Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:30
- Nahlásit

worick
U bab (u lidí všeobecně) totiž převládají úplně jiné vlastnosti než empatie - třeba škodolibost

No jo, mám stejnou zkušenost, ale doufal jsem, že někde je to třeba lepší.
...
Včera mně potěšil jeden zákazník vyprávěním, jak byl s fenkou na bonitaci. Posuzovatelka prohlásila, že nemá psa, ale vyžraný prase. On jí odpověděl, že nechápe, jak může posuzovat psy, když je nerozezná od jiného živočišného druhu. Na bonitaci pojede znovu do Čech, tohle bylo na Moravě a tam už si to definitivně pokazil.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 14:07
- Nahlásit

Strejda
No jo, mám stejnou zkušenost, ale doufal jsem, že někde je to třeba lepší. - eeehm není, mám to ,,z první ruky"

Na bonitaci pojede znovu do Čech, tohle bylo na Moravě a tam už si to definitivně pokazil

Buďto je to tím, že Berry nemá ještě zimní srst, ale když jdu za ním, zdá se mi poslední dobou jako vyžle Asi ho snad radši zavezu k tetě na velkou váhu odvážit, hlavně ten zadek má nějaký úzký....
Canine Caviar, pangamin, občas lososový olej - má na ně zatím dobrý vliv, hlavně teď na Worku. Průjem tedy mají občas stejně, jenže to se jim taky sem tam něco přihodí na mlsky..... Woriček sice nepřibral nic (on snad nikdy ani nepřibere )ale srst se mu zlepšila tak o 70%. Nemá ji 100%, ale s tou koudelí co měl před tím, se to nedá srovnat. Jo a vlastně Berry ani není moc rezavý

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 14:10
- Nahlásit

Drakopes
Ájo, neposlala ti kámoška Eva nějaké fotky, jak psiska fotila kolem vody? Ráda bych se mrkla, zkus ji uhánět A že pozdravujem, všichni

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 14:12
- Nahlásit

worick
Buďto je to tím, že Berry nemá ještě zimní srst, ale když jdu za ním, zdá se mi poslední dobou jako vyžle

Nelina už bude mít zimní kožich a tak dostává medvědí tvary. Je krásně lesklá a černá jak kominík.
Sally teprve líná a je taková divná. Zadek už má vylínaný a hubený. Tedy asi jako Berry. K tomu má loňskou rezavou hřívu.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 15:03
- Nahlásit

Strejda
Zadek už má vylínaný a hubený. K tomu má loňskou rezavou hřívu - tak tohle mi nápadně ,,někoho" připomíná...jo, to je Berry Jak to, že holky jí to samé a Nelinka je taková fešanda? Ahaaaa, už tuším, bude to hormonama, se Salčou to ,,cvičí" Ale s Berrym by asi nemělo Leda by byli tedy kluci s holkama zesynchronizovaní - to je možné....

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 15:30
- Nahlásit

worick
se Salčou to ,,cvičí"
Cvičí to s ní fest. Ona líná vždycky při hárání a to bez ohledu na roční období. Když to je v únoru, má lupy a vypadá jak bezdomovec, tak si o mně lidi myslí, že ji týrám a zenedbávám. Několik let zpátky vyšlo hárání nebo faleška vždycky, když jsme dělali nějaké zkoušky. Faleška na zkoušky - to je potom fraška.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 15:57
- Nahlásit

Strejda
Faleška na zkoušky - to je potom fraška. - to si asi nosí v baťůžku s sebou nějaké plyšové ,,mimi" a mezi zkouškama kojí...?

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 18:56
- Nahlásit

worick
to si asi nosí v baťůžku s sebou nějaké plyšové ,,mimi" a mezi zkouškama kojí...?
Ona je normálně mazlivá, ale když má falešku, tak je supermazlivá. Když jsme dělali zkoušku BH, tak při průchodu skupinou strčila hlavu jednomu člověku pod mikinu. Potom si všimla rozhodčí a běžela ji pozdravit. Olízla ji ruku a vrátila se ke mně. V té skupině se prokazuje, že se pes nebojí a není agresivní. To dokázala dokonale.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 11:09 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Na tohle jsem se těšil v letních parnech

worick
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 12:20
- Nahlásit

Strejda
Na muchomůrky, jo??! koho se chceš zbavit? U nás jsem je zatím mockrát nepotkala, taky bych potřebovala, pro bábu
Bože, já jsem pako, teď se mi vybavuje, že jsem se tě včera chtěla zeptat, jestli chodíš na václavky (jestli u vás tedy rostou) a tudíž jestli už rostou? Hodlám totiž dnes ukecat Toma do hor, jestli nějaké nenajdeme

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 12:36
- Nahlásit

worick
koho se chceš zbavit?
Nikoho se nechci zbavit, mám všechny lidi rád. Z celého roku mám nejradši podzim s barevným listím a tak.

sem se tě včera chtěla zeptat, jestli chodíš na václavky (jestli u vás tedy rostou) a tudíž jestli už rostou?
Rád sbírám houby, ale nejím je. Musí se to usušit, naložit a zmrazit. Letos už jsem naplnil povolenou kvótu a už nesbírám ani hřiby. Podívám se na ty václavky a napíšu.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 13:32
- Nahlásit

Strejda
Letos už jsem naplnil povolenou kvótu a už nesbírám ani hřiby - já se picnu a my ani prd

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 13:36
- Nahlásit

Václavky rostou, zrovna včera jsem na ně narazila, stejně tak i suchohřiby.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:05
- Nahlásit

Evey
Díky akorát mi naťukni, odkud jsi Evey? Snad i u nás Jestli tam Toma potáhnu zbytečně......mám se toho zase naposlouchat

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:20
- Nahlásit

Hlásím návrat z dovolené...a teda pěkná zima tady! Ale ani mi to nevadí, protože jsem se domů těšila jako nikdy!

Taky jsem se těšila, že přijedu a výsledky rtg budou doma na stole a ono zatím nic. Jen lístek od pošťáka na doporučenou zásilku. Tak jsem dnes letěla na poštu, že to bude snad ono a místo výsledků mi došla nová platební karta. Tak budu ještě čekat no.
Zítra nás čeká odjezd do Zárybničné Lhoty, tak musím ještě proštudovat cestu a nějak naplánovat, kdy zhruba vyjedeme apod. A budu tajně doufat, že nebude pršet zítra a hlavně v neděli.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 15:42
- Nahlásit

MartinaBarney
Vítej mezi námi!
Na Řípu jsme dostali za účast červnové Psí kusy a tak jsem včera, když jsem se vracela z Prahy, nelenila a koupila si aktuální číslo do autobusu ....takže jsem o fotku Barneyho nepřišla (tam je ještě štěňátko malý prďolatý ) Čtení zajímavý, zvažuji předplatné. Můj současný časopis o zdravém životním stylu, který si už asi 3 roky předplácím, se čím dál víc zaměřuje na maminky s dětmi a to mě nějak nebere - samé cvičení pro těhotné, zdravá svačina pro děti do školy, sex po porodu atd ....asi to vyměním

worick
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 16:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Hlásím návrat z dovolené...a teda pěkná zima tady! Ale ani mi to nevadí, protože jsem se domů těšila jako nikdy - zdarec ona tě ta radost brzo přejde, fakt tady dost zmrzáme Včera v 17h bylo u nás 8st, celý den jsem si chodila přihazovat další vrstvy a na cvičák už jsem šla zamotaná jak pumpa Přišla jsem po tmě zmrzlá domů a Tom naštěstí rozfajroval krb Teda už měl teploučko

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 16:59
- Nahlásit

LuckaM
současný časopis o zdravém životním stylu
Já si zase kupuji časopis Style a jak jsem objevila Psí kusy, tak už radši šáhnu po nich.
maminky s dětmi
No tak, toto spojení radši ani nezmiňuj! Vybaví se mi totiž okamžitě náš let do Řecka a náš let z Řecka.
Při každém letu tam totiž řvalo děcko. Při prvním letu jsem to chápala, nejspíš mu zalehly ouška a tak ho to bolelo (dítě asi 1-2 roky staré). Ale při letu z Řecka už jsem byla fakt vzteklá....to dítě zase řvalo, ale nebylo normální brečení, to bylo jakési chrčení, sem tam brečení. No dobře, malé dítě. Vrcholem bylo, když mi s prominutím nějakej malej smrad (asi 5 let), který seděl za mnou, začal kopat do sedadla a následně lomcovat s tím servisním stolečkem. Ta jeho máma mu nic neřekla. Pak šli společně na wc a my se ségrou si vyměnili místa. Já se těšila, že teď si užije ségra. Jenže....ten malej smrad už nechtěl sedět u okýnka, tak si místo vyměnil i on s jeho mamkou a tak si sedl opět za mě!!!! A tentokrát zvládal kopat jak sestře do sedadla, tak i mě. Sestra to ale dlouho nevydržela a požádala jeho mámu, ať svému synáčkovi něco řekne a nekope už do těch sedadel. Krásný let to byl.

worick
ona tě ta radost brzo přejde, fakt tady dost zmrzáme
No jo, začíná mě přecházet. Už jsem vytáhla na procházku zimní bundu.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 19:58
- Nahlásit

worick
Díky akorát mi naťukni, odkud jsi Evey? Snad i u nás Jestli tam Toma potáhnu zbytečně......mám se toho zase naposlouchat

Z Jesenických hor

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2010 10:34
- Nahlásit

Tak hlásím, že bacil už dorazil i ke mně . Zatím se úspěšně držím bez horečky, ale je to asi jen otázka času. Jinak počasí máme už druhý den perfektní - možná pár stupínků nahoru bych ještě uvítala, ale jinak si nemůžu stěžovat - slunce svítí ;)
Odpoledne se chytáme na Jablonecký voříšek - další příležitost k socializaci - tak snad do té doby nelehnu...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2010 14:16
- Nahlásit

pokouším se vykartáčovávat

- doma zalezou do svých skrýší, venku si udržují dostup ... uff. Zvláště Níloušek to potřebuje ...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2010 20:32
- Nahlásit

Sledujete někdo basket?? Boha, to je na šlak trefení!!! Vyhráli jsme
Ale už jsem tomu nevěřila, tak jsem ještě pořád v takovém šoku, že se pořádně ani nemůžu radovat
Zprávu z hříbků podám až zítra, až tu kupu očistím už se s tím s....u hodinu a půl

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2010 23:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
cestování s dětma, potažmo cizíma dětma - tak to opravdu nemusím Nejsem nepříjemná, snažím se být tolerantní, nenadávám ať si dítě ztiší atp., ovšem mě to otráví dokonale...

Uf, takže očištěno a neusnula jsem u telky jak vždycky , jelikož jsem to čistila v kuchyni do 23h

Dneska v lese už to začínalo být napínavé: na začátku jsem ztratila Toma s Woričkem, posléze tchýni - tak ani jedno by mi nevadilo protože když hledám houby, tak si prolézám les a nesnáším když u toho na mně v jednom kuse někdo povykuje (většinou mamka, protože ta se v lese bojí ) kde si, kde si, máš něco a bla, bla....no a hlavně jsem prolezla tři paseky dva lesíky a václavky mrchy nikde Až už jsem to málem vzdala, tak jsem narazila na takové ,,panenky" malé, ne na pařezech, ale roztroušené po zemi na okraji paseky v lesíčku. za chvilku přišel i Tom s Workou a nasbírali jsme tam plný koš. Oni pak vyrazili k autu - hledat tchýni a já, že ještě mrknu kousek vedle. A tam v děsném roští propleteném ostružiníkem jsem po čtyřech vlezla do ,,stezky pro srny, či prasata" a tam jich našla ještě fůru, akorát jsem byla orvaná jako samice - musela jsem si dát alespoň kapuci na hlavu, protože mi ostružiny neustále rvaly vlasy Po tom, co mi Tomáš už dvakrát volal - první, že mamku našel a pak, kde jsem, že už čekají u auta, jsem vyrazila za nima. Jenže do pořádného kopce, plný koš jsem sotva vlekla - myslela jsem, že zdechnu, než tam dolezu. Už z dálky jsem je viděla jak se opírají o auto a kluci leželi natažení u nich. Smála jsem se, co kluci chudáci provedli, že je popravili Měli toho taky dost.

Vzali jsme si na to tenhle starý nákupní košík, protože je větší než náš proutěný (kdyby jsme toho moc našli ) akorát, že ta ohava je těžká i sama o sobě

A Gučajza kontrolovala co to je a hlavně odkud, když to divně smrdí....

worick
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2010 07:54
- Nahlásit

Nikdo tu nebyl, tak ještě připíšu
Drakopes
Áji, dík za fotky, jestli se nám podaří otevřít tu zipku tak hned mrknem (včera se nepodařilo a hlavně nebyl čas )

pokouším se vykartáčovávat
- doma zalezou do svých skrýší, venku si udržují dostup ... uff. Zvláště Níloušek to potřebuje ...
- nechci se chvástat, ale tohle nám jde Ale postřeh mám: jednou jedinkrát mi Berry nechtěl z nějakého mě neznámého důvodu ukázat břicho (na kartáčování) a já už se naštvala a ječela na něj. Od té doby břicho jen někdy a má i stavy (snad kdy si na to vzpomene )že je na něm vidět, že by radši nekartáčoval a smlouvá, že už jako hotovo
Jestli jste někdo šli na berňuchu s kartáčem a ,,trochou násilí" tak to bude asi důsledek - jako u nás Oni to opravdu ,,moc prožívají"
U Worička to bylo jistě taky někdy stejné (nechtěl, ale musel)ale ten je splachovací a stejně se pořád snaží vetřít a kartáčovat jako první. Češu Berču a Woriček vedle provokativně dělá mimi (mrská se na zádech) protože ví, že tomu prostě neodolám a alespoň ho podrbu
Vyčesání kuliček všeho druhu nás teď taky čeká - Woriček má koulí z vlků (bodláků) přilepený ocásek na záda On ho tak normálně nosí, ale teď to vypadá, jako by si ho tam připnul, aby mu nespadnul

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2010 08:34
- Nahlásit

worick
Česání znám-jsem pro "naší" berňačku úhlavní nepřítel
Taková ta hnusná teta, co jí vždycky když přijede tejrá - česání,kontrola zubů,trošku pocvičit postoj....naštěstí pro ní tam často nejezdím A upřímně se přiznávám,že na to jdu jemným násilím,protože na nějaký přemlouvání nemám náturu - to moje pesany už mám vytrénovaný - ale když maj roupy,tak holt jednu chytnou no

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2010 08:57
- Nahlásit

U nás v baráku bydlí takovejch 8 psů - od našich hafanů přes boxery až po yorkšíráky. A všichni se snáší, neřvou na sebe přes dveře, zdraví se na chodbě. Až na Atara ... o něm jsem tu psala několikrát, hlavně o tom, jak je za každé setkání s námi trestaný.
Psala jsem tu, jak jsme se potkali na schodech a naši kluci ochranka sevřená, abychom prošli, jak se opakovaně vyrval v parku, aby na nás zaútočil, jak mi zůstal viset na rukávu, když jsem jim přidržela dveře ... je to černý pes, směska, velikosti urostlého ohaře. Chodí s ním mladá slečna, nekomunikativní.

Včera večer odcházel Jirka z domu, šel za námi venčit (tedy sám) a potkal je mezi 2. a 3. patrem. A Atar se mu zakousl do ruky. Jen tak. Jirka měl na sobě bundu (poměrně bytelnou, žádnou šusťákovku) a džínovou košili - má v ruce díru, že by se vešla špička malíčku ... Vyzvedl nás a vrátili jsme se domů, ruka krvácela, chtěli jsme po holce, že pes je v pořádku proočkovaný - ona neví, kdy byl (jestli byl) naposledy očkovaný, nemá očkovák ... Tak jsme jeli do nemocnice, chudák Jirka, který nesnáší doktory vůbec, dostal rovnou dvě protitetanovky, ruku zabandážovanou, hlídat teplotu a do 24 hodin musí být pes vyšetřený.
Tak čekám, slibovala slečna, že hned ráno s ním dojde. Jirka naštěstí bez teploty, spí jak dřevorubec.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2010 08:59
- Nahlásit

worick
Téééda, to je úlovek! A to jsou všechno jen ty Václavky?
Já se v houbách vůbec nevyznám. Chodila jsem, když jsem byla malá s mamkou a s dědou, pak nastala velká pauza v období puberty a teď poslední tři roky už zas začínám chodit. Ale jistá si jsem jen u hřibů, slaďáků (nevim, jak se ta houba jmenuje, ale u nás se jí takhle říká) a křemeňáků, tak ani nic jinýho radši nesbírám

Nemoc pokročila, stále se držím bez horečky (snad, radši jsem se ještě neměřila), ale knedlik v krku a ucpanej nos mam pořádně.

Včera se Jablonecký voříšek vyvedl. Počasí přálo a sešlo se celkem dost pejsků. Barney byl ve svém živlu

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2010 09:52
- Nahlásit

Drakopes
tak to je síla teda. Jak může mít ještě dnes někdo neočkovanýho psa a nevědět, kdy byl naposledy? a ještě k tomu v Praze.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2010 10:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Jo, václavky. Já taky sbírám jen minimum hub, tedy poznám jen minimum, rozhodně nejsem houbař
Jé, to Barney poměl, tolik pejsků, skvělá možnost socializace s velkýma, malýma, starýma, mladýma - jenom kdyby někteří páníčci nebyli hysteričtí taky jste tam měli takové?
O tom ,,jabloneckém voříšku" jsem někde četla, asi v psím časáku
tak to je síla teda. Jak může mít ještě dnes někdo neočkovanýho psa a nevědět, kdy byl naposledy? a ještě k tomu v Praze - taky koukám
Drakopes
Chudák manža, já myslela, že ho jen tak chňapnul, ne že mu proboha prokousnul ruku! Snad si ,,slečna" alespoň vzpomene na kterou veterinu chodí, tam snad mají záznam

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2010 11:24
- Nahlásit

tak že pes je vyšetřen, že je v pořádku, ale poslední očkování 2006 ...
budu ji hodně znepříjemňovat život!!

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání