci nevyskytují. Prase prý většinou hledí, že tam bylo první a Táta má vypadnout z jeho území, ale vždy to vzdá a zdekuje se samo...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 08:35
- Nahlásit

Noemi
On se běžně pohybuje uprosttřed lesů, kde se běžní smrtelníci nevyskytují. Prase prý většinou hledí, že tam bylo první a Táta má vypadnout z jeho území, ale vždy to vzdá a zdekuje se samo... - no to asi táta vypadá jako sám ,,lesů pán" Na mně by prase asi taky divně hledělo:,,hele, divoženka!" Pak by mu docvaklo, že divoženky nejsou a natrhlo by mi pr.....

<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání