Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 00:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Čauky, no na pokojovky zase takový odborník nejsem ne, že bych nerozumněla a neznala, ale nějak se jim u nás nedaří Lopatkovec je dobrá volba, kapradiny - jak píše Noemi nejznámější ledviník - má i druhy které mají listy dlouhé kolem 120cm tak, že na podstavci je to ,,velká kytka" a pak různé pfilodendrony vyvázané na kmínku. Možná monstera. Ale jestli to je hodně tmavý kout - těžko radit, dařit se tam nebude ničemu - bez fotosyntézy kytky nerostou
Strejda
To mají každého psa na jednom vodítku? - já taky, vypadáme nejspíš taky hodně komicky
Ale to je asi jedno. Čím větší pes, tím musí být lépe vychovaný. A na provoz si musí zvykat, ale to asi v tomto případě odpadne, že? - nóó, asi tak Tuším, že brzo skončí i období procházek - stejně jako s dospělostí skončilo NO

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 05:39
- Nahlásit

worick
To mají každého psa na jednom vodítku? - já taky, vypadáme nejspíš taky hodně komicky
Vodím dva psy na jednom vodítku s rozdvojkou. Když mám dvě vodítka, tak si mi zamotávají.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 07:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Vodím dva psy na jednom vodítku s rozdvojkou. Když mám dvě vodítka, tak si mi zamotávají. - já nad tím taky kolikrát uvažuju právě, že by se možná Worick konečně naučil chodit ,,slušně" Jenomže teď, když chodí Worka na flexině, aby měl víc volnosti, už je to jaksi nemožné Bylo by to aktuální ve chvíli, kdy jdeme městem. Ale i tam máme úseky, kdy Berry jde na volno a Workovi můžu povolit flexinu. Když já bych jim jaksi nedokázala odepřít ty čichací orgie, i když mně s tím někdy štvou třeba, když jdeme po chodníku kolem zahrádek a nesmí tam značkovat a pořád vycukávají....co kdyby....Je to těžké, když to před nima přeznačkovalo a pokadilo 20 Alíků Někdy nechybí, abych se natáhla jak dlouhá, tak široká. To když řeknu ,,jdeme" vyrazíme dopředu v tom si hoši vzpomenou, že jednu značku ještě nezkontrolovali...Worick se ještě rozeběhne zepředu dozadu, já s ním chci ukročit zpátky a za nohou mi stojí, se zabořeným nosem v zemi, Berry

Zapoměla jsem napsat: Ve středu neměli kluci cvičák!...... protože mají paničku degena, co neumí číst Minulý týden se s Gogošovou domlouváme:,,ahoj, tak se tady sejdem zase v úterý..." V pondělí se dívám, že se asi blbě kouknula - cvičák je až ve čtvrtek Ve středu jdem s klukama po 17h na tu prochajdu, jak jsme potkali kámoše s Lissou a kousek od baráku telefonuje Tom:,,hele víš, že jste dnes měli agilitit?!Myslela jsem, že si dělá srandu - ve středu ani nebývá... Volám Gogošové....,,čau, no právě balíme překážky...." Nějak jsem nechápala, kam jsem čuměla Včera šla kolem Magdalenka s Keysii a že vedoucí, to na poslední chvíli přepsala, na tu středu. Já se tuším naposled koukala někdy v úterý dopoledne Keysinka to je něco. Ona úplně zbožňuje Berryho, pořád se po něm šmolí, když Berry leží a tulí se Když za náma k brance přišel Tom, tak se ho zprvu bála a utíkala se schoulit vyloženě Berrymu do náruče - jak ležel S Woričkem si chodí a očichává, ale Berryho prostě miluje Woriček má konečně svůj pádný důvod k žárlení Říkala i Majda, že na cvičáku byla Keysii nešťastná, že jsme tam nebyli a s Gogem si hrát nechtěla a vyjížděla po něm A to jsem právě minule říkala, že až přijde Gogo, že si vyhrajou, že jsou věkově ještě oba štěnda..

Včera kolem 19h tu byla bouřka, ale jenom taková nanicovatá a nás to vzalo jen bokem - trochu popršelo, párkrát zahřmělo. Začal vichr a dnes ještě fučí jak kráva. Koše na trávu lítají po zahradě, ty co nebyly vysypané - už jsou V kytkách vidím rozškubaný růžový igeliťák od pečiva.. - ten nevím, kde se vzal...

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 08:13
- Nahlásit

worick
Když já bych jim jaksi nedokázala odepřít ty čichací orgie
Holky taky musí všechno očuchat a Sally označkovat. Zvykly si na rozdvojce a jde to dobře. Když chci vést jen jednu, tak to nijak nevadí. Oba konce rozdvojky zapnu na jeden obojek.

Vítr je děsnej.
V kytkách vidím rozškubaný růžový igeliťák od pečiva..
Přiletěl z pekárny.

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 08:38
- Nahlásit

worick
Soused - drvoštěp přinesl slíbené borovice. Nejsem v práci a nevím, jestli tam mám ještě Tvoji adresu. Můžeš mi ji poslat mailem?

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 09:12 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Dines
Potřebuju poradit, jestli existuje nějaká velká pokojová rostlina, co může bydlet v tmavém rohu naší ložnice Je otázkou jak je tmavý? Volila bych určitě něco to má tmavě zelené listy. Kytky co mají listy panašované, žíhané, barevné apod. Většinou potřebuji intenzivní světlo.
A co fikusy, nezkoušela jsi? Buď takový ten tradiční velkolistý URL, anebo ficus benjamina URL.
Anebo tchýnin jazyk URL, píšou, že vydrží vše: "Je to "klasická květina do hospody, kde tato rostlina z čeledi agávovitých vydrží v tmavém koutě v zatuchlém vzduchu a tabákovém kouři, jako by se nacházela ve své domovině v afrických tropech. "

Strejda
worick
Já preferuji 2 vodítka. Hlavně kvůli rozdílnému temperamentu. No a občas je třeba se povzdálit a mít "soukromí" z metabolických důvodů...

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 10:10
- Nahlásit

worick
Tetááááááááááááá !!! Žiješ? Já žiju, my žijeme . Jak se vám daří? Co klucí? Ayrin dobrý, zlobí a je zlato hodný . Vzpomněla jsem si na vás tuhle na vycházce, páč jsme se servaly s berňačkou. I jsem zaplatila dluh na stránkách a měla bych je zase zaktualizovat a snad se to vše usadí už .). Najela jsem zase na inuvnouzi - www.inuvnouzi.estranky.cz. Doufám, že nevadí, že ti budu písat tady, ty mejly já nějak nedávam . Jinak jsem slavila narozky, už jsem prej stará bréca no počuvaj
Poslední foto s ayrinkou mam ze zimy a háráme, tak nemůžeme ani s klukama na vychajdu.
Jinak, nový fota z mýho řádění na rajčákovi http://ankaras.rajce.idnes.cz/

A zdravíme celou rodinků !

A piš, piš, co je novýho budu to tu číst.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 10:56
- Nahlásit

Tak právě jsem našel naší Ťapinu.Bohužel už mrtvou.Akorát jsem ji pohřbil.Žádný viditelný zranění neměla a vypadala jako když spí na břiše a packy pod sebou.Nevím,jestli něco sežrala?To je zase den.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 11:08
- Nahlásit

Tá ta
Tak právě jsem našel naší Ťapinu.Bohužel už mrtvou. Tak to je mi líto. A kde byla? Myslím, že kdyby sežrala nějaký jed (třeba na myši) tak by byla někde krev.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 11:16
- Nahlásit

Tá ta
Teda, to mě taky mrzí...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 13:48
- Nahlásit

Tá ta

worick

tady od včera taky ukrutně fučí. Už jsem sbírala rozfoukané květníky po zahradě a převrácenou popelnici.

Tom mi odjel na firemní teambuilding, tak jsem nelenila, využila situace a Bárník teď bydlí a spí se mnou Zrovna teď se tady přetahujeme o klávesnici u notebooku..usoudil totiž, že je to nejlepší místo, kam si může položit hlavu

Včera mě vyděsil. Vrátili jsme se z prochajdy s RR Robinem (všechno v pohodě) a potom večer, když jsme šli na rychlou čůrací tak zase pajdal na přední packu Snad si ji ale jen přeležel, protože dnes už je zas bez příznaků...máme ale pro jistotu oddychový den a válíme se v posteli

Tá ta
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 17:47
- Nahlásit

Díky.Mrzí mě to.

LuckaM
Jestli jsi mu ji nepřeležela když ji měl u tebe pod hlavou.Můžeš mi poslat kontakt na Toma?Rád bych se ho na něco zeptal....

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 17:51
- Nahlásit

Tá ta
Tak právě jsem našel naší Ťapinu.Bohužel už mrtvou.
Je mi to líto.

Evey
Já preferuji 2 vodítka. Hlavně kvůli rozdílnému temperamentu. No a občas je třeba se povzdálit a mít "soukromí" z metabolických důvodů...
A jak souvisí soukromí s jedním nebo dvěma vodítky? Z důvodů soukromí psy učím odložení.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 18:25
- Nahlásit

Strejda
A jak souvisí soukromí s jedním nebo dvěma vodítky? Z důvodů soukromí psy učím odložení. No když jdeme po silnici, tak jedině na vodítku a pokud si jedna potřebuje odskočit, tak běžně se snaží skákat dále od silnice, do příkopy atd.. Kdyby byly na rozdvojce, tak by druhá musela za ní.
Koukám na to, že jsem to asi dost nešťastně napsala, jedná se o metabolické důvody psů, nikoliv moje.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 21:17
- Nahlásit

Strejda
Soused - drvoštěp přinesl slíbené borovice. Nejsem v práci a nevím, jestli tam mám ještě Tvoji adresu. Můžeš mi ji poslat mailem? - jéééé, Ty jsi zlato Kruciš, to mně mrzí, já byla zrovna dneska na cestách, dokonce jsme i navštívili zahradnictví a doplnili stavy Koupili jsme i ten jeden modřín (a měli jen jeden ) co před měsícem ukousli kluci, ale borovice měli zase jen černé Právě, že něco bylo prostokořenné, tak jsme to do tmy sadili a teďka jsem se snažila odbordelizovat barák Jeli jsme s bráchou a mamkou kupovat oblek ve výprodeji prostějovského (s mamkou jsme mu museli asistovat - jde kámošovi na svadbu. Paráda Koupil hezký oblek za 1000Kč (Tom je tam kupoval i za 13000 Adresu hnedka písnu, jen to tu dosmolím

Tá ta
Tak právě jsem našel naší Ťapinu - ach jo..., chudinka malá...
Tady máš taky tu ,,náhradní" - ochrápanou Gučku

LuckaM
Vrátili jsme se z prochajdy s RR Robinem (všechno v pohodě) a potom večer, když jsme šli na rychlou čůrací tak zase pajdal na přední packu - teďka večer tedy honem ještě sadíme ty keře....vyjeli jsme s traktorkem (sekačkou) před barák, jak máme skládku hnoje, i s klukama, brána otevřená.....vracíme se domů, Tom za sebou zavírá bránu.....a naproti nám ze zahrady běží nadšená - kluků bílopacková galánka - Magdalenka mi říkala, že se jmenuje Máša (stejně jako Ivísková - bože, kde je jí konec...?! ) Takže byla už u nás, nechtěli jsme ji hnusně vyhodit (aby to kluky nemrzelo ) a řádili spolu snad hodinu, ale nepřipustila ani jednoho Nakonec jsme ji přeci jen už vylákali ven a zavřeli bránu, ale už vypadala, že toho má i dost a kluci ti byli ale grogy totálně Berry vypadal, že se mu normálně rozjedou nožičky a spadne na hubu, stál pak chudák na mělčině v jezeře snad 10minut Worka na tom ale nebyl o moc líp Byla jsem i ráda, protože jinak by byli zklamaní, že včera se na prochajdě nebylo, že se půjde dnes a dnes to taky bohužel nevyšlo Doufám, že to jejich blbnutí, taky nebude mít nějaké zdravotní následky....

Evey
Odskočení na prochajdách to radši podrobně rozebírat nebudu jen dodám, že jsem ráda, že většina našich procházek je lesem
Magnolii už jsem reklamovala, dali mi za pravdu a tvrdí, že brali dvě, počkají až ta druhá vykvete a jestli to bude ta správná (konečně ) tak ji hned přijedou vyměnit, tak doufám... Tohle je ta - co ji nechci (ne, že by nebyla hezká, ale já chci strom, tahle stellata dorůstá jen do keřové velikosti

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 21:25
- Nahlásit

ankaras
Žiješ? Já žiju, my žijeme - já ji přerazím osobu!!! Kde´s proboha byla, já už se normálně bála Ti poslat maila (Tom pořád:,,co je s tou Ankaraskou? Vůbec se neozývá?! ) Nejmíň 100x za tu dobu jsem uvažovala, že písnu, ale vážně jsem měla bobky, že mi někdo odpoví, že se Ti něco snad stalo..... Si uvědom, že jsem ve věku, kdy matky mají dospívající děti a hysterčí.... Takže - tohle mi nedělej, totok.... A když načteš, co jsem tady za tu dobu zplodila, tak si buď jistá, že o nás víš lautr všechno

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 10:06
- Nahlásit

Neprozraďte mně. Číhám na tu starou čůzu.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 10:48
- Nahlásit

Strejda

A dočkala se?
Ani jsi nenapsal, že tam máš taky velkou magnolii (nebo napsal? ) tuším tam vlevo od Neli nějakou vidím

A fučí a fučí... Doufám, že se mě dneska povede Toma ukecat na nějaký výlet - nevíte náhodou o místu, kde nefouká? Jinak nemám šanci...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 10:48
- Nahlásit

Strejda
holky hrajou na schovku?

My jsme dnes vytáhli ven poprvé náš po domácku vyrobený agility tunel a sklidilo to veliký úspěch - začínám uvažovat o tom, že bychom si šli někdy agility vyzkoušet

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 11:23
- Nahlásit

worick
u nás taky fičí a jsou tu jen 4 stupně, ale na výlet jdeme (sice zase ne s Tomem, ale jdem) Plánujeme Riegrovu stezku a zpět vrchem po nějaké neověřené cestě - to je Tvoje specialita, Worick, nechcete se k nám přidat?

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 11:39
- Nahlásit

worick
A dočkala se?
Připlížila se k ní zezadu a štěkla ji u hlavy.

Ani jsi nenapsal, že tam máš taky velkou magnolii
To je škumpa. Nevím, jestli máme magnolii, ale zeptám se.

nevíte náhodou o místu, kde nefouká?
V hospodě. Ale nesmíte sedět pod větrákem.

LuckaM
po domácku vyrobený agility tunel
U nás se o tom taky mluví. Jak jste ho vyrobili?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 12:21
- Nahlásit

Strejda
No je to teda spíš taková parodie na agility tunel. Tom koupil dva takový zelený kulatý koše na trávu někde v obi a spojil je dohromady. Dva jsou teda málo, my to kupovali jen na zkoušku, ale zájem je, takže možná ještě dva dokoupíme Večer dodám foto...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 13:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Tom koupil dva takový zelený kulatý koše na trávu někde v obi a spojil je dohromady - já vím, které myslíš má to ,,berňácký průměr"? A nevzpomeneš si, kolik to stojí? Že bychom si s Gogošovou vyrobili i tunel pro nás Tvůj Tom je hlavička
Plánujeme Riegrovu stezku a zpět vrchem po nějaké neověřené cestě - to je Tvoje specialita, Worick, nechcete se k nám přidat? - já tam chtěla dát vymezení krajů... Ale ani nevíš, jak ráda bych se přidala... Ty jooo, ale jste teda fakt dalekoooo My kdysi Libercem projížděli a moc se mi tam v okolí líbilo Hele a když se tady večer neobjeví ta fotka, tak máme vyhlásit pátrání?!

Strejda
Připlížila se k ní zezadu a štěkla ji u hlavy - vidíš....a pak, že tak blbé nápady můžu mít jenom já....říká Tom
To je škumpa - teď budu za ,,chytrolína" ale škumpa mně napadla, čučela jsem poctivě, ale opravdu se mi to zdálo víc na poupata magnolie - já fakt asi slepnu

Přivezeme vždycky balíky coly, vody atd...naskládáme do špajzu a pak až má čas, to Tom prořízne křížem, igelity vyhází a pití vyskládá...Teďka sem doběhne (nevěděla jsem co kdesi dělá) že potřebuje pomoct - nehodáááá Jdu tedy s ním a co se stalo: vzal si na to největší nůž co máme a s igelitem proříznul i colu Výsledek: špajzka nahozená od coly i se stropem Alespoň co se dalo jsem musela poumývat. To by jste nevěřili, co za paseku udělá blbého půl litru naplynované coly

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 14:18 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

LuckaM
Tom koupil dva takový zelený kulatý koše na trávu
Třeba by se mohl udělat ještě mezikus z látky. Počkám na foto.

worick
ale opravdu se mi to zdálo víc na poupata magnolie
Tak, magnolii prý máme, ale malou. Loni měla tři květy.

vzal si na to největší nůž co máme a s igelitem proříznul i colu
To se mi taky stalo. A děsně to lepí.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 17:17
- Nahlásit

Zasílám slíbené foto, myslím že "berňácká velikost" to je a má to ještě rezervu....ty fotky to maličko zkreslují, ale do těch dvou spojených se vleze celý i s ocasem. Jeden koš stál tuším 150 Kč.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Noemi
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2011 21:51 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

No tak zapálení obce naštěstí na nás nebylo, ale shořel slušný kus... http://www.obecledecko.cz/index.php?str=fotografie

Dnes jsem zasadila cca 80 boroviček a mám dost. V tom svahu a na kamenitém podloží fakt žádná sláva....

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 00:08
- Nahlásit

Noemi
Dnes jsem zasadila cca 80 boroviček a mám dost - však jsem si právě říkala, když jsi psala ten počet borovic, že sázet bych to tedy nechtěla, ani náhodou...
No tak zapálení obce naštěstí na nás nebylo, ale shořel slušný kus... - počkej, to nám dovysvětli....to jste ,,vyvedli" fakt vy? No tě pic
Ale já si doteďka myslela, že bydlíš v nějaké okrajové části Prahy, jako třeba Říčany....a Ty v takovéhle malebné vesničce?! A tutláš to Se nedivím, opravdu krása, u Sázavy...ještě by jsme se tam chtěli taky nasáčkovat Vážně krása Já tady pořád vypisuju tady o našem konci - ale u nás to ,,malebné" není ani trošku U nás je to ,,klasická komunistická vesnice" na hlavním tahu To se vůbec nedivím, že si tam Médin může (a chce ) trajdat jen tak po prochajdách - vypadá to na takový klíííídek, chjo, skoro závidím Ty asi moc po lesích netrajdáš, ale koukám, máš jich kolem taky dost

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 00:35
- Nahlásit

U nás dneska ten vítr hnusný, ale koukala jsem ve zprávách, že nás v tom bylo plno, zmiňovali Liberecko i pardubický..... Nakonec jsme byli na výletě pod Javořinou Tom nechtěl jít hlavní okruh - ten je kolem 20km, tak že to strouhnem nějakou jinou cestou - nakonec jsme se zase štrachali takovou děsnou roklí (bohužel na fotce to není vidět ani náhodou - ta to hoooodně zplošťuje myslela jsem, že se ten poslední úsek z rokle ven, ani nevyhrabu nahoru, ale to už je taková naše tradice - že někde lezeme po čtyřech Musela jsem Berrynka šťouchat za zadek před sebou - psi se drápali vyloženě po břiše

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 08:46
- Nahlásit

- počkej, to nám dovysvětli....to jste ,,vyvedli" fakt vy? No tě pic
Ne, za tohle fakt nemůžem. Ta část, co lehla, je osada Dorota alias část obce 'Za Křížkem'. Na dráty vysokého napětí spadla větev, blbě se omotala a jak sršely jiskry, tak zapálily to neudržované pole pod dráty, pár lidem vcelku ohořely zahrady... :-/

Jak jsme teď čistili tu paseku, tak to bylo s ohněm několikrát o hubu, protože bylo sucho a hooodně větrno. Fakt zázrak, že jsme nevypálili půl vesnice....

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 08:54
- Nahlásit

Ty asi moc po lesích netrajdáš
Ale jo...Jen teď máme omezený režim kvůli pracem na pasece a prasatům.... Už cca měsíc zpátky říkal, že nahoře na kopci je bachyně s malýma. No a tenhle týden šel soused (tátův bratranec, jak mají psa Bleska, který Médi ho nesnáší a má na svědomí tu jeho nakouslou packu v zimě). No a jen kousek od té paseky na rozdvojce potkal bachyni. Blesk vzal okamžitě roha, kolem žádný vhodný strom, na který by dokázal vylézt, tak se schoval za kmen. Prase dost dlouho naštvaně pochrochtávala a malá kňíkala, ale pak se všichni odporoučeli...

To si neumím představit, co bych dělala :-/

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání