| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 11:34
- Nahlásit
LadyDee
ne,s nima společného nemme nic- a znáte se tam kolem Hradce - chovatelé berňáků? Vím, že u Kopeckých mají chov po celé rodině, tak tam asi ,,zásobují" celé okolí
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 13:57
- Nahlásit
LadyDee
zdravím Vás, jééé, to jsou prťaví koblížci... takhle malinkou jsem naši Kessie neviděla...
worick
jak pravidelně pročítám, ale ne vždycky mám co k tématu dodat a nebo ani není až tak co psát (už jsme v plném zápřahu stavebních prací, což je teď doma téma číslo 1 - Kessička všechno očichává a schvaluje...), tak jsem zjistila, že jsem se díky Tobě naučila spoustu věcí o zahrádce... a to je supr! i za to díky... vážně...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 14:11
- Nahlásit
worick
zrovna začalo v Brně hrozitánsky lít...prší tak hustě, že není vidět ani na protější panelák... doufám, že je to jen přeháňka a brzy to přejde, nechce se mi v tom lijavci ani domů... a to nám měli včera dovézt písek (měli jsme kratší den, stihli bychom ho odvozit), samozřejmě včera nikde nikdo a čekali jsme zbytečně... beztak ho tam máme dnes, půlka ho uteče kdo ví kam a to dneska přijedeme až kolem šesté večer... to je bilance...
ještě mě tak napadlo k těm příbuzným... já mám úplně skvělé rodiče a zbožňuju i oba rodiče manžela... já mám zase průšvih se svými švagřicemi... nejsem ani výrazně hezká, ani výrazně štíhlá, ani výrazně chytrá - navíc až blbě hodná a každýho je mi hned líto...nechápu, co mi můžou závidět... a přesto závidí...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 14:50
- Nahlásit
LuckaM
Třeba ještě nezačal účinkovat
V to doufám. Taky jsem si říkala, jestli ho nemá třeba špatně nasazený. Někde jsem četla, že má doléhat rovnou na kůži - což teda u Berňáka teda nevím, jestli lze vůbec zrealizovat
Co takhle si přečíst návod k použití?
Scalibor má účinkovat až po 14ti dnech nonstop nošení
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 15:48
- Nahlásit
Kessie
tak jsem zjistila, že jsem se díky Tobě naučila spoustu věcí o zahrádce... - doufám, že hlavní poučení zní:,,pokud se nechceš sedřít k smrti, zapomeň na ideály anglického parku a zbuduj si krásnou zahrádečku na 400m2!"
Další věc - ještě, že jsem zavčas nafotila sakuru, neboť teď sem přišla bouřka a už je chuděrka pěkně omletá
Dopoledne byly dvě přeháňky a pořád se kabonilo, tak jsem vytáhnula doklady, jelikož musím najít jeden účet (u dvou bordelářů to půjde jen horkotěžko ) Pak najednou sluníčko, koukám, modré nebe - kašlu na papíry jdu ven. Stříhám perowskie
hezky mi to jde, říkám si, že tuto partii dodělám a snad ještě i kousek dalšího záhonu....zvednu hlavu a od západu tma jakv ranci....hmmm dodělám prdlajz radši jdu rychle roztahat suchou vyhrabanou trávu, co Tom vysypal na brambory. Jakž takž jsem to roztahala, už kapkalo a hřmělo, jen jsme došli s klukama k baráku, liják. Na 16h máme jít agilitit - tak teďka nevím, jestli bude nebo ne, pršet už zase přestává....
já mám zase průšvih se svými švagřicemi... - no, to potěší... Jenomže to je švagr můj, to bych na to sr....z vysoka, jenže s Tomem takhle mluvil jeho brácha
Já jsem teď ve fázi: čekání na švagrovou s překvapením. Už jich bylo několik a kdoví, jak dopadne ten konečný výběr - a taky, jestli vůbec nějaká bude... Není mi jasné, jestli už se něco rýsuje, ale brácha se dal do intezívního hubnutí. Ne, že by byl tlustý, ale už měl skoro 52 a teď se vrátil ke konfekční velikosti 48 (škoda, že když mu to tak jde, nemůže intezivně hubnout i za mně mně to tedy absolutně nejde ) Bude to asi v hlavě Jak se blíží oslava kulatin, celé příbuzenstvo mi už rok předhazuje, že jsem vlastně už stará bréca A můj mozek si to vzal ,,nějak k srdci"
Dines
Co takhle si přečíst návod k použití? - a ty čteš návody?? Tak to jseš dobrá (a jedna z mála ) U nás čte návody Tom, potíž je v tom že pokud je to návod na montáž něčeho, stejně tomu nerozumí a musím mu to vysvětlit já
|
LadyDee
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 16:03
- Nahlásit
tak jsem prožila minuty hrůzy,čuba zalehla jednu fenečku,naštěstí se nám ji podařilo rozdýchat a snad bude v pořádku...je to hrůza..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:15
- Nahlásit
LadyDee
člověk by si myslel, že ta zvířata jsou správně nastavena od přírody....prdlajz Stačí když slyším, co vyvádí samice s králíčkama - buďto je vyhází z hnízda a nechají tak (až pojdou) a nebo je ještě hůř - sežerou Se můžu utěšovat že,,vadná" nejsem jenom já
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:19
- Nahlásit
LadyDee
Ahojky,taky mám doma berňačku a teď má miminka
Vítej.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:22
- Nahlásit
LadyDee
Ahojky,taky mám doma berňačku a teď má miminka
Ahoj. Gratuluji.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:25
- Nahlásit
worick
ak se blíží oslava kulatin, celé příbuzenstvo mi už rok předhazuje, že jsem vlastně už stará bréca
Přeci jen jsme asi příbuzní.
U nás čte návody Tom, potíž je v tom že pokud je to návod na montáž něčeho, stejně tomu nerozumí
Taky návodům nerozumím, ale je to tím, že překlady návodů dělá buď nějaký program nebo překladatel, který nezná terminologii a zavádí novou, většinou nesmyslnou.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:27
- Nahlásit
worick
Se můžu utěšovat že,,vadná" nejsem jenom
Vidíš, v tomhle jsou fajn morčata - obvykle když už nějaký mládě odvrhnou, tak ví proč....
a ty čteš návody??
Čtu - aspoň to z návodu, co aktuálně potřebuju - mě to baví a než to smontovat blbě, nebo rozbít, tak tech pár minut studiu obětuju
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:42
- Nahlásit
LadyDee
To abys měla dovolenou a měla nepřetržitý dozor.
|
LadyDee
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 18:45
- Nahlásit
Tá ta
To abys měla dovolenou a měla nepřetržitý dozor
naštěstí jsem na MD a tak jsem doma a tchýně je už v důchodu a e taky doma,takže dozor je,proto jsme fenečku zachránily,sice ji tchýně přitáhla domu nedýchající,ale přivedly jsme ji k životu a jsme rádi že jsme o malou nepřišly
|
LadyDee
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 18:47
- Nahlásit
worick
jj,to taky známe co dokáže samice od králíka udělat,už se nám taky stalo že jedna mládě vyhodila,naštěstí měla mladé i další samice a ta se ho kupodivu ujala
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 20:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak jsme měli zase u báby šou
Mamka onehdá koupila nové slípky - doplnit stavy. Neumí ještě spořádaně odkráčet do kurníku. Staré i kdyby nechtěly, ve chvíli, kdy se tam zjeví Woriček (na flexině) jsou v kurníku. Od zadu humna jsem viděla slepice na dvoře, tak jsem Worku nepouštěla. Šla jsem pustit Emu a vidím mamka smetákem kolem králíkárny nadhání slepice ke kurníku, který je v zadu ještě v takové kůlně (nevím jak to popsat, u nás má všechno své specifické názvy ) No prostě, zahnala je do kůlny a já myslela, že tam už je žene do kurníka a pustila jsem Worku....a pomalu šla taky tím směrem. Najednou odtud mamka vyjde a zařve, že pod králíkárnou jí zůstala jedna slípka. V tom uviděla blížícího se Worička (ale nijak se nehnal, spíš to sledoval a čekal, co bude) - ječela na mně, že jsem blbá, že jsou slípky v kůlně, do toho na Worku fuj a skočila před něho, aby nevběhl do kůlny. U toho zakopla o kraj betonu a parakotoulem vletěla do dřevěných vrat a hrantu, kam se sype slepicím.....myslela jsem, že má zlomené zápěstí (ke všemu má na obou operované ty šlachy) Zápěstí jen naražené, obě kolena sedraná a protržené tepláky
Kvůli blbým slepicím by se zabila a kdyby nehysterčila, tak bych Worku normálně odvolala, protože na babčiny už tak nevyšiluje, jako na ty volně venku
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 20:23
- Nahlásit
worick
Konečně nějaká akční veselohra.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 06:18
- Nahlásit
Strejda
worick
Konečně nějaká akční veselohra. A video samozřejmě není, no škoda.
Kessie
nechápu, co mi můžou závidět... a přesto závidí... Třeba jsou to právě ty dobré vztahy... a navíc pokud tě před nimi manžel i příbuzenstvo chválí, to se neodpouští...
LadyDee
tak jsem prožila minuty hrůzy,čuba zalehla jednu fenečku,naštěstí se nám ji podařilo rozdýchat a snad bude v pořádku...je to hrůza.. Je OK?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 06:20
- Nahlásit
A málem jsem zapomněla... sněží.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 06:50
- Nahlásit
zapnula jsem si ráno při venčení zimní bundu ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 07:51
- Nahlásit
Evey
A málem jsem zapomněla... sněží. - fuj nestraš! To je jediné, co vám na těch horách nezávidím - krátké léto Ale jestli se obrátí Golfský proud - jak tady čtu.....tak jsme stejně v pr.... všichni
Drakopes
zapnula jsem si ráno při venčení zimní bundu ... - v Praze už to začalo
Tak říkáš: ,,navléct"....já už zimní uklidila
|
LadyDee
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 08:36
- Nahlásit
Evey
Je OK?
naštěstí je v pohodě,pak přijel veterinář a ještě jí pro jistotu píchl kapku kofejnu,už se má zase čile k světu,jen už tak naší čubě nevěřim,takže pokud to jde,tak ji ke štěňatum pouštim jen na krmení a v noci ji chodim kontrolovat
Drakopes
zapnula jsem si ráno při venčení zimní bundu ...
já radši ani ven pro jistotu nevylezla,jen jsem čubu pustila na zahradu a zase zalezla domu
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 09:05
- Nahlásit
LadyDee
jen už tak naší čubě nevěřim,takže pokud to jde,tak ji ke štěňatum pouštim jen na krmení a v noci ji chodim kontrolovat
Ona to jistě neudělala záměrně. Má v bedně po bocích udělané nějaké zábrany?
|
LadyDee
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 09:13
- Nahlásit
Evey
Má v bedně po bocích udělané nějaké zábrany?
to sice nemá,ale má to dost prostorné,ale po této zkušenosti je budu (zábrany) dneska vyrábět
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 09:47
- Nahlásit
Dines
návod jsem četla, ale tohle jsem tam teda nikde nevyčetla...psali něco o 5ti dnech, ale to bylo v souvislosti s koupáním (že by neměl, aby se urychlil nástup účinnosti) Ale díky za info, tady teď sněží, takže snad si dají klíšťáci pokoj, než to začne účinkovat
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 09:55
- Nahlásit
To je jediné, co vám na těch horách nezávidím - krátké léto
Myslíš, že to bylo pro letošek z léta vše?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 10:28
- Nahlásit
Po dlouhé době zase všechny zdravím
Sice sem moc nepíšu, ale pravidelně kontroluju, co je nového. Jaksi je ted málo času. Do konce dubna musím mít odevzdanou bakalářku, do toho ještě další seminárky do některých předmětů. Taky mi za tři týdny končí výuka, takže budou zápočtový testy, pak zkoušky, pak někdy státnice. No, parádička
Jinak s Bárníkem jsme byli navštívit malou Betynku (nakonec jí to jméno zůstane nejspíš). Dneska má 7 týdnů. Teda na to jak je malinká, tak řádí o sto šest. Přišli jsme s Bárníkem na dvorek. Barney byl teda trochu divokej, protože nebyl vyběhanej. Betynka ho nejdřív nezajímala nebo jestli ji snad ani neviděl?! Spíš ho zajímalo nové prostředí a to, kde by hodil značku Taky si pár míst vybral. Babička byla ráda Pak se tedy šel konečně seznámit s prckem. Betynka okamžitě na záda a podřízenost. Jinak se před Barneym schovávala. On byl na ni strašnej hromotluk. Asi si neuvědomoval, že to je prostě malý štěně a musí opatrně. I když psi by to měli vycítit, ne? Jak to je? Betynka začala utíkal a Barney za ní. Tak jsem se bála, aby ji nezašlápl právě. Betynka byla ale chytrá a šup do boudičky. Taky v jedné chvíli jsem viděla Barneyho, jak už stojí na Betynko a packou si ji snaží přidržet a obskočit ji!!! Tak jsem si myslela, že aspon to malý štěně toho ušetří a pěkně jsem se zmýlila! A tak jsme šli radši s Barneym na procházku....
Jinak babička po mě chce nějaký knížky o výchově štěněte, tak jí rovnou z netu radši vytisknu nějaký komplet ,,manuál´´. Když se mamka ptala, jak často jí, tak že prý tak nějak 5x denně - granulky nebo mlíko s rozmočeným rohlíkem. Ale že psí granule jí moc nejednou, že Betynka prý radši kočičí granule.
Když si vzpomenu na sebe, jak jsem přesně dodržovala dobu krmení, četnost krmení a dávky u Bárníka....to mlíko s rozmočeným rohlíkem nebo chlebem, to teda jako snad ani nebudu komentovat. Babička tak krmila totiž vždycky psa. No nic, dál...Taky nám Betynka předvedla, jak se umí vztekat, když se nechce chovat. Takže po vzoru Cesara z The Dog Whisperer mamka udělala to ,,šššš´´, počkala až se štěnisko uklidní a pak teprve ho položila na zem.
Po zdravotní stránce - Betynka měla tasemnice, ale už je všechno v pořádku. Babička byla u veta (u toho samého, jak němu chodí i Barney).
Chtěla jsem udělat fotku, ale Betynka s sebou tak šije, že to prostě nešlo. A když jsem chtěla natočit video, tak se zrovna vyčůrala na koberec, takže místo videa se utíralo. To musím taky napsat babičce do ,,manuálu´´, že štěněti se nestrká hlava k loužičce!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 10:48
- Nahlásit
MartinaBarney
Betynka měla tasemnice Fakt tasemnice, v 7 týdnech? Nebyly to spíš škrkavky?
A co Bárník už je úplně fit, bez medikace?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 13:16
- Nahlásit
LuckaM
Myslíš, že to bylo pro letošek z léta vše? - nééé, myslím tím to, že na horách pozdě začne a brzo skončí....
Tady byla před chvílí nějaká (dneska už asi třetí) smršť s ledovýma krupkama
MartinaBarney
To učení, co všechno zvládáš - to ani nebudu komentovat, neb je to pro mně něco nemyslitelné.... Ale držím palec, ať to vyjde, jak jsi si hezky naplánovala (naložila )
Škoda, že nevyšla fotka Bety s Bárníkem...moc ráda bych je viděla Já taky vždycky milion situací a pak mi docvakne:,,jé, to jsem měla fotit..."
Babičku nepředěláš, prosím Tě, mi to stačí kolikrát s mamkou Betyna je vořech - ty tu péči vydrží Vážně, Alfík nežral jinak. Zbytky od oběda a vařené maso z polévky. Jenom ty kočičí granule bych nedávala, radši najít ty, co jí budou chutnat, štěněcí...
Takže po vzoru Cesara z The Dog Whisperer mamka udělala to ,,šššš´´ - mamka bude nakonec odbornice na psy Kurňa, že bych to nachystala i naší mamči na čumendu...Ta tak leda debilní Šehrezádu Ale ne, klidně ať se dívá pro odlehčení i na Šehrezádu - jen kdyby mezitím sledovala i něco rozumného....Ba ne, sleduje AZ-kvíz - čte si u něj časopis a jakmile jdou k bankomatu, tak ožije a volá:,,teď, teď" - by mně kleplo
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 13:44
- Nahlásit
Evey
Nebyly to spíš škrkavky?
Tak jsem se šla zeptat mamky. Protože tuto informaci jsem měla od ní. Ta mi ted tvrdí, že neví, co to bylo a že slovo ,,tasemnice´´ nikdy nepoužila. Ale že prostě, jak Betka nebyla odčervená, tak z ní lezly dlouzí červy (a mamka to nazvala tasemnicí). I když tvrdí, že ne. Já si to moc dobře pamatuju
A co Bárník už je úplně fit, bez medikace?
Zítra mu dám konečně poslední půlku prášku a finito. Můžu podat odčervovací tabletu...
Ta tak leda debilní Šehrezádu Ta moje máma zase pro jistotu kompletně všechny seriály na Nově i Primě. Kromě Šehrezády. Na tu se dívá, jen když ji náhodou chytne v televizi. Ale když ji ty seriály baví, tak proč ne no.
Já ze seriálů tak Zoufalé Manželky - to je moje NO.1, pak se mi líbil Prison Break a CSI: Miami. Z českých seriálů Přešlapy, ty byly super.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 18:02
- Nahlásit
Já ze seriálů tak Zoufalé Manželky
neznám s toho nic, jsem teď těžce závislá na Hvězdné bráně
|