Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 06:28
- Nahlásit

Já mám ráda seriály a filmy kde je sranda. Třeba takový Dr. House, Horákovi ..., anebo starší české klasické seriály jako Cirkus Humberto apod. A pak se ještě vyžívám třeba v Diagnóze na ČT2, obzvláště když ukazují nějaké operace. Mít lepší hlavu, tak jsem byla určitě chirurg.
Občas shlédnu třeba Kluky v akci, baví mě třeba i Automotostyl, ač jsem prakticky neřidič.

Noemi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 08:32
- Nahlásit

Já jsem seriálový fanatik.... Ale české ráda nemám, takže spíš Zoufalky, Sběratelé kostí (výborný seriál, ale knižky podle kterých seriál vznikl jsou asi o 300 % lepší), Dr. House, Teorie velkého třesku, Jak jsem poznal vaši matku, Pravá krev (opětovně kniha vyhrává nad seriálem )...

No takhle naspané to vypadá, že nedělám nic jiného, než sedím u telky :-/ (no faktem je, že si vše nahrávám, protože tohle obvykle dávají tak pozdě večer, že u toho ve 100 % případů usínám a pak na to koukám s půlročním zpožděním) a to k tomu připočtěte v průměru tři knihy týdne a práci s přesčasy s průměrnou dobou dalšího půlúvazku :-/

ankaras
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 09:09
- Nahlásit

worick
Stačí když slyším, co vyvádí samice s králíčkama
- no, prosim tě a já včera vyjdu s Ayrin na zahradu, stojim, čumim, říkam si - sousedi nikde, tak se aspoň v klidu vysere a koukam teď po trávě jak je zelená už a po celý zahradě mrtvý ptáčata, sotva vylíhnutý, stočený jako kdyby si je vyklepla z vejce přímo, bylo jich tam asi 6, fuj. A tak jdu pro lžíci, že to uklidim, vracim se a ta Ayrina chlupatá potvora už u nich a teď pohled na mě, co jako na to budu říkat, tak já že se nic neděje, nic tam neni, tak čuchla a odešla. Mrňousci malí, je někdo vytahal z hnízda.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 09:35 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Noemi
Ale české ráda nemám
To jsme na tom dá se říct stejně.
no faktem je, že si vše nahrávám
To já zase nenahrávám, ale stahuju z internetu. V pokoji sice televizi mám, ale ta se zapíná jen když je tu přítel.
A obdivuju tě za ty knihy...já na čtení nikdy nebyla. Poslední, kterou jsem přečetla asi ani nepamatuju. Musela bych se podívat do čtenářskýho deníku ze střední. V té době jsem nějaký knížky dobrovolně přečetla.

Včera jsme byli na procházce. Jdem kolem zahrádek, Barneyho jsem měla na 10 m šňůře, kterou vláčel po zemi. A před námi se objevil majitel s bullmastifkou Sárou (1 rok). Takže jsem si Barneyho vzala k noze a pokračovali jsme směrem k nim. Barney samozřejmě začal táhnout dopředu, na což jsem reagovala zatáhnutím zpátky k noze s daným povelem. Což je špatně, protože Barney měl zase tendenci táhnout dopředu. Takže jsem se zastavila a Barneyho posadila. Chtěla jsem dosáhnout toho, ať se uklidní a pak teprve, že vykročíme. Jenže jsem na místě nepočkala dostatečně dlouhou chvíli, takže jsem vykročila s natěšeným Barneym dál. Na majitele jsem zavolala, že jen zkusíme projít kolem...Barney samozřejmě skok k Sáře. Tak jsem si ho přitáhla a že to zkusíme ještě jednou. Druhý pokus byl už o poznání lepší. Pak jsme je pustili, ať si spolu hrají. Po půl hodině se na cestě objevil švýcar Jack, takže jsme si svoje psi připli na vodítka. Majitelé s Jackem prošli a já jsem si s majitelem Sáry ještě povídala s tím, že Barney měl ležet na místě u nohy. Alespoň 5x se pokusil dostat k Sáře....to já už jsem byla naštvaná, protože mě prostě neposlouchal. Byla jsem jak prase od blata, tráva klouzala, navíc mi v ruce prokluzovala občas i ta pitomá šňůra. Pak jsme se se Sárou a majitelem rozloučili a šli svým směrem. A vzpomněla jsem si opět na Cesara, jak v každém díle opakuje, že vůdce smečky prostě nesmí být napjatý, nervózní a musí zachovat klid a asertivitu Tentokrát mi to prostě nevyšlo. Když se zpětně zamyslím, tak já jsem byla napjatá už ve fázi, kdy jsem spozorovala, že je na cestě Sára. Byla jsem napjatá z toho, že má Barney tendenci táhnout dopředu. A pak to, jak měl ležet na místě a 5x prostě vystartoval k Sáře, to nebudu ani komentovat....to už jsem byla v koncích! Ale budu musím na tom pracovat. Další velká zkouška nás čeká příští sobotu - jestli vyjde počasí, tak jedem na ten výšlap berňáků. Jo a to taky, když je Barney v kufru auta, dojedeme na místo, tak pozor!, u nás neexistuje otevřít kufr jen tak V Drnovicích na výstavě to bylo: mamka přidržela psa uvnitř auta, já jsem pomalu otevřela kufr a protáhla ruku dovnitř, až jsem držela Barneyho, tak teprve jsem otevřela uplně a mohl vyskočit. Takže další cíl, kterýho chci dosáhnout je, že otevřu kufr a i kdyby kolem prošlo sto psů, tak Barney bude sedět jako přikovanej. A zase zachovat naprostý klid (krásně se to říká).

Pro zajímavost: URL

Noemi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 10:26
- Nahlásit

A obdivuju tě za ty knihy...já na čtení nikdy nebyla.
Já jsem knihomol pořád a hlavně 2x denně absolvuju víc než 15 minut metrem a tu samou dobu v autobuse 3xx (dokonce už jsem si i zvykla číst v tom liknovém autobusu) a jen tak koukat do krajiny člověka brzy omrzí....

A vzpomněla jsem si opět na Cesara, jak v každém díle opakuje, že vůdce smečky prostě nesmí být napjatý, nervózní a musí zachovat klid a asertivitu
No my s tím procházením kolem psů, máme problém pořád :-/.
A nejvíc mě štvě, že děda prostě zavelí lehni, aby eliminoval možnost startu k cizákovi (ví, že by se svojí momentální fyzickou kondicí neměl šanci medvěda udžet) a Médin leží, mává ocasem a pohodička. Já když u sebe nemám nic na fixování pohledu (alias kokíno), tak jsem namydlená, ale zas mám tu výhodu, že ho udžím v dostatečné vzdálenosti....

Když jsme u toho zahradničení...Nemáte doma někdo Tayberry?

Má to být kříženec maliny a ostružiny (6 cm dlouhé plody jim fakt nesežeru ). O víkendu razíme na fotbal s mrňatama, tak se zastavíme u Starkla v Čáslavi....

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 11:25
- Nahlásit

No my s tím procházením kolem psů, máme problém pořád :-/.
Já se chystám využít novou strategii a to takovou, že když potkáme psa, který jde proti nám, tak Barneyho posadím bokem, aby měl možnost procházejícího psa pouze sledovat. A tak se mi budou i líp kontrolovat Barneyho reakce. Už se těším na dnešní procházku... Protože včera to fakt byla hrůza. A ještě jsem málem hodila hubu na té kluzké trávě, když Barney zabral. Toto musí skončit.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 15:55
- Nahlásit

Včera jsem z oběda přinesla klukům bramborové špalíčky (s kuřecím masem a smetanovou omáčkou a zapečené s parmezánem... fakt ňamka, ale bylo toho moc ). Takže hafani chmat a ham a bylo po špalíčkách. A povídám Jirkovi, že si neberu na venčení mlsky, že jsou psi nacpaní ... A to jsem si fakt dovolila .....
Alfréd se mnou okázala nemluvil - obešli se mnou polední trasu, ale nereagoval na žádné přivolání, kašlal na pískání, volání ... rezignovala jsem a zvolna směřovala ke Kapse. U školky jsem se ho pokoušela přesvědčit, že jdeme nahoru, ani po mně nekoukl a vzal to rovnou ke škole. Níloušek po mně střelil takovým omluvným Co nadělám? a pelášil za strejdou ...

no dobře, tak jsem na večerní venčení vzala piškotky, oznámila to Alfrédovi a hned byl jeho sluch v pořádku)

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 16:01
- Nahlásit

Drakopes
No co se divíš, když se mohou koukat v TV na zprávy z parlamentu a z vlády.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 16:02
- Nahlásit

Strejda
horší je, že mají přístup na net ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 19:17
- Nahlásit

Vzkazuje všem Worick, že jim lehnul comp - připojí notebook, čte, ale nepíše .... máme oddychovat)
Pro Noemi od Worick: tayberry jsem před lety koupila našim a moc jim chutná. Plody 3 cm

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 20:30
- Nahlásit

LuckaM
všechno nejlepší k narozeninám

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 22:35
- Nahlásit

LuckaM
Sice pozdě, ale připojuji se k přání a teda všechno nejlepší...

Worick
Teda - to naštve... s tím compem... My ani stolní počítač nemáme... máme s Honzíkem každý svůj notebook (já mám jeden doma, pak jeden přenosný malý - ten jsme dostali loni v létě při koupi televize - a ještě mám služební v práci) - tím, jak jsem všude online, jsem se stala závislá... neškodilo by, na pár dní zkusit vypnout síť... člověk si i odpočine... Tak držím pěsti, ať vám počítač brzy opraví, ať nejsem ochuzená o prima historky, které moc ráda čtu...

Noemi
rodiče mají na zahradě... na slunném místě mimo stromy, plody jsou vynikající, ale musí se nechat trošku přezrát, jinak jsou tvrdší... velikost jak píše Worick 3 - 4cm - spíš jen ty 3cm... chodím je tajně zobat a babička pak obviňuje vrabce...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 06:12
- Nahlásit

Janiii
Kessie

Děkuji moc za přání...tady se nic neutají
Nějak jsem to přepískla s oslavami, takže teď se chystám nějaký čas abstinovat...

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 07:17
- Nahlásit

tayberry jsem před lety koupila našim a moc jim chutná. Plody 3 cm
3 - 4cm - spíš jen ty 3cm... chodím je tajně zobat a babička pak obviňuje vrabce...

No páni.... Díky.

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 07:20
- Nahlásit

LuckaM
Též se s Médim připojujeme ke gratulantům.

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 08:47
- Nahlásit

LuckaM
Nějak jsem to přepískla s oslavami, takže teď se chystám nějaký čas abstinovat... Jen se vyblbni dokud jsi mladá, já se v mládí nevybouřila a teď bych i občas někam vyrazila, ale není s kým, páč vrstevníci a vrstevnice mají rodiny.

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 09:10
- Nahlásit

Evey
já se v mládí nevybouřila a teď bych i občas někam vyrazila
Jednak mi přijde komické, když někdo v Tvém věku mluví o mládí v minulém čase a jednak se potkávám, při příležitostech, o kterých asi píšeš, i s lidmi doslova nad hrobem.

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 09:28 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Strejda
Tipuji, že LuckaM je tak min. o 10 let mladší než já.
Jsem ráda, že zde vypadám mladší než jsem.
Zařadila bych se k mladšímu produktivnímu věku. Je pravda, že do důchodu mám daleko... ale to ostatně po všemožných reformách všichni....

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:23
- Nahlásit

Evey
Je pravda, že do důchodu mám daleko...
Dost daleko. Do důchodu stejně daleko jak do hrobu.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:34
- Nahlásit

LuckaM
I já s Barneym dodatečně přejeme Vše nejlepší k narozeninámtakže teď se chystám nějaký čas abstinovat...
To si říkám taky vždycky Ale je fakt, že už to není jako dřív, kdy jsem chodila pařit v pátek i v sobotu a do rána. Teďka už si takový zápřah nemůžu dovolit Jedna akce za víkend stačí bohatě, pokud teda nějaká je.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 17:50
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak jsem začala taky koukat na toho znalce psí duše a moc se mi to líbí. Je fajn, že to konečně nějaká televize pojala tak jak měla a zaměřuje se opravdu na psí problémy a ne na senzaci a odvádění pozornosti úplně jinam, jak tomu bylo třeba na Nově.

Kessie
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 19:30
- Nahlásit

Evey
teď bych i občas někam vyrazila, ale není s kým, páč vrstevníci a vrstevnice mají rodiny
to cítím nějak podobně... dokonce by mi takový to vyblbnutí se a tancování stačilo jednou za půl roku... (jelikož moc nepiju, jde opravdu o to "vytančení se" na pořádným rockovým fesťáku... už není s kým a manža na to není...

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 12:56
- Nahlásit

Kessie
de opravdu o to "vytančení se" na pořádným rockovým fesťáku... už není s kým a manža na to není...
Manželskou a partnerskou poradnu jsem si tady vyhradil já.
Příručka "Manželstvo, nič jednoduchšie" uvádí, že manželky a manželé jsou adaptibilní do tří let od svatby. Není to pravda. Tři roky po svatbě moje žena poslouchala toliko Karla Gotta a zpívala a tancovala s cimbálovkou.
Dnes pozná v radiu kapelu Chicago, chodí se mnou na rockové koncerty a jezdí na bluesové festivaly.
Nespěchej, netlač na pilu a soustředěnou něhou dosáhneš svého.

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 12:59
- Nahlásit

Worick
Čéče, vždyť my nevíme, jestli jste nezabloudili a neroztrhali vás medvědi. Aspoň nám po Drakopesové vzkaž, že žijete.

Kessie
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 17:32
- Nahlásit

Strejda
Manželskou a partnerskou poradnu jsem si tady vyhradil já
Nespěchej, netlač na pilu a soustředěnou něhou dosáhneš svého - pravda... to už se mi několikrát potrvrdilo... ovšem ne vždy mám v sobě tolik trpělivosti...
Dnes pozná v radiu kapelu Chicago, chodí se mnou na rockové koncerty a jezdí na bluesové festivaly - paní musí být hlavně hodně tolerantní... možná, kdybych trvala na tom, že někam na fesťák pojedu i sama, nakonec by Honzík taky jel, i když pochybuju, že by to bylo láskou k muzice... ale nechat samotnou ženskou někde, ještě by jí někdo ublížil... - do extrému jsem se nikdy nepokusila jít...

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 21:43
- Nahlásit

Kessie
paní musí být hlavně hodně tolerantní...
To rozhodně.
- do extrému jsem se nikdy nepokusila jít...
Taky to nedělám.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 08:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Čáááu všichni, jsem zpátky
Tak tedy u nás se děli věci
Tom odjel na dva dny na služebku, první den zaškrundlalo po spuštění v počítači a....nic, nerozjel se A když přijel, tak jsem mu hlásila, že je v baráku kosa a neteče teplá voda. Kouknul do kotelny a že je ,,vyerrorovaná" celá kotelna Nevíme, jestli byl nějaký průser v elektrice.. Volala, pak pánovi, co má na servis compu a jak mu to popsal, tak on:,,nooo, tak to vypadá, že je totálně po něm, máte to zálohované?" Nemáme Nějak nebyl čas.... Šlo mně klepnout: jestli přijdem o všechny fotky kluků od malinka a zahrady od počátku tvorby....fuj, to nevím, jestli bych vydýchala Mohl na to mrknout až v pátek večer a snad to nepletu - tuším, že odešel zdroj, říkal...Takže vyměnil a funguje. Dnes se bude zálohovat!! Včera jsme byli v Brně, neboť jsem si k narozkám přála nové záclony do části obývák-jídelna a tam měli o víkendu 50% slevu. Přesto nás vyšly na 12tis. Takže chápete, že nejsem jenom tak jako ,,odbytá záclonama" kdyby jste viděli moje ruce, tak pochopíte, že na prstýnky to není řetízek by mi strhnuli kluci za dva dny a do uší nemůžu nic dát - jsem na to alergická.....na vše, i na drahé kovy (ocel jsem, po pravdě, ještě nezkoušela)
No a teďka kluci Během nepřítomnosti Toma, Berry začal ukazovat přední packu, kulhat a já tam nemohla nic najít. Takže Stejdo - žádní medvědi prochajdy jsou teďka jenom minimální okruhy Až to do druhého dne celé olízali věděla jsem alespoň kde hledat a má to červené kolem paspárku Myslela jsem, že třeba něco píchnuté, ale jak čumím, tak čumím nic nevidím - vypadá, že si ho asi zadrhnul (ne dráp, celý paleček ) a nějak vylomil či co. Uvažovali jsme, jestli na veterinu, ale co tam s tím vůbec udělají? Asi stejně jako zlomenina ne? prostě nechat v klidu....? Včera se nám to zdálo trochu lepší, ale jestli to nebude dobré do zítřka, tak jedem na veterinu No a lízání..... Lízá to v jednom kuse i Berry (takže horší nakonec myslím bude, jak si to rozlízává ) no a když se do toho vloží ,,šílená ošetřovatelka" Woriček - kristepane, on je úplně jak umanutý Když jsem to chtěla večer Berrymu pořádně prohlédnout a nasadila jsem čelovku, položila Berču na bok a hleděla na to z centimetru - jestli tam není třeba ten trn (trochu jsem to i vystříhala) - tak jsme se nad tím s Workou přetlačovali hlavama - on je jak mravenečník!! Pořád jen blm,blm a snaží se tam dosáhnout jazykem Nakonec jsem ho musela dosti zhurta vykázat do rohu a dát mu ,,zůstaň" - to se jinak nedalo a jak se Berry pohnul, už byl doběhnutý a jel....blm, blm, blm, blm..... Jak je Worka bílý, tak se Tom směje:,,bacha, jde setřička! Berry schovej nohu!"

A Woriček..... Woruška nám vzal čáru za zajícem...Byli jsme venku před bránou na té naší velké haldě (navážce) a překopávali jsme tam třešni - vyrostla sama na blbém místě a pak ji budem muset ještě přeroubovat.... Jsme až nahoře a Worka slezl dole - na druhou stranu k potoku. Najednou Tom zařve (to nebylo slušné... ) a ,,vyběhnul mu tam zajíc!!" Já kouknu a... Worick letí jak šílený 20m za zajícem, kolem té sousedovic novostavby, přes pole, cestu a další 300m pole - až ke koním - k náhonu (potůčku nad naším) Pochopitelně jsme střídavě ječeli oba dva - což na tom prostoru bylo spíš směšné a jestli to pes i slyšel - nehnul brvou, mrcha Takže jsme si opět vyzkoušeli, že neposlechne, v žádném případě ho nezastavíme Ještě, že po cestě nic nejelo Po té naší cestě sice něco jede ,,ráz za uherský rok", ale náhoda je blbec Doběhnuli k náhonu a vypadalo to, že mu zajíc přeskočil přes vodu a vletěl do houští, poněvadž tam Worka zběsile pobíhal sem a tam a hledal ho. Tak jsem zase začala řvát a naštěstí se chytnul a rozběhl se k nám. No a co se má dělat správně teď? Neposlouchal a zdrhnul, nereagoval na fuj a nevím ani, co jsme všechno vlastně řvali (určitě ke mně - což byla pěkná blbost, což vím zase až teď zpětně, jenže v tom stresu, si to člověk nezesumíruje... ) - no a pak ale na nás na těch 300m zaměřil a když jsem ječela a mávala rukama, tak se rozeběhnul a doběhnul ke mně. Tak jsem ho radši moc chválila a plácala, že je hodný, že přišel ,,ke mně" Až po chvíli, až pominulo nadšení kolem (Berry byl očividně rád, že jsem ho nezabila ) tak jsem mu vysvětlovala že to se nesmí, takhle lítat za zajícem hlava-nehlava...
Takže to je v kostce, co se u nás událo (jistě toho bylo víc, ale zase na všechno si už nevzpomenu, naštěstí pro vás )

Zvláštní poděkování Drakopesové, za doručení zpráv

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 09:23
- Nahlásit

worick
U Vás se teda nenudíte...

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 11:09
- Nahlásit

worick
Další oslavenec.
worick, LuckaM
Přiznávám se tedy taky...
Holky ať se nám daří, předpoklady na to máme:

Žena narozená v Beranu je silná a energická. Říká to, co si opravdu myslí. Stojí si za svými ideály a má potřebu prosadit se. Je nezávislá, ale přesto potřebuje lásku a pozornost.
Silné stránky
Je upřímná, otevřená, přátelská. Ví, co chce, a umí si za tím jít. Je tolerantní a její myšlení není zatíženo předsudky.
Slabé stránky
Má potíže přizpůsobit se něčemu, co se jí nelíbí, a předstírat, že je všechno v pořádku, což jí občas přináší těžkosti.
Má ráda
Žena narozená v Beranu mívá velmi hezký vztah ke zvířatům. U svých přátel oceňuje upřímnost a ráda slyší komplimenty.
Nemá ráda
Netolerance a neoprávněná nebo příliš osobní kritika ji dokáže rozzlobit. Nerada se přetvaruje, a vlastně to ani neumí.

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 11:14
- Nahlásit

Strejda
Manželskou a partnerskou poradnu jsem si tady vyhradil já. Výborně.
Nespěchej, netlač na pilu a soustředěnou něhou dosáhneš svého. A za jak dlouho tak prosím muž pochopí, že jeho partnerka, není jeho matka?

<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání