| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 10:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Právě, že pes žil dlouho. Jenže mu umřel jeho pán....Ale je fakt, že jsem probrečela polovinu filmu. - to je jedno, kdo z té (jakékoliv) dvojice umře - měla bych trauma na měsíc.... To fakt nemůžu
Zoufalky
Ty jsou super. Ještěže už v Americe jede 7. série - až to jednou skončí, budu ,,zoufalka" já Zrovna u minulého dílu jsem říkala Tomovi, že ten seriál je vážně skvělý a nevím co si počnu, až skončí
Hlásím, že všechny kytky ,,zatím" OK Možná je to tím, že je ráno dlouho tma a v noci byl mrazík - tak kluci nelašovali po zahradě
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 11:00
- Nahlásit
worick
Tak to máš odeslané
Pohostinsky vystupuju v podještědí. Kolegyně z práce ještě zásilku nehlásila. Děkuju.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 11:00
- Nahlásit
worick
co si počnu, až skončí
stáhneš si ho z internetu a pojedeš to od začátku jako já Přátelé
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 11:07
- Nahlásit
http://www.annonce.cz/detail/Bernsky-salasnicky-pe s-12960878-W4J1ZM.html
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 15:06
- Nahlásit
Tak jsem se dnes bavila ve škole s kámoškou a ta mi říká, že si bude pořizovat nového psa. Já na ni, jak to? Ona, že už Báru (novofoundlák) nemá, že umřela. Tak jsem se hned ptala, kolik jí bylo a co se stalo. Báře byly 3 roky, naprosto zdravá fena. A že ten den, ji vzal kamoščin táta na procházku, Bára běhala, čmuchala atd. a najednou, že lehla a už nevstala. Vet pak řekl, že to byla srdeční příhoda, ale byla naprosto zdravá. Ta kamoška mi řekla, že ted už by svému psovi nechala udělat preventivně testy na srdce apod. A být mnou, tak taky neváhá.
Tak mě tím nasadila brouka do hlavy, protože představa, že se z ničeho nic něco stane ve 2-3 letech Barneymu...ani nemyslet radši!!!
Co vy na to? Nechávali jste dělat preventivně svým psům takovéto testy? Nebo vám to přijde zbytečné?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 15:15
- Nahlásit
Pak mi ta samá kamoška říkala, že její kamarádka shání štěně berňáka. Že prý toho, co měla jí někdo otrávil. Přitom všichni z vesnice ho měli rádi, kromě jejich souseda. Ten se ho pokusil zbavit už jednou tím, že ho prý polil benzínem a chtěl ho zapálit. Na to přišli tak, že pes přiběhl domů a tím benzínem smrděl. Jenže jak z toho usvědčit souseda, že jo?
Kdybych měla silné podezření na souseda, že mi otrávil psa, tak mu udělám ze života peklo!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 06:44
- Nahlásit
MartinaBarney
S preventivními zdravotními testy by to bylo na sáhodlouhý článek...
Můj názor ve zkratce:
K té srdeční příhodě fundlice - těžko říct, jestli se tomu dalo nějakým testem zabránit, otázkou je co přesně měla.
BSP jsou velmi zatíženým plemenem, umírají velmi mladí z různých příčin, bohužel. Není vzácností smrt 2, 3 letých psů.
Velmi často je to na selhání ledvin či jiných vnitřních orgánů, různé rakoviny, sem tam nějaká ta torze... je toho víc.
A jestli se tomu dá předejít? Jak čemu a jak kdy. Např. u juvenilního selhání ledvin, je to tak, že pejsek umírá velmi mladý, právě kolem toho věku 2 let. Testem můžete odhalit aktuální stav, ale už mu stejně nepomůžete, protože příčinou může být např. nevyvinuté nebo atrofované ledviny - a bez nich se bohužel žít nedá. Z akutního selhání ledvin (v závislosti na příčině) by se mohl pejsek eventuelně dostat.
Je to složitá otázka a složitá odpověď.
Preventivní testy určitě mají smysl, u mladého zdravého zvířete - pro klid duše, pokud máme dostatek financí...
U starého zvířete, popř. při sebemenším pocitu, že s ním něco je by to měla být samozřejmost.
Cena kompletního krevního rozboru se na různých pracovištích dost liší. Ale je to zhruba kolem 700 kč. Z krve se dá např. zjistit funkce ledvin, jater, částečně i to srdce, štítná žláza...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 07:21
- Nahlásit
Evey
K nabídce na darování BSP:
Rozhodně nechci nikoho kritizovat, protože nevím, v jaké situaci je současný majitel a jak bych se v takové situaci zachoval já. Ale nevím, co by mě donutilo vzdát se psa.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 07:37
- Nahlásit
Strejda
K nabídce na darování BSP:
Rozhodně nechci nikoho kritizovat, protože nevím, v jaké situaci je současný majitel a jak bych se v takové situaci zachoval já. Ale nevím, co by mě donutilo vzdát se psa.
Vidím to stejně. Jediné co mě snad napadá, kdybych byla úplně sama, bez příbuzných a tak těžce nemocná, že bych se o něj nemohla starat. Pak bych nejspíš hledala... Jinak ne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 08:06
- Nahlásit
Strejda
Evey
K nabídce na darování BSP: [/i] - je to složité a vůbec si neumím představit, co by donutilo mne... Já bych přísahala, že nic. Jenže já bych za ně dýchala....Někdo má holt ,,jen psa" a když se nehodí, tak se,,zruší" To já ale nikdy nemůžu pochopit, protože myslím úplně jinak (nejspíš úplně jinak než většina ) Paní může být v situaci - rozchod, rozvod:
a,,čokla jsi chtěla ty, tak si ho teď nech" Ona sama, nebo s dětma, bez příbuzných, či daleko a nemá kde bydlet. Těžko sežene podnájem na který má a pes ,,v žádném případě"..... - jedna z možností
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 08:21
- Nahlásit
MartinaBarney
to s fundlicí je hrůza Jediné pozitivní na tom je, že se netrápila jako třeba s rakovinou, tím selháním ledvin apod.
Berryho pozoruju pořád a když jsme minule přišli k bábě po té 6km prochajdě a lehnul si, tak jsem na něj koukala(a dělá to častěji) že chvílema jako by zalapá po dechu a nasaje škubavě nosem - vyloženě vypadá jako by nějak nemohl ,,popadnout dech" a jednu chvíli (a to si myslím, že usnul) mu začalo škubat břicho, ale moc, úplně mu celé skákalo přesně jako v popisu torze ,,pumpuje mu žaludek" (tedy já bych si to představila takhle) tak jsem vyskočila s gauču a civěla na něj, naštěstí vypadal, že klidně spí, ale trvat to ještě o chvilinku dýl, tak začnu jašit a valíme na veterinu. Už mi šrotovalo v hlavě, jak se dostanu pro auto atd. Teď jsi mi nasadila ,,brouka do hlavy", protože mi napadlo už u té báby, jestli nemá něco se srdcem a budu se bát s ním lítat v zimě po horách Tom mi vždycky nadává, že mu něco ,,uženu" Nevíte někdo, v čem doslova spočívá to vyšetření srdce? Krom krevních testů asi oholit a ultrazvuk?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 08:59
- Nahlásit
worick
Průběh vyšetření srdce mají pěkně popsané zde:
http://www.wdk.cz/clanky/detail/116
Myslím ale že ve Vašem případě to nebude potřeba, pokud tedy nemá nějaký zdravotní problém.
To škubání ve spánku, frkání, nasávání nosem je normální, asi se mu něco zdálo.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 09:29
- Nahlásit
worick
Balík došel v pořádku už včera. Kolegyně mi to chtěla oznámit, ale protože jsem měl telefon přesměrovaný do práce, tak se dovolala sama sobě.
Děkuju
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 10:46
- Nahlásit
Strejda
Balík došel v pořádku už včera - ti jsou rychlí Asi nám chtějí dokázat, že si nové vybavení a uniformy opravdu zaslouží
Neděkuj, hlavně ať s tím nenaděláš víc škody, než užitku Vaše holky jsou sice ze cvičáku asi zvyklé na jiný přístup, než máme my (prosím tě Berunko, mohl by jsi laskavě jít skočit přes tu překážku? Děkuju, hodný kluk - ) ale stejně mám celkem nerva i za vás. Držím palec
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 11:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
To škubání ve spánku, frkání, nasávání nosem je normální, asi se mu něco zdálo - jo, to vím, škubání nohama, rukama , mrskání ušima a chřípím - to znám to je sranda to sledovat Ale tohle bylo jiné - břicho mu nadskakovalo 10cm, jak kdyby mu tam skákal králík, nebo jako obrovská škytavka - tohle ještě nedělal. Takové to v sedě zalapání po dechu - to občas má, i Alfík to dělává. Woriček moc ne. Ten zase po každém jídle krká, ale fakt hodně krkne. Přitom rozhodně hltavě nejí. A krkne třeba, i když mu mamka dá víc piškotů po sobě.
V pondělí jsme si ráno hráli s takovým tím zauzlovaným lanem a Worka se minul a seknul mě zubem do nějaké šlachy palce, až skoro u zápěstí. V mžiku mi tam naběhla modrá koule, po zubu dírka, ale ta bolest..... ...myslela jsem, že si cvrknu Nebylo to poprvé, ale tohle bylo fakt fest Zatínala, jsem zuby a kroutila se jak žížala a držela křečovitý úsměv, abych ho chudáčka nevyděsila Protože kdysi jsem nevydržela a skučela au, au a on si pak se mnou nechtěl týden hrát, protože se bál, že by mi něco udělal Dneska už je to jenom zelené se stroupkem po dírce od zubu, ale chytit se toho ještě moc nemůžu, pořád to bolí jak čert, utrpení je i přes to přetahovat rukáv
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 11:23
- Nahlásit
worick
ti jsou rychlí Asi nám chtějí dokázat, že si nové vybavení a uniformy opravdu zaslouží
Podle mně si zaslouží jen svůj konec. Všechno si nechávám posílat do práce, protože oni rozvážejí ve své pracovní době a nepředané zásilky vydávají ve své pracovní době. Kdybych chtěl dobírku na poště zaplatit kartou, tak se mi vysmějí. PPL přijede domů večer a zaplatím kartou kurýrovi.
Vaše holky jsou sice ze cvičáku asi zvyklé na jiný přístup, než máme my
Výcvikář vždycky zdůrazňuje, že nemám psa, ale parťáka. Protože velím normálním hlasem a neřvu, necukám, netlačím, nepoužívám ostnáč. Za všechno chválím a odměňuju. Většinu cviků děláme bez povelu nebo s posunky. Občas mi za to u zkoušky seberou body. Takže rozdíl mezi Tebou a mnou bude ve formulaci povelu. Ty vydáš povel i s důvodovou zprávou, já ukážu rukou. Neměj nerva, myslím, že nejsem "drsoň".
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 11:25 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
břicho mu nadskakovalo 10cm, jak kdyby mu tam skákal králík, nebo jako obrovská škytavka
a jinak byl v pohodě, co tep, dech... atd.? Divné. Tak snad to bylo jen jednorázové.
Třeba si nějakýho zajíce ulovil.
Dneska už je to jenom zelené se stroupkem po dírce od zubu, ale chytit se toho ještě moc nemůžu, pořád to bolí jak čert, utrpení je i přes to přetahovat rukáv
To znám, ony totiž psí sliny obsahují spoustu bakterií, bolí to bolí, a dlouho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 11:48
- Nahlásit
Evey
a jinak byl v pohodě, co tep, dech... atd.? Divné - divné to bylo. Zprvu jsem jen zpozorněla, pak nadskočila a když už jsem chtěla běžet k němu, tak to přestalo. Dech vypadal kupodivu celkem normálně (ale jak jsem se lekla, nebyla jsem si už tak úplně jistá, jestli opravdu spí nebo je nějak ,,umrtvený" ) Snad to bylo jednorázové, doufám
To znám, ony totiž psí sliny obsahují spoustu bakterií, bolí to bolí, a dlouho - já myslím, že slinama to až tak nebude ony totiž psí sliny, už jsou tak trošku taky moje sliny - když ráno vyjdem po mucinkání z mojí pracovny na obhlídku zahrady, vypadá to tak, že kluci čůrají a čůrají a já chrchlám, plivu a šátrám si rukama v puse (moc pěkný pohled to musí být ) jak se snažím odsud, zubů a krku dostat psí chlupy a Woriček umí i ,,francouzáky"
Ono to bylo spíš tak jako do kloubu - když se koukáš shora na dlaň a hýbáš palcem, tak ti u zápěstí poskakuje kulička - no tak přesně do ní to bylo. Palcem když hýbám, tak to nijak zvlášť nebolí, ale to místo, ta kost pod tím či co tam je, bolí pořádně. No než se vdám..... Ostatně, když jsem přišla domů ukazovala to Tomovi, tak říká:,,noooo, moc pěkné....a ten podrápaný krk je taky moooc hezký" - tak to jsem úplně zapoměla, že když jsme vyšli na obhlídku, tak jsme s Berrynem dělali hovadiny a jak na mně skákal, drápnul mně zase do krku - taky to tam mám ještě dnes
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 11:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Podle mně si zaslouží jen svůj konec. Všechno si nechávám posílat do práce, protože oni rozvážejí ve své pracovní době a nepředané zásilky vydávají ve své pracovní době -
Já mám s Poštou celkem dobré vztahy, jelikož po nich nic nechci Poštu k baráku mi nenosí, neboť paní pošťačka prosila mamku, jestli by jí a mě nevadilo a mohla nechávat moji poštu u mamky (ono je to ještě složitější, protože našich poštu zase odjakživa nosí pošťačka k bábě ) jelikož lítat s ní kvůli jednomu baráku na kraj světa se jí nechce
Balíky mi vozí normálně autem, ale pokud nejsem doma - mám holt smůlu a další den musím na poštu. Už se mi taky stalo, že další den přišel další balíček, který mi doručovala a já:,,a ten včerejší mi nevezete?" - jé, nevezu, ten už máte na poště, nechávala jsem vám za bránou lísteček... Tak tady tohle dost dobře nechápu - ona by to ta poloprázdná dodávka asi nedovezla....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 05:51
- Nahlásit
Mám docela rád pejsky. Ale toho, co mi pravidelně sere u auta ke dveřím řidiče, tak toho rád nemám.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 05:59
- Nahlásit
Strejda
Mám docela rád pejsky. Ale toho, co mi pravidelně sere u auta ke dveřím řidiče, tak toho rád nemám.
Myslí to s Vámi dobře, vyšlápnutí tohoto produktu přece znamená štěstí, ne?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 08:05
- Nahlásit
Evey
Myslí to s Vámi dobře, vyšlápnutí tohoto produktu přece znamená štěstí, ne?
Nejsem zas tak hodnej člověk, abych si zasloužil tolik štěstí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 08:19
- Nahlásit
Strejda
Mám docela rád pejsky. Ale toho, co mi pravidelně sere u auta ke dveřím řidiče, tak toho rád nemám. - parkuješ venku? Já mám zkušenost, že naši psi (ať už naši nebo Alf) se rádi vykadí u pejska, kterého nemusí. Jakoby natruc mu tam tu upomínku dají To bude nějaký známý pejsek, možná ten ctitel - aby na něj holky nezapoměly
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 12:59
- Nahlásit
Ahoj všem, to se vám musím pochlubit, co se mi dnes přihodilo na procházce. Barney překvapil jdeme si tak lesem, já jsem potřebovala najít telefon na dně tašky, tak jsem vyndala vodítko a koukala dál, kde asi je a v tom přiběhl Barney, zařadil se mi k noze, sednul a koukal na mě. Vůbec jsem to nepochopila, kterej pes přiběhne dobrovolně, aby ho páníček připnul na vodítko? :-D Tak jsem mu samozřejmě vyhověla, připnula ho a pár metrů šel na šňůře....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 17:26
- Nahlásit
worick
parkuješ venku?
Ano. Do garáže je moc strmý sjezd. Poslední auto, které vjelo do garáže, byl Favorit. Novější auta mají na svoji délku malou světlost.
naši psi (ať už naši nebo Alf) se rádi vykadí u pejska, kterého nemusí. Jakoby natruc mu tam tu upomínku dají
Sally to dělá taky. Sice nekadí, ale označkuje sokyni ulici před plotem. A nejradši je, když ji u toho sokyně vidí.
To bude nějaký známý pejsek, možná ten ctitel
Je to on.
LuckaM
kterej pes přiběhne dobrovolně, aby ho páníček připnul na vodítko?
On asi nebere vodítko jako omezení pohybu, ale je rád, že jste spolu.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 19:02
- Nahlásit
Strejda
...a nebo čekal, co dalšího v tašce vyštrachám
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 19:18
- Nahlásit
Mám dotaz Teď mamka přitáhla od řezníka vařenou vepřovou kost, můžu to Barneymu dát, nebo vařená ne e?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 20:35
- Nahlásit
LuckaM
vařenou vepřovou kost,
Vařenou nebrat. Je křehká, jsou z ní ostré úlomky, které v krajním případě mohou přivodit perforaci střev - říkal vet. A většinou je z toho zácpa - říkám já.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 20:46
- Nahlásit
ok, vyhodim to ;)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 23:28
- Nahlásit
LuckaM
V žádném případě tě na vařené kosti nenavádím (chraň bůh, to bych si na triko nevzala ) - jenom mám pocit, že se to nějak moc poslední dobou řeší a dramatizuje. Možná, že se ti naši granuláči odnaučili úplně normálně jíst. Všichni naši psi a když to spočítám v celé rodině co vím - tak to bylo 10 psů - jedli jen a pouze kosti vařené, všeho druhu, tedy i drůbeží, spíš bych řekla, že to byly převážně drůbeží a králičí a ani jeden z nich z toho nikdy neměl sebemenší zdravotní problém...Nevím, jaké kosti má vařený slon (mamut) ale tak co vím, pes se domestikoval u toho, jak kolem lidí dojídal ty odhozené vařené (na ohništi pečené) kosti Takže mi můj selský rozum říká, že je na tom stejně jako my. Já osobně z kostí sním taky všechno, co dokážou mé zuby zchroupat A přiznám se bez mučení, že klukům je dávám taky. Jsem ale obezřetná, sleduju je, jestli je pořádně koušou , nemají potom nějaké problémy a nedala bych jim jich nikdy moc najednou, vždycky spíše symbolicky Až tady budu skučet, že někdo z kluků má perforaci střev atd. tak mně pak pošlete dopr.....
Teta dělá ve školce v kuchyni a všem jejich, doteď třem psiskám taktéž nosila odjakživa kýble ,,pomejí"(shrnutých zbytků z talířů) a vím, že tam byly tuny kuřecích kostí (protože to nosila i babčině fence, tak vím co v tom všechno bylo) a taky vím, že to Čaučau a teď labradorce prostě navalila do misky a ta žrala, kolik sežrala. Odhadem toho byly tak 3 litry, např. svíčkové s knedlema, ředěné polívkou s těma kostma z polívky - vypadalo to jak pro pašíka Kdyby Čaučau na stará kolena nedostala raka mléčné žlázy, tak v poho.
...přiběhl Barney, zařadil se mi k noze, sednul a koukal na mě. Vůbec jsem to nepochopila, kterej pes přiběhne dobrovolně, aby ho páníček připnul na vodítko? - Woričééék
On už ví, že jinak jak na flexině prostě nikam nepůjde, tak jakmile naznačím, že by se mohlo už někam jít (naposledy na cvičáku, když už chtěl jít domů ) tak okamžitě přiskakuje a čeká na vodítko Musím říct stejně jako ty, že to opravdu potěší Kdyby třeba zdrhal a nechtěl se nechat připnout či nějak podobně, tak by mně to strašně mrzelo a měla bych totálně špatné svědomí z toho, že jsme to přivolání nezvládnuli. Takhle je to míň bolestné, pro mně
|